Metal

Různé hudební žánry
Odpovědět
Liamee
Kontaktovat uživatele:

Re: Metal

Příspěvek od Liamee »

Aha, takže to jestli slyšíš, rozpoznáš kvalitní zvuk a nahrávky od nekvalitních se měří podle toho jak dlouho jsi registrovanej na fóru hifiroom, jo? Kdo je tu registrovanej dlouho ten je jen proto automaticky zkušenej hifista a kdo je tu registrovanej jen krátce, ten tomu nerozumí? *bravo*. Brilantntí logika.
dadaft sem hrne jen odkazy na zvukový zpraseniny, obhajuje zvukově otřesný nahrávky a tvrdí o nich jak jsou skvělý a úžasný, ale to je fuk, je tu registrovanej dlouho, takže proto tomu automaticky rozumí a proto on má pravdu a to o čem on řekne, že je zvukově kvalitní, to zvukově kvalitní je. No tak to teda fakt bravo. *headbang*
Nenapadlo tě třeba, že se kvalitnímu poslechu hudby můžou lidi věnovat dávno před tím než se na tomhle fóru registrujou, hmmm? Já se třeba o hifi, kvalitní poslech hudby a sbírání nosičů zajímám už od puberty a to už je hezkejch pár desetiletí. Ale tady na hifiroom jsem registrovanej jenom rok, takže co Já můžu vědět, že jo. *palec*
A věř si čemu chceš. Klidně si věř dadaftovi a jemu podobným, kteří zcela evidentně nepoznají kvalitní zvuk a nahrávky od těch zmrvených a ty zmrvený obhajujou a říkají o nich jak jsou skvělý atd. Já nevěřím, na nějakou víru kašlu, Já se řídím podle faktů, znalostí, zkušeností, reality, svých vlastní uší atd., a být na tvým místě dělám to stejně. Ale jak říkám, věř si čemu chceš, je to tvá věc.
A CD Roots od Sepultury z roku 1996, na který se ptáš, je, co se kvality nahrávky týče, klasická Loudness Warová zmršenina.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Bla bla bla ani se mi to nechce číst - ne , ne že by se schopnost rozeznat kvalitní zvuk / nahrávku měřilo dobou registrace - ale daaavno před tebou celá léta se tu probíralo kdeco - nahravky- zesilovače - cd playery- bedny , prostě vše co souvisí s kvalitním poslechem / zvukem. Dadaft se toho opravdu hodně účastnil, plno diskuze kolem toho. Před takovými ještě deseti lety - teď je to tu v podstatě mrtvé fórum oproti tomu ...,.., Takže pokud bys pochopil kontext ( přečetl nějaká témata x let dozadu , a je toho opravdu hodně), tak z toho mně vyplývá , že dadaft je všechno možné, jen ne hluchý nebo bez hudebního sluchu ..... Jestli teda totálně neohluchl....
Pak přijde loni pan Liamee,všechno tu vysvětlí , a rozhodne co je správné a kvalitní *thumbs up*

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Liamee:
Tak ty jsi tu jen rok? A co tvoje předchozí perly pod nickem LUK?
Podivný křivý charakter, který není schopný ani přiznat svoji identitu.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Nahrávka s DR5 nemůže znít dobře. To je moje tisíckrát opakovaná zkušenost bez výjimky. Ona zmiňovaná "drtivá většina" je neslyšící část posluchačů, která tento nedobrý trend přijala jako dobrý. To vypovídá o jejich přístupu, nikoli o kvalitě zvuku, v tomto smyslu je jejich tvrzení jako argument nepoužitelné. Asi jako socky v supermarketu, co kupují to nejlevnější bez ohledu na kvalitu, protože dobré=levné. Ani jejich (ne)vkusem nemá význam se řídit, pokud si chceme hledat něco kvalitního.
Zvuk této nahrávky je naprosté dno. Hlásat na hi-fi fóru, že zvuk s DR5 je kvalitní, je nonsens, který nositele tohoto názoru zcela diskvalifikuje z jakékoli diskuze o zvuku.
Současně existuje i dost lidí, kteří slyší a mají schopnost i odvahu takto zprasený zvuk pravdivě ohodnotit. Není jich sice pověstná drtivá většina, ale jsou. Vyplývá z toho jediné. Dobře slyšet není každému dáno. Řídit se spokojeností hýkajícím davem hlušců opravdu nehodlám.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pánové, píšete, že toto forum je skoro mrtvé, jen to vždy vzpruží vděčné téma "kabely". Proč je mrtvé, protože nediskutejete k věci, ale okamžitě k osobě.

dadaft nebude hluchý, dokonce poslouchá i klasickou hudbu a snad má i profíka v rodině. Co se týká METALU, tak bohužel pánové Liamee a Antony mají pravdu. Co sem dává dadaft odkazy, je v naprosté většině neposlouchatelný hluk, rvoucí za uši, až je pro mně k nepochopení, když na jedné straně poslouchá klasiku a pak tenhle hudební odpad. To nemá logiku a ty jeho chutě v tomto smyslu jsou přímo perverzní. Metal se dnes fakt nedá a je jedno na jakém nosičí. O dráťáku už ani nepíšu. Metal sám o sobě je dost agresivní a když tam přidají ještě to Loudness warové vylepšení, tak je to neposlouchatelné a to dokonce i na LP. Hifi a audiofilství jde do kopru, ikdyž co u nás nejde do kopru. Sat. TV jde z HD do SD a s nižším bitrate, prý málo platíme a tak nám seškrtnou transpodéry, aby ušetřili kapacitu..

V návaznosti na zdejší kolorit, tak dnes to bude jinak. Snad to bude lepší.

"Berte to jako provokaci a ať Vám to nehraje".

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Liamee,
nedošlo mi, proč píšeš, že máničky nerozumí dobrému zvuku a poslechu hudby.Co tě k tomuto názoru přivedlo?Ty jsi v tomto směru prováděl nějaký výzkum,nebo studií?
Mně by to zajímalo, protože takovýto názor mně jako máničku ze šedesátých let uráží.

sekal

Příspěvek od sekal »

Je vedro, takže jsem věnoval trochu času a letmo si poslechl obě verze zde diskutované nahrávky. Hned v úvodu musím konstatovat, že ani jedna z nich není pro mě akceptovatelná.

Ta novější má sice o něco lépe nahrané kytary, jinak je ovšem totálně zvukově zmršená. Vykazuje nejen silnou dynamickou kompresi, ale i slyšitelné přebuzení, což jde často ruku v ruce.

Původní nahrávka z 80. let také není bez chyb, jak už jsem předeslal, a to jak technických, tak interpretačních. Popisovat to, myslím, není nutné.

Závěrem bych souhlasil s tezí, že metalisté mají vesměs odlišné nároky na zvuk. kvalitu nahrávek než hifisté. Vyplývá to z podstaty věci, jak už bylo naznačeno výše. Pro ilustraci si stačí pročíst recenze předmětné nahrávky (fanouškovské i odborné), které jsou téměř bez výjimky pozitivní...

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

To je dosť čierno - biele videnie. Jednoducho napr. ja sa pri metale prepnem do iného módu a dokážem si to užiť, obsah zvíťazí nad formou. Pri inej hudbe mi to nejde. Samozrejme je počuť že zvuk je niekedy biedny, ale kvôli tomu ho neprestanem počúvať. A neznamená to že mám rád spraseniny ako sa tu snažia podsúvať obvyklí klauni.
To ale nemetalista nikdy nepochopí...
To že sme na hi-fi fóre na veci nič nemení. To by admin musel stanoviť min. hranicu DR diskutovanej hudby, alebo ako ? 8 je už dosť? A čo 7?

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

"" To že sme na hi-fi fóre na veci nič nemení. ""

Chlapče nešťastný, právě že mění zásadně. Žádný Hifista nebude poslouchat hudbu, která vykazuje: "" zvuk je niekedy biedny "" a o tom to právě je. Ještě k tomu u současných nahrávek Metalu musíš přidat zvuk zkreslený a přebuzený a to neposlouchá ani nehifista.

Právě takovým přístupen, co tady předvádíš a jsi ochoten si nechat nakálet na hlavu, jsou dnes nahrávky v takovém stavu. Proč to šlo dříve? Pusť si např. prvních 5 CD Iron Maiden, tam je to naprosto v pohodě. Tyto a obdobně kvalitní nahrávky Metalu mohu poslouchat i já, jako "nemetalista". Zprzněniny však nikoliv. Proč někteří rádoby " hifisté " zahodili svoje nároky na zvukový projev do kanálu a ještě tady tu nekvalitu glorifikují. Smutné.

Zrovna ty Iron Maiden jsou zářným příkladem. Do roku 1993 vše zvukově super ( CD i LP ) a pak to nějaký pitomec započal prznit. Další roky bylo nutno vybírat a od 1998 už jsou poslouchatelná jen LP. Současná produkce je zvukově absolutně neposlouchatelná.

https://dr.loudness-war.info/album/list ... n%20Maiden

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Chlapče nešťastný, vypichol si jednu vetu a ideš si svoje. Nerozumieš písanému textu ?
No nič, vidím že Vaša obsesia je príliš hlboká, a skrývate to za "my sme tí jediní praví hifisti, ktorí nerobia kompromisy a ideme to tu strážiť. Nech sa páči.
Týmto túto debatu končím, idem si pustiť Death Magnetic, perlu s akurátnym DR3. Odporúčam, nerušia ťa tam nejaké dynamické špičky, môžeš sa pohrúžiť do hudby a rozjímať.

Obrázek

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Pěkný. Individuum "mumu" mám dlouhodobě v ignoru, protože plevelem se nezabývám. Podle Dastou na světlo vytaženého mumu moudra "" To že sme na hi-fi fóre na veci nič nemení. "" mám jen potvrzeno, že hodnota jeho příspěvků je nulová.
To je jako přijít do klubu someliérů, a podstrkovat jim zkažené krabicové víno. Že jste someliéři na věci nic nemění, hlavní je si to glgání užít, no ne.. :)

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Antony, ty plevele, nie Dastou, ale Oldearem, čitaj pozornejšie. :) *thumbs up*

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Jinak, nevidím jediný důvod, proč bych měl mít na zvuk metalové hudby jiné nároky, než na zvuk klasiky nebo třeba jazzu. Ve všech žánrech je cílem poslouchat dobrou hudbu s dobrým zvukem. Jakmile není jeden z těchto parametrů naplněn, škrtám a jdu dál. Hudby je na světě tolik, že se vyřazením těch zvukových zprzněnin aspoň uvolní místo pro poslech té dobré hudby s dobrým zvukem. Ta jediná si moji posluchačskou pozornost zaslouží.
Hi-fi fórum by mělo naplnit svůj smysl právě tím, že takovou hudbu budou jeho členové doporučovat. To je jediný adekvátní hi-fi přístup. Excesy, že na zvuku nezáleží, patří jinam a daného diskutéra v debatě diskvalifikují stejně jako tu zmrvenou muziku.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Antony,
já jsem ti nic neprovedl, proč mně osočuješ?
Nespletl jsi s mně s někým?
Když doporučuji něco k poslechu,je to výhradně z vinylu, tudíž se dá předpokládat,že je to zvukově v pořádku.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Objavil som niečo ešte lepšie.
Iggy And The Stooges - Raw Power
Japan Remaster CD z roku 1997 s úžasným DR-1 !!

Obrázek

Tu je v plnej kráse.
https://www.discogs.com/release/2837188 ... -Raw-Power

Odpovědět