Metal

Různé hudební žánry
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Metal

Příspěvek od dadaft »

Mne dost udivuje, že Accept na tenhle výběr nedal ani jednu skladbu z alba Too Mean to Die z roku 2021 ..... ??? Je to jejich hodně poslouchané album, nejlepší od Roussian Roulette, a songy jako No Ones Master nebo How Do We Sleep jsou wwoooww!
Ani na letošním koncertu v Lochotíně z něj nic nehráli.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Sto61 píše: ↑
09 zář 2026 19:39
Teď už jenom které vydání shánět? Na Doiscogs jsem našel informace, že toto album existuje buď ve formátu 2LP nebo 2CD, ale odkud - Europe, USA & Europe, Brazil, Austria, Japan a Russia? Babo raď.
Třeba na dr.loudness-war.info jsem zatím žádné informace nenašel a na Doiscogs je jedna recenze
Vinyl se mě bohužel netýká ;) .
A nebude to všechno stejné?
Na Bandcampu je jeden hi-res 24/48 a není co řešit...

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Počkám na více info a uvidím. Vždyť nehoří :D .

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Sto61 píše: ↑
09 zář 2026 19:39
Teď už jenom které vydání shánět? Na Doiscogs jsem našel informace, že toto album existuje buď ve formátu 2LP nebo 2CD, ale odkud - Europe, USA & Europe, Brazil, Austria, Japan a Russia? Babo raď.
Třeba na dr.loudness-war.info jsem zatím žádné informace nenašel a na Doiscogs je jedna recenze
Vinyl se mě bohužel netýká ;) .
Není potřeba žádat o radu nějakou babu, odpověď známe. Vyšlo to před pár dny, takže existujou jen dva mastery, jeden pro digitální vydání (CD a Hi-Res) a jeden pro LP, takže je úplně jedno z který země, je to všechno stejnej master. Rozdíly mezi vydáníma z různých zemí se řeší u starých vydání alb, ne u nových, dnes už je v naprostej většině případů distribuce celosvětová, takže vydání z různých zemí jsou zvukově stejný.
A co tedy vzít v případě tohole alba? CD, Hi-Res nebo LP? Digitální vydání jsou klasická Loudness Warová zprasenina s DR6, jak Hi-Res tak CD je oboje na chlup to samý, jen každý v jiným rozlišení, takže jedině LP, ale ani u tý LP se v tomhle případě nedá očekávat, že to bude nějakej zvukovej zázrak, i když alespoň o něco lepší to nejspíš bude. Tož tak.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Díky.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

dadaft píše: ↑
09 zář 2026 19:59
Mne dost udivuje, že Accept na tenhle výběr nedal ani jednu skladbu z alba Too Mean to Die z roku 2021 ...
ZDE najdeš odpověď. Pokud se ta pasáž o výběru skladeb zakládá na pravdě.
Jde tedy o výroční projekt postavený na konkrétním historickém úseku diskografie, nikoli na průřezu všemi studiovými deskami Accept.
Já jsem to nezkoumal ani nebudu ;) .

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Ja si necham zajst chut (a to mam accept komplet)... nejak ma to neoslovilo. Predstavoval som si oslavu "50" trosku inac, ale chapem ze osobne dovody nepustia. Skoda. Ale tesim sa na koncert v Zline.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

No, oslava s Udem asi nebude, to je bez šance.

Pokud jde o ty hosty ........... zpěváci to samozřejmě měli nejtěžší, Udovy originály jsou těžce napodobitelné, takže je fajn, že současný zpěvák Accept Mark Tornillo všem asistuje. Protože on je fakt jediný koho znám, kdo je druhý Udo Dirkschneider. A je ve vrcholné formě. Takže třeba hned v úvodní Fast As the Shark začne hostující Phil Anselm zpívat ""Fog in the streets A church clock beats Midnight - darkness all around"", a Tornillo naváže ""You better beware You better take care Be prepared for the shock""........... stejně potřebuje pomoc i Rob Halford v následující Balls to the Wall, kde by ten náběh před refrénem, začínající ""Watch the damned ..."", prostě nezvládl přesvědčivě.
A samozřejmě Tornillo zaplaťpánbůh táhne všechny refrény.
Bez Tornilla by současný Accept nebyl.
Na kytarovou práci dohlíží *klanimse* Wolf Hoffmann, takže i tam bez problémů.
Kdo hodně překvapil, tak Sebastian Bach, jeho originál věci moc nemusím, ale neuvědomil jsem si, jak je dobrý zpěvák.

Pokud jde o songy, kdybych byl producent, tak vyhodím Hellhammer, Save us, Love Child a Demon's Night, vrazím tam pár jiných z BttW a MH a celé zakončím kultovkou Princess of the Dawn z RaW.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Suhlasim s tym ze Tornillo "zachranil" Accept a na prve dve reuniovky nedam dopustit. Potom, aspon pre mna to uz islo dole kopcom (aj co sa tyka jeho spevu).
Nepaci sa mi, hlavne pri koncertoch, ze Tornillo viacej "kvici" ako by bolo mozno potrebne.... zato "Dzedo" Udo si tak nejak stale drzi latku (vzhladom k veku, neskutocne).
Ale tesim sa na Accept v Zline, dufam ze sa podari aj nieco viac, ako samotny koncert.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Jj, Udo je Udo, dá se k němu jen přiblížit, jako on to odzpívat fakt nejde. Na koncertech je to s Tornillem asi horší, ale na albech zní pořád dobře...
Škoda té komprese, ale Napalm Records, kam Accept přešli s posledními dvěma alby, ti by se mohli přejmenovat na DR 5 Records. :(
Možná zachránili metal, ale oni točí fakt "hlasité" alba za každou cenu. Přitom ten současný trend, kdy mají metalová alba kolem DR 8 je tak fajn...

Obrázek

https://tidal.com/album/297295704/u
Midnight Vice (2023)

Floridští Midnight Vice jsou typická kapela nové vlny tradičního heavy metalu, hrdě a doslovně se k tomu hlásí, a starému pardálu jako já se jejich hudba skvěle poslouchá...

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

dadaft píše: Přitom ten současný trend, kdy mají metalová alba kolem DR 8 je tak fajn...
Tohle je čirej nesmysl, žádnej takovejhle trend není, *taktone* ten existuje jen v tvojí hlavě, realita je jinde.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Liamee -- Poslouchám kvanta metalu, situace teď a deset let zpátky je nesrovnatelná. Tím neříkám, že pořád není spousta věcí s DR5. Je. Ale už né drtivá většina jako kdysi. Spíš se pleteš ty.
Jeden z důvodů je podle mě i v tom, že internetová metalová rádia používají fyziologické srovnávání hlasitosti jako všechna jiná a to, že je něco "hlasitější", ve skutečnosti hodně zkomprimované, už nepřináší výhodu. Motiv k extrémní komprimaci mizí.
Na druhou stranu si nemyslím, že se metalové nahrávky dostanou nad DR10 -- přece jen je metal hlasitá hudba s malými dynamickými rozdíly. DR 8-10 už umožňuje nečvachtavé bicí a vyrýsovanou basu, přitom to pořád působí jako hlasitá muzika (chybně se říká dynamická).

Obrázek

https://tidal.com/album/427227544/u
TEMPEST SAINT Hyperbolized (2025)

Tempest Saint jsou nová britská kapela, která je vlastními slovy "zakořeněná v étosu nové vlny tradičního heavy metalu". *sunglases* Jejich první album jsem loni zasklil a přitom je to opravdu parádička. Takový ten ryzí heavy metal ze začátku, kdy bylo hlavní být rychlý a hlavně HODNĚ hlasitý. Třeba o Plasmatics psali, že to je jednoznačně nejhlasitější kapela v dějinách NYC. A pravda je, že na konci sedmdesátek už byly rozvinuté tranzistorové zesilovače a daly se stavět koncertní aparatury o neskutečných výkonech desítek tisíc wattů. Ale přitom jde pořád o melodické a zpěvné věci bez přehnané tvrdosti...

Mně se ta nová vlna líbí moc. On ten tradiční melodický zpěvný metal poměrně rychle zmizel a hodně se začalo přitvrzovat. A jako by spousta kapel a muziky ani nestačila vzniknout .................. a jako by vyklíčily až teď po letech. Žánrové mantinely jsou jasné, nikdo je ani nechce rušit nebo překračovat, ale ty nové kapely prostě chtějí psát svoje věci, jak oni to cítí.
A já říkám jen houšť a větší kapky !!!!!!!!!!!

:twisted: :twisted: :twisted: Heavy metal never die :twisted: :twisted: :twisted:

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Dadafte,a co progresivní metal,to neposloucháš ?
Tohle bych mohl i já(dokonce mám i CD :D ).
https://www.progarchives.com/album.asp?id=1662
Cover.jpg

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

23 zář 2026 14:26
Liamee -- Poslouchám kvanta metalu, situace teď a deset let zpátky je nesrovnatelná. Tím neříkám, že pořád není spousta věcí s DR5. Je. Ale už né drtivá většina jako kdysi. Spíš se pleteš ty.
Nepletu. Poslouchám kvanta metalu a situace teď a před deseti lety je stejná nebo je spíš dnes ještě horší než tehdy. Taková je realita, je mi líto. Já se nedívám na svět skrz růžový brýle jako ty.
Jeden z důvodů je podle mě i v tom, že internetová metalová rádia používají fyziologické srovnávání hlasitosti jako všechna jiná a to, že je něco "hlasitější", ve skutečnosti hodně zkomprimované, už nepřináší výhodu. Motiv k extrémní komprimaci mizí.
Ne, to jsi úplně vedle. Srovnávání hlasitosti se v rádiích používá snad už od jejich vzniku, protože bez toho by se rádia prakticky nedali poslouchat. A právě proto rádia chtějí dynamickou kompresi, protože když zní všechno stejně hlasitě a má to stejný DR, tak nemusí řešit žádný další zásahy.
Na druhou stranu si nemyslím, že se metalové nahrávky dostanou nad DR10 -- přece jen je metal hlasitá hudba s malými dynamickými rozdíly.DR 8-10 už umožňuje nečvachtavé bicí a vyrýsovanou basu, přitom to pořád působí jako hlasitá muzika (chybně se říká dynamická).
Ne, všechno jen čirý bludy, bláboly a nesmysly.
Metalový nahrávky jsme kdysi běžně měli s DR12, DR16 atd. to není problém. Že ty takový nahrávky metalu neznáš a myslíš si, že to nejde, protože už jsi stejně jako většina lidíš doslova zdegenerovanej těma tunama hnoje co furt posloucháš z tidalu, nemá s tím jaká je metalová hudba nic společnýho.

Že je metal hlasitá hudba s malými dynamickými rozdíly? Bravo. *bravo* Tenhle výrok je doslova kravina a nic víc. Metal je právě naopak hudba, která má dynamiku jako prase. A právě proto zní metal s nízkým DR tak blbě. Že ty si myslíš že metal je hudba s malým dynamickými rozdíly je jen tvá neznalost, nechápavost a právě ta zdegenerovanost z toho, že posloucháš jen ten Loudness Warovej hnůj a kvalitní nahrávky nikdy

A ne, DR8 až DR10 neumožňuje nečvachtavý bicí a vyrýsovanou basu, tohle nemá s dynamickou kompresí nic společnýho, nevím kde jsi na tenhle nesmysl přišel.

A že je metal hlasitá ale ne dynamická hudba? Další kravina. Hlasittost a dynamika jsou dvě různý věci, který ale jedna druhou ovlivňujou. Metal je hlasitá, dynamická hudba a když máš nahrávku s vysokým DR, tak vysoký hlasitosti dosáhneš snadno tím, že otočíš kolečkem volume na zesilovači a rázem máš hlasitou, dynamickou reprodukci. S vysokám DR můžeš poslouhcat nahlas a hudba pořád zní jako hudba, není to nepříjemnej hluk, jen hlasitá hudba a únava posluchače se nedostaví buď vůbec, nebo až za dlouho. Když ale máš nahrávku s nízým DR, tak dynamiku nemáš a všechno jen řve i když máš zesilovač nastavenej na nízkou hlasitost a s dalším zesilováním (když tedy chceš hlasitou reprodukci) už se z tý reprodukce stává jen hluk a kravál a hudba se vytrácí a rychle, klidně i po pouhejch pár minutách poslechu, nastupuje únava posluchače. Takhle prostý to je.
https://tidal.com/album/427227544/u
TEMPEST SAINT Hyperbolized (2025)
Tady máš to tvoje DR8:
--------------------------------------------------------------------------------
Analyzed: Tempest Saint / Hyperbolized
--------------------------------------------------------------------------------

DR Peak RMS Duration Track
DR6 -0.48 dBFS -7.94 dBFS 5:25 01-Hyperbolized
DR5 -0.50 dBFS -6.56 dBFS 2:58 02-Never The End
DR6 -0.50 dBFS -7.24 dBFS 4:41 03-Riot Pact
DR6 -0.50 dBFS -7.57 dBFS 4:08 05-From The Ashes, Rise
DR6 -0.50 dBFS -7.28 dBFS 3:31 06-The Cursed
DR6 -0.50 dBFS -7.16 dBFS 4:17 07-Dead Ringer
DR6 -0.50 dBFS -8.44 dBFS 4:59 08-Beggars Belief

Number of tracks: 7
Official DR value: DR6

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tomáš -- Ne. Jen heavy metal a heavy speed. Trochu sem tam thrash a epic doom. Nic jiného mě z metalu nebere, metalcore a deathcore vyloženě nesnáším.

Vlastně se to u mě už ustálilo, poslouchám symfonie, akustický jazz, sólový klavír, heavy metal a ženský trap. To je 95%.

Odpovědět