Metal

Různé hudební žánry
Odpovědět
Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Metal

Příspěvek od Fidji99 »

Dasta píše:
04 bře 2023 14:09
Fidži,
Nikdo nic nikam necpe do žádných škatulek,to ani nejde, protože všechno je to rock'n' roll.
Pouze diskutujeme slušnou formou o tématu ve vláknu k tomu určeném.
Diskuse o hudbě není nikdy zbytečná,třeba to někoho může i zaujmout .
Ja som to nemyslel nijako konfrontacne, len ja uz som uplne opustil cele zanrove delenie, lebo mi to nic neprinasa. Pocuvam vsetko, bez ohladu na zaner. Muizka bud slape alebo je mrtva. Ci je Deep Purple HM alebo HR to mi je jedmo. Bavi/nebavi.

Mam rad take tie multizanrove presahy, do world music a tak. Zil som dlhe roky v Juznej Amerike a tam je ta scena a cely fusion zanrov od uplneho deathmetalu s tradicnou Latino hudbou nesmierne inspirujuci. Len to tu v Europe tazko zohnat.

Az zostaneme pri metale - napriklad mam velmi rad Brazilsku kapelu Angra, najma Holy Land a Temple of Shadows. Mal som moznost vidiet aj nazivo, vo Fortaleze, na rovniku.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Skus Sea Smile, napr Impostor (velmi vesely metal) alebo Valvera CDcko Cycle of Disaster, alebo aj Cidade de Chaos, skus hned prvy song. Take 80tky.

Velmi prijemny trashik, az taky ako tomu hovorim gitarovy pop.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Jo, sranda. Takovy slam metal do auta k vyjezdu za konkurencnim gangem 😊
Dobra rytmika, dzaga dzaga kytary 😁

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Sea Smile, spise crossover. Hudba, kompozice ok, vocal mi nesedí, inklinuje k bliti, coz ja nerad... Stacilo parkrat po slivovici ☠️
Ale dik za tipy 👍 porad si to poslechnu radeji nez seversky metal s opernimi zpevackami....

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Obrázek

They Grieve – To Which I Bore Witness (2023). Ambient, post-metal.

foobar2000 1.6.16 / Dynamic Range Meter 1.1.1
log date: 2023-03-05 16:03:20

--------------------------------------------------------------------------------
Analyzed: They Grieve / To Which I Bore Witness
--------------------------------------------------------------------------------

DR Peak RMS Duration Track
DR12 -0.58 dB -15.71 dB 7:12 01-Wither
DR12 -1.30 dB -16.71 dB 7:23 02-Under The Weight
DR12 0.00 dB -14.94 dB 7:01 03-If Light Should Appear
DR12 -0.84 dB -15.26 dB 6:44 04-To Which I Bore Witness
DR14 -4.07 dB -23.75 dB 3:19 05-Guided
DR12 -0.33 dB -15.92 dB 8:01 06-Weakness

Number of tracks: 6
Official DR value: DR12

Samplerate: 44100 Hz
Channels: 2
Bits per sample: 16
Bitrate: 716 kbps
Codec: FLAC
================================================================================

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tenhle dvd dokument metalu si nenechte ujít mě zaujal
chybí tam sice kapely WASP, Exciter, Running wild či Warlock...
ale co, to by měl pak několik hodin hraní což není dost dobře možné.
Jo a v tištěné podobě publikace Bartas, Pavel: Rock&metal spousta
neznámých skupin až je to k nevíře.
https://www.fruugo.cz/heavy-metal-loude ... W4QAvD_BwE

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Ramones píše:
04 bře 2023 22:05
Sea Smile, spise crossover. Hudba, kompozice ok, vocal mi nesedí, inklinuje k bliti, coz ja nerad... Stacilo parkrat po slivovici ☠️
Ale dik za tipy 👍 porad si to poslechnu radeji nez seversky metal s opernimi zpevackami....
Hej, cela ta Juzna Amerika je uplne metalova Mekka. Ci uz Sepultura, kde Roots a Chaos A.D. povazujem za jedny z vrcholov zanru alebo nekonecna oblubenost napriklad Iron Maiden a podobnych. Akurat tu v Europe toho moc nepozname. Ja mam doma niekolko sto CD juhoamerckej hudby - nielen brazilskej, ale aj mexickej a argentinskej, trochu hudby z Chile. Samozrejme nielen metal ale aj vela takeho latino fusion smerom k popu a jazzu.

Ono ten vibe z muziky je uplne inde, ked po tom co vyjdes zo skusobne vo favele, a ides si zakopat micudu na plaz ako ked si v Norsku musis pol roka odhrabavat sneh v tme, aby si sa vobec dostal do skusobne a este aj ten alkac je drahy jak svina. Sa necudujem, ze im v tej Skandinavii tak trochu kape na karbid.

Zivot v Brazilii ako expat, to boli super casy, nikdy na to nezabudnem - dokopy 5 rokov - Curitiba, Sao Paolo, potom hajde do Mexika - Toluca a Monterey.

Clovek zrazu ziska uplne inu perspektivu, ako ked niekto sedi zahrabany tuto medzi Sazavou a Bardejovom cely zivot.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Tak ja byl zase treba nejakou dobu v Cine a to co tam poslouchaj, tuhle perspektivu nechces. Zlaty Bardejov :lol:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Rock a metal byl oblíben v Japanu třeba...legendární live Deep Purple (1972)
nebo dvd Accept Staying a life - Metal blast from the past či Kiss například.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

ABy sme zostali pri teme - zvuk, aky sa da pri tomto zanri cakat, ale zato ho je vela. Taka djentova tancovacka.
BR v exotickem 4.0 + 2xCD. Video - zaujimavy pohlad, ked vylosovany divak dostal kameru na hlavu.
Meshu.JPG

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Zobudol som - dalsi priklad albumu, kedy je multikanal o triedu lepsi zvukovo ako obycajne CD. (Myslim ten Meshuggah)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Dasta a další --- samozřejmě znám ty názory, které do heavy metalu řadí kapely z počátku 70. let, ale osobně jsem ve skupině těch, kteří vidí počátek HM na přelomu 70. a 80. let. A to před tím berou jako hard-rock, maximálně v některých případech jako řekněme pre-metal. Jde podle mě o víc věcí -- mnohem cílevědomější stylizace a taky způsob hraní na kytary plus nové typy nástrojů ("véčka" atd.) a bustrování, které na začátku osmdesátek umožnily do té doby nevídaně hustý zvuk, kytarové inferno :twisted:
------------------------------------------------

Tohle jsem kdysi jednu dobu jel furt:

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/2038873
LIVING DEATH - Metal Revolution (1985)

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Zaměňování hard rocku za heavy metal je typickým projevem chytrolínské dezorientovanosti. To nemá cenu víc řešit.

Dvojka LIVING DEATH je výborná, ale jedničku mám o hodně raději. Oba mixy. Thorsten "Toto" Bergmann na debutu podal nejlepší pěvecký výkon.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Já souhlasím s dadaftem. V sedmdesátých letech max řekněme pre- metal což z těch velikánů já teda vidím Black Sabbath akorát. ..... Někdo měl snahu řadit do heavy metalu i Motorhead, ovšem sám lemmy k tomu řekl, že nehrajou žádnej zasranej heavy metal , ale rokenrol🙂

Odpovědět