Firewall

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1108
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Firewall

Příspěvek od Pytel » 11 dub 2015 08:14

Mám na test tento výrobek f. Less Loss : http://img24.cz/images/57966121969213605827.jpg , napíši nějaké poznatky, bohužel je to zalité hmotou, aby se nepoznalo co je uvnitř.

TRANSIWATT
Příspěvky: 425
Registrován: 27 lis 2013 17:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Firewall

Příspěvek od TRANSIWATT » 11 dub 2015 16:21

...a proč to dáváš sem? 26.3. jsi na to založil vlákno na "filtrech, sít.pračkách".
A já mopět připomínám, že v aplikaci s napětím sítě 230V v napájecí větvi to nesplnuje požadavky pro (životu a zdraví) bezpečný provoz. Pracuj opatrně a nejlépe , když tam bude někdo , kdo má padesátku.

Leny635
Příspěvky: 123
Registrován: 17 lis 2011 15:21
Kontaktovat uživatele:

Re: Firewall

Příspěvek od Leny635 » 11 dub 2015 17:07

Nebudou lepší dva s padesátkou ? To už bude stovka :D :D

Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1108
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Firewall

Příspěvek od Pytel » 13 dub 2015 13:01

Transiwatt : padesátku mám, tak neboj.

Včera jsem zapojil a vyzkoušel : http://img24.cz/images/37456131839708693750.jpg , potom zapojil na BR , ale žádný posun ve zvuku jsem nepozoroval. Potom jsem tam připojil obyčejný kabel a hle ono to ukazuje méně : http://img24.cz/images/77657455764873139068.jpg

Třeba to funguje jen s kabely LessLoss. Zkusil jsem něco na té krabičce naměřit , žadná kapacita, žadný odpor, prostě jen vstup L na výstup L a to samé z nulákem, nic měřitelného mezi L a N. Asi je tam jen ferit ?!?!, v uzavřené krabičce, za hodně peněz a třeba také nic ?!?

TRANSIWATT
Příspěvky: 425
Registrován: 27 lis 2013 17:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Firewall

Příspěvek od TRANSIWATT » 14 dub 2015 11:35

Mám rád lidi co takhle experimentují, takhle se dá dopátrat po skutečné podstatě hifi udělátek (a navíc když mají padesátku, je šance , že nám zůstanou naživu :D :D )
Ta chytrá krabička vlastně co ukazuje , co je těch "140" ?
A čím se liší ty dva kabely ? Ten lepší má v koncovce filtr nebo je stíněný ?
Ještě jeden tip na experimentování . Kup ty nacvakávací feritové válečky (třeba v GM) a zkus je nacvaknout na nejobyčejnější kabel. Třeba několik kusů.

....no, nějaká malá kapacita a odpor tam být musí, jinak by to byl supravodič.

Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1108
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Firewall

Příspěvek od Pytel » 14 dub 2015 13:07

Oba kabely jsou PC šnůra ( tzn. nestíněná trojlinka ), ta krabička na měření je výrobek Blue Horizon, ukazuje zaneřáděnou síť ( u některých klientů, tam hraje na 230V drátech i rádio *headbang* ) . Když ji zapojím na výstup RiAudio tak 000, na solo přívodu 060, a to co ukazuje je (140 ) je na starém hliníkovém rozvodu, když připojím tu zázračnou krabičku na ten samý kabel ukazuje (160 ), něco podobného ale s větším rozdílem bylo u Nordost Qv2. Fakt jsem tam nic nenaměřil , asi supravodič ?!?!

Osobně používám pouze stíněnou kabeláž, tam nemá smysl používat nacvakávací feritové válečky ( mám jich plný pytlík, mladší kluk dělá v IT ).

V dávných dobách jsem tyto ferity používal na normálních kabelech, i několik kusů, ale to už je dávná minulost.

Uživatelský avatar
exaudio
Příspěvky: 134
Registrován: 09 pro 2013 10:42
Kontaktovat uživatele:

Re: Firewall

Příspěvek od exaudio » 14 dub 2015 14:09

také by mě zajímalo, co ta krabička měří. nikde jsem o tom nic nenašel. výrobce už ho zjevně nemá v katalogu a ostatní jejich produkty ... no, nevím.
každopádně, proč nepošleš dotaz přímo LessLoss s výsledky?

Uživatelský avatar
davidhighend
Příspěvky: 671
Registrován: 17 dub 2008 21:24
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Firewall

Příspěvek od davidhighend » 14 dub 2015 15:00

Tuhle krabičku dodávala svým prodejcům firma isotek aby zákazník videl, ze na výstupech jejich výrobku svítí zelené nuly, absolutní čistota. V běžných zasuvkach nebo sítích se na displeji objeví nejake vygenerovane červené nic neříkající cislo, bez jakéhokoli vysvětlení co znamena. Pro zákazníka znamena nutnost použit výrobek isotek.

sekal
Příspěvky: 1310
Registrován: 11 bře 2010 14:30

Re: Firewall

Příspěvek od sekal » 14 dub 2015 15:29

David : :mrgreen:
Skutečností je, že profesionální analyzátory el. sítě (např. zn. Fluke), které používají firmy zabývající se měřením kvality el. energie, vypadají trochu jinak a stojí také malinko jiné peníze, než ta krabička od BH.

Uživatelský avatar
davidhighend
Příspěvky: 671
Registrován: 17 dub 2008 21:24
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Firewall

Příspěvek od davidhighend » 14 dub 2015 16:15

To mas pravdu. Uz jsem to ale nekde psal, byl jsem u toho kdy tenhle přístroj vygeneroval zelené nuly na plastovou krabici se zasuvkou, ve ktere byl obyč RLC člen s přívodem klasickou prodluzkou bez stineni. Tak asi tak no

Uživatelský avatar
tinariwen
Příspěvky: 51
Registrován: 26 kvě 2012 21:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Firewall

Příspěvek od tinariwen » 14 dub 2015 21:34

Tak chlapci z Lesslosu uz pridali do ponuky další modul z koncovkami IEC C13/C14 za 268$

http://www.lessloss.com/firewall-module ... 6787a6d855

TRANSIWATT
Příspěvky: 425
Registrován: 27 lis 2013 17:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Firewall

Příspěvek od TRANSIWATT » 15 dub 2015 02:13

tinariwen píše:Tak chlapci z Lesslosu uz pridali do ponuky další modul z koncovkami IEC C13/C14 za 268$
Asi umí česky, čtou to tady a lekli se mě :D :D :D anebo tam mají také revizáky a státní zkušebnu.
I když to provedení a CENA ! , no já nevím....

TRANSIWATT
Příspěvky: 425
Registrován: 27 lis 2013 17:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Firewall

Příspěvek od TRANSIWATT » 15 dub 2015 02:40

A ted k té druhé krabičce co cosi měří. (nedá mi to, ale když já se tak rád hrabu v krabičkách....)
Měří to sice "ve fazolkách" čím víc , tím horší, ale nezatracuji to úplně. Jako informativní měřák dobrý. Předpokládám (nebo spíš odhaduji) ,že to měří úroven vyšších harmonických anebo jen úroven vf složky dejme tomu nad 300 Hz (???) . I když to udělátko je mnohem levnější než profi analyzátor, přece jen má "highendovskou" cenu. Nebyl někde takový přístroj popsán ? Je to skvělá výzva pro bastlíře. Nemuselo by to mít ani numerický displej, stačilo by tak pět ledek ; svítí jedna - skvělý ......čím víc - tím horší. Předpokládám, že by to vyšlo tak na pár stovek Kč. Nezkoušel to už někdo ?

Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1108
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Firewall

Příspěvek od Pytel » 15 dub 2015 07:35

Ano používám to jako informativní měřák.

Ale jako je zde zvykem, někteří jenom kritizují a aby jsem napsali něco hodnotného tak to néé, bohužel.

Chci jenom popsat mé zkušenosti a postřehy, když se mi do ruky dostane nějaké věcička.

boxer

Re: Firewall

Příspěvek od boxer » 15 dub 2015 21:58

Pokud si matně vzpomínám, měření na ty krabičce by mělo dávat bezrozměrné číslo poměru frekvencí v síti k 5O Hz a ještě cosi. Nepamatuji si to.

V každém případě to ukazuje s ohledem na to , co se měří, logicky. Normální zásuvka na hliníkovém domovním systému, zásuvka ze samostatného přívodu v mědi, výstup z filtračního psa, výstup z oddělovacího trafa, atd.

U mne to naprosto přesně korespondovalo s tím, jak co bylo ošetřeno. Dokonce jsme s Mirkem po změření "pouze" hifipsa s hodnotou nějakých 45 do toho psa napíchli PC a v tu ránu hodnota vyletěla na 500.

Takže lidičky, co mají doma superhifi sestavu na nějaké drahé pračce sítě a prdnou do toho uzavřeného systému napájení k počítači nebo TV, dělají opravdu dobře.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti