Progresivní Hardrock

Různé hudební žánry
Odpovědět
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Progresivní Hardrock

Příspěvek od Zappadaddy »

Nevim proc se sloucili 3 hudebni smery do jednoho. *thumbs down* *taktone*

[EDIT by Rowing] Již jsem situaci napravil a vlákno Progresivní Rock / Hardrock / Metal rozdělil na tři samostatná vlákna. Omlouvám se.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Progresivní Hardrock

Příspěvek od dadaft »

Dzyan píše:Nevim proc se sloucili 3 hudebni smery do jednoho. *thumbs down* *taktone*
taky jsem to moc nechápal, ale dnes jsem pochopil, že Rowing ví. odpověď je:

Obrázek

AYREON - Into The Electric Castle (A Space Opera) 2001

Ayreon není kapela. Ayreon je projekt Arjena Anthony Lucassena, holandského multiinstrumentalisty a skladatele. je to sci-fi příběh 8 rozdílných postav (Horal, Rytíř, Egypťan, Indián, Barbar, Říman, Hipík a Muž budoucnosti) kteří se setkávají na místě mimo prostor a čas, aby se utkali se svými démony. z vokalistů jmenujme Fishe (ex-Marillion, horal), Damiana Wilsona (ex-Threshold, rytíř), Anneke van Giershergena (The Gathering, egypťan) nebo třeba Edwina Balogha (rytíř). je to nápadité a různorodé (i když nějakému tomu klišé se nevyhne, ale žádná nuda typu Nightwish), skvěle nahrané. skutečný progresivní heavy rock. pokud to máte rádi, nelze než doporučit.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: Progresivní Rock / Hardrock / Metal

Ale ja mam rad progresivni rock a ne progresivni metal.V tom je si myslim velky rozdil.Takze se tu budou michat 2 nebo 3 veci.Hardrock beru protoze nektere kapely by mohli zapadnout do obou skatulek,napr. Fruupp,Beggar's Opera a mnoho dalsich. *taktone*

[EDIT by Rowing] Již jsem situaci napravil a vlákno Progresivní Rock / Hardrock / Metal rozdělil na tři samostatná vlákna. Omlouvám se.

merhaut

Re: Progresivní Rock / Hardrock / Metal

Příspěvek od merhaut »

Tohle vlákno je z pohledu hudebních žánrů trojhlavý nesmysl ...

Pavel Diok
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Progresivní Hardrock

Příspěvek od Pavel Diok »

Naprosto souhlasím s merhautem, progresivní hardrock je jaksi podivné spojení. Mezi rock jako takový patří hardrock, metal a další dělení rocku a jedno z nich se nazývá progresivní rock, které se může dělit na mnoho dalších směrů např. dle webu http://www.progarchives.com asi takhle:
# Canterbury Scene
# Crossover Prog
# Eclectic Prog
# Experimental/Post Metal
# Heavy Prog
# Indo-Prog/Raga Rock
# Italian Symphonic Prog
# Jazz Rock/Fusion
# Krautrock
# Neo-Progressive
# Post Rock/Math Rock
# Prog Folk
# Progressive Electronic
# Progressive Metal
# Psychedelic/Space Rock
# RIO/Avant-Prog
# Symphonic Prog
# Tech/Extreme Prog Metal
# Zeuhl
# Prog Related
# Proto-Prog
a každé má své významné představitele. Takže buď vlákno nazývat celkově progresivní rock, ale pak by se tu dalo psát o kapelách donekonečna nebo pouze na jednotlivé směry progrocku, které jsem uvedl.
Hifi Studio Panský dvůr

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Ono to má ještě víc aspektů, například přesné škatulkování versus přehlednost, účelnost.

Atomizace témat na a subsubsubžánry a a´kapely má smysl u hudebních, specializovaných stránek, tady je to podle mne nadbytečné.

Pavel Diok
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel Diok »

No to máš asi pravdu, zde by mnozí nevěděli co do které kolonky zařadit a asi by je to mátlo a byl by v tom chaos, asi stačí jedno téma progresivní rock, další hardrock, metal.
Hifi Studio Panský dvůr

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Rowing
*2thumbsup* Diky

Odpovědět