https://tidal.com/album/357449785/u
ELEANOR ALBERGA Orchestral Works (2024)
Úžasná moderna.
První poslech takového nějakého alba je to nejlepší, co pokud jde o hudbu zažívám.
100%

Klasická hudba není v žádném případě moje priorita. Ale nějak mi nesedí výraz "najviac verne ako sa da". Podle fotografie hrají 4 hudebníci na obřím pódiu v nějakém velkém sále. Očekávám, že ten nejvěrnější poslech by byl někde v nejbližším místě, kde se nachází hudebníci. Ale co ti posluchači, kteří jsou dále, v rozích a pod. Ti z toho asi moc nemají. I když nemám ponětí jaká je tam akustika při plném obsazení obecenstva. Ta se dle míry zaplnění samozřejmě mění. Na pódiu je vidět i odposlechová bedýnka (aspoň to tak vypadá), což mi napovídá, že je produkce snímána přes mikrofony a dále poté reprodukována zvukovou aparaturou. Tím pádem to pro mě osobně nemůže být absolutně věrná produkce. Už tam může vznikat jakékoliv "zkreslení".zdenoeddie píše: ↑19 říj 2025 23:07Vcera som si doprial nieco najviac verne ako sa da.
A. Vivaldi - 4 rocne obdobia, a nejake bonusovky na zaver.
20251018_171103_.jpg
Edit: Bolo ich 5Klasická hudba není v žádném případě moje priorita. Ale nějak mi nesedí výraz "najviac verne ako sa da". Podle fotografie hrají 4 hudebníci na obřím pódiu v nějakém velkém sále.
Moja tiez nie, ale mam ju rad, teda niektore diela a autorov. "Najviac verne ako sa da" je myslene, ze nebolo to nijak reprodukovane atd. ale len cisto zvuk nastrojov.Na pódiu je vidět i odposlechová bedýnka (aspoň to tak vypadá), což mi napovídá, že je produkce snímána přes mikrofony a dále poté reprodukována zvukovou aparaturou. Tím pádem to pro mě osobně nemůže být absolutně věrná produkce. Už tam může vznikat jakékoliv "zkreslení".
S tym len suhlasim, bohuzial, neda sa sediet vsade. Je to koncertna hala Slov. rozhlasu v Bratislave. Ja, ako hluchy tvor, som mal pocit ze v mojom mieste to zneje velmi dobre.Očekávám, že ten nejvěrnější poslech by byl někde v nejbližším místě, kde se nachází hudebníci. Ale co ti posluchači, kteří jsou dále, v rozích a pod. Ti z toho asi moc nemají. I když nemám ponětí jaká je tam akustika při plném obsazení obecenstva. Ta se dle míry zaplnění samozřejmě mění.
Pokud by takováto produkce byla v nějakém mini komorním prostředí, pak neřeknu půl slova.
To sme dvaja (a vsetci na fore, vratane tych, co si to nechcu pripustitAle to je pouze můj laický názor a můžu se mýlit.

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host