ethernetový kabel pro denon-link_ rozdíl ve zvuku
Re: ethernetový kabel pro denon-link_ rozdíl ve zvuku
Je to trochu jako ta pohádka Královy nové šaty..
Ano, ale nemůžeš popřít, že jsi před vlastním testem ovlivněný právě takovou "recenzí" a při zkoušení zmíněného kabelu, komponentu, čehokoliv, máš v hlavě určité očekávání. Jestliže se jedná o test na slepo, tak samozřejmě není co vytknout. Když se budeme držet AQ Vodka RJ kabelu a pomineme použití v Denon linku, má představa je
- router/switch
- 2x stejný streamer
- vstup A na předzesu/integráči 1.streamer, vstup B 2.streamer
- rychlé přepínání synchronizovaného signálu streamerů
- poslech
Žádné prodlevy, přepojování atd.
- router/switch
- 2x stejný streamer
- vstup A na předzesu/integráči 1.streamer, vstup B 2.streamer
- rychlé přepínání synchronizovaného signálu streamerů
- poslech
Žádné prodlevy, přepojování atd.
Já osobně jsem lan kabel od Audioquest koupil jen pro klid duše.Po propojení NAS Switch,druhý switch HTPC.Po puštění mnou hodně naposlouchaného hotel california ve flac24/192 jsem nevěřil svým uším.Rozdíl tam je,neumím popsat jaký,ale je.Nechápu jak může mít lan kabel vliv na zvuk,a je mi to vlastně jedno,prostě to hraje líp a to je pro mě hlavní.Klidně si myslete,že jsem blázen,hlavní je,že mi to hraje a mám z toho radost 

Na té akci v. AQ jsem byl a prezentaci Audioquestu jsem viděl a slyšel. Demonstroval se tam vliv síťového filtru a ethernetového kabelu. Je zbytečné to popisovat.
Jsou mezi námi lidé, kteří svůj koníček prožívají se vším všudy - experimentují, zkoušejí nové věci, hledají a rádi se setkávají se sobě podobnými, řekl bych "open mind". A pak jsou lidé, kterým je vše jasné, nic dalšího vědět a zkoušet nepotřebuji, vše kolem nich je spiknutí, ale oni mají recept a ví jak se tomu bránit.
Zabiny007 - skvělý názor
Jsou mezi námi lidé, kteří svůj koníček prožívají se vším všudy - experimentují, zkoušejí nové věci, hledají a rádi se setkávají se sobě podobnými, řekl bych "open mind". A pak jsou lidé, kterým je vše jasné, nic dalšího vědět a zkoušet nepotřebuji, vše kolem nich je spiknutí, ale oni mají recept a ví jak se tomu bránit.
Zabiny007 - skvělý názor

Na rozdíl od pravověrných "hifistů" poslouchám raději hudbu, než zvuky 
Dávám přednost obsahu před formou.

Dávám přednost obsahu před formou.
je to jako se dohadovat s jehovistama 

Pro dkdk a podobne - panove,fakt neni povinne toto forum cist a mit tak ujmu na zdravi ...
Zalozte si vlastni a plkejte si tam o cemkoliv jinem .. hrobem pro toto forum jsou pouze Ti, co sami zadne vlakno o vlastnich zkusenostech nezalozi, ale do kazdeho ihned ryji a delaji ze sebe vsemoudre techniky ..
Zalozte si vlastni a plkejte si tam o cemkoliv jinem .. hrobem pro toto forum jsou pouze Ti, co sami zadne vlakno o vlastnich zkusenostech nezalozi, ale do kazdeho ihned ryji a delaji ze sebe vsemoudre techniky ..
To me pripomina hlasku z jednoho stareho ceskeho filmu - host vyhazuje cisnika 
Mas smysl pro humor pane bh69

Mas smysl pro humor pane bh69
bh69 píše:taky myslim, ze uz je to cilena provokace a uz je to i dost trapny ... myslim, ze to uz je na BAN
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jako u každého podobného tématu o kabelech. Pokud dokážete technicky vysvětlit proč je zvuk lepší, tak nikdo nebude psát posměšné a pohrdající reakce. Právě tak si myslím, že by měla diskuze probíhat, zjišťovat příčiny zlepšení zvuku jednotlivých částí řetězce. Na subjektivní názor se toho moc napsat nedá a tím postrádá založení příspěvku smysl.
Kdyby lachim k onomu zážitku z poslechu dodal nějaké bližší informace a jeho teorii, proč tomu tak je, mohlo být vlákno konstruktivní. A nejde jen o toto.
Kdyby lachim k onomu zážitku z poslechu dodal nějaké bližší informace a jeho teorii, proč tomu tak je, mohlo být vlákno konstruktivní. A nejde jen o toto.
Mě to zase připomíná věř a víra tvá tě uzdraví, kdysi byl v TV pořad o víně a několika expertům co ochutnávají, obarvili bílé víno na červené a ani jeden na to nepřišel, přestože každý byl schopný bez problémů? rozeznat různé odrůdy, ročníky, svahy, půdu apod.
A když přijde na slepé testy tak jsou to akorát hromady výmluv na stres, tempo apod proč se nikdo netrefil.....
A když přijde na slepé testy tak jsou to akorát hromady výmluv na stres, tempo apod proč se nikdo netrefil.....
Tak nemudruj a zjistuj!svartenatt píše:...zjišťovat příčiny zlepšení zvuku jednotlivých částí řetězce.

Lachim nemá proc, psát nejakou teorii, on píse z praxe. Na teorie tu jsou jiní "experti"!svartenatt píše:Kdyby lachim k onomu zážitku z poslechu dodal nějaké bližší informace a jeho teorii, proč tomu tak je, mohlo být vlákno konstruktivní.

A o tom to je - ciste subjektivni dojmy jsou povazovany za objektivni pravdu,
zatimco jakekoliv odlisne nazory, i kdyz jsou podlozene technickymi znalostmi,
jsou bez argumentace hystericky napadany a oznaceny za trolling ...
Neznalost (nebo spis ignorance, protoze chybi snaha se o veci dozvedet vic)
se jeste doplni o fantazie o pomylene fyzice
Neznalost (nebo spis ignorance, protoze chybi snaha se o veci dozvedet vic)
se jeste doplni o fantazie o pomylene fyzice

-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě že se najdou mezi námi lidé, kterým to, že se někteří podělí o své zkušenosti, dá podnět něco si vyzkoušet, posunout se díky radě zkušenějších dále.
Někdo musí tu cestičku vyšlapat, utratit peníze a svůj čas,aby jiným mohl sdělit zkušenosti.
Jsem rád, že se nedají odradit a mají koule na to,aby snášeli opovržení od těch, co nic podobného nepřipustí,a nehodlají ani přijmout jako jednu z alternativ cesty k lepšímu zvuku, a zážitkům z tak hezkého koníčku.
Někdo musí tu cestičku vyšlapat, utratit peníze a svůj čas,aby jiným mohl sdělit zkušenosti.
Jsem rád, že se nedají odradit a mají koule na to,aby snášeli opovržení od těch, co nic podobného nepřipustí,a nehodlají ani přijmout jako jednu z alternativ cesty k lepšímu zvuku, a zážitkům z tak hezkého koníčku.
A ty se divís? Lidé, kterí zijí svým koníckem a prezentují tu praktickou zkusenost, musejí celit teoriim „technických znalcu“. Nobh69 píše:...ciste subjektivni dojmy jsou povazovany za objektivni pravdu,

Pokud nekdo reaguje hystericky a bez ochoty "necemu se priucit", tak jsou to prave ti druzí jmenovaní…praktici "hystercit" nemusejí, ti vedí své.

(Z jednoduchých fyzikálních zákonu, kterými se tady teoretici tak rádi ohánejí, totiz také vyplývá, ze „Jumbo Jet“ (Boeing 747-100SR) o váze temer 236t prece nemuze létat a letadlová lod o váze 75,6t se na vode také neudrzí!

Navruhuji teoretikum zalozit vlastní forum s názvem "JÁ VÍM, ZE TOHLE PROSTE NEMUZE FUNGOVAT, PROTOZE..." Prispívat bych si tam sice nedovolil, rád si ale poctu.

stereokulich - máš pravdu. Hlavní je všechny zde uvedené pocitové zkušenosti vyzkoušet řádně u sebe. Bez toho se budeš jen motat v kolečku obměn komponentů jak který recenzent zrovna pískne.
Prospero - musíš sám uznat, že tvůj příměr s lodí a letadlem je hloupý. Neříkej, že to sám necítíš.
Prospero - musíš sám uznat, že tvůj příměr s lodí a letadlem je hloupý. Neříkej, že to sám necítíš.