Novinka z L.A.
Witherfall jsou označováni za heavy/progresive power metal (Encyklopedia Metallum). Oproti minulému albu ovšem k mé radosti těch typicky progresivních prvků výrazně ubylo. Tohle je spíš post metal, kde kromě klasického poweru zaslechneš i death, psychedelic, ozvěny Mercyful Fate, symfo ............... a dvě úplně klasické heavy metalové balady.
Na prog dojde až v závěrečné skladbě................ povedené album
Metalcore v podstatě nesnáším. Nelíbí se mi na něm nic. Ovšem se dvěma výjimkama, belgickýma Spoil Engine a australskou Reliqa.
Secrets of the Future je jejich třetí album. Prvních pět skladeb je trochu tuctových (na Reliqa), ale zbylých osm kousků počínaje Terminal fakt ujde...
Znova nahrané legendární album od Sepultury.
Totální thrash.
Ale není to úplně přesná kopie, třeba začátek Escape to the Void je jiný...
Novinka.
Také mě to zaujalo, čekal jsem, že to bude úlet, nicméně očekávání skutečností výrazně překonáno – hrůza děs + v digi zvuková katastrofa – s odřenýma ušima DR5, tudíž neposlouchatelné, podotknu, že originál Schizophrenia (1987) je kultovní a vynikající materiál s DR13…
No, Cavalera říkal, že když to nahrávali se Sepulturou, byla produkce hrozná (byli začínající undergroundová kapela bez peněz a kontaktů).
Původní vinyl nemám, gramec se stejně válí ve skříni.
Můžu srovnávat jen s nabídkou tidalu a původní Sepultura je naprostá hrůza po všech směrech, skutečná garážovka v tom nejhorším smyslu (ale tak špatně to kdysi nehrálo).
Metalisté jsou z re-recordu nadšení, padají i věty typu: "After giving this a full listen, I can easily say, without a doubt, that this is one of the best re-recorded albums ever to be released."
Myslím si totéž. To album dostalo neuvěřitelný drajv, je skvělé po všech směrech. Mnohem hutnější kytary, parádně nahrané nečvachtavé bicí. A nejšíleněji je nahraný zpěv -- netuším, jaké efekty použili, ale vůdčí hlas je oklopen aurou hloubky, slova mají různě přidané hally a dozvuky, prostě mazec...
Za mě -- stojím s metalovými fanoušky za jedno, tohle je parádní metalové album.
DR jsem nezkoumal.
Jo jo, sice to hraje tak blbě, že je to neposlouchatelný, ale je to parádní album. To nevymyslíš . DR zkoumat nemusíš, stačí slyšet. A taky by bylo dobrý si uvědomit, že nahrávky, který byly v roce 1987 (nebo tedy obecně v předloudness war době) kvalitativně považovaný klidně až za hrozný, jsou z dnešního absolutního pohledu na věc zvukově tak dobrý, že tu dnešní odpadní produkci svou zvukovou kvalitou doslova drtí. Dnešní produkce totiž nastavuje a posouvá dno stále hlouběji a hlouběji a klesli jsme už tak hluboko, že nahrávky, který dřív byly na dně, jsou dnes klidně třeba i jen kousek pod vrcholem.
A bylo by dobrý nejdřív vědět co posloucháš a co na tom tidalu máš, jestli původní vydání (takových je tam minimum) anebo moderní zmrvený remastery (takových je tam většina) než začneš hodnotit co je naprostá hrůza a co ne.
Původní Schizophrenia (1987) měla na CD sice DR13, ale to co se dnes dá slyšet ze streamu, je verze zprzněná remasteringem a původní dynamiku má zničenou. CD reedice po roce 1997 mají DR8, takže na Tidalu bude něco takového, ne-li horšího.
Zvukové zprasení re-recorded verze na DR5 je už jen završení shit-trendu. Hodnotit tuto verzi jako "one of the best re-recorded albums ever" je regulérní diagnóza hluchoty. Sice na ni má každý právo, ale není to nic, s čím bych se vytahoval na hi-fi fóru.
Páni, Antony + jeho slabší tovaryš Luk alias Liamee alias Agilent, + Lukov slabší tovaryš Ayman alias Juri alias neviem kto.. plačete pekne ale na nesprávnom hrobe. Kúpte si to na LP a nebudete musieť dokola mliet tie kraviny okolo DR. Raz Vám niekto rozbije tie drzé papule. Žijete v bubline že Internet je pre Vás bezpečné miesto pre stalking a vybijanie frustrácie, trochu brzdite, radšej konečne napíšte do vlákna "Co zrovna poslouchám" coze to zrovna poslouchate Vy.
Slovami klasika, nič v zlom. Ať Vám to hraje. Hlavne poslouchejte hudbu.
Hošku tak ty si kouzelnej. ty napadáš, urážíš, překrucuješ, lžeš, plácáš nesmysly a dokonce vyhrožuješ atd., ale všichni ostaní, kteří prostě jen a pouze normálně řeknou prostou pravdu a jak se věci mají, jsou drzí a schovávají se za anonymitu internetu. Takže milej zlatej, ty brzdi, nebuď drzej, nevybíjej si svou zjevnou frustraci anonymně na internetu, a hlavně se chytni za frňák a nauč se slušně chovat než začneš příště kázat.
Zajímavé, zajímavé. Metalisti zdá se docela masivně odmítají, že by tohle album byla špatná nahrávka, která se nedá poslouchat. Ano, najdou se i názory typu "Album je TOTALNA zbytočnost a moneygrab, zvuk je kanál, hrozne nahlas a spev ako keby natočeny v tuneli a povodny album dostatočne ukazal silu v čase vydania. Dufam, ze na dalšie prznenie klasik už nemaju Cavaleras gule." Ale drtivá většina si zvuk pochvaluje a považuje nově nahranou Schizophrenii za skvělou nahrávku.
(podle recenzí na metalových serverech a diskusích pod nimi)
Když si to pustím na Tidalu (flac 24/48), tak jim prostě musím dát za pravdu.
Za prvé zpěv ani náhodou není "ako keby natočeny v tuneli". Respektive tak trochu je, ale je to výsledek špičkové studiové práce. Centrální hlas je hutný, někdy nenápadně zdvojený nebo ztrojený pro větší sytost. A kolem něj je vybudovaný úžasný prostor různých pohyblivých dozvuků, echa, vokálních vychytávek, kdy jsou třeba dohraná jen dvě slova, plus k tomu různé výkřiky, podpůrné vokální linky, sbory atd. Je to jakoby ten centrální hlas byl obklopený různorodou a různotvárnou proměnlivou aurou....... a zní jako obrovský hlas démona z pekla............. Vokální část alba je fakt prvotřídní, muselo to dát obrovskou spoustu práce (to myslel Max tou současnou produkcí) a rozhodně se to povedlo. Na původním albu má samozřejmě Cavalera mladý hlas a je to fenomenální zpěvák, ale to nové zpracování je fakt jinde...
Ale tak obrovský zvuk z toho nedělá jen ten hlas. Kytary jsou mohutné, hutné, a fantasticky nabroušené, basa není úplně dokonale vydělená, je to thrash, na basu se hraje pekelně rychle a často stejný riff jako kytary, ale přítomná je a občas se i hezky vyloupne. Bicí v pohodě, hlavně že nemají takový ten "čvachtavý" nádech, který hodně zkomprimované bicí mívají. Třeba v předposlední R.I.P ---- nejdřív je to bestiální thrashový nářez a všechno šlape a zařezává a úplně v závěru se to tak trochu otevře do luftu a zvuk je prostě obrovský..........
Podle mě skvělý zážitek, tohle je fakt nářez.
(hraju teď v ložnici, takže ne Cambridge CXA61, ale NAD C 368 jako dac/amp Tomáši --- je to vynikající zesák, opravdu vynikající)
((a mimochodem, DR 12 má třeba Show No Mercy od Slayer nebo Morbid Visions právě od Sepultury, ale že to jsou díky tomu skvělé nahrávky.........???))
(((kdo by tak mohl Schizophrenii mít na CD z devadesátek? Napadá mě NIN, možná by bylo zajímavé popsat, jak by to viděl on......)))
Takže definitivně potvrzeno, jsi hluchej jak poleno, kvalitní zvuk nepoznáš a kvalitní poslech hudby i celý hifi tě zcela míjí.
Poslouchej hudbu ušima a ne přes názory ňákej metalovejch mániček, co umí jen házat hlavama a hrozit, ale o kvalitním zvuku a poslechu hudby nemaj ani šajna. Tuhle nově nahranou Schizophrenii nelze považovat za skvělou nahrávku, protože to skvělá nahrávka zkrátka není, zvukově je to odpad a každej kdo tvrdí, že je to skvělá nahrávka, je buď hluchej, nebo nemá tušení co je to kvalitní zvuk.
A ano, Show No Mercy od Slayer i Morbid Visions od Sepultury nejsou žádný top audiofilní nahrávky i přes dobrý DR (že ale vysoký DR hned automaticky neznamená topovej zvuk už tu zaznělo nesčetněkrát a ten kdo chce poslouchat hudbu kvalitně to musí vědět), ale pořád jsou to v původních vydáních desetkrát kvalitnější nahrávky než tahle nově nahraná Schizophrenie.
A původní Schizophrenii na CD mám (ne z devadesátek, ale z osmdesátek, verze z devadesátek jsou už víc nebo míň zprzněný) a opět, není to zvukově žádná audiofilní top nahrávka to ani nikdo netvrdí, ale i podprůměrná kvalita tehdejší doby hraje pořád desetkrát kvalitněji než tahle nově nahraná verze.
Možná kdybys z naprostý většiny neposlouchal jen ty zvukový zpraseniny, ale naopak sis sháněl zvukově kvalitní vydání nahrávek a alb, tak bys pak byl schopnej sám rozpoznat co je zvukově kvalitní a co ne.
No Liamee , ty jseš rozum sám . Nemyslím si že by byl dadaft totálně hluchý ( i když pravda nerozumím/ není to moje Gusto poslouchat male regalovky, já radši větší - asi to má své pro a proti jako všechno); víš , on je tu od roku 2008 tuším ( jako já) , je nám zhruba stejně, stovky příspěvků jsem od něj četl .( Jako kdekdo zde co je tu déle ) ....ty ses zaregistroval před rokem pokud nejsi LUK ( a nepletu si to s někým jiným) - - nevím, prostě ti nevěřím ...
To je fuk , asi si to seženu ty schizofrenie, vlastně ji neznám . Chaos A.D. jsem měl na kazetě origo - pamatuji si zvuk ok ( 1993). Docela dost dobře si pamatuju CD Roots (1996) - to jsem někomu půjčil , a to byl zvuk jak břitva , všeho tak akorát vyrovnané - prostě se to dalo osolit nebo potichu , zvuk řekl bych jak si pamatuji ( dvacet let jsem to neslyšel ) snad perfektní na metal - DR netuším, ale moc povedené zvukově- byla to verze u nás tehdy prodávaná za 500( jako všechny). Na to máš názor jaký? Konkrétně na Roots - ty máš přehled a jasno ve všem, tak by mne to zajímalo jestli ti to nevadí ...