Důležitost kabelu u gramofonu
Re: Důležitost kabelu u gramofonu
Jarda 69 - na tom není nic překvapivého.
Každý kdo má elektrotechnické vzdělání má na důležitost/ správné/ dostatečné provedení kabelu asi jasný " názor".
Není to nikterak preslozitělé.
Ovšem návrhy zesilovačů už je jiná liga . Všeobecné nebo širší El. Vzdělání nestačí , takže hádat se můžou jen znalí s praxí
Každý kdo má elektrotechnické vzdělání má na důležitost/ správné/ dostatečné provedení kabelu asi jasný " názor".
Není to nikterak preslozitělé.
Ovšem návrhy zesilovačů už je jiná liga . Všeobecné nebo širší El. Vzdělání nestačí , takže hádat se můžou jen znalí s praxí
hned na druhém místě jsou nekonečné spory o gramo přenoskách
vždyť každej to ví nejlépe co a jak ale nic: kdo si hraje - nezlobí
vždyť každej to ví nejlépe co a jak ale nic: kdo si hraje - nezlobí
-
- Kontaktovat uživatele:
Nejnázorovitější názory mají vždycky lidi, co žádné vzdělání v oboru nemaj.
Čtení prospektů se nepovažuje za vzdělání.
Čtení prospektů se nepovažuje za vzdělání.
Kabrio - hele,hifi překupník se ozval,za 7 let 66 příspěvků,z toho 60 prodám
Mimochodem,ten blábol- specifický délky kabelu si nevymyslel Van den Hul,ale Pro-ject.Hul tam o tom nemá ani slovo
https://www.vandenhul.com/product/d-501 ... gen-free/
a český autorizovaný prodejce https://www.highend.cz/ to prodává v libovolné
délce nebo v metráži

Mimochodem,ten blábol- specifický délky kabelu si nevymyslel Van den Hul,ale Pro-ject.Hul tam o tom nemá ani slovo
https://www.vandenhul.com/product/d-501 ... gen-free/
a český autorizovaný prodejce https://www.highend.cz/ to prodává v libovolné
délce nebo v metráži
Když poprosím o věcné příspěvky k aymanovu dotazu na phono kabel? Tohle fórum je pro základní a středně pokročilé uživatele. Jaké kabely z metráže, nebo základní značkové kabely pro starší, nebo dostupnější sestavu.
Jen Dasta napsal své zkušenosti a to má v hifi hodně prostředků a úsilí. Kdo další?
V obou používaných gramcich mám vyměněné kabely v raminku, původní dosloužily. Jeden (Sony) má vyvedeny cinch, druhý vede od konektoru heasschellu ven až k phono vstupu zesilovače. je postříbřený o nízké kapacitě kolem 150 pF celkem. Můžu tam frknout libovolnou MM, MC přenosku a je vystaráno?
Jaký kabel doporučujete k tomu s Cinch konektory?
V phonu není volba kapacity , asi jen jako vysokofrekvenční filtr 100 pF. pro MM a MC napevno 100 Ohmů.
Mám už blbé oči a ruce a nevím co tam osadit. Shure 3 typy, Audiotechniky 3600, 91, 95, AT OC9, Ortofony, Dualy, Excel a další staré kusy. Mám i malý měřák ale copak můžu bez el. vzdělání vědět co dělám?
Jen Dasta napsal své zkušenosti a to má v hifi hodně prostředků a úsilí. Kdo další?
V obou používaných gramcich mám vyměněné kabely v raminku, původní dosloužily. Jeden (Sony) má vyvedeny cinch, druhý vede od konektoru heasschellu ven až k phono vstupu zesilovače. je postříbřený o nízké kapacitě kolem 150 pF celkem. Můžu tam frknout libovolnou MM, MC přenosku a je vystaráno?
V phonu není volba kapacity , asi jen jako vysokofrekvenční filtr 100 pF. pro MM a MC napevno 100 Ohmů.
Mám už blbé oči a ruce a nevím co tam osadit. Shure 3 typy, Audiotechniky 3600, 91, 95, AT OC9, Ortofony, Dualy, Excel a další staré kusy. Mám i malý měřák ale copak můžu bez el. vzdělání vědět co dělám?
Kdybych hledal takový kabel, tak bych hledal, kroucený pár z tenkých postříbřených drátků v napěněné teflonové izolaci. To celé dodatečně stíněné kombinací kovové folie a punčošky.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
BVa píše: ↑28 bře 2025 08:28Takéto fóra idú "do kytek" pre obhajobu totálnych bludov, audio šamanizmu a "marketingových" nezmyslov, pre vydávanie halucinácií za fakty..A pre popieranie objektívnej reality a zdravého rozumu zostáva len motanie sa v kruhu. Názorná a smutná ukážka kam to vedie je HEF.Díky takovejm knotům, jako jsi ty, tohle forum šlo zcela do kytek..![]()

A čo si Kefalín představujete pod pojmem pokročilý uživatel, pokud jste se již vyplakal.efičák píše: ↑28 bře 2025 13:43Když poprosím o věcné příspěvky k aymanovu dotazu na phono kabel? Tohle fórum je pro základní a středně pokročilé uživatele. Jaké kabely z metráže, nebo základní značkové kabely pro starší, nebo dostupnější sestavu.
Pesi: A ten blábol Pro-Ject o vlnové délce je naprosto jasný hadí olej.
Dojdou argumenty, tak urážíme, jak hifistické...Zdeny píše: ↑28 bře 2025 06:43Už tento tvůj post by mně osobně stačil na to, abych tě nakopal do prde*e a dal ti tady doživotní BAN. Bohužel, admin je velmi velkorysý. Díky takovejm knotům, jako jsi ty, tohle forum šlo zcela do kytek. Vážím si Dasty za jeho trpělivost, na jeho místě já bych se s tebou vůbec nezahazoval
Tak si myslím jestli by se toho vlákno nemělo přejmenovat, protože původní smysl pod názvem "Důležitost kabelu u gramofonu" se absolutně vytratil. Ze šesti stránek jsou minimálně čtyři pouze kontroverze. Mohlo by se jmenovat například "A tady si to chlapci můžete rozdat".
Už se objevil názor, že admin je velmi velkorysý. Podle mě až moc. Na jiných fórech se takovéto příspěvky mažou. Ale to je jeho věc.
Už se objevil názor, že admin je velmi velkorysý. Podle mě až moc. Na jiných fórech se takovéto příspěvky mažou. Ale to je jeho věc.
Když budeš potírat podobná vlákna, tak ti tu zbude co? Nekonečná vlákna "Doporučte nejlepší zesilovač k reprobednám XX. Aby parádně hrál, ale moc nestál."
Jasně, vždyť nejlepší je zahnutý hřebík s vypilovaným hrotem shibata. Včera jsem ho měl ve svěráku. Zvuk jak z praku, akorát se za ním vylupuje špona.
problém zdejších diskutujících je že jim nestačí že řeknou svůj názor ale že ještě musí urážet každého kdo to vidí jinak
Diky Jardo69, jediný příspěvek k věci, diky.
V raminku Sony takový kabel je, jen izolace je běžná.
Otazkou je délka, kapacita nelze nastavit na preampu a na vinylengine jsou měření závislosti frekvenčního průběhu na výškách o celé decibely.
Tak máme kromě zavislosti souladu raminka a přenosky ještě vliv kabelů a jsou přenosky MM, MI co radeji jiný odpor než většinových 47 kOhm.
Admin zde uvítá zapálené vlákno, každou návštěvou roste příjem z reklamy a to je přece dobré.
Buďme tu spolu rádi, tam venku se "kritickému"poslechu nikdo nevěnuje. Hlavní je úhlopříčka TV, nebo plátna projektoru.
To už záleží na každém soudruhovi, jestli si umí najít, jaký odpor a kapacita se hodí k jeho přenosce. To pak může zaletovat do konektoru, pokud ma rozebírací, připadně holt nějaký pidi redukční kabel.
V případě, že má předezes větší kapacitu, tak už asi nic neudělá.
V případě, že má předezes větší kapacitu, tak už asi nic neudělá.
Používám předzesilovače Primare R15 a R35. Jejich výhodou jsou bohaté možnosti nastavení např. zatížení kapacitou pro mm přenosky 100, 200, 300, 400 pF.