Síťový kabel model Roth Orfeo

Zamčeno
paolo
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový kabel model Roth Orfeo

Příspěvek od paolo »

Zdravím, po neděli jsou kabely volné a je možné si je vyzvednout ve Valašském Meziříčí na další testování. Je možné se pobavit s pár členy fóra, kteří tu sem nechodí.
Rothaudio

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Jj,repro jsou za ty peníze skvělé a napáječák mě vyrazil dech :shock: Rozepsal bych se více,měl jsem doma na zkoušku kromě Orfeo+repro od Paola také síťák Kimber,RCA Sroll Purity Kapton,ale vím,jak většinou debaty o kabelech dopadnou :(

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

To víme všichni 😁
Nicméně to může být někdy dobré info pro toho, kdo ví a hledá... Jinak řečeno, napiš to pro ty, koho to zajímá. I já v minulosti slizl posměch od těch, co v kabel nevěří, když jsem něco napsal. Ale spoustě lidí to pomohlo při hledání. Nakonec i ty jsi čerpal z mého (samozřejmě i jiných) příspěvku o úpravě Oppa. Kdybychom si všichni všechno nechali jen pro sebe kvůli pár chytrakum, co jen oponuji, vždy, na vše a za každou cenu, tak ani ty se nebudeš posouvat. A to by bylo škoda, ne?

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Valderon
Máš pravdu *thumbs up*
Neumím,jak ostatní,popsat přesně co vnímám.Jak jsem Valderonovi volal,u mě výsledky s prehazovanim kabelů byly docela zajímavé a ve vysledku dost překvapivé :D Ale je to vlákno o napájecím kabelu Orfeo,tak k němu.Můj pocit při zapojení tohoto kabelu byl,jakoby sestava chytila druhý dech,vše jakoby rychlejší,neuvěřitelný drajv při zachování klidu,jakoby byla sestava najednou na speedu :D Moc mě to baví *thumbs up*
P.S.I u mě při zapojení obou Paolovych kabelů přišel zvuk takový tenčí,ale pouze sitak *2thumbsup*

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

mám tu jeden volný kabel s Furutech koncovkami.
Pokud máte zájem, mohu zaslat na vyzkoušení. Výborný kabel pro zapojení od zásuvky do "psa" nebo filtru
Rothaudio

tomatsu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomatsu »

Jelikož se mi dostal do ruky kabel Orfeo, tak též se podělím o své zkušenosti :
1 / Krátká verze - skvělý kabel
2 / Delší verze - jelikož u mě došlo k podstatné změně sestavy, tak přišla na řadu i výměna kabeláže. Sháněl jsem nap. kabely k MF550K a ATC CDA2. Dříve jsem používal Nordost Brahma + Vishnu + VDH mansserver. Brahma bohužel, kvůli potřebě jiné dílky, putovala dál do světa. 1ks Vishnu + 1 ks VDH jsem si zatím ponechal. Paolovi kabely mě již delší dobu zajímaly a tak uzrál čas si je vyzkoušet. Po rychlé domluvě mi přistála doma krabice s 2ks kabely Orfeo. Hned při pohledu na Orfea jsem si vzpomněl na manipulaci ( konektorování - zapojování ) s VdH Mainstream a návaly vzteku z jeho neohebnosti. Orfeo to předčil - kdyby namísto konektorů byl ocelový hrot, dal by se použít jako oštěp :) Vyndal jsem "ocelové tyče " z krabice a dal se do zapojování.

První varianta : Orfeo do CDA2 namísto N. Vishnu - musím přiznat, že jsem byl od prvních tónů až zaskončen - pozitivně. Hudba ze krásně ruzprostřela po celém pokoji - repro naprosto zmizely. Další překvapení bylo ve vykreslení předo/zadního prostoru - úžasné. Přibylo spousta jemných detailů - né na úkor ostrosti. Střední pásmo přirozené ( mám rád vokály atd - proto taky u mě padla volba repro na ATC SCM 40 v2 ) , nezrnité a neunavující. Spodní pásmo lépe prokreslené - bez takového toho "hučení" . Moc se i to líbilo.
Skoro bych Orfeo přirovnal k hybridu mezi Vishnu s VdH masserver - jen ve všech ohledech o 10-15 chlupů lepší.
Druhá varianta : Orfeo ( 2ks ) šly do MF550K a v CDA2 se střídaly Vishnu a VdH - tam už mi přišel zvuk už trochu tenčí - zvlášť ve spodku - ztráta objemu. ( to byla kombinace s Vishnu ) S použitím VDH to bylo lepší, ale zase na úkor detailů a prostoru. Kombinace s Vishnu a VDH do CDA2 mě až zas tak neuchvátila. Nebylo to vůbec špatné, to ne, ale první varianta byla lepší - subjektivní pocit.

Kabyly jsem měl delší dobu k testování, za což mockrát děkuji, a tak jsem si mohl udělat dobrý celkový pohled na ně.
A blížime se do finále a jak to tedy dopadlo ? 1ks Orfea zůstal a je připojen do CDA2.

Jestli bych srhnul "vlastnosti" Orfea do jedné věty, tak asi takto - Detailní, skvěle podávající prostor nahrávky, nepatlající, dynamická, živá nechutná ocelová tyč :)

Děkuji tímto "Poaolovi" za vstřícnoct a rady ohledně dalších kabelů. Výhledově je v plánu zapojení komplet ( MF550k + CDA2 ) kabelem Orfeo.

Tom.

P.S. Orfeo jsem vyzkoušel i na mém Marantz SR7005 a taky se hned spolu skamarádily a daly si příslib na svazek budoucí.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Paolovi kabely ???

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Pánové,byl jsem u Pavla Doska a donesl jsem k němu můj DIY jedenkrát stíněný 3x2,5 kabel a připojili jsme ho k zesilovači. Nebylo to nijak dramatické,ale vytratily se jemné detaily a snížila se hloubka basů. Po navrácení Roth Orfeo,bylo vše v pořádku. Pavlovi to opravdu velice dobře hraje. No doma mě to nedalo spát a protože ,je ten kabel pro mě nedosažitelný(cena),tak jsem si nakonec udělal svůj 3x stíněný. Koupil jsem kabel 2x stíněný metr za 100kč omotal jsem ho hliníkovou páskou 50 kč a pak ho omotal teflonovou páskou 30 Kč .Přidal oplet za 30 Kč metr a nakonec koncovky Schuko za 250 Kč. Dohromady za 2 metrový kabel 590 Kč. Zapojil jsem ho na svém železe a zdálo se mi,že se trochu více zdůraznily basy. V žádném případě, nechci tvrdit,že je můj kabel srovnatelný s Roth Orfeo. Ale na vlastní uši jsem se přesvědčil že i napájecí kabel má vliv na zvuk.
IMG_20180811_135842.jpg

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Zdravím,
Slyšel jsem pár jiných napájecích kabelů a mohu za sebe říci, že všem ostatním Chyběla hloubka a rozlišení v basové oblasti. Dále výsledný charakter také ovlivňují konektory. S dalšími poznatky se mohou podělit ostatní členové. Děkuji
Rothaudio

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Výsledný zvuk ,s konektory ,já už neslyším,to už nechám mladším. To už je pro mě moc hig end.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

S kabelem Roth Orfeo jsem plně spokojen. O ostatním vzhledem k výbušností jakéhokoliv tématu o kabelech nemá cenu psát, protože to dokáže rozhádat polovinu hifistů v Čechách a na Slovensku.
Užijme si přátelé adventu, prožijme v pohodě Vánoční svátky, přeji všem mnoho krásné muziky.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Zdravím přeji hezký den,

Po výborných zkušenostech uvádíme do prodeje slabší verzi Mini Orfeo. Menší počet stínění a lehce slabší průřez. Stále se jedná o super kabel v poměru Cena výkon.
Cena za 1.5m vychází na pěti tisícovku
Rothaudio

tomatsu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomatsu »

I já se připojuji ke kladnému hodnocení kabelu Orfeo. Jako první jsem jej měl k preampu ATC CDA a před vánoci jsem si pořídil 2ks ke koncům MF 550K. Skvělě si to "sedlo" - vynikající podání spodního pásma, prokreslené střední a detailní neunavující pásmo výšek.
Myslím, že bez problémů strčí do kapsy Nordost Brahma, které jsem vlatnil dříve. Více bych řekl, že nemá cenu se rozepisovat - věrozvěstové krouží :) Když tak tedy do SZ.

Tom

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Přeji hezký den

Za chvíli vám představíme nový napájecí kabel. A můžeme říct, že je to opravdu velké překvapení.
Oproti původnímu Orfeo je největší posun na výškové sekci. Neskryje sebemenší detail a nuance v nahrávce. Zároveň je zvuk ultra čistý. Bez jakýkoliv známek agrese. Pomůže hlavně v sestavách, které potřebují přidat na detailu a celkově "srovnat" zvuk.

Zajímalo by mě velmi srovnání s kabely jako je Zephyr N a kabely od Kychtaxe.
Rothaudio

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Zdravím,

Nově ke každému zakoupenému kabelu dostanete Zprávu, certifikací o revizi odpojitelného přívodu
Dle ČSN 33 1600 ed2
Rothaudio

Zamčeno