Progresivní Metal

Různé hudební žánry
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Progresivní Metal

Příspěvek od PítrsPraha »

MB:
Nehodnoť nahrávku jen podle odkazu na webu na DR. DR je jen jedním z parametrů dobře se poslouchající nahrávky a není samospasitelný. To je jako hodnotit třeba kvalitu reprobeden jen podle udanýho frekvenčního rozsahu... ;-).

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Pre mna ale prvoradá a určujúca či si to kúpim alebo na akom médiu si to kúpim poprípade aké vydanie,Nové veci po roku 1993/94 a čo neni v zelenom/oranžovom DR kupujem na LP. Aj keď ani LP neni úplne spasiťelné a kreténom ako je Rick Rubin (Slayer, Rockallica) už nepomože nič. No a čo nie je na LP a DR je pod 7 na CD nekúpim. Pre mna je to proste neprijateľné. Chápem, že trio bez spevu dokáže mať nástroje separovane a aj pseudopriestor s DR6. Ale takú muziku ja prakticky nepočuvam, takže pre mna skončili CDčka vydané do roku 1994. Potom už iba rozličné audiofilské vydania. Poprípade reprinty s plným DR napriklad od vydavatelstva Earache aby sme sa držali aspon metalu keď už nie progresívneho.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

NIN:
Ty máš rád hutnej spodek, viď ;-).
Narychlo jsem si poslechl Tragic ze Situation Dangerous. A upřímně, Fuzz Universe je na mý sestavě a v mý akustice příjemnější a hodnotil bych jako zvukově mnohem lepší, delikátnější. Tragic se docela slévala, i když kopák opravdu kopal. Zbytek ale byl pro mě ten rockovej "uniřev", kterej nemám rád. Takže v tom možná hrajou roli i osobní preference...
;-)

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Osobní preference hrajou roli téměř vždycky a je fakt, že při hutném spodku vždycky zpozorním. Proto jsem si domů pořídil ty dřevěné holky, které s tím spodkem umí pracovat. :D

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jj,.tomu rozumim... ;-).

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Tak ako sa Vám páči nový album Fates Warning - Theories of Flight ? Už ho mám doma 3 deň na LP a mám pocit, že budem potrebovať novú kópiu...

Obrázek

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Na mě je tato kapela příliš uhlazená a melodická. A ještě k tomu navíc sladký zpěv mě moc nebere. V tom mám problémy i s Dream Theater. Někde mi ten "hlásek" i vadí. Kdyby Fates hlasově přitvrdili a muziku ještě trochu víc "zamotali" tak by mě to víc bavilo. : ;)

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

MB píše:
06 črc 2016 11:35
Tak ako sa Vám páči nový album Fates Warning - Theories of Flight ? Už ho mám doma 3 deň na LP a mám pocit, že budem potrebovať novú kópiu...
Tak tento album šlape, výborná muzika...zvukovo v pohode...

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

Mám veľmi rád túto kapelu a tiež ich posledný album:
Redemption- Art of Loss:

Obrázek

Dá sa tam nájsť veľa zaujimavých a chytľavých pasáži, ma to štavu, zvukovo slabšie.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Tak na tohle album jsem byl fakt dost zvědavý . . . a fakt se dost těšil. Když jsem se dozvěděl, že po 14. letech budu mít možnost opět rozšířit sbírku této kapely, mé opotřebované srdce zaplesalo. Prakticky v nezměněné sestavě tato norská parta vydala fantastické album *thumbs up* Když už si chci "ulevit" něčím tvrdším, sáhnu po něčem, jako jsou třeba (již v roce 1998 rozpadnuvšíse) White Zombie (hlavně jejich poslední kousek "Astro-Creep: 2000"), Agalloch, Devin Townsend, Ayreon, Tool či právě jmenovaní Green Carnation. Nějaké to škatulkování nemusím, takže ani nevím, kam je zařadit . . . Progressive metal? Hard rock? Experimental/Post Metal? Je to jedno . . . je to přesně to, co jsem dnes potřeboval. Zatím 2x sluchátkový poslech, již se těším na pondělí, kdy squaw odcválá do práce, já si udělám kávičku a . . . tak "dobrý zvuk" ;)
green carnation.jpg

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Petr, diky za ozivenie vlakna, preletel som si par skupin, co sa tu spominaju - osviezujuce tipy.
Neviem ci to patri sem, ale minuly tyzden, som si uletel po dlhych rokoch na Anatheme.
Neviem sem vlozit fotky - Judgment, ALternative 4.

Este ma celkom bavil Opeth -> Blackwater Park

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Pomůži . . . a myslím, že Anathema sem určitě patří ;) Mám je moc rád a patří k těm, jejichž CD se v mém aparátku dost často točí (v mé sbírce jsou od "Eternity" z roku 1996).
001.JPG

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Pěkné vlákno.
Green Carnation, Opeth jsou progresivní, Anathema potažmo sem taky patří. Ale hodilo by sem přihodit pár jiných.
Progresivní metal nebo avantgarda? Takže bych nadhodil Blut Aus Nord, minulý rok dokonalý Hallucinogen, Igorrr - Spirituality and Distortion, Oranssi Pazuzu - Mestarin Kynsi. To je dokonalé rozebrání zažítých osnov žánru.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Chtěl jsem to zkusit.
Hallucinogen - DR6
Spirituality - DR5
Mestarin Kynsi - DR6
Netuším, jak se jim s takovým tuctově rutinně trendy šito placko zvukem daří rozebírat osnovy žánru, zkoumat to nebudu. Takový hnůj mi do beden nesmí.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Díky za snahu. Ono je těžké získat kvalitní hudbu s kvalitním zvukem. Pokud je to dobrá hudba, tak kvalitu zvuku neřeším, protože jiný záznam neexistuje.
Ale i při DR6 to není tak špatné.
Mimochodem, "hudební" a styl noise si vystačí i s DR1.

Odpovědět