Cardas Clear XLR

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cardas Clear XLR

Příspěvek od kychtax »

Irotam. Tak jistý s těmi studii bych si nebyl...

Abbey Road upgrades Studio Two with Van Damme cable, link.
https://www.audiomediainternational.com ... amme-cable
citace:
"Van Damme Tour Grade Classic XKE Starquad is used for microphone cables"

Technical Data
Conductor: Material Bare silver plated ultra pure oxygen free copper wire
Stranding: 7 x 0.08mm
Material Bare ultra pure oxygen free copper wire
Stranding: 32 x 0.08mm

Hledal jsem to asi půlminuty... copak asi Ti další. ;)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

irotam píše:
11 srp 2018 14:19
Je ale z podivem, že velcí výrobci elektroniky se nesnaží prodávat k svým sestavám "POŘÁDNÉ" dráty. Není to divné. Že by jim zisk nestál za to? Pánové uvažujte i ekonomicky. Tak jako ty firmy. A co nahrávací studia, když ty kabely tak zlepšují zvuk. Máte zato že nákup v km drátů by se jim vyplatil? Jsem v tom troch kabeloskeptik.
https://positive-feedback.com/industry- ... st-cables/

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Díky za ten link, Davide.
z toho je aspoň dost zřejmé, kde jsou bohužel ceny Hifi kabelů.. *thumbs down*
ale zároveň, že si renomované studio netroufne dát tam "dvoulinku z OBI", obrazně. O to mi šlo.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Ten Van Damme je hodně známy a levný studiový kabel, tak proč zkoušet něco jiného, když tenhle funguje bez problému za par šupů.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Kychtaxi, měl bys trochu kontrolovat své nadšení a snažit se spíše rozšiřovat své vědomosti studiem technické problematiky (PVC jako dielektrikum? 😁😁😁).

Odar

Příspěvek od Odar »

Vam Damme ma navyse velky investicny potencial. Ako pise jimmi, kable by ste mali vzdy predavat za vyssiu cenu, ako ste ich nakupili. Oni casom zreju. Takze Vam Damme mozno spravi 1000 % profit. Len nan staci navliect tu spravnu puncochu a nejako to obkecat *hura*

irotam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irotam »

Dobrá , uznávám, že některé studio má "KABELY". Ale co těch 99% . A ti velcí výrobci (Denon, Yamaha a ostatní japonci), kde je od nich drahá kabeláž, která už podle reakcí hraje snad i sama bez beden? Proč do toho nejdou a nechávají prostor "garáž firmám". Hlava mi to jaksi skrz evoluci a vývoj ve všem ( marketin a zisk) , nebere. Podle cen by některé kabely měly být z 24 karát zlata v keramické izolaci s podpisem vládce všehomíra.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

irotam
Kdysi, donedávna jsem rozdíly v kabelech vnímal, kupoval a používal, nějak s přibývajícím věkem zjišťuji, že buď hluchnu, nebo moudřím. :)

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Po dlouhém zvažování jsem investoval a Cardas XLR z Číny jsem koupil.
Po několikaměsíčním přemlouvání jsem měl možnost srovnávání s originálním produktem přímo na prodejně/studiu.
Po několikahodinovém poslechu se zjistilo, že číňan zní lépe jako originál, co se týče vzhledu, téměř nerozeznatelné.
Tím nabádám ke nakupování kabelů v Číně, trochu lepší cena, zvuk srovnatelný, někdy lepší.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tak jsi usetril balik a jeste je to lepsi. ;)
Ony cardasy nemaji dobrou povest v mem okoli. Jsou temnejsi, zahuhlanejsi. Sestava ma tendenci hrat niz. Dostal jsem k zesilovaci sitak asi za 13tis a sel rychle z domu... Ono neni to asi jen muj(nas) dojem I Brezina to v nejake recenzi na Hifi Voice zminuje.
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... parsec-xlr
Hodi se ke "svetlym" komponentum a bednam. :)

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

To je jiný kabel, co popisuješ.
Prodejce mi dal jeden volný sáček z originálního kabelu co mu zbyl, zabalím ho a zkusím střelit, možná se nějaký idi... chytí. :) :)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Chapu spravne, ze chces prodat fejk s tim, ze je to original?

Na tve sestave vidim, zes na to hifi tak nejak vyzral celkove a nenechal se osalit nejakyma predrazenyma suntama *palec* .

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Zdeno1 píše:
16 led 2021 13:26
Po dlouhém zvažování jsem investoval a Cardas XLR z Číny jsem koupil.
Po několikaměsíčním přemlouvání jsem měl možnost srovnávání s originálním produktem přímo na prodejně/studiu.
Po několikahodinovém poslechu se zjistilo, že číňan zní lépe jako originál, co se týče vzhledu, téměř nerozeznatelné.
Tím nabádám ke nakupování kabelů v Číně, trochu lepší cena, zvuk srovnatelný, někdy lepší.
A k tomu obecnému závěru jsi dospěl z porovnání jednoho kabelu? To jsi fakt dobrý. Ještě, že ti výrobci v Číně jsou takoví altruisti a vyrábějí své perfektní zboží pod značkou těch méně kvalitních a přispívají tak k jejich dobrému jménu. Bylo by přece dost trapné, kdyby ve světě svou špičkovou produkci prodávali pod vlastní značkou a zastiňovali tak ty méně schopné a o to dražší výrobce.

Odpovědět