Datový kabel a jeho vliv na stream
Re: Datový kabel a jeho vliv na stream
No, zatím vidím jen přeskakovani otázek tak, aby se odpovídalo jen podle toho, co se hodí, podle toho se dá taky hodně věcí rozlišit. Takové odpovědi nejsou k ničemu, protože na nic neodpovídají. A vůbec nechápu, o jakém marketingu je řeč, proč o tom píšeš ? Já o marketingu nemluvil. Ale možná si to pleteš se svojí činností, co já vím. Ale to je stejně buřt. Ty budeš svému marketingu dál věrný, ono taky proč ne, když ti to tak dobře funguje. Jen víra v sebe sama může být dost omezující. Znám a pohybuji se v prostředí velmi vzdělaných lidi, kteří opravdu něco dokázali a mají skutečné výsledky, ale takto jisti si sami sebou opravdu nejsou. No nevadí- víš, že víš 
-
New shukey
- Kontaktovat uživatele:
Je to taková svatá válka,musí nás pořád přesvědčovat o své jediné pravdě.Jen on má pravdu,jen on ví,co měřit a jak,jen on ví že už bylo vše nalezeno a zodpovězeno,jen on ví,že má svatou pravdu a vše jiné jsou halucinace.Je to jako by na pouti u řetízkového kolotoče přesvědčoval dítě,že nemůže mít radost,protože on ji nemá 
Tak ja myslim, ze neco dokazal a skutecne vysledky ma taky. Minimalne v hi-fi toho dokazal zrejme vic, nez my vsichni tady dohromady. A tohle je forum o hi-fi. Nicmene pro kvalitu zdejsi diskuze by urcite bylo lepsi, kdyby obe strany vice respektovaly protejsek. Ale uz jsem si tak nejak zvyknul, ze tohle je proste v hi-fi komunite normalni.
Spis by me zajimalo nasledujici, a ptam se jako naprosty laik: Celou dobu se tady resi kabel jakozto prenasec signalu z bodu A do bodu B. Tady chapu (nebo spis verim), ze lze velmi dobre zmerit a porovnat signaly na vstupu a vystupu toho kabelu pres ruzne merene parametry. Co kdyz to ale neni jen o tom dostat signal z bodu A do bodu B? Jsou nejake dalsi faktory (o kterych klidne treba nevime), ktere muzou ovlivnit vysledny zvuk sestavy, kdyz se do te sestavy takovy kabel pripoji? Ja nevim, nejake externi ruseni, co by se mohlo projevovat jinak s jinym kabelem, nehlede na to, jak takovy kabel ten signal prenese? Je opravdu mereni signalu na vstupu a vystupu dostatecne komplexni pohled na to abych zjitil, jakou zmenu ve vyslednem zvuku (tzn. to, co leze z repraku) ten kabel udela, kdyz ho pripojim do svoji sestavy?
-
kamilek111
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Kdo měří ten ví.
Kdo neměří věří.
Kdo neměří věří.
Řeší se zde datový kabel, a to podstatné je v příspěvku, který jsem napsal. To, že tady vyřvávají pobláznění, dnes zaregistrovaní esoterici, kteří zjevně nemají žádné, ani základní technické znalosti, je jasným důkazem úpadku lidského myšlení. Člověk, který umí zastrčit kabel do zásuvky poučuje techniky s 30letou a delší praxí, že jsou hlupáci a ničemu nerozumí? To, že se kolem Hifi rozjel obrovský obchod s nesmysly, technicky neznalý těžko odhalí lži a polopravdy o něčem, čemu nerozumí... a kšeft je kšeft. Není nesmysl, který by se hlupákovi s penězi nedal prodat.
Esoterikům doporučuji pohádku císařovy nové šaty.
Ty je nevidíš? to asi nebudeš urozený.
Ty to neslyšíš? to asi nejsi hifista.
A kopat do BVA? I to o člověku něco vypovídá, já jej znám pouze z příspěvků, a jen díky jeho a PMA příspěvkům se tady ještě dá chodit.
PS: Většinou se tady chodím pobavit, protože technická úroveň tohoto fóra znatelně klesla...
Esoterikům doporučuji pohádku císařovy nové šaty.
Ty je nevidíš? to asi nebudeš urozený.
Ty to neslyšíš? to asi nejsi hifista.
A kopat do BVA? I to o člověku něco vypovídá, já jej znám pouze z příspěvků, a jen díky jeho a PMA příspěvkům se tady ještě dá chodit.
PS: Většinou se tady chodím pobavit, protože technická úroveň tohoto fóra znatelně klesla...
2 Yiakubou
Každa zmena zvuku musí byť spojena so zmenou signálu v audiopásme, je jedno či to spôsobí vf rušenie, mala odolnosť prístrojov na rušenie, skreslenie ( zmena spektrálneho zloženia),pridaný šum...... , nech je to hocičo, ak sa má zmeniť zvuk, musí to zmeniť signál v audiopásme ( tam je počuteľný zvuk) na vstupe do reproboxu . A to vieme bez problemov merať rádovo presnejšie, než sú schopnosti sluchu, nie je to žiadna tajuplná a neprebádaná oblasť. Tak jednoduché to je, bez ohľadu na špekulácie a vnášanie " tajomna" na odôvodnenie " nutnosti" ( to je ten marketing, o ktorom som hovoril..) používania všelijakých predražených hovadín, ako momentálne napr. na HEF bronzové rezonátory za tisíce Eur..
Howgh...
Každa zmena zvuku musí byť spojena so zmenou signálu v audiopásme, je jedno či to spôsobí vf rušenie, mala odolnosť prístrojov na rušenie, skreslenie ( zmena spektrálneho zloženia),pridaný šum...... , nech je to hocičo, ak sa má zmeniť zvuk, musí to zmeniť signál v audiopásme ( tam je počuteľný zvuk) na vstupe do reproboxu . A to vieme bez problemov merať rádovo presnejšie, než sú schopnosti sluchu, nie je to žiadna tajuplná a neprebádaná oblasť. Tak jednoduché to je, bez ohľadu na špekulácie a vnášanie " tajomna" na odôvodnenie " nutnosti" ( to je ten marketing, o ktorom som hovoril..) používania všelijakých predražených hovadín, ako momentálne napr. na HEF bronzové rezonátory za tisíce Eur..
Howgh...
Tomu rozumim, ale kdyz se tedy vratime k tematu vlakna, coz je vliv ethernet kabelu na stream, resp. vysledny zvuk, resp. to co leze z, nebo do repro, tak rozumim nasledujicim argumentum:
- ethernet je galvanicky oddeleny by default, takze ruseni by nemelo byt
- data se prenaseji tak, ze neni mozne, aby na vystupu nastala chyba, tzn. je to neco jako bit-perfect data transfer
Z toho mi logicky vychazi, ze by nemel byt rozdil mezi ethernet kabely. Existuje ale nejake mereni, kde se prave merilo na vystupu do reproboxu a ne jenom samotny kabel, nebo jenom v urcite casti sestavy, ktere by prokazalo, ze ruzne ethernet kabely nemeni signal na vystupu do repro?
- data se prenaseji tak, ze neni mozne, aby na vystupu nastala chyba, tzn. je to neco jako bit-perfect data transfer
Z toho mi logicky vychazi, ze by nemel byt rozdil mezi ethernet kabely. Existuje ale nejake mereni, kde se prave merilo na vystupu do reproboxu a ne jenom samotny kabel, nebo jenom v urcite casti sestavy, ktere by prokazalo, ze ruzne ethernet kabely nemeni signal na vystupu do repro?
Nejde o skolu, ale o praxi a zkusenosti, kdyz jsem zacinal po skole, tak mi proslo rukama kilometry ethernet kabelu ruznych typu pro dane prostredi ap. (armadni, vyrobni prumysl ap.) a za dalsi, doma mi to hraje vyborne a neminim zabredat do kabelomanie, kdyz mam elektronky, ktere mi delaji daleko vic radosti za zlomek cenyNew shukey píše: ↑08 zář 2022 13:48A to je možná problém,nazval jsi se IT guy a tím pro tebe vše končí,další rozptyl neřešíš,vlastně ani nechceš a sám sobě namlouváš,že tak je to jedině správně a nic víc v tom nemůže být.Nechápu proč se někteří brání všemu a všem,co v tom hledají víc a neřeší to,co se kdysi naučili ve škole.Hifi je hodně emotivní a pocitová záležitost,je podle mě hodně parametrů,o kterých nevíme a už vůbec nevíme,jak je měřit a vysvětlit
Koudy42
A máš to změřené? Zesilovač a jeho zkreslení. To je jistě radost za pár korun
A máš to změřené? Zesilovač a jeho zkreslení. To je jistě radost za pár korun
Ono su fakt len 2 moznosti - a to ze sa audio data spravaju rovnako ake vsetky ine datove formaty prenasane ethernet, a vtedy samozrejme nie je mozne, aby tam ten vplyv bol. No alebo z nejakeho zahadneho dovodu sa spravaju uplne inac, a vtedy je mozne ze tam vplyv je. Toto nie je diskusia o audiu a kto co pocuje alebo nie, ale o vlastnostiach sietovych protokolov a zabezpeceni integrity prenosu dat.Yiakubou píše: ↑08 zář 2022 20:28Tomu rozumim, ale kdyz se tedy vratime k tematu vlakna, coz je vliv ethernet kabelu na stream, resp. vysledny zvuk, resp. to co leze z, nebo do repro, tak rozumim nasledujicim argumentum:
A este ku tym recenziam - je relativne silne zdokumentovana korelacia medzi objemom inzercie vyrobcov doplknov a kablov a nadsenim recenzentov. Nic nejako komplikovane metafyzicke by som za tym nehladal.
https://cs.frwiki.wiki/wiki/Somme_de_contr%C3%B4leYiakubou píše: ↑08 zář 2022 20:28Tomu rozumim, ale kdyz se tedy vratime k tematu vlakna, coz je vliv ethernet kabelu na stream, resp. vysledny zvuk, resp. to co leze z, nebo do repro, tak rozumim nasledujicim argumentum:
Tomu vsemu rozumim. Mne jde o to, jestli tam neni nejaky jiny faktor. Ja nevim, jestli treba ten kabel, kvuli nejakemu materialu, nebo necemu co ma v sobe, nezanese do sestavy nejaky jiny faktor, ktery muze ovlivnit vysledny zvuk. Nemyslim tim neco, co by ovlivnovalo samotny prenos toho signalu a jestli ty data dorazi 100% v poradku - to chapu, ze mozne neni. Ale neco co by treba mohlo mit vliv na jine casti sestavy a tedy vliv na vysledny zvuk. Proto se ptam, jestli existuje nejake mereni, ktere prokazuje, ze na vystupu dane sestavy (tedy treba na vstupu do repro) nejsou nejake zmeny, kdyz vymenim ethernet kabel.
Asi to jsou stupidni otazky, ale pokladam je i proto, aby si to i ostatni laici jako ja mohli precist. Celou dobu se tu vicemene resi ethernet kabel jako samostatny komponent, ze to jde zmerit tak a tak a ze z toho proste musi lezt data stejna jako na vstupu, to vse bylo nejak vysvetleno. Super. Ale vsichni poslouchame vysledny zvuk co leze z repro. Ne to, co leze do streameru, DACu, zesilovace, apod. Prijde mi, ze se tady trochu porovnavaji hrusky a jabka - meritelne vlastnosti ethernet kabelu vs. vysledny zvuk, ktery muze byt teoreticky ovlivneny necim jinym, nez jen tim, jak kabel prenasi signal, ale treba tim, ze se proste stane soucasti te soustavy a ovlivni vysledny zvuk nejak jinak - treba ze se z toho stane nejaky rusitko, nebo nevim co, protoze to je obaleny v nejakym diamantovym plasti ci co, co pak ovlivnuje dalsi elektroniku. Proto bych predpokladal, ze tady by melo byt urcujici, jestli se nejak meritelne meni signal pri vstupu do repro, kdyz v ramci stejne soustavy menim ethernet kabely. A tady jsem si nevsimnul, ze by to zatim nekdo jednoznacne vyvratil a prijde mi to jako neco, co by teoreticky mohlo vysvetlovat kdyz pak nekdo slysi zmeny ve zvuku.
Asi to jsou stupidni otazky, ale pokladam je i proto, aby si to i ostatni laici jako ja mohli precist. Celou dobu se tu vicemene resi ethernet kabel jako samostatny komponent, ze to jde zmerit tak a tak a ze z toho proste musi lezt data stejna jako na vstupu, to vse bylo nejak vysvetleno. Super. Ale vsichni poslouchame vysledny zvuk co leze z repro. Ne to, co leze do streameru, DACu, zesilovace, apod. Prijde mi, ze se tady trochu porovnavaji hrusky a jabka - meritelne vlastnosti ethernet kabelu vs. vysledny zvuk, ktery muze byt teoreticky ovlivneny necim jinym, nez jen tim, jak kabel prenasi signal, ale treba tim, ze se proste stane soucasti te soustavy a ovlivni vysledny zvuk nejak jinak - treba ze se z toho stane nejaky rusitko, nebo nevim co, protoze to je obaleny v nejakym diamantovym plasti ci co, co pak ovlivnuje dalsi elektroniku. Proto bych predpokladal, ze tady by melo byt urcujici, jestli se nejak meritelne meni signal pri vstupu do repro, kdyz v ramci stejne soustavy menim ethernet kabely. A tady jsem si nevsimnul, ze by to zatim nekdo jednoznacne vyvratil a prijde mi to jako neco, co by teoreticky mohlo vysvetlovat kdyz pak nekdo slysi zmeny ve zvuku.
V síťovém kabelu jsou čtyři zkroucené dvojice drátu, z nichž, pokud vím, jsou využívány dvojice dvě. Základní Cat5 je nestíněný, poté jsou stíněné dvojice a u vyšších “koček” je navíc stínění vnější. Mé podezření je, že může docházet k přeslechům mezi zkroucenými páry. U těch drahých “audiofilských” je větší tloušťka izolace jednotlivých vodičů. Začíná mi docházet, že vliv těchto lepších kabelů může mít něco společného s hodinama, pokud je switch má. To je asi vše …
A teď mě bijte, páni inkvizitoři
A teď mě bijte, páni inkvizitoři
-
New shukey
- Kontaktovat uživatele:
Vlastně dle tvých slov je každý curamedan,kdo nejde tvým směrem
Jinak,jak dopadlo měření,když píšeš,že to máš změřené?Nebo jen stačí,že to dělal člověk,který tomu rozumí a hotovo
A co jsou to leštěné prdy,vše,co nemáš ty?Nebo vše,co tobě nedává smysl?Zkus to nějak rozvést,definovat,kde je ta hranice