Metal

Různé hudební žánry
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Metal

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://open.spotify.com/album/62GyYSVt ... C5sarKXDMg

TRAVELER Prequel To Madness (2024)

Popoplujem.
Super NWOTHM.
Šipka do roku 1982.
Zkrátka heavy metal.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://open.spotify.com/album/76ub7elV ... fuaAWNIF-w

VENATOR Psychodrome (2025)

Poslední ze současných NWOTHM tipů:: rakouští Venator.

Mají rádi starý heavy metal, to je jasné jako facka ........ a je to i slyšet. :twisted:

A přece to není jako kdysi.

Dobré album.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://open.spotify.com/album/5EyasvDH ... gZsjpdtY0A

BLACK SOUL HORDE Symphony of Chaos (2025)

Novinka.
Black Soul Horde je kapela přece jen staršího ražení, ale vždy hrála dost tradiční metal, takže do nové vlny vpluje snadno. První skladba vyloženě heavy speedová, ale pak tradice, jen trošku agilnější bicí...
DR 10 je fajn, bicí nečvachtají, basa je pěkně vyrýsovaná a slyšet............................................
Slušný vlkodlačí obal
a pro některé tradiční heavy metalové album roku.
:twisted:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/album/431785583/u

DEFENDERS OF THE FAITH Odes To The Gods (2025)

Tak se nám v NWOTHM stala zajímavá věc -- kapela Defenders Of The Faith sice vydává své první album, ale on je to vlastně Therion!!!
Jméno kapely je bez pochyby odvozeno od slavného osmdesátkového alba Judas Priest a tou vírou je samozřejmě heavy metal. A Óda na jaké Bohy to má podle jména alba být? Poslech dá jasnou odpověď -- Judas Priest, Iron Maiden, Accept, Stormwitch, Grave Digger, Dio, Metal Church .........................

S hudbou Therion to zkrátka nemá vůbec nic společného, tohle je zcela klasické heavy metalové album.

Parádní obal.

*thumbs up*

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Tak to si musim popocuvat :)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jó dadaft, tentokrát jsi to trefil. Vyjímka v současnosti vydávaném Metalu, tohle je silně poslouchatalné, je to kopie "80" i bardové té doby se toho zúčastnili. Pohodové melodické album. Mám jej necelé dva měsíce na LP a točil jsem ho nejméně 6x. Takový Metal mohu poslouchat i já. Jen houšt a větší kapky, těch zkreslenejch chrapláků už bylo dost.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Jako elpíčko to musí být nádhera *2thumbsup* .................. občas se mi zasteskne po gramci. Má své kouzlo a skvělý zvuk..... .................... ale je to jenom sen, jsem digitál a minimalista. Tak to dopadlo.

Osobně mi tam trochu chybí víc drobné kytarové práce, takové ty krátké vyhrávky, vymazlené přechody, dlouhé sóla..... ale celkově dost dobré.............

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Dáváš sem různá alba, která mi nejdou pod fousy, ale tohle se povedlo.
Teď ze sebe udělám blbce, ale zeptám se.
Na Discogs mají toto album na CD i vinylu, ale také jako Master Release. O co se vlastně jedná :?: :oops: ? Něco mi zodpověděla AI, ale o jaký nosič jde nosič, to ne.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Žádnej nosič, výraz "Master Release" je na discogs označení hlavní stránky danýho alba. Je to takovej rozcestník s hlavními základními informacemi odkud můžeš dál vyhledávat jednotlivý vydání na jednotlivých nosičích. Když na stránkách jednotlivých vydání sjedeš dolů k položce "Other Versions," tak vedle máš tlačítko "Viev All" a to tě přesměruje právě na stránku "Master Release" danýho alba. Stránka "Master Release" byla na discogs vždy. Když použiješ vyhledávání, tak první výsledek vyhledávání je vždy stránka "Master Release," dřív tam jen ten výraz "Master Release" nezobrazovali, teď ho zobrazovat začali, to je celý.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Dobrá. Už je mi to jasné. Díky za vysvětlení *2thumbsup* .

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

No, tři další poslechy Defenders of the Faith a přestalo mě to bavit. Stejně jako třeba nový Udo s Gangem. Není to živé. Defenders of the Faith jsou konstrukt bez duše. Představa o heavy metalu 80. let, která dokonale pochopila formu, ale síla a smysl jí uniká.
Bylo to mnohem syrovější, vyhecovanější, živelnější, nabitější.........

Třeba ti TENTATION Le Berceau des Dieux co jsem tady dával
https://tidal.com/album/198230739/u
jsou podobní, ale o parník lepší pokud jde o muziku a hlavně srdce. ...............
Stejně tak noví Sintage.

Dobrá recenze je na Metal Forever
https://metalforever.info/article.php?id=38229
Dovolím si citovat, protože to přesně vystihuje muziku, o které celá nová vlna tradičního metalu NWOTHM je:
"Defenders Of The Faith se hudebně propadli do žhavých osmdesátek, v nichž šlapavá rytmika, nespoutaná kytarová sóla, ostré, přímočaré riffy, výše položený sólový zpěv a jeho ideální spolupráce se sborovými nápěvy, či chytlavé, přímočaré melodie byly v heavy metalu svatým grálem................."
Jak říkám, moc se jim to sice nepovedlo a i autor recenze dává jen 7/10, ale je to tak a ta definice prvotního metalu je přesná a odpovídá.
((( samozřejmě i ten prvotní metal měl své okraje které se lišily, temný rock´n´roll Motorhead na jedné a stadionový Magnum na druhé, ale jádro jelo podle té definice )))

Ale opět je to akce od samotných muzikantů. Začínám to vidět tak, že některé důležité žánry jsou momentálně dost mrtvé, hlavně power a thrash, už se to v nich jenom rozemílá dokolečka a všechno zní na jedno brdo .................. a starý dobrý heavy metal byl už nějaký čas z kurzu a pro muzikanty může být osvěžující zase začít hrát podobně................. Protože stejné už to nikdy nebude, ale to neva. Taky proto, že to není žádný revival, ale opravdu nová vlna.

Paroháč na to. :twisted: :lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://open.spotify.com/album/4fhprjJP ... a028lE-yWw

SPEEDCLAW Stardust (2025)

Tahle chorvatská parta metalistů je naprosto krystalicky čistá ukázka NWOTHM kapely.
Vznikli před deseti lety, hledali se, až zjistili, že je baví starý osmdesátkový heavy metal a že už to je jako v jazzu, rocku a jiných starých žánrech -- jde se vracet ke kořenům ne ve formě revivalu, ale jako v novém oživení starého, v reinkarnaci................. včetně srdce.

Novinka. NWOTHM jako vyšité. Na první album kapely to celkem ujde...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/album/403922111/u

IMPERIAL TRIUMPHANT Goldstar (2025)

Nechme melodické drsňáky na chvíli být. Když jsem tady psal o krizi power metalu nebo thrashe, je jeden žánr, který teď mimořádně prosperuje - black metal. Dokonce je tak energeticky nabitý, že expanduje i do jiných do žánrů. Třeba tzv. blackened thrash je snad to jediné zajímavé na současném thrash metalu.........................

Imperial Triumphant jsou avantgardní/experimentální black metalová kapela z NYC s přesahy do newyorské jazzové scény a do contemporary. Opravdu neuvěřitelná hudba s mnoha přesahy, to nejlepší, co extrémní metal v současnosti dává světu.

Zajímavé je, že sama kapela o své hudbě říká, že jen "hraje zvuky New York City jak je slyší". NYC je totiž mimořádně hlučné velkoměsto............................ A skutečně. Třeba ve skladbě Rod Moderne je pasáž, která zní, jako byste z rušné manhattanské křižovatky vešli do central parku, kde zrovna bubnuje parta latinos..............................

V AMG dávají hodnocení "excelent" (4,5/5), mezi alba hodná pozornosti Goldstar řadí i spousty dalších, třeba i audio.com.pl

Z pohledu DR je to dost problematické. Oproti minulému albu s DR9 má Goldstar DR6. Přesto je zvuk naprosto neuvěřitelný a přesně takový, jaký tvůrci chtěli. Je to mnohem lepší album než minulé a za mě zcela jistě nejlepší black metalové album roku, bez šance, že by ho něco ještě mohlo porazit.

Vydejte se na pouť, kam až došel black metal. Blackeři byli vždy velmi ambiciózní, připadali si jako šlechta metalu, jen kolik blacmetalových manifestů vyšlo......................... Goldstar potvrzuje, že na tom něco je.

:twisted: :twisted: :twisted:

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Imperial Triumphant - Goldstar: na tohle se dá říct jen jedno - otřesnost po všech stránkách.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Souhlasím s Liamee. Katastrofální. To je snad z jiné planety. Schválně nepíšu hudba ;) .

Odpovědět