Metal

Různé hudební žánry
Odpovědět
Liamee
Kontaktovat uživatele:

Re: Metal

Příspěvek od Liamee »

dadaft píše:
22 črc 2024 18:25
Zvuk úplně super i ze streamu,
Ne, zvuk týhle nahrávky není "úplně super," ani vzdáleně. O tejhle nahrávce dá přinejlepším říct, že má zvuk nanejvejš podprůměrnej.
dadaft píše:
22 črc 2024 18:25
nechápu, co někteří pořád mají, vlastně je to smutné, že nemůžou nadšeně hrát od rána do večera...
Jen blbě rejpeš. Že nechápeš? Nesčetněkrát ti to tu už mnozí vysvětlovali, ale ty tu pořád předstíráš (a děláš to záměrně jen abys právě ryl do ostatních, jak už jsi tu přiznal) jak jen ty jsi na to přišel a ostatní se omezujou a jak jen ty máš aparaturu který hraje "správně" a kdoví jaký bludy tu ještě hrneš.
Bohužel pro tebe, my hifisti, co narozdíl od tebe nejsme hluchý jak poleno a máme aparatury, který nám umožňujou slyšet a rozeznávat kvalitní zvuk a nahrávky od mizerných, posloucháme od rána do večera skvělý nahrávky. Ty posloucháš od rána do večera zvukovej odpad, ale pořád se tu pokoušíš dělat haura jak prej "je smutné," že to ostatní nedělají tak jako ty *bravo*. Úsměvné.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

No ci chceme ci nie, koniec velkych kapiel je tu. Maiden, Judas, UDO, Scorpions, .... vsetci tito skor ci neskor za par rokov uz budu pase. Ale som rad ze som videl vsetkych aspon raz nazivo (a snad este sa podari).

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Konec velkých kapel je nevyhnutelný a užitečný. Vytváří se tak prostor pro nové velké kapely. Součást kulturního vývoje, který nelze ani zastavit ani zpochybnit.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Antony - no já si tím tak jistý nejsem - zatím žádné pravidelně opakování se / střídání stráží nebylo. A nevím proč by mělo být; žádná " zákonitost' nevznikla. Co bylo před těmito kapelami? Nic. Tyhle kapely tuhle muziku stvořily . V padesátých čtyřicátých třicátých a dřív nebylo nic. Jaká zákonitost'? Kdoví kdo přijde a jaký udělá dojem . Jestli přijde vubec
Doplněk : nevím proč jsem citoval zakonitost- ale tohle z tvého příspěvku vyplývá ( jakože se to musí stát - nezpochybnitelně)

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

To je otázka vnímání. Představa, že vývoj hudby existoval jen v nějakém omezeném období a předtím ani potom nic, ta může platit, jen když vnímáme jen velmi úzké spektrum muziky. Že "před těmito kapelami nebylo nic", že " V padesátých čtyřicátých třicátých a dřív nebylo nic." to je výrok svědčící o naprosto fatální neznalosti hudební historie, s realitou nijak nesouvisí. Stačí se podívat, z čeho tito čtyři jmenovaní vyšli (Maiden, Judas, UDO, Scorpions). Najdeme spoustu předchůdců, mnoho desetiletí rockové a pre-rockové hudby, bez níž by tady žádný metal nebyl. Co se týče budoucnosti, všechny tyto kapely se do deseti, patnácti let vyčerpaly (některé podstatně dříve), přestaly cokoli ve svém stylu posouvat, opakují osvědčené rutinní formulky. Styl se dostal od 90. let dávno jinam a ony za ním povlávají a žijí z dávné slávy. Dnes hudební dění udávají jiné kapely.
Stráže se střídaly prakticky neustále od doby vynálezu muziky a střídají se i nyní. Kontinuita může být těžko přerušena, neboť vyplývá z přirozeného vývoje každé kulturní oblasti.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

No tak jsem to prolit Antony- tak to zas nepřeháněj s tou "totální neznalosti "- trochu jsem to zjednodušil samozřejmě.
Kdo chce rozumět rozumí ...... Je tu řeč o metalu - já jsem toho názoru , že jiný metalový velikán už nepřijde . Co originálního bylo vymyšleno, tak už prostě bylo . Pokud přijde něco nového , tak to už bude jiné, nic převratného to nebude, bude to opakující se....... Přesněji řečeno nepřijde žádná lavina ( v tomto metal stylu) jako v sedmdesátých a osmdesátých.....
Ale to je můj názor.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Kontinuita a proměny stylu ukazují, že neustále přichází něco nového. Velikáni, kteří žánr posouvají, přicházejí neustále. S Mejdny a ostatními metal nezačal ani neskončil.
Metal nevzniknul jen tak, sám od sebe ze vzduchoprázdna. Postupně organicky navázal na předchozí dění. Tvoje konstatování, že nebylo nic, je dost jednoznačné na to, abych mu měl rozumět jinak.
Převratné věci přicházejí denně, je to spíš o naší ochotě je vidět a onu převratnost ji přiznat.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Když myslíš..... Je to dost relativní - ta převratnost. Zrovnatak vnímání - jeden to považuje za převratné, jiný nemusí...
Tím končím , nemám na tyhle žabomyší války čas

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Ne, nemyslím, jednoznačně to vím, neboť jde o prokazatelně doložené skutečnosti. Existuje kategorie objektivní - tou je kulturní historie a existence hudebního vývoje a návazností, které jsi svým "nebylo nic" popřel. Pak existuje kategorie subjektivní, co považuješ nebo nepovažuješ za převratné. S kategorií objektivní toto osobní favorizování oblíbených kapel nijak argumentačně nesouvisí a nemá vůči ní žádnou výpovědní hodnotu.
Pokud nemáš čas na hovory o hudbě, obzvláště, když přinášejí osvětu, jen tím dáváš najevo svůj postoj vůči informacím. V tom případě platí, co jsem napsal - tvoje nic je v překladu neznalost.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Tvl ty seš kazatel 😀. To ti shůry někdo určil tohle tvé poslání?😀.
" Pokud nemáš čas na hovory o hudbě, tak tím jen dokazujes" ...a bla bla bla.....
No víš - já nemám čas protože jsem v práci 🙂

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Klud kolegovia.

Vyvoj nezastavime. Moj nazor je ze obdobie velkych kapiel skonci (v metale), samozrejme ostanu tu mladsie, ktorych ale rozsah a dopad nie je taky, ako to bolo v spominanych '80. Ale to ukaze cas, a uvidime co budu pocuvat (a hrat) generacie po nas (ak sa dozijeme).

A ruku na srdce, kto pri objavovani novych kapiel po par posluchoch neskonci stale pri nejake starej overenej klasike? Mne sa to deje dost casto.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

pesi
Já se bavím o faktech. Tím, že se ti nelíbí, nebo že je neznáš, na nich nic nezměníš.

zdenoeddie
Poslouchám kvanta nových i starých kapel. Jedny nenahrazují druhé. Prostě podle chuti. Každé období má co nabídnout.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Antony - to je furt dokola - fakta . Bavis se o faktech , ok. Jenže kdo rozhodl, že tím faktem bude přínos nových kapel? Ty? Já třeba nějaký přínos nevidím ( a to ale neznamená že to neznám - já nebo kdokoliv jiný) ...., Faktem je třeba vývoj . Tady je vlákno metal . Když se tahle muzika bude nějak vyvíjet; jakože bude , tak je otázka kde je ta hranice , kdy se tomu ještě dá říkat metal. Třeba Sabbath - někdo tvrdí první metal , někdo kategoricky neeee. Takže relativní to je, ne, že ne

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Fakta jsou důležitá, je to jediné, o co se lze opřít. Tedy je nezbytné, aby byla zmiňována furt dokola. Obzvláště, pokud se je někdo snaží popřít.
Faktem je existence vývoje jako jedné ze zákonitostí. Ta je dokázaná ve všech oborech lidské činnosti v průběhu tisíciletí. Faktem je, že tvrzení " Co bylo před těmito kapelami? Nic. " je nepravdivé. Něco určitě bylo, a to i v úzkém vztahu k metalu.
Jestli vidíš nebo nevidíš přínos (subjektivní hledisko) s tím, že vývoj stylu probíhá (objektivní skutečnost) nijak nesouvisí. Co se týče hranice vývoje, to je docela legrační otázka, protože napříč stoletími se táhnou otázky - kam to ještě může zajít? Vždycky bylo kam. Nikdy vývoj nerazil na hranici, kde by se zastavil. Někam to půjde, to je jistota. Ať se nám to líbí nebo ne.
Další jistotou je, že konkrétní vývoj nikdo nedokáže spolehlivě předvídat. Např. koho by v 80. letech napadlo, že se metal v následujících desetiletích posune prakticky do mainstreamu. Jsou věci, které nás mohou jedině překvapit. Je to dobře.

Odpovědět