Metal
Re: Metal
dadaft: Mizerná nahrávka hraje mizerně na jakýmkoli systému, i kdybys měl v místnosti těch minimonitorů a subwoofery rozmístěnejch třeba deset, pořád bude mizerná nahrávka hrát mizerně. Každá sestava zahraje jen to co do ní pustíš, jen to co v nahrávce je, když v nahrávce není kvalita, tak žádná sestava tu kvalitu nezahraje, když do ní pustíš mizérii, bude hrát mizerně.
A to s tím, že schválně píšeš že to hrtaje skvěle když sám dobře víš že ne? Jo, to už jsi tu psal, velmi dospělý, jen co je pravda. Uvědom si, že si to po tobě třeba taky někdo přečte a vezme to jako fakt - "když to píšou na hifii fóru, tak tady tomu přece lidí rozumí....." Tímhle vůbec nepomáháš tomu aby se mezi lidma šířila pravda o tom jak Loudness War hudbu zabíjí, tímhle jen napomáháš jejímu pokračování, jen tím Loudness War podporuješ. Zkus se nad tím trochu zamyslet.
A to s tím, že schválně píšeš že to hrtaje skvěle když sám dobře víš že ne? Jo, to už jsi tu psal, velmi dospělý, jen co je pravda. Uvědom si, že si to po tobě třeba taky někdo přečte a vezme to jako fakt - "když to píšou na hifii fóru, tak tady tomu přece lidí rozumí....." Tímhle vůbec nepomáháš tomu aby se mezi lidma šířila pravda o tom jak Loudness War hudbu zabíjí, tímhle jen napomáháš jejímu pokračování, jen tím Loudness War podporuješ. Zkus se nad tím trochu zamyslet.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Sorry, ale tohle je nesmysl. I pri blizkym poslechu poslouchas odrazy a naopak pri velkym stereu muze prevazovat zvuk naprimo i z vetsi vzdalenosti. Vse je o akustice poslechoveho prostoru a to plati i pro blizky poslech. Ja muzu poslouchat jak na blizko, tak na velkym stereu a nahravky s nizkym DR hrajou blbe na obojim. DR zas az tak s vybavenim nesouvisi, jak si nekteri mysli. Ty rozdily jsou slyset i na spuntech ze supermarketu. Spis jsou skladby, kde toho neni tolik najednou a tam treba nizsi DR muze byt snesitelnejsi, ale to asi nebude pripad metalu, zejo.
@Pitrs - par prispevkov dozadu som ich niekolko vymenoval. Ako som tam aj napisal - neni to audiofisky soft-jazz. Kvoli kvalite zvuku to nepocuvam. Dolezita je pre mna energia co z toho ide.
Fidji99:
DR12 není dogma, metal snese i horší dynamiku. Je to spíš podnět k zamyšlení, že ta klasická alba (do r.95) nikdo v době vydání nekomprimoval a na účinnosti jim to neubralo. O jejich remasterech raději mluvit nebudu, abych nebyl sprostý.
Současné metalové nahrávky se točí v naprosté většině kolem DR5, co má DR7 a víc je vzácnost. Neřeším hudební stránku, nechť každý poslouchá, co je mu libé. Ale zvuk je nosná technická vlastnost, něco jako čistý talíř v restauraci. Pokud je zahnojený, kvalita jídla se stává vedlejší, nelze jíst.
DR12 není dogma, metal snese i horší dynamiku. Je to spíš podnět k zamyšlení, že ta klasická alba (do r.95) nikdo v době vydání nekomprimoval a na účinnosti jim to neubralo. O jejich remasterech raději mluvit nebudu, abych nebyl sprostý.
Současné metalové nahrávky se točí v naprosté většině kolem DR5, co má DR7 a víc je vzácnost. Neřeším hudební stránku, nechť každý poslouchá, co je mu libé. Ale zvuk je nosná technická vlastnost, něco jako čistý talíř v restauraci. Pokud je zahnojený, kvalita jídla se stává vedlejší, nelze jíst.
dadaft
Prosím nebylo by možné sem necpat pořád ty tituly z "dráťáku", je to zvukový hnus, dávej sem tituly z nosičů. Vidím to podobně jako někteří kolegové, ty Tvoje upoutávky - pokud to někdy zkusím pustit je zvuková žumpa a není zřejmé co zmrskali na tom "dráťáku" a co je skutečná nekvalita nahrávky. S DR to vidím podobně jako Antony, ale zase nejsem žádný měřič, prostě si poslechnu a buď to uši rve a nebo nikoliv.
Chce to nosiče. Např. nedávno jsem dostal jako dárek LP Helloween - Helloween ( 2021 ), je to zlatá deska ( raději mám ty černé ), ale hraje to super, jak zvukově, tak i obsahově. Je to vzpomínka na čas studií, kdy jsem tuhle hudbu poslouchal. Faktem je, že "Klíče 1 a 2, popř. Jericho " už asi nevydají. Je to však z LP pořád poslouchatelné, ikdyž dnes už mně metal nijak nebere, ale občas pro zpestření super.
Možná, že chci po Tobě moc, Ty to sem takto hrneš již několik let a moc toho asi nekupuješ.
Ať to hraje všem.
BTW: v roce 2021 také vyšlo 2LP Bachman Turner Overdrive - Collected, je to sice výběr ale skvělý obsahově i zvukově a zvuk LP k tomuto žánru a k těm letům našeho mládí patří. Doporučuji.
Prosím nebylo by možné sem necpat pořád ty tituly z "dráťáku", je to zvukový hnus, dávej sem tituly z nosičů. Vidím to podobně jako někteří kolegové, ty Tvoje upoutávky - pokud to někdy zkusím pustit je zvuková žumpa a není zřejmé co zmrskali na tom "dráťáku" a co je skutečná nekvalita nahrávky. S DR to vidím podobně jako Antony, ale zase nejsem žádný měřič, prostě si poslechnu a buď to uši rve a nebo nikoliv.
Chce to nosiče. Např. nedávno jsem dostal jako dárek LP Helloween - Helloween ( 2021 ), je to zlatá deska ( raději mám ty černé ), ale hraje to super, jak zvukově, tak i obsahově. Je to vzpomínka na čas studií, kdy jsem tuhle hudbu poslouchal. Faktem je, že "Klíče 1 a 2, popř. Jericho " už asi nevydají. Je to však z LP pořád poslouchatelné, ikdyž dnes už mně metal nijak nebere, ale občas pro zpestření super.
Možná, že chci po Tobě moc, Ty to sem takto hrneš již několik let a moc toho asi nekupuješ.
Ať to hraje všem.
BTW: v roce 2021 také vyšlo 2LP Bachman Turner Overdrive - Collected, je to sice výběr ale skvělý obsahově i zvukově a zvuk LP k tomuto žánru a k těm letům našeho mládí patří. Doporučuji.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Oldeare a ostatní obtěžuje Vás to nějak? To si běžíte hned všechno přehrát?
Žádat členy aby nepřispívali je fakt nevhodné. Chcete to tady cenzurovat? Mají členové psát jen co se Vám líbí?
Místo pomlouvání cizích příspěvků sem radši dávejte ty vaše kvalitní. Dospělý člověk si najde, co ho zajímá.
Žádat členy aby nepřispívali je fakt nevhodné. Chcete to tady cenzurovat? Mají členové psát jen co se Vám líbí?
Místo pomlouvání cizích příspěvků sem radši dávejte ty vaše kvalitní. Dospělý člověk si najde, co ho zajímá.
Mě třeba obtěžuje, když někdo záměrně o mizernejch nahrávkách říká, že hrajou skvěle jen aby rejpal, popichovala a vyvolával flame. A ale hlavně mě štve to, že si přitom dotyčnej neuvědomuje, že někdo ty jeho výroky může vzít vážně a to jen podporuje Loudness War.

A tak jako tak, na Hififóru bych očekával, že tu lidem půjde alespoň trochu o kvalitní zvuk a nebudou sem ve velkým hrnout odkazy na zvukovej odpad ( ještě k tomu k nim psát, že hrajou skvěle, i když ví, že to není pravda).

A tak jako tak, na Hififóru bych očekával, že tu lidem půjde alespoň trochu o kvalitní zvuk a nebudou sem ve velkým hrnout odkazy na zvukovej odpad ( ještě k tomu k nim psát, že hrajou skvěle, i když ví, že to není pravda).
Je to přece jenom názor, který si na fóru může každý vyjádřit a samozřejmě i třeba odpůrce může vyjádřit ten svůj. Tak že bych to viděl 1:1. Od zamernych flame tady jsou, nebo byli jiní. Je spousta věcí, na které si každý musí udělat názor sám, nevěřit každému blábolu a podle toho se i zachovat.
Jo, obtěžuje. Číst v hi-fi fóru chválu a doporučení dobrého zvuku na ve skutečnosti katastrofálně podělané nahrávky je stejné, jako by ti v lékárně dali Strychnin se slovy - to si vemte, to je dobré na žaludek. Lidi sem chodí pro inspiraci a zkušenosti. Když jim někdo tady navykládá nesmysly, uvede je v omyl, je to špatně. To mně teda dost obtěžuje a upozorňování na tyhle kraviny fakt není cenzura.Pavel_LXmini píše: ↑01 úno 2022 18:26Oldeare a ostatní obtěžuje Vás to nějak? To si běžíte hned všechno přehrát?
Pavel_LXmini
Jestli Tě můj příspěvek směrovaný na dadafta nějak pobouřil, tak se omlouvám. Klidně si poslouchej co chceš, ale nepřekrucuj. Nepsal jsem, že nemá přispívat, ale žádal jej aby přispíval po zkušenostech ze seriozním zdrojem hudby - tedy nosičů a nikoliv "dráťákový extempore" s Loudness War 3-4, co nesnesitelně rve uši. Takových tady dadaft vychvaluje většinu, ale budiž - jeho gusto, žíly mi to netrhá. Jsme na Hifi foru a tak nějak přece jen se snažím být Hifista, audiofil a tak akceptuji jen určitou zvukovou kvalitu. Zvuky jako když pověstná koza chč*je na plech, či hraje tranzistorák od přítele z Asie za 5 peněz patří jinam.
Jen můj názor.
Jestli Tě můj příspěvek směrovaný na dadafta nějak pobouřil, tak se omlouvám. Klidně si poslouchej co chceš, ale nepřekrucuj. Nepsal jsem, že nemá přispívat, ale žádal jej aby přispíval po zkušenostech ze seriozním zdrojem hudby - tedy nosičů a nikoliv "dráťákový extempore" s Loudness War 3-4, co nesnesitelně rve uši. Takových tady dadaft vychvaluje většinu, ale budiž - jeho gusto, žíly mi to netrhá. Jsme na Hifi foru a tak nějak přece jen se snažím být Hifista, audiofil a tak akceptuji jen určitou zvukovou kvalitu. Zvuky jako když pověstná koza chč*je na plech, či hraje tranzistorák od přítele z Asie za 5 peněz patří jinam.
Jen můj názor.
dadaft už tu spáchal horší hříchy, než jen doporučování špatných nahrávek. Upřímně, ani mu moc nevěřím, že to sem posílá jako nějakou provokaci. On je prostě emotivní a když se mu něco líbí, dá to sakra vědět. Hodně si toho filtruju, ale čtu ho rád, protože z toho jeho nadšení pro cokoliv, sálá upřímná láska k muzice. Nemyslím, že by za to měl dostávat za uši. Možná využívat vlastní vlákno?
Nadral reprosoustavy

VENOM PRISON - Erebos (2022)
https://tidal.com/browse/album/204800865
Čerstvá novinka velšské kapely, jejich zatím nejlepší album. Death metal s propracovanými strukturami bez koketování s progem.
"It's not surprising to hear Venom Prison still kicking ass, but the real ass kicker becomes the band's ability to subvert the norms of a genre without relegating itself to nerdy prog circles.", jak napsal Max Heilman v Metal Injection.
Larissa Stupar dokazuje svou growlerskou třídu.
Hodnocení pro hifisty: příšerně nahraná sračka bez nápadu.
@dadaft -
- skoro dobre, ides dobrym smerom - ale nezabudaj, ze si na hifi-fore - preto
"Hodnocení pro hifisty: příšerně nahraná sračka bez nápadu" NA ZACIATKU, chyba ti povinne uvedenie DR!!!
A potom mozes pisat tie svoje poeticke vylevy

"Hodnocení pro hifisty: příšerně nahraná sračka bez nápadu" NA ZACIATKU, chyba ti povinne uvedenie DR!!!
A potom mozes pisat tie svoje poeticke vylevy