Rock
Rock
Rock
Re: Rock
Právě si naposlouchávám na vinylu Einsturzende Neubauten-Alles Wieder Offen,jedu se totiž v sobotu mrknout na jejich koncert v Divadle Archa,pro mě to bude asi dost zážitek,poslouchám je už asi 15let a ještě jsem je živě neviděl.
A jsem asi zářným příkladem pro editaci
,až teď jsem si všiml,že jsem to měl napsat do Zrovna poslouchám,tak se omlouvám 

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Dnes mi přišlo CD RENAISSANCE - Ashes are burning, stará rockárna. Je to vydané nově u Repertoire (Mini-Vinyl Paper-Sleeve Version) a zvukově je to vynikající.
Eagles - Hell Freezes Over
Už mi dnes podruhé hraje parádní XRCD Eagles - Hell Freezes Over.
15 skladeb a jedna lepší jak druhá. Od vyloženě rockové Get over it
přes nádhernou baladu Love will keep us alive
do country laděné The girl from yesterday a Learn to be still
pak pecky jako Tequilla sunrise, Hotel California atd. atd. a album vrcholí baladou Desperado
Prostě nádherná pohodová muzika od začátku až do konce. Pro ty kdo neznají - doporučuji. Jsem nadšen.
Nemáte někdo DVD ?

15 skladeb a jedna lepší jak druhá. Od vyloženě rockové Get over it
přes nádhernou baladu Love will keep us alive
do country laděné The girl from yesterday a Learn to be still
pak pecky jako Tequilla sunrise, Hotel California atd. atd. a album vrcholí baladou Desperado

Prostě nádherná pohodová muzika od začátku až do konce. Pro ty kdo neznají - doporučuji. Jsem nadšen.
Nemáte někdo DVD ?

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To Rowing
Kde jsi to XRCD Eagles koupil a kolik stálo? To bych si také objednal. A jak to vypadá po zvukové stránce? XRCD bezkonkurenční jako vždy?
Kde jsi to XRCD Eagles koupil a kolik stálo? To bych si také objednal. A jak to vypadá po zvukové stránce? XRCD bezkonkurenční jako vždy?
Bohužel přiznávám, že mám jen přepálenou kopii
Na netu jsem jej našel zde:
http://www.musicdirect.com/product/75457
nebo
http://store.acousticsounds.com/browse_ ... le_ID=8923
Zvukově je dle mě parádní. Normální CD ani LP ale nemám, takže nemůžu porovnat.
Zatím XRCD co mám jsou studiovky. Toto mě překvapilo, protože to je live záznam koncertu.

Na netu jsem jej našel zde:
http://www.musicdirect.com/product/75457
nebo
http://store.acousticsounds.com/browse_ ... le_ID=8923
Zvukově je dle mě parádní. Normální CD ani LP ale nemám, takže nemůžu porovnat.
Zatím XRCD co mám jsou studiovky. Toto mě překvapilo, protože to je live záznam koncertu.
- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dadafte nezapomeň uvézt, že Monster Magnet a Clutch jsou představiteli rockové odnože zvané Stoner rock, která má velmi blízko k hardrocku typu Black Sabbath, aby neznalí věděli kam to zařadit, jinak tyto kapelky mám taky hodně rád, ale dám ti tady několik dalších zajímavých typů toho žánru a to Sheavy z Kanady, Burning Saviours, Siena Root ze Švédska, Spiritual Beggars a mnoho dalších.
Hifi Studio Panský dvůr
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Dadafte,Rigo píše:Dadafte nezapomeň uvézt, že Monster Magnet a Clutch jsou představiteli rockové odnože zvané Stoner rock, která má velmi blízko k hardrocku typu Black Sabbath, aby neznalí věděli kam to zařadit, jinak tyto kapelky mám taky hodně rád, ale dám ti tady několik dalších zajímavých typů toho žánru a to Sheavy z Kanady, Burning Saviours, Siena Root ze Švédska, Spiritual Beggars a mnoho dalších.
tito tipy neber na lehkou váhu. Riga dobře znám a myslím, že jeho přehled v muzice je zde bezkonkurenční. Takový přehled má snad jen Merhaut, ale ten je na rozdíl od Riga úzce specializován.
Pánové, nesmíte brát tu wikipedii zas tak vážně, tam je kolikrát spousta nesmyslů, zvlášť když hudební hesla píšou Amíci z Allmusic (ti vyrobí z Uriah Heep gotický metal jen to hvízdne).
Stoner rock nemá přímo se Sabatama mnoho společného, jako předchůdce bych je opravdu nenazval, těch kořenů je daleko víc, například to valivé zpomalení - o kterém je řeč jako o jednom z vícera stylotvorných prvků stoner rocku - má prapůvod u Vanilla Fudge, ti to "vynalezli". Stonerocková psychedelická složka se dá vysledovat až k Hendrixovi, cestou prošla kolem Hakwind i třebas Grand Funk. Některé subžánry navázané na stonerock lze zase vysledovat až k detroitské škole. Atakdále, atakdále.
Stonerock je v podstatě hardrock, už jenom pro tu svou silnou bluesovou složku, ta u metalu mizí do vytracena - tím se od sebe tyhle žánry liší.
Zkratka "Stonerock - Black Sabbath" je pro neznalé tedy spíš matoucí.
Stoner rock nemá přímo se Sabatama mnoho společného, jako předchůdce bych je opravdu nenazval, těch kořenů je daleko víc, například to valivé zpomalení - o kterém je řeč jako o jednom z vícera stylotvorných prvků stoner rocku - má prapůvod u Vanilla Fudge, ti to "vynalezli". Stonerocková psychedelická složka se dá vysledovat až k Hendrixovi, cestou prošla kolem Hakwind i třebas Grand Funk. Některé subžánry navázané na stonerock lze zase vysledovat až k detroitské škole. Atakdále, atakdále.
Stonerock je v podstatě hardrock, už jenom pro tu svou silnou bluesovou složku, ta u metalu mizí do vytracena - tím se od sebe tyhle žánry liší.
Zkratka "Stonerock - Black Sabbath" je pro neznalé tedy spíš matoucí.
- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jardo tys to špatně pochopil, já neřekl, že stoner rock je styl jak hrají Black Sabbath, ale to patřilo k označení těch kapel, které jsem Dadaftovi doporučoval, které patří k stoner rocku, abych mu nastínil, k čemu se to blíží, například pokud si pustíš Sheavy, tak si kolikrát myslíš, že si pozvali Ozzyho za zpěváka. Samozřejmě stoner-rock má hluboké kořeny již na konci 60. a začátkem 70.let např. jak jsi jmenoval Vanilla Fudge, ale třeba Pink Fairies a další. Mimojiné Jardo co je s těmi GG, netrvá to nějak dlouho?
Hifi Studio Panský dvůr
na Sheavy, Burning Saviours a Siena Root mrknu. Spiritual Beggars znám. dobří jsou taky The Awesome Machine - The Soul of a Thousand Years. tuším to jsou taky švédi. ono vůbec tam na severu se rocku daří. jsou odtamtud i další z mých oblíbenců = Gluecifer. ale to už asi není stoner...Rigo píše:Dadafte nezapomeň uvézt, že Monster Magnet a Clutch jsou představiteli rockové odnože zvané Stoner rock, která má velmi blízko k hardrocku typu Black Sabbath, aby neznalí věděli kam to zařadit, jinak tyto kapelky mám taky hodně rád, ale dám ti tady několik dalších zajímavých typů toho žánru a to Sheavy z Kanady, Burning Saviours, Siena Root ze Švédska, Spiritual Beggars a mnoho dalších.