Metal

Různé hudební žánry
Odpovědět
Sto61
Kontaktovat uživatele:

Re: Metal

Příspěvek od Sto61 »

Fidji99 píše:
28 pro 2025 08:32
...heavy metal mal svoj cas a miesto - a stal sa zasluzene hlasom velkej casti jednej generacie. Ale to uz je prec. Cely tento revival je uplne zbytocny a po zasluhe to ani nikoho nezaujima...
Proboha jak jsi k tomuhle závěru přišel :cry: ?

Já osobně jsem rockem a metalem "odkojený". Takže to poslouchám stále i v 64 letech. A 99% mých známých taky.
Samosebou si poslouchej co tě baví, ale netvrď, že heavy metal už nikoho nezajímá *taktone* !!!
Zkusil jsi někdy kupovat lístky na koncert metalové kapely? Proč už i po x minutách bývá někdy vyprodáno? To asi nebude nezájmem ;)
Naposledy upravil(a) Sto61 dne 05 úno 2026 07:48, celkem upraveno 1 x.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Predpokladam ze Fidji99 na koncerty nechodi, preto to hodnotenie. Dnes je pomer na koncertoch zhruba 1:1 50-60-70 vs 20-30-40 ba na niektore kapely je ten pomer aj vyssi v prospech novej generacie (aj ked na kapely, ktore ja uz nemusim, ale proti gustu....).

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Fidji99 ale písal o revivale - teda kapelách ktoré tu zmieňuje Dadaft ako novú vlnu klasického metalu, nie o metale všeobecne....

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Aha, tak potom pardon. Pochopil som to ze vseobecne.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Sto61 píše:
dnes, 07:39
Fidji99 píše:
28 pro 2025 08:32
...heavy metal mal svoj cas a miesto - a stal sa zasluzene hlasom velkej casti jednej generacie. Ale to uz je prec. Cely tento revival je uplne zbytocny a po zasluhe to ani nikoho nezaujima...
Proboha jak jsi k tomuhle závěru přišel :cry: ?

Já osobně jsem rockem a metalem "odkojený". Takže to poslouchám stále i v 64 letech. A 99% mých známých taky.
Samosebou si poslouchej co tě baví, ale netvrď, že heavy metal už nikoho nezajímá *taktone* !!!
Zkusil jsi někdy kupovat lístky na koncert metalové kapely? Proč už i po x minutách bývá někdy vyprodáno? To asi nebude nezájmem ;)
Fidji99 rád přednáší nesmysly a zaštiťuje se zbabělým "po zasluhe to ani nikoho nezaujima..". Nikdy z těchto svých výmyslů nebyl schopen nic doložit, a to ani na opakované výzvy. Typické.

Faktem je, že konkrétně metal se stal nadgenerační hudbou a existence revivalu (můžeme si o jeho hudební a zvukové kvalitě myslet co chceme, to s tím nesouvisí) tuto skutečnost jen potvrzuje. Blábol " ani nikoho nezaujima" by znamenal, že mají nula posluchačů. To evidentně není pravda.

Mimochodem, nová vlna klasického heavy metalu je tak populární, že vedle zavedené zkratky NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal) je zavedena i NWOTHM (New Wave Of Traditional Heavy Metal). O tom Fidji evidentně nemá tucha a oblažuje nás svými blouznivými moudry.

https://thenwothm.com/
https://bandcamp.com/discover/nwothm
https://en.wikipedia.org/wiki/New_wave_ ... al%20music.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Podle mě se Fidji99 zjevně spletl, když použil termín "revival" a nebo ani netuší co to slovo vlastně znamená.
Jeho citace ohledně heavy metalu - "Cely tento revival je uplne zbytocny a po zasluhe to ani nikoho nezaujima..."
Načež to ochotně "vysvětluje" mumu, který si vytáhne pouze zmíněný termín "revival" a píše - "Fidji99 ale písal o revivale - teda kapelách ktoré tu zmieňuje Dadaft ako novú vlnu klasického metalu, nie o metale všeobecne....".
Takže ve finále tomu rozumím tak, že buď Fidji99 napsal hloupost nebo dle mumu sem Dadaft dává odkazy na kapely, které mají být "revival", ale nikoho nezajímají. Což je v mém případě 100%ní pravda.
Dobrej guláš ;) . Teď už jenom čekám na bombardování co jsem si dovolil napsat *klanimse* .
Už jsem dával návrh aby se na ty nové vlny metalu udělalo sólo vlákno. Potom by v tom nebyl slušně řečeno bordel :?: .

Odpovědět