Metal
Re: Metal

https://tidal.com/browse/album/343512609?u
ATTIC -- Return of the Witchfinder (2024)
Každého metalového fanouška při poslechu Attic nejdřív napadne jediné ... King Diamond. Frontman Meister Cagliostro má podobný rozsah i styl jako legendární metalový zpěvák, možná trochu drsnější, lízlý Kai Hansenem z raných Helloween. Samozřejmě to je těžká konkurence, ale dopadlo to vcelku dobře.
A dopadlo to dobře hlavně díky kapele. Skladby jsou kompozičně zvládnuté. Ale hlavní je skvělá kytarová práce -- nápaditá, hráčsky na výši, podpořená klasickým osmdesátkovým nabustrováním...
Bez 6 a 7 Offerings To Baalberith a Azrael parádní tři čtvrtě hodinka klasického heavy metalu.

https://tidal.com/browse/album/359578024?u
GLACIAL TOMB -- Lightless Expanse (2024)
Extrémní metal v současnosti dost žije, kapely se nebojí fúzovat různé extrémní styly, které mají muzikanti v malíčku --- těžko uvěřit, ale metal je tady s námi už spoustu let, včetně toho extrémního.
Glacial Tomb se vynořili z texaského undergroundu a po rozkoukávacím prvním albu natočili temnou, nepodbízivou valící se smršť death/black/sludge/core.
DR není ideální, nicméně pocitově to patří mezi ty lepší z nedobrých.

https://tidal.com/browse/album/379069887?u
MINDLESS SINNER -- Metal Merchants (2024)
Už obal napovídá, že tohle je to nejčistší odlévání těžkého kovu, jaké si lze představit ,,,,,,,,,,,,, a při vší úctě k všemožným metalovým žánrům, ten klasický zpěvný heavy metal, vycházející z blues a rocknrollu, ten mám nejradši.................
Švédští klasici žánru a výborná novinka.
Na metalbite.com si pochvalují zvuk, a přes trochu komprese to ujde.
Trochu komprese? "Šest půlek" komprese (doslova - DR6) jo, ale trochu vypadá jinak.

https://tidal.com/browse/album/385305861?u
IMPELLITTERI --- War Machine (2024)
Mno, možná zatím nejlepší letošní album klasického melodického heavy metalu od los angeleské grupy.

Novinka.
IMPELLITTERI --- War Machine (2024)
Tohle údajně nejlepší letošní album s DR6 jsem diskvalifikoval již na startu. Styděl bych se je poslouchat, natož vychvalovat. Odpad.
Tohle údajně nejlepší letošní album s DR6 jsem diskvalifikoval již na startu. Styděl bych se je poslouchat, natož vychvalovat. Odpad.
dadaft
Sice je to věc vkusu, ale v neděli jsem byl na Hifi návštěvě u dlouholetého Hifi kámoše, který je lékař - psychiatr a věnuje se mimo jiné i muzikoterapii. Minulý týden byl v Německu na sympoziu a zcela náhodně toto CD v Německu vyšlo a tak si jej ze zvědavosti koupil, zda by to šlo využít v jeho terapii. Hodnotil to se slovy: " Jedině k vymítání ďábla ".
Za mně neposlouchatelné, ale proti gustu ...
Sice je to věc vkusu, ale v neděli jsem byl na Hifi návštěvě u dlouholetého Hifi kámoše, který je lékař - psychiatr a věnuje se mimo jiné i muzikoterapii. Minulý týden byl v Německu na sympoziu a zcela náhodně toto CD v Německu vyšlo a tak si jej ze zvědavosti koupil, zda by to šlo využít v jeho terapii. Hodnotil to se slovy: " Jedině k vymítání ďábla ".
Za mně neposlouchatelné, ale proti gustu ...
No, já metal poslouchám u práce a většinou mimo ideální poslechové místo, takže se ze zvuku teatrálně nehroutím. A možná že pro takový poslech je heavy metal dokonce dělaný -- muzika pro šoféry, skladníky, topiče... Ta poznámka o nejlepším se samozřejmě týkala muziky -- Impellitteri je skvělý kytarista, výborný je i bubeník a zpěvák, kapela je naladěná na stejnou vlnu toho nejklasičtějšího heavy metalu (zaslechneš ozvěny Judas Priest, Dio, Omen, Accept ...), a je naladěná srdcem. Vědí, jak důležitý je chytlavý riff, umí napsat písničku, která nenudí, která má švih, dobrou kytarovou práci, výrazný refrén...
Jo, zvukově tohle album není ideál (obzvlášť na stereu), ale na soustředěný poslech si fakt nechávám symfonie, sólový klavír a jazz.
Jo, zvukově tohle album není ideál (obzvlášť na stereu), ale na soustředěný poslech si fakt nechávám symfonie, sólový klavír a jazz.
"muzika pro šoféry, skladníky, topiče..."
Hustý! Asi jsem se minul povoláním.
A proto jako může mít metal zmršený zvuk, jo, aha.. Dobrý zvuk je jen pro symfonie.. Pán je zjevně fajnšmekr hifista..
Dneska jsem si ráno dal:
HELLOWEEN - Keeper Of The Seven Keys: Part I (1987) DR12
HELLOWEEN - Keeper Of The Seven Keys: Part II (1988) DR12
A vůbec jsem si jako šofér co nepotřebuje dobrý zvuk nepřipadal.
Hustý! Asi jsem se minul povoláním.
A proto jako může mít metal zmršený zvuk, jo, aha.. Dobrý zvuk je jen pro symfonie.. Pán je zjevně fajnšmekr hifista..

Dneska jsem si ráno dal:
HELLOWEEN - Keeper Of The Seven Keys: Part I (1987) DR12
HELLOWEEN - Keeper Of The Seven Keys: Part II (1988) DR12
A vůbec jsem si jako šofér co nepotřebuje dobrý zvuk nepřipadal.
Tak jenom toho se děsím, abych nepotkal šoféra, co poslouchá takovýto metal!dadaft píše: ↑12 lis 2024 09:29No, já metal poslouchám u práce a většinou mimo ideální poslechové místo, takže se ze zvuku teatrálně nehroutím. A možná že pro takový poslech je heavy metal dokonce dělaný -- muzika pro šoféry, skladníky, topiče... Ta poznámka o nejlepším se samozřejmě týkala muziky -- Impellitteri je skvělý kytarista, výborný je i bubeník a zpěvák, kapela je naladěná na stejnou vlnu toho nejklasičtějšího heavy metalu (zaslechneš ozvěny Judas Priest, Dio, Omen, Accept ...), a je naladěná srdcem. Vědí, jak důležitý je chytlavý riff, umí napsat písničku, která nenudí, která má švih, dobrou kytarovou práci, výrazný refrén...

Antony:
No tak on tenhle Helloween je takový metal nemetal. Ta part 2 to už je spíš saskarna, taková cirkusová veselice. Pro mne to bylo nepoživatelné už na intru v 1990 plus mínus. A že jsem tehdá metalak byl. Holt proti gustu.... Každý to vidí jinak. Jistě , jako nějaký druh metalu se to označuje. Pro mne cirkusaci
No tak on tenhle Helloween je takový metal nemetal. Ta part 2 to už je spíš saskarna, taková cirkusová veselice. Pro mne to bylo nepoživatelné už na intru v 1990 plus mínus. A že jsem tehdá metalak byl. Holt proti gustu.... Každý to vidí jinak. Jistě , jako nějaký druh metalu se to označuje. Pro mne cirkusaci
On ten Helloween štýl cirkusovej veselice vymyslel, a som tomu rád, fantastická hudba, číra energia...
Pesi
To je v pořádku, za mne je cirkus, veselice, show a divadlo veškerá metalová i rocková produkce. Proto je mám rád.
Ostatně, jiné styly se v tomhle moc neliší, včetně hudby klasické. Na veřejné šaškárně to stojí.
To je v pořádku, za mne je cirkus, veselice, show a divadlo veškerá metalová i rocková produkce. Proto je mám rád.
Ostatně, jiné styly se v tomhle moc neliší, včetně hudby klasické. Na veřejné šaškárně to stojí.
No ok teda. Tak jinak : bylo tu zmíněno , že metal je taková hudba pro topiče, řidiče, skladniky nebo co. Dobře, proč ne...
Ovšem Helloween mi připadá že se hodí spíš na pouť
Ovšem Helloween mi připadá že se hodí spíš na pouť