Digitální koaxiální kabel
Re: Digitální koaxiální kabel
Mám QED s vícenásobným stíněním, model si nepamatuju. Ale stále vybírám ten pravý.
A je tam zvukový rozdíl proti tomu, když tam zapojíš obyčejný koax? Myšleno takový, kde je aspoň víra ve slušné spojení a 75ohm impedanci.
Zdá se mi dobrý, ale bohužel už jsem zjistil, že to může být lepší. Takže červ stále vrtá. Používám ho nyní jen k CD recorderu, tam se to nedá tak porovnat i nároky jsou jiné, než při použití s převodníkem. Jedničky a nuly tam prochází a signál nevypadává 
Takže máš nějaký další, lepší?Borek píše:Zdá se mi dobrý, ale bohužel už jsem zjistil, že to může být lepší.
to je právě ten co hledám... 
Škoda, že bydlíš až v Práglu. Jinak bych ti půjčil na porovnání svůj ekonomický drát. Ale on je bohužel RCA-BNC, tak nic. Dej pak vědět, cos našel a jestli to bylo "o tolik" lepší.
BNC -RCA není problém, z CD můžu použít jakékoli propojení. Ale asi by to nebylo regulérní porovnání. Případné rozdíly pak mohou být dány použitým výstupem, nikoli vlivem samotného kabelu.
Používám koaxial TRIGO DIG. s koncovkami SUPRA a plná spokojenost. V této cenové relaci nic lepšího nenajdeš. Mohu půjčit na test.
teď nezkusím, nemám převodník a na CD recorderu toho moc nezjistím. Až budu mít doma zase nějaký převodník, budu hledat a zkoušet dál.
Aby ses nedivil jak ta mizerna mechanika cte (nehlede na to, ze i v hiend CDP je nejspis skoro ta samafox píše:CD mechanikou za pár šupů
Zkus maly test - vezmi CD a nagrabuj ho nekolikrat (treba pomoci EAC) a pak porovnej vznikla data. Ja to zkusil a nenasel jsem zadny rozdil. Takze jestli neco cte blbe, tak to cte porad stejne blbe
-
enregistree
Kabel belden 1694A nebo 1505A (ten je trochu vic ohebny), konektory BNC neutrik reartwist.
Pokud konektory RCA, tak tyhle jsou urcene pro coax kabel:
http://cz.farnell.com/jsp/search/produc ... KU=3825048
Nejake "true 75ohm" dela canare, ale jsou osklive, dle meho nazoru. Nektere dig. kabely pouzivaji RCA konektory pro analogovy signal, coz bych nedelal, ten z farnellu ma pekne vyresene stineni uvnitr konektoru a napojeni stineni kabelu.
--
L_u_k_a_s
Pokud konektory RCA, tak tyhle jsou urcene pro coax kabel:
http://cz.farnell.com/jsp/search/produc ... KU=3825048
Nejake "true 75ohm" dela canare, ale jsou osklive, dle meho nazoru. Nektere dig. kabely pouzivaji RCA konektory pro analogovy signal, coz bych nedelal, ten z farnellu ma pekne vyresene stineni uvnitr konektoru a napojeni stineni kabelu.
--
L_u_k_a_s
Nechci zde vyvolávat nějaký další "flame", ale ony existují nějaké true75ohm RCA kontektory ? Není to jen další z marketingových hypů ? 
-
enregistree
Je fakt, ze samotny kontakt konektor-socket RCA neni 75ohm, ale jde o to, "co se deje" uvnitr konektoru, canare - viz google:
canare rcap
popripade nejaky BNC, napr. NBNC75B. Stineni neni prerusene a je 360 stupnu kolem centralniho vodice. Pajeci RCA konektory to nemaji, navic s koax kabelem a krimpovacimi konektory se lepe pracuje.
Oba uvedene RCA konektory svoji cenou nespadaji do "hype" hifi bizuterie.
--
L_u_k_a_s
canare rcap
popripade nejaky BNC, napr. NBNC75B. Stineni neni prerusene a je 360 stupnu kolem centralniho vodice. Pajeci RCA konektory to nemaji, navic s koax kabelem a krimpovacimi konektory se lepe pracuje.
Oba uvedene RCA konektory svoji cenou nespadaji do "hype" hifi bizuterie.
--
L_u_k_a_s
Zdravím všechny a chci jen písnout ohledně rozdílu v dopadu na výsledný zvuk. Zrovna mám doma na vyzkoušení si myslím kvalitní značku konkrétně HGA Veritas a porovnávám s koaxiálem Proson. Mezi těmito kabely je jediný rozdíl, který je ihned patrný a to je cena. Asi 2,5 násobek ve prospěch modelu HGA. Jinak je to na úrovni pro mne psychoakustiky. Rozdíly bych si musel asi vymyslet. použitá sestava : CD NAD 565, neoblíbený a dost špatně hrající Lyngdorf 2200ADC a průměrné repro Dynaudia 1.4. Možná, že sestava není dostatečně odhalující na takové porovnání a jinde by to bylo třeba více slyšet. 
pokud maji spravnou impedanci, coz za ty prachy urcite maji, tak zadny rozdil nepoznas