Metal
Re: Metal
A jsou to samozřejmě "dunivé basy, lomoz perkuse, přebuzené do distorze boostery kytar, komiksové zrůdy na přebalech alb, nalíčené xichty hudebníků - propagace nevkusu a násilí", tedy naprostá nirvána. Medituji...
Edit: patřilo k vinylu KHEMMIS.
Edit: patřilo k vinylu KHEMMIS.
Jedinej komu to tu nehraje jsi ty. Kdyby ti to hrálo alespoň z poloviny tak jako nám ostatním tady, tak bys totiž slyšel jak otřesně to všechno co sem dáváš zní.
Jak už tu padlo, v podstatě všechno co sem dáváš lze brát jedině jako seznam toho čemu se obloukem vyhnout.
Já dneska a poslouchal:
https://www.discogs.com/release/2635649 ... ight-Night

https://www.discogs.com/release/380989- ... -The-Night

Takže. Akceptuji málo známé grupy rocku a metalu, příkladem Tear Gas, Ram Jam nebo Tiger B.Smith. Specializace.
Fotky nevkládám, máte net - v případě zájmu najděte si. 30 let studia oboru
a 10 rockových encyklopedii. Vlčka Rock 2000 jsem nesehnal, bohužel a škoda.
Vše nahradil aktualizovaný Weiss s barevnýma fotkama...
Fotky nevkládám, máte net - v případě zájmu najděte si. 30 let studia oboru
a 10 rockových encyklopedii. Vlčka Rock 2000 jsem nesehnal, bohužel a škoda.
Vše nahradil aktualizovaný Weiss s barevnýma fotkama...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Keď už si odporučil nový Blind Guardian... Ale DR meter radšej nechám vypnutý

Mám pocit, že si chceli oddýchnuť od monumentálno-epických konceptuálnych albumov a išli na to od podlahy. Škoda. Snáď bude ďalší album zase spracovávať nejaký polo-zabudnutý mýtus, príbeh či legendu...

https://tidal.com/browse/album/18370957
TUFF - What Comes Around Goes Around (1991)
Nedávno jsem dal seriál Peacemaker, který je doslova nabitý glam metalem, a bylo to lahodné. Kdysi jsem glam docela poslouchal, hlavně Quiet Riot, Mötley Crüe, Bullet, Dokken a Ratt, taky kapely blízko jako Great White, W.A.S.P. nebo Twisted Sister. Nicméně druhou glamovou vlnu koncem 80.let už jsem nezachytil, poslouchal jsem už jiné a nové styly...
Vylovil jsem pár hodně povedených alb z druhé vlny tohohle nejmelodičtějšího a nejzpěvnějšího metalového rybníčku. Jako třeba What Comes Around Goes Around.
------------------------------
(ke kritice mých tipů výš můžu říct jen, že u mě jde vždy o muziku, dávám tady i komprimovaná alba i stará alba, a výběr je vždy věcí vkusu (osobně mi třeba Stratovarius přijdou nudní, ale chápu, že se líbí))
Obhajovat propagaci zvukově zmršených nahrávek sloganem "u mě jde vždy o muziku" je protimluv vpravdě pokrytecký. Protože, když o muziku, tak taky o zvuk, bez něj to nejde.
Jsme na hififóru, kde by člověk tak nějak čekal, že lidem jde o muziku. Hudba bez zvuku není, to je pak ticho. Hudba a zvuk jsou dvě nedílný součásti jednoho celku, dvě strany jedný mince. A právě proto se nediv, že na hififóru jako je tohle, kde jde lidem o hudbu, jim stejně tak jde o její neoddělitelnou součást, neboli zvuk. A když naprostá většina toho co sem dáváš jsou jen zvukový zmršeniny, tak se nediv, že to pak lidi komentujou negativně.
A že sem dáváš i stará alba? Jo, jednou za čas. Ale zajímalo by mě, jestli taky vůbec víš jaký vydání těchhle starých alb vůbec z toho tidalu posloucháš, jestli některý z těch skutečně kvalitních, nebo je ti to zase jedno a v klidu jedeš zmršený remastery atp.
Pro mě metal skončil alby British steel, Kill´em all, Ace of spades či Stay hungry apod. dnešní vynucené "počiny" poslechnu 1-2x v MP3 (pro orientaci v tématu) a rychle smaží.
To je doprovodný efekt a syndrom přicházejícího stáří...točím 20 let nehrané placky: Tangerine dram, Oldfield, Kraftwerk či Pink Floyd, na 1/4 výkonu zesíku hlasitý metal mě už jaksi nerajcuje.
Tohle mě rozesmálo, tak se podělím. Lemmyho asi každej pozná a radši pro info - ten druhej je Cronos z kultovních Venom a vedle sedí členové kapely Mimikry ze seriálu 30 případů majora Zemana

Antony, LUK -- já nevím, váš postoj, že jakákoliv současná nahrávka s nízkým DR je naprosto neposlouchatelná, nezastává ani spousta jiných hifistů. Třeba na Audiodromu, kde místní borce nelze podezřívat, že nemají zkušenosti nebo špičkové aparáty, přesto tam vychvalují některá thrashová alba s DR6. Osobně to mám prostě taky tak, jsou věci, které se fakt nedají, jako ten poslední Blind Guardian, to je naprosto neposlouchatelné. Ale třeba zrovna jedu loňské DARKANE - Inhuman Spirits, které jsem tu dával, a je to sice hodně "napružené" a po pár hodinách únavné, ale ne tak špatné, že bych po dvou minutách vyšiloval, že mi exploduje hlava...
(a rozumějte - neříkám, že nízké DR je dobré)
No nic, další glamová lahůdka z počátku devadesátek:

https://tidal.com/browse/album/45806480
JETBOY - Damned Nation (1990)
(a rozumějte - neříkám, že nízké DR je dobré)
No nic, další glamová lahůdka z počátku devadesátek:

https://tidal.com/browse/album/45806480
JETBOY - Damned Nation (1990)
dadaft:
Já nikomu nebráním, aby poslouchal nahrávky se zmršeným zvukem. Když mu to nevadí, a klidně s tím přijde na audio fórum, jeho volba.
Akorát na zvukovou zmršenost vždycky poukážu. Jednak je to pravda, jednak každý má právo vědět, o jaký matroš se jedná. Jde o zásadní technickou informaci.
Každý si pak vybere podle svého.
Já nikomu nebráním, aby poslouchal nahrávky se zmršeným zvukem. Když mu to nevadí, a klidně s tím přijde na audio fórum, jeho volba.
Akorát na zvukovou zmršenost vždycky poukážu. Jednak je to pravda, jednak každý má právo vědět, o jaký matroš se jedná. Jde o zásadní technickou informaci.
Každý si pak vybere podle svého.