Metal

Různé hudební žánry
Odpovědět
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Metal

Příspěvek od Antony »

Dasta,
z ničeho tě neosočuji, klídek. Podívej se do výkladového slovníku, co znamená výraz osočovat.
Jen jsem se spletl v tom, kdo uvedl zmíněný citát, což je v celé věci ta nejméně podstatná informace. Správně to měl být Oldear.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

mumu

No vidíš a to je právě ono. Prezentuješ tady to zprzněné CD, ale pokud bys chtěl kvalitu, tak posloucháš to původní LP z roku 1973. Vlastním jej a hraje to zvukově docela slušně. Dnes již tento druh hudby však není mojí prioritou, je to příliš monotónní.

Myslím, že Ty to CD nevlastníš, ani neposloucháš. Pouze si to vyhledal jako raritu se s nizkým DR. Když si takový "sluchař", mohl bys tady specifikovat na čem vlastně posloucháš? Mám obavu, že to bude discman zapojený do "jezevčíka" od obchodníků z Asie, když máš takové poslechové zážitky.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Možno to sem dám, urobím si svoje vlákno. Čo to má ale spoločné s metalom? To nevidíte čo sa tu deje? Jediné ako tak živé vlákna "Co zrovna poslouchám" a "Metal" si zas uzurpovali okupanti, ktorí majú v prdeli veľkú tyč a berú sa tak strašne vážne, že je to na smiech. Radšej teda chcete mať mŕtve všetky vlákna? Lebo tí, čo tu najviac pičujú neprispievajú vôbec nejakým obsahom o hudbe ako takej, ale len o DR. A nechoď na mňa s tou nešťastnou berličkou, že toto je hifi fórum. Toto je mŕtve fórum, a je také vďaka Vám. Hifi znamená High Fidelity - teda dostať zdrojovú nahrávku cez nejaké krámy do uší s čo najmenšou zmenou. Ak je zdrojová nahrávka nehodná Vašej pozornosti, bohužiaľ pre Vás, ale v žiadnom prípade to neznamená že nemôže byť diskutovaná na tomto fóre. *taktone*
A snáď musíš vidieť že tie posledné perly som sem dal preto, aby som trochu rozveselil vážnych prísnych krutých pravých hifistov.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Ano, člověk se pořád učí. Můžeš specifikovat, kde se dá koupit ta Tebou zmiňovaná " zdrojová nahrávka " , jestli je tedy hodna moji pozornosti? Ke mně se vždy dostane ta na nějakém nosiči a ta je již po nějaké úpravě. Dík.

Abych nebyl pořád tak pesimistický k současným Metalovým nahrávkám, tak Tě alespoň doporučím něco poslouchatelného, ale je to z minulého století od Acceptu, kdy jsem ještě Metal poslouchal a poslouchatelný byl. Sežeň si první vydání na CD Russian Roulette a Metal Heart. To si budeš pochutnávat.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Áno, zdrojovou nahrávkou som myslel nejaký nosič. Tak polopate. Nebudem do smrti poslouchat prvých 5 albumov Iron len za to, že sú skvelo nahraté. Ak ma hudobne zaujme najnovší album napr. ACCEPT, budem ho počúvať napriek zlej kvalite zvuku pretože skrátka je to moja milovaná kapela. Neviem to jasnejšie napísať, pripadá mi že čítate len výseky textov ktoré sa Vám hodia a kontext sa Vám stráca.
Tiež najradšej počúvam gramo a teším sa z prvých vydaní metalových albumov. Uznávam samozrejme že je to oproti novým veciam nebe a dudy atd.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Antony,
já nic takového neřekl,tak je to pro mně osočování.
Ty , než by jsi napsal "Dasto promiň,upsal jsem se",,tak to budeš radši okecávat,aby jsi z toho vyšel bez ztráty květiny, protože jak píšeš,že to není důležité,kdo to napsal,že je to ta nejméně podstatná informace.
A to je velice smutné.
"Když se kácí pes,tak lítají řízky"

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Dasta
Osočování je obviňování z něčeho špatného. Já tě z ničeho špatného neobvinil. Můj výrok byl, že jeden někdo druhého někoho citoval. A ten první někdo nebyl Dasta, jak jsem původně napsal, ale Oldear.
Že jsem se spletl, to jsem přiznal a uvedl na pravou míru. Omlouvat se nemám za co, k žádné újmě nedošlo.
Hledat ublížení tam, kde není, je velice smutné.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Antony,
nikde nepíšu,že se cítím ublížený,ani nepíšu nic o omluvě.
Dnes je poměrně horko, nejlepší se vykašlat na malicherné věci, radši něco dobrého poslechnout a k tomu chlazené nápoje.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Je vedro jak swiňa..

Z relativně dobře nahraného metalu a hudebně naprosto výjimečného doporučuji tuhle francouzskou zběsilost:

PENSEES NOCTURNES - Douce Fange (2022) DR10
https://penseesnocturnes.bandcamp.com/album/douce-fange

Obrázek

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Antony: Pensees Nocturnes - super tip. Invencny black metal, ktory oceni aj nemetalovy fanda

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

CATALYST*R - Catalyst​*​R (2021) DR10
CATALYST*R - Pace Of Change (2024) DR10

Londýnské trio vydalo prvního března svoji studiovou dvojku. Hrají progresivní metal a jasně slyším, že jsou oběma nohama v devadesátkách, kdy se žánrové postupy začaly rozvíjet a typicky profilovat. VISIONARY, SOUL CAGES, MYRMIDION CREED, VAUXDVIHL, WICKED MARAYA, RICOCHET, MAYFAIR, ANNON VIN, INFERNO, PAYNE'S GRAY, abych jmenoval alespoň některé soubory, byla jich kvanta. Měly často krátký život, dnes je nikdo nezná, ale já vždy tento stylotvorný závan zachytím. Zde je to jasné.

V hudbě CATALYST*R vnímám dávno ztracenou energii posledního desetiletí 20. století. Hledající, zvídavou, zdánlivě obyčejnou, bez nánosů efektů a rutinních technik. O to více příjemnou. Užívám si.

Srandovní je, že Prog Archives o nich nemají potuchy, přitom jiné, od žánru výrazně vzdálenější soubory, do databáze zahrnuli.

https://catalystr.bandcamp.com/album/pace-of-change

Obrázek
Obrázek

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Spominam na uplny navrat Kiskeho k metalu...

Obrázek

Nie zeby som nemal rad "novu tvar" Helloweenu, som nadseny z toho, ale je mi aj luto ze Unisonic uz asi nebude. Skvele skladby.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

NIN, dadaft? Masters of Rock 2024? Dame konecne stretko? :)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Zdenoeddie -- dík za nabídku, bylo by to fajn, ale jsem bohužel zdravotně v háji a hned tak lepší to nebude...
.....................................................................

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/339732808?u
WRAITH -- Fueled by Fear (2024)

Rasa Wraithů z Hvězdné brány musí metalisty přímo přitahovat. Máme devět kapel toho jména a další desítky s různými přídavnými jmény: temné wraithy, krvavé wraithy atd.
Tohle jsou thrasheři z Indiany a je to pořádný poučený nářez. Už úvodní instrumentálka dává vědět, že tady se bude "hoblovat" o duši. Některá sóla speed metalová, v Horses and Hounds nachvíli zaslechneme staré Running Wild... Bohužel zpěv až moc do chrčení a death metalu, ale i tak to je tvrdé a šlape jako silná mašina...
Zvuk úplně super i ze streamu, nechápu, co někteří pořád mají, vlastně je to smutné, že nemůžou nadšeně hrát od rána do večera...

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/349807799?u
ORANGE GOBLIN -- Science, Not Fiction (2024)

Desáté album londýnské party.
Stoner metal.
Novinka.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

To je mi luto, kazdopadne prajem skore uzdravenie a vsetko dobre. A vela dobrej muziky, to ma vplyv na psychicku pohodu, a ta ma vplyv na zdravotny stav, takze urcite bez dobrej muziky ani na krok :)

Ja aktualne sjizdim stare albumy Nightwish a spominam ked som bol mlady a krasny :D

Odpovědět