ethernetový kabel pro denon-link_ rozdíl ve zvuku

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: ethernetový kabel pro denon-link_ rozdíl ve zvuku

Příspěvek od Lad2000 »

Je to trochu jako ta pohádka Královy nové šaty..

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Ano, ale nemůžeš popřít, že jsi před vlastním testem ovlivněný právě takovou "recenzí" a při zkoušení zmíněného kabelu, komponentu, čehokoliv, máš v hlavě určité očekávání. Jestliže se jedná o test na slepo, tak samozřejmě není co vytknout. Když se budeme držet AQ Vodka RJ kabelu a pomineme použití v Denon linku, má představa je
- router/switch
- 2x stejný streamer
- vstup A na předzesu/integráči 1.streamer, vstup B 2.streamer
- rychlé přepínání synchronizovaného signálu streamerů
- poslech

Žádné prodlevy, přepojování atd.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Já osobně jsem lan kabel od Audioquest koupil jen pro klid duše.Po propojení NAS Switch,druhý switch HTPC.Po puštění mnou hodně naposlouchaného hotel california ve flac24/192 jsem nevěřil svým uším.Rozdíl tam je,neumím popsat jaký,ale je.Nechápu jak může mít lan kabel vliv na zvuk,a je mi to vlastně jedno,prostě to hraje líp a to je pro mě hlavní.Klidně si myslete,že jsem blázen,hlavní je,že mi to hraje a mám z toho radost :D

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Na té akci v. AQ jsem byl a prezentaci Audioquestu jsem viděl a slyšel. Demonstroval se tam vliv síťového filtru a ethernetového kabelu. Je zbytečné to popisovat.
Jsou mezi námi lidé, kteří svůj koníček prožívají se vším všudy - experimentují, zkoušejí nové věci, hledají a rádi se setkávají se sobě podobnými, řekl bych "open mind". A pak jsou lidé, kterým je vše jasné, nic dalšího vědět a zkoušet nepotřebuji, vše kolem nich je spiknutí, ale oni mají recept a ví jak se tomu bránit.

Zabiny007 - skvělý názor *thumbs up*

Nal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nal »

Na rozdíl od pravověrných "hifistů" poslouchám raději hudbu, než zvuky :lol:
Dávám přednost obsahu před formou.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

je to jako se dohadovat s jehovistama :-)

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

Pro dkdk a podobne - panove,fakt neni povinne toto forum cist a mit tak ujmu na zdravi ...
Zalozte si vlastni a plkejte si tam o cemkoliv jinem .. hrobem pro toto forum jsou pouze Ti, co sami zadne vlakno o vlastnich zkusenostech nezalozi, ale do kazdeho ihned ryji a delaji ze sebe vsemoudre techniky ..

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

To me pripomina hlasku z jednoho stareho ceskeho filmu - host vyhazuje cisnika :-)
Mas smysl pro humor pane bh69
bh69 píše:taky myslim, ze uz je to cilena provokace a uz je to i dost trapny ... myslim, ze to uz je na BAN

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Jako u každého podobného tématu o kabelech. Pokud dokážete technicky vysvětlit proč je zvuk lepší, tak nikdo nebude psát posměšné a pohrdající reakce. Právě tak si myslím, že by měla diskuze probíhat, zjišťovat příčiny zlepšení zvuku jednotlivých částí řetězce. Na subjektivní názor se toho moc napsat nedá a tím postrádá založení příspěvku smysl.
Kdyby lachim k onomu zážitku z poslechu dodal nějaké bližší informace a jeho teorii, proč tomu tak je, mohlo být vlákno konstruktivní. A nejde jen o toto.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Mě to zase připomíná věř a víra tvá tě uzdraví, kdysi byl v TV pořad o víně a několika expertům co ochutnávají, obarvili bílé víno na červené a ani jeden na to nepřišel, přestože každý byl schopný bez problémů? rozeznat různé odrůdy, ročníky, svahy, půdu apod.
A když přijde na slepé testy tak jsou to akorát hromady výmluv na stres, tempo apod proč se nikdo netrefil.....

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

svartenatt píše:...zjišťovat příčiny zlepšení zvuku jednotlivých částí řetězce.
Tak nemudruj a zjistuj! :)
svartenatt píše:Kdyby lachim k onomu zážitku z poslechu dodal nějaké bližší informace a jeho teorii, proč tomu tak je, mohlo být vlákno konstruktivní.
Lachim nemá proc, psát nejakou teorii, on píse z praxe. Na teorie tu jsou jiní "experti"! :mrgreen:

*offtopic* Nejhorsí na takových diskuzích je fakt, ze kdyz konecne jeden Troll se svými, nicím nepodlozenýni teoriemi prestane, nastoupí na jeho místo v zápetí jiný... :(

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

A o tom to je - ciste subjektivni dojmy jsou povazovany za objektivni pravdu,
zatimco jakekoliv odlisne nazory, i kdyz jsou podlozene technickymi znalostmi,
jsou bez argumentace hystericky napadany a oznaceny za trolling ...
Neznalost (nebo spis ignorance, protoze chybi snaha se o veci dozvedet vic)
se jeste doplni o fantazie o pomylene fyzice :-)

stereokulich
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stereokulich »

Ještě že se najdou mezi námi lidé, kterým to, že se někteří podělí o své zkušenosti, dá podnět něco si vyzkoušet, posunout se díky radě zkušenějších dále.
Někdo musí tu cestičku vyšlapat, utratit peníze a svůj čas,aby jiným mohl sdělit zkušenosti.
Jsem rád, že se nedají odradit a mají koule na to,aby snášeli opovržení od těch, co nic podobného nepřipustí,a nehodlají ani přijmout jako jednu z alternativ cesty k lepšímu zvuku, a zážitkům z tak hezkého koníčku.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

bh69 píše:...ciste subjektivni dojmy jsou povazovany za objektivni pravdu,
zatimco jakekoliv odlisne nazory, i kdyz jsou podlozene technickymi znalostmi,
jsou bez argumentace hystericky napadany a oznaceny za trolling ...
A ty se divís? Lidé, kterí zijí svým koníckem a prezentují tu praktickou zkusenost, musejí celit teoriim „technických znalcu“. No *bravo*
Pokud nekdo reaguje hystericky a bez ochoty "necemu se priucit", tak jsou to prave ti druzí jmenovaní…praktici "hystercit" nemusejí, ti vedí své. ;)

(Z jednoduchých fyzikálních zákonu, kterými se tady teoretici tak rádi ohánejí, totiz také vyplývá, ze „Jumbo Jet“ (Boeing 747-100SR) o váze temer 236t prece nemuze létat a letadlová lod o váze 75,6t se na vode také neudrzí! :mrgreen:)

Navruhuji teoretikum zalozit vlastní forum s názvem "JÁ VÍM, ZE TOHLE PROSTE NEMUZE FUNGOVAT, PROTOZE..." Prispívat bych si tam sice nedovolil, rád si ale poctu. :)

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

stereokulich - máš pravdu. Hlavní je všechny zde uvedené pocitové zkušenosti vyzkoušet řádně u sebe. Bez toho se budeš jen motat v kolečku obměn komponentů jak který recenzent zrovna pískne.

Prospero - musíš sám uznat, že tvůj příměr s lodí a letadlem je hloupý. Neříkej, že to sám necítíš.

Odpovědět