Metal

Různé hudební žánry
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Metal

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/380265179?u

YOTH IRIA --- Blazing Inferno (2024)

Druhé album řeckých černokněžníků.
Absolutní top black metal.
Možná opravdu existuje nějaké temné světlo, protože z téhle desky mám skvělý pocit.
Po mnoha posleších vyhlašuji za nejlepší blackové album roku 2024.
Gradující nádhera, fantastická práce.
*klanimse*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/396716005?u

LÖANSHARK -- No Sins To Confess (2025)

Heavy metal byl dlouhá léta mrtev. Po opadnutí grunge sice povstaly nové kapely, které se k heavy metalu okatě hlásily, ale ta muzika byla mrtvá. Namátkou Fifth Angel, Firewind, Primal Fear, Mystic Prophecy, Iron Savior, White Wizzard a mnoho dalších. Výrazná stylizace, ale celé je to jako by to psala umělá inteligence. Všechny postupy správně, ale chybí tomu jiskra, vnitřní oheň...
Ale začaly se rodit kapely, které hrají taktéž úplně ten nejklasičtější heavy metal, ale přitom v muzice je něco z toho nadšení osmdesátých let. Enforcer, Skull Fist, Roadwolf, Speedemon, Evil Invaders a další.
A Löanshark je jedna z těch novějších.
Už úvodní skladby jejich druhého alba No Sins To Confess jsou skvělé, ale počínaje čtyřkou Another Man in the Trunk už se valí globální první liga.
Heavy metal jako víno.
Takhle to mám nejraději.
*hura*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/381740265?u

BÜTCHER -- On Fowl Of Tyrant Wing (2024)

Ostře vyhraněná heavy / speed metalová deska, jak zvukem, tak vyzněním.
Speed metal, který se ani náznakem neblíží power metalové melodičnosti a pompě, je ostrý, bez pozlátka, bez bázně extravagantní, heavy.
((( pro staré bardy -- mnohem blíž k Living Death než k Helloween )))
Navíc je to naplněné něčím sytě osmdesátkovým, něčím, co nástup grunge utnul a pak se to dlouho nedařilo najít zpět...
Těsně před závěrem překvapí čistě blacková hymna.
Skvělá kytarová práce.
Jedno z nejlepších alb loňského roku.
*palec*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/374864919?u

Ültra Raptör --- Tyrants (2021)

Tyranosaura v cadilacu smetla lavina a dostal se do říše pyramid se sexy amazonkama všude kolem...

Kanada je momentálně jednou z největších heavy metalových velmocí. První album Ültra Raptör je přesně součástí nové vlny heavy metalu, která se začíná valit ................... zase to má zkrátka oheň v srdci a vášeň v prstech...

Úžasné heavy speedové album. *2thumbsup*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/334592441?u

VULTURE --- Sentinels (2024)

Krátké putování po nových undergroundových heavy/speed metalových albech, které se vymykají z žánrové smrti většiny metalu --- pro dobré hifisty zcela neposlouchatelných --- pokračuje albem Sentinels od německých Vulture.
Napoprvé doporučuji začít od trojky Transylvania a dál ............. parádní drsná neučesaná jízda, takhle to chutnalo v osmdesátkách...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/396770285?u

AXETASY --- Withering Tides (2025)

Další příklad nastupující nové heavy / speed metalové vlny (thrash is dead) nových kapel, které vyznávají začátek metalových osmdesátých let ve smyslu neučesanosti, přesto melodičnosti, na kytarové práci a pocitu autentičnosti a ryzosti.
Němečtí Axetasy nejsou úplně elitní, ale je to první album a minimálně velmi dobří jsou.
DR 10 potěší.

Úplně mě odrovnala promo fotka těchle mladých hošanů:

Obrázek

:twisted:
Jo jo. Sportovní boty, úzké roztrhané džíny, tričko s metalovým potiskem a kožená bunda nebo častěji džíska ....... tak to všechno začínalo. jasný odkaz ke kořenům...

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Nechtěl jsem, ale musím.
Proti gustu žádný dišputát. Posloucháš co se Ti líbí. A nevykládej si špatně moje pocity. Ale nějak nemůžu přijít na to, co mají poslední tři desky z Tvých příspěvků společného s metalem osmdesátých let. Asi jsem tehdy byl malinko mimo a poslouchal něco jiného. Ale marně vzpomínám, že by tenkrát nějak letěl speed metal. Pravda je taková, že nejsem konzumentem tohoto stylu. Schválně jsem si poslechl (jednou) ty tři desky a v mé diskografii opravdu nemají co dělat. Kulometné bicí a superrychlé kytary. A o zpěvu raději ani nemluvím. Prostě mi to přijde od začátku do konce jedno a to samé. Pardon. Asi 3- 4 skladby se vymknuly stereotypu.
Mám rád metalové rychlovky, ale co je moc, to je moc. Samozřejmě věřím, že se to mnoha lidem může líbit, ale mě určitě ne. Takový je můj názor. Ale jenom můj.

P.S. I když mi za měsíc bude 64, tak věkem to není. Jen pro zajímavost, kolik je Tobě ;).

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Já všechna doporučení od dadafta beru s velkou rezervou. Bez jakéhokoliv odsuzování, jako člověka ho ani neznám, má odjakživa po fórech zdokumentovanou a obrovskou tendenci se momentálně nadchnout pro něco, co si to ani nezaslouží - repro alá ptačí budky nejlepší na světě / tohle album kapely na který jsem náhodou narazil při brouzdání po streamech a kterou nikdo nezná a znát ani nebude - taky nejlepší na světě. Většina těch věcí je plagiát něčeho, který se ani moc nepovedl a ještě to zní jako kaše, povětšinou dynamický rozsah 6dB a nižší.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Bohužel je to přesně tak jak píše RedBaron, nelze jinak než se pod to podepsat.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Ked sa vylet podari. Dirkschneider Krakow 6.3.2025.

https://youtu.be/pS9LWdtOumA?si=FBO3NsmXbeqGfBlQ

482303417_23968075456113632_6223482474990308743_n.jpg
482273631_23968075466113631_3626866927392968485_n.jpg
482255231_23968075452780299_6956857408040256425_n.jpg
482084194_23968074792780365_3392949884218606047_n.jpg
481674310_23964468519807659_4342880703787646849_n.jpg

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Fantázia, super *thumbs up* .
Ešte vládze odspievať? V BB pred pár rokmi mu to išlo dobre...

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

S kamaratom Uda familiarne nazyvame "dzedo", a veru ze aj v pokrocilom veku ta cirkularka tam je. Samozrejme obcas uz to nie je ako z '83, ale stale to ma "riz". Koncert inak paradny, a tesim sa, a dufam, ze bude aj k Metal Heart vyrocie.... a veruze by som si to este raz zopakoval, len musim dokupit veci na podpis :D

Edit: A mam pocit ze Peter tak nejak tomu dodal ten lepsi zaklad... Uda som videl asi 4. krat, ale toto asi bolo naj.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

mumu, zdenoeddie --- Udo teď vydal znovu nahrané Balls To The Wall ....... spousta hostů, všem mladým zpěvákům to natřel i přes svůj věk, ale celkově dost zbytečné album, původní nahrávka obstála v soudu času a je to špička i dnes, bylo bez šance se tomu přiblížit...
https://tidal.com/browse/album/405781630?u

Sto61 --- o deset míň, je to (zatím) underground (podle mě), naprosto nic pro zasloužilé hifisty-metalisty, a ten duch je vyloženě osmdesátkový ve smyslu jisté neučesanosti, syrovosti, nasazení, ................ spousty kapel takhle hrálo, spousta zmizela ........... pravda ale je, že ty dnešní hrají o něco rychleji...

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/411430879?u

BLACKSLASH --- Heroes, Saints & Fools (2025)

Nové, páté album čistokrevných německých melodiků. Celkem nadšené přijetí, dobře se to poslouchá, za mě chybí aktivnější sólový kytarista, trochu vyhrávek by neuškodilo........ a nemá to drajv mnou posledně uváděných alb, tohle je vyloženě pro zasloužilé milovníky melodického HM.

Podobné: Iron Maiden, Ratt, Bon Jovi.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Sto61 píše:
10 bře 2025 19:16
Schválně jsem si poslechl (jednou) ty tři desky a v mé diskografii opravdu nemají co dělat. Kulometné bicí a superrychlé kytary. A o zpěvu raději ani nemluvím. Prostě mi to přijde od začátku do konce jedno a to samé. Pardon. Asi 3- 4 skladby se vymknuly stereotypu.
Mám rád metalové rychlovky, ale co je moc, to je moc. Samozřejmě věřím, že se to mnoha lidem může líbit, ale mě určitě ne. Takový je můj názor. Ale jenom můj.
Ještě přece jen --- ber to, že to je fajn. Prostě to není pro tebe. Když slyšíš to, co popisuješ, nemá smysl se tomu věnovat, je tolik jiných krásných věcí na světě. Já do metalu vletěl ve čtrnácti, byl čerstvý a křupavoučký, měl jsem stovky kazet (komplet nabídku ostravské metalové burzy) ............. já slyším, že Bütcher mají skvělé kytaristy a je to velké album součsného heavy/speedu, nebo že úvodní skladba těch Ültra Raptör Missile (Metal Warrior) je speedmetalová pecka, která má top kvalitu...
Ano, jsou to mladé kapely, první alba, ne všechno je super, třeba ti Axetasy jsou prvotřídní až od pětky Beyond all Order ............ ale teprve se to klube, heavy metal (jako styl) byl fakt dost umrtvený, thrash zažil už několik nových vln, teď jede black ........ mimochodem malé bedny jsou na metal super, basy nejsou otravné............... zkrátka já si lebedím, lebeď si taky v jiném stylu, vo to jde, ne o velikost beden nebo svatou pravdu.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

dadaft: Ano viem, je podpisane celou skupinou na fotkach.... pravdupovediac len kvoli tomu som ho kupil. Inak je to slabota. Ked si pustim original, ma to neskutocne gule, tato prerabka je len chabym pokusom. Ono v globale, tie prerabky kultovych albumov su stale nejake take.... nijake. Napr. Manowar.

Odpovědět