Doporučte kvalitní koax

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Doporučte kvalitní koax

Příspěvek od PítrsPraha »

Ahoj,

doporučte prosím kvalitní koax na propojení streameru (Node 2) a DACu (Denon 2020). Délka 0.75-1 m, určitě se nebráním ani DIY od místních kabelářů, pokud by byl někdo ochotný. Dokonce tohle řešeni preferuju, poměr cena/kvalita je v takovém případě jinde než u komerčních kabelů.

Děkuju

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Doporučte kvalitní koax

Příspěvek od daliborr »

Mám tento, spokojenost a kvalita provedení velice profesionální.
https://www.ebay.com/itm/3ft-1M-PREMIUM ... SwnHZYUdXH

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Stříbrný oyaide ftvs510 s koncovkami wbt Ti můžu půjčit. Bohužel není na prodej. Ale když bys chtěl s něčím případně srovnat. Mi ho doporučil lachim. Že v této třídě nema konkurenci. Jsem spokojeny.

Odar

Příspěvek od Odar »

Bluejeanscable je jedna z moznosti. Pouzivaju slusnu metraz aj koncovky.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Doporučované kabely,jsou X krát dražší. Zvuk stejný, co jiného může udělat výrobce na 75 Ohmech, odpovím si sám, Nic.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ja mam dva koaxy i jeden podobny jako daliborr. 75ohm. Kabel i konektory cena nulunulaprd. A ten stribrny. Pres stribrny to hraje lip, zvuk neni stejny. Ten levny medak beru jako super nouzovku.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Akorat to neni original. Metraz asi ano. Ale konektory ne. Tyto nordost nedaval na sve kably. (I kdyz jsou velmi dobre)

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Myslim, ze mi tu zbyly dva od pana Vrany z Casea :-) Jeden je tusim BNC-SPDIF a druhy BNC-BNC s redukci na SPDIF. Myslim, ze je to nejakej VDH Triaxial, pokud me pamet nesali. V pohode jsem s nima fungoval :-) Tak kdyz nebudes chtit Nordost, ale normalni, fungujici 75ohm kabel, klidne pisni :-) Necham za par kacek, lezi tu zbytecne...

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Ked sa chces uplne odviazat, ja mam od nich XLR kabelaz digitalnu a je to vsetko co potrebujem. Kvalitna metraz, kvalitne konektory.

https://www.ebay.com/itm/Mogami-2964-RC ... 0q_T5C3nYA

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Děkuji za tipy, tedy ty rozumné z nich :-).

Honzo, děkuju za tip i nabídku, asi bych ji využil, ozvu se. Známý je spokojený taky s Oyade, ale měděným.

Jinak oba další doporučovaný koaxy, Mogami 2964 i Belden 1694(5) vypadají dobře a cena je víc než příznivá.

U toho Degausse doporučovanýho daliborrem jsem nenašel žádný popis (materiál, konstrukce, stínění).

WaVe_99:
Ten VdH by mě taky zajímal (potřebuju SPDIF/SPDIF), pokud bys mohl půjčit na vyzkoušení / porovnání.

Jinak upřímně říkám, že v koax kabelech na své sestavě nečekám žádný zvukový rozdíl, zvlášť ne v tý akustice, kde jsem teď dočasně. Na druhou stranu nemám s nima zatím žádnou zkušenost, tak rád vyzkouším.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Tak tedy vážně, myslel jsem, že si děláš legraci.

Na dig. koax to chce utahovací konektory a dobré stínění. Jinak není problém. Dříve než jsem přešel na HS-Link a HDMI jsem více jak 15 let používal Profigold OxyPure naprosto bez problémů. Tehdy to byl celkem drahý kabel a nejvyšší z jejich produkce.
Dnes pokud ho skutečně seženeš je za hubičku např. tady:

https://www.avcenter.cz/Digitalni-koaxi ... -d2326.htm

nebo např.

https://www.amazon.de/dp/B004VS9S7I/ref ... nkCode=df0

Podle obrázku si nejsem jist těmi utahovacími konektory. Já mám jiné provedení takové zlato-černé a utahovací.

Tak šťastný výběr
Naposledy upravil(a) Oldear dne 14 zář 2018 12:10, celkem upraveno 1 x.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

vali se mi tady tady 1m tovarne udelany X Symphony Grand theater VP s utahovacimi bananky X Symphony, kdyztak se zastav az budes v OL, stalo to asi litr, prodej za pakatel. Material Ultra pure OFC

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Osobně hrají při propojení digi na kabely ViaBlue, za tu cenu skvělé. Vyzkoušel jsem i Nordost , ale ta cena není adekvátní ke zvuku. Jak zde někdo uvedl i stříbrný Oyaide 910 je skvěly, několik jsem jich kompletoval. Pamatuji si i HGA dělal skvělý digi káblík. Měl jsem i nejvyšší metráž Audioquest a dost dobré. V nižší cenové lize je dobrý i Supra Triple .

Odpovědět