Metal

Různé hudební žánry
Odpovědět
mumu
Kontaktovat uživatele:

Re: Metal

Příspěvek od mumu »

Coroner - Dissonance Theory

Po 32 rokoch nový album !
Technický thrash, s prvkami prog, za mňa výborná hudba.

https://coronerofficial.bandcamp.com/al ... t-hd-audio
a3943944147_10.jpg

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Aby se neřeklo, že útočím neustále pouze na dadafta, tak musím zareagovat i na tuto "upoutávku".
Za mě z pomyslných 10 x Ne dávám 9,5 x Ne. Jsou v tom i nepatrné náznaky poslouchatelnosti. Ale normální člověk se zdravým rozumem tohle konzumovat nemůže. Alespoň ne bez následků v podobě bolestí hlavy atd.
Autor příspěvku a další nechť si v tomto chrochtají, mě se to jeví jako nevkus hrubého zrna.
P.S. Záměrně sem nedávám žádné odkazy na nová dobrá alba. Podle mě jich moc nevychází. Ale proto sem nebudu cpát kdejaký šrot.
Kdekdo může říct, že jsem stará konzerva, ale když nejsou k mání nové dobré věci, poslouchám staré dobré věci. Více se k tomu vyjadřovat nehodlám *taktone* .

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Ja ostanem pri klasike.

Running Wild - Blazon Stone, povodne vydanie, kupene trosku v zubozenom stave, ale vcera som pral, vyzera ze trosku pomohlo.

Obrázek

Obrázek

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

A dobře děláš *2thumbsup* .

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Running Wild - Blazon stone ( 1991 ), je výborná deska a silně poslouchatelný metal. Vlastním CD z roku 1991 ( to se ještě neprznilo ) a je často poslouchaná.

Poslední desku metalu jsem koupil letos na podzim: Defenders Of The Faith - Odes To The Gods auf LP a je to velice poslouchatelný metal "vzor 80." a podotýkám, že ji tady kladně hodnotil i dadaft ( vyjímečně se trefil ).

Souhlas s předřečníky, že dnešní produkce metalu je neposlouchatelná, nejen v důsledku LW, ale i hudebního obsahu. Snaží se zaujmout výstředními a extravagantními obaly, což ve mně vzbuzuje odpor, ikdyž obal je vedlejší, ale hudba ve stylu ( sypat písek na plech ) se fakt nedá.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Sto61 píše:
30 pro 2025 08:37
Aby se neřeklo, že útočím neustále pouze na dadafta, tak musím zareagovat i na tuto "upoutávku".
Za mě z pomyslných 10 x Ne dávám 9,5 x Ne. Jsou v tom i nepatrné náznaky poslouchatelnosti. Ale normální člověk se zdravým rozumem tohle konzumovat nemůže. Alespoň ne bez následků v podobě bolestí hlavy atd.
Autor příspěvku a další nechť si v tomto chrochtají, mě se to jeví jako nevkus hrubého zrna.
P.S. Záměrně sem nedávám žádné odkazy na nová dobrá alba. Podle mě jich moc nevychází. Ale proto sem nebudu cpát kdejaký šrot.
Kdekdo může říct, že jsem stará konzerva, ale když nejsou k mání nové dobré věci, poslouchám staré dobré věci. Více se k tomu vyjadřovat nehodlám *taktone* .
To zabolelo, ale odpúšťam Ti, keď sú tie sviatky... *thumbs up* :) Budem to teda tlmočiť ostatným tisícom a tisícom priaznivcov ktorí pochopili že metal fakt nekončí v 80-tich a 90-tich rokoch, vyvíja sa ako ostatné žánre atď. To že máš na to svoj názor je ok ale mierni trochu slovník..

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

a0987300501_10.jpg
Folk z Mongolska ??!! Prečo nie. Ten neustále pulzujúci rytmus vo mne evokuje nejakú džingischánovu výpravu a ten jazyk je boží 🙂.

Kapela v celej svojej kráse.
Přílohy
nine-treasures.jpg

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

A dame si este jeden na dnes.

Obrázek

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Abychom se tady zbytečně nehandrkovali, možná by nebylo od věci přidat nějaká další vlákna týkající se Metalu, protože těch stylů jsou mraky:https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_he ... styl%C5%AF
A samozřejmě se rozumně nedají všechny srovnávat. Když už to někdo rozškatulkoval, tak ať je v tom trochu pořádku.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Sto61 píše:
30 pro 2025 08:37
Technická poznámka:
Letošní CORONER mají na CD DR6, zato vinyl má DR13. Úplně jiný master, poslouchatelnost fantastická.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Dnes som dostal ukrutnú chuť na asi tisíci posluch môjho albumu číslo 1 všetkých čias - Walls Of Jericho.
Mám voľno tak som zaťal všetky zuby ktoré ešte mám a porovnal som moju LP https://www.discogs.com/release/581933- ... Of-Jericho
s remasterom z 2024 na Qobuz
https://open.qobuz.com/album/ra1rl1v8e3dca
Porovnávačky neznášam..
Najprv som v kľude vypočul obe verzie, potom som prepínal online. (vstupy na integráči).
1. DR oboch verzií nepoznám ani som to nemeral a nehľadal..(ani nebolo treba, rozdiel v dynamike bol na ucho priepastný)
2. Nie, ani hlasitosť nebola dokonale zrovnaná, išlo mi len o zjavné rozdiely a celkový pocit z posluchu.

LP asi pozná vačšina z fanúšikov, bolo o ňom povedané dosť a trpí nejakými tými produkčnými slabosťami.
Takže k remastru:
Najviac zaskočia vytiahnuté výšky a vyčistený spodok. Pôsobí to frekvenčne vyrovnanejšie a učesanejsie.
Na druhej strane, Hansenov vokál totálne stratil to úžasné napätie, surovosť a celkovo tú krásnu "amatérsku neistotu" v hlase. Pôsobí to celé disciplinovane a neškodne, čo je asi to najhoršie čo sa mohlo tomuto albumu prihodiť, pretože má byť rebelantský a nebezpečný 🙂
Prirovnal by som to k pivám z veľkých pivovarov, prídu mi nejakým spôsobom unifikované, majú spoločnú zložku v chuti. Remeselné pivá majú dušu a osobnosť..

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Hmm, Walls of Jericho, to hej, to bude prva LP asi co si pustim v novom roku. Musim ist niekedy ku Kaiovi na kavu, podpisat nejake tie platky :)

Ale je to pekny postreh, mam CD (asi 1989) a LP (niekolko reedicii), ale okrem zmrvenej Back on Black (ak dobre pamatam biela LP) som nejak nepostrehol nic rozdielovo markantne, svojho casu.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Fakt sa s ním poznáš? Tie nastrelené vlasy mu ešte držia 🫢😁👍?

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tvrdit se sa pozname a sme kamosi, to by bolo moc, ale stretli sme sa, aj par hodin podebatovali, atd. je to v pohode chlapik (a vlasy musia drzat, ved ma mladu zenu :D) . Najlepsi zazitok ale som mal ale s Andim, a najkomickejsi s Markusom :) (z Helloweenov).

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Som doplnil Dreamspace....
Obrázek

Odpovědět