Metal

Různé hudební žánry
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Metal

Příspěvek od dadaft »

*
*
*
Nesoudím tak jednoznačně. Sami muzikanti říkají, že jejich hudba má připomínat hluk New Yorku a to se ji tedy daří. Aspoň na mém aparátu to tak skutečně zní. ................ je to fakt peklo a přitom působivé a velkolepé.
A jak říkám, třeba poláci dali zvuku 80% ...........................................
A je asi třeba mít srdce metalisty, což ve vašem případě neplatí. Srdce, co odpustí nějaké ty mušky. :D :D :D

................................................................. nu tak něco, co hudbu připomíná:

Obrázek
https://open.spotify.com/album/1WODmBKG ... BdSEOvAE7A

TITAN KILLER Slow Self-Destruction (2025)

Další dobrý kousek z nové vlny tradičního metalu ...............................

:twisted:

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Nesoudíš tak jednoznačně, ale když někdo o otřesnej metalovej nahrávce a "hudbě" řekne, že je otřesná, tak hned jednoznačně usoudíš, že nemá srdce metalisty *bravo*. Já poslouchám a zbožňuju metal už čtyři dekády, ale když se mi nelíbí i kdejaká otřesnost, tak nemám srdce metalisty, jo? Úsměvné.
A co, že ňáký poláci dali zvuku 80%, tím prokázali jen to, že nemají tušení jak zní kvalitní zvuk, objektivně tomu jde dát max takových 30%, a to jsem ještě hodnej. Peklo to je, to je fakt, ale velkolepý a působivý ani přibližně.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

dadaft píše:
včera, 13:13
...třeba poláci dali zvuku 80%...
Nic ve zlém, ale mě se moc "líbí", jak se často odvoláváš na to co napsal někdo na nějakém webu. Copak to musí být nutně pravda? Napsal to nějaký kvalifikovaný odborník nebo jen zapálený fanda určitého hudebního žánru? Ať si píše kdo chce co chce, já osobně si obrázek udělám vždy podle sebe navzdory (ne) odborným recenzním.

P.S. Dokazovat, že mám srdce metalisty tím, že budu poslouchat hluk New Yorku je za mě nehorázná hovadina. To bych řekl už před cca 54 lety, kdy jsem s bigbítem, rockem, hard rockem, metalem atd. začínal.
Ale když se ti to líbí já ti to brát nebudu.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

161 - ty si nejaký príbuzný "člena" Liamee?? Alebo manžel? Keď stále útočíte vo dvojici... Trochu ako tí policajti, jeden vie písať a druhý čítať.. Dobrá správa je že všetko o čom napíše Dadaft si zrejme vypočujete, keďže to tak odborne hodnotíte. Nakoniec z Vás ešte niečo bude, super 🙂👍

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Můžu tě ujistit, že s Liamee příbuzný nejsem *taktone* . A abys byl víc v obraze, tak s ním nemám ani dvojdomek *taktone* . A pro úplnost - na chlapy taky nejsem *taktone* .
Já jsem reagoval na ty bláboly o metalovém srdci bez ohledu na to, že Liamee napsal příspěvek o chvilku dříve. Jednoduše se nám ten hluk (Imperial Triumphant - Goldstar) nelíbí *taktone* . Nic víc.
Stačí?

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Nestačí, pretože nikdy ani s Tvojim guru nepíšete co posloucháte a ako sa Vám to páči. Vždy len píšete aké hrozné srac...y ten Dadaft sem dáva. Je to jednoducho smiešne že Vám to stojí za to neustále strácať čas s Dadaftom keď dobre viete že že to čo sem postuje Vás nemôže nikdy baviť... Pokiaľ budeš naďalej takto trolliť ja budem reagovať zas na Teba...
Stačí?

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Dadafte,něco mi ten obrázek připomíná :D
Tarkus - Emerson, Lake & Palmer,1971
ELP.jpg

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Sto61 píše:
včera, 17:05
Můžu tě ujistit, že s Liamee příbuzný nejsem *taktone* . A abys byl víc v obraze, tak s ním nemám ani dvojdomek *taktone* . A pro úplnost - na chlapy taky nejsem *taktone* .
Já jsem reagoval na ty bláboly o metalovém srdci bez ohledu na to, že Liamee napsal příspěvek o chvilku dříve. Jednoduše se nám ten hluk (Imperial Triumphant - Goldstar) nelíbí *taktone* . Nic víc.
Stačí?
Na mumu a jeho nesmyslný plácání, blábolení, osobní útoky atd. nemá smysl reagovat, hodit na ignorelist a máš klid.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

To nevydržíš, milej zlatej, to nevydržíš. Ty budeš reagovať.
A už si tento rok niečo vypočul? Myslím nejakú hudbu.. Ako ti to znelo?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Liamee, Sto61 --- No, víte, já hudbu nejen vášnivě poslouchám, taky o ní přemýšlím, a mám úctu k muzikantům a tak. Podle vás je to prostě hnus, nějací šašouni v garáži nahráli neposlouchatelný maras. Tečka. A máte to vyřešené.
((( mimochodem Liamee, co když jsem s tím DR6 kecal a nové album má DR10 jako ty před ním? )))
Já to beru tak, že na té desce hodně makali ve studiu a zvuk je takový, jaký chtěli aby byl. Je to extrémní black metalová kapela, která má ambice na stylové posuny žánru...
Co s tím?
Když Goldstar poslouchám na sluchátkách, dokážu všechno rozplést. Je tam absolutní snaha o co nejhustší zvuk s typickým mírně dutým blackmetalovým soundem. Cokoliv ovšem zabijácky zkreslují, třeba ten starý rádiový popěvek - nejen, že schválně vytáhnou všechno to dobové škvrčení záznamu ze 40. let, ještě to proženou nějakým digitálním masakrem. A zdvojený, nízko položený "plachtovitý" kopák bušící jako pneumatické kladivo s překrývající zkreslenou basou, to je prostě brutal. Pořádně tvrdý ořech pro bedny. Na studiových monitorech, daleko od zdí v blízkem poli, se super rychlým přímým zvukem bez doznívání a nejnižších basů, to pořád dokážeš udržet nějak rozlišené, ale na normálních bednách v běžném pokoji to musí být prostě jenom hnusný hukot.............. nevím, nemám to jak ověřit, ale vsadil bych na to.
Mám jen představu, proč to tak chtějí, nejsou blbí aby nechápali, že to naprostá většina odmítne .................... jsou extrémní a výsledek takový musí být taky.

No, několikrát jsem to poslechl, určitě to stojí za zmínku, ale raději si dám ty Titan Killer. Takový extrémista jako Imperial Triumphant zas nejsem, spíš na ten veselý osmdesátkový heavík o konci civilizace. :lol: :twisted:

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

dadaft píše: Liamee, Sto61 --- No, víte, já hudbu nejen vášnivě poslouchám, taky o ní přemýšlím, a mám úctu k muzikantům a tak. Podle vás je to prostě hnus, nějací šašouni v garáži nahráli neposlouchatelný maras. Tečka. A máte to vyřešené.
Buď tak laskav a neurážej tady ostatní jen proto, že mají jinej názor/pohled na věc a/nebo jsou náročnější než ty. Ani já ani Sto61 jsme o muzikanty nijak nehodnotili, neřekli jsme o nich ani o tom jací podle nás jsou ani slovo. Hodnotím hudbu kterou jsi sem dal nic víc. Myslíš že jen proto, že spolkneš seš ochotnej "polykat" i neposlouchatelnej maras klidně na kila seš tu chlapče jedinej vášnivej posluchač, že tu jako jedinej o hudbě přemýšlíš? Uvědom si, že tady seš na hifi fóru, tady jsou lidi na rozdíl od tebe nároční na kvalitu. Já se hifi poslechem hudby zabývám od v podstatě od raný puberty, to už je hezkejch pár destiletí, a protože udbu zbožňuju a nejej konzumuju na kila, tak jsem za tu dobu sesbíral sbírku nosičů tak velkou, že se o tom tobě ani nesní.
Ale ono je jendodušší okamžitě jednoznačně usoudit, že seš tu nejlepší posluchač i když o protistraně nevíš prakticky nic, že jo.
dadaft píše: ((( mimochodem Liamee, co když jsem s tím DR6 kecal a nové album má DR10 jako ty před ním? )))
To si jako fakt myslíš, že mě můžeš nachytat? Že zaprvé neslyším a zadruhé nevím nebo si přinejmenším neověřuju informace než něco napíšu? Já se narozdíl od tebe neomezuju jen na tidal a spotify, já se touhle problematikou už dlouhý desítky let zabývám hlouběji než si ty umíš vůbec představit:
--------------------------------------------------------------------------------
Analyzed: Imperial Triumphant / Goldstar
--------------------------------------------------------------------------------

DR Peak RMS Duration Track
DR5 -0.10 dB -7.15 dB 5:08 01-Eye of Mars
DR6 -0.10 dB -7.12 dB 4:34 02-Gomorrah Nouveaux
DR6 -0.10 dB -8.20 dB 4:35 03-Lexington Delirium
DR6 -0.10 dB -7.36 dB 4:49 04-Hotel Sphinx
DR5 -0.10 dB -7.37 dB 0:47 05-NEWYORKCITY
DR9 -4.48 dB -15.30 dB 0:55 06-Goldstar
DR6 -0.10 dB -7.29 dB 4:35 07-Rot Moderne
DR5 -0.10 dB -7.11 dB 5:36 08-Pleasuredome
DR6 -0.10 dB -7.59 dB 7:20 09-Industry of Misery

Number of tracks: 9
Official DR value: DR6

Samplerate: 48000 Hz
Channels: 2
Bits per sample: 24
Bitrate: 1724 kbps
Codec: FLAC
================================================================================
dadaft píše: Na studiových monitorech, daleko od zdí v blízkem poli, se super rychlým přímým zvukem bez doznívání a nejnižších basů, to pořád dokážeš udržet nějak rozlišené, ale na normálních bednách v běžném pokoji to musí být prostě jenom hnusný hukot.............. nevím, nemám to jak ověřit, ale vsadil bych na to.
Ano ano, opět ta tvoje klasika - všichni co používají normální stereo jsou hloupý, nerozumí tomu a proto jim to hraje blbě, jen tys to vykoumal a proto ti to jako jedinýmu hraje správně. Úsměvné.

Na studiových monitorech, daleko od zdí v blízkém poli, se super rychlým přímým zvukem bez doznívání a nejnižších basů, to pořád nedokážeš udržet nějak rozlišené, stejně jako na normálních bednách v běžném pokoji, na obojím je to úplně stejný hnusný hukot, protože v tej nahrávce zkrátka rozlišení není. Zprasená nahrávka zní zpraseně ať jí pusíš na čemkoli, na sluchátkách, v blízkým poli i na dospělej aparatuře. Tak to bohužel je.
dadaft píše: Mám jen představu, proč to tak chtějí, nejsou blbí aby nechápali, že to naprostá většina odmítne .................... jsou extrémní a výsledek takový musí být taky.
Ano, ty máš jen představu, ostatní vědí. Jde o Loudness War, to už bys taky moh po takovej době vědět, když tedy o hudbě tak přemejšlíš.

Odpovědět