Furutech - Oyaide - Richbay - Wattgate etc..

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Furutech - Oyaide - Richbay - Wattgate etc..

Příspěvek od winelover »

Jo a Lubore, ten příklad s Oyaide z ebay za 6 USD asi nebyl ten pravý pro podporu Vaší argumentace v tomto vlákně. *taktone*

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Neni to marne dohadovani, proste zadne neCinske Furutechy neexistuji.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Ne, jedná se o kvalitu konektorů.
Ale ty to dobře víš, jak to myslím.
Prostě je to neporovnatelné.
Obrázek
Obrázek

Libor Šulc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor Šulc »

Už na počáteční fotografii jsou jasně patrné rozdíly mezi pajcem a Furutechem-a to ne v té nálepce.
Kdo to pozná? :D

Soudruzi v Číně jsou ochotni pajcovat i celé zesilovače,kopií WBT je plný svět a nikdo netvrdí,že je to totéž,co WBT
Nechápu,jak může Renown tvrdit,že ten pajc je totéž co FI-35.

Nápověda:prohlédněte si dobře ten polykarbonátový kryt...

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Nechtěl jsem se k tomu vyjadřovat, ale abychom byli konkrétní - na fotkách je opravdu poznat, že nejde o tytéž konektory. To je ale celkem jedno.
Za celý život jsem neměl mechanické problémy s nějakými noname konektory za pár korun. Až když jsem se vrátil k hifi, začal jsem se setkávat s "hiend" konektory a začaly být problémy. Nedodržovaly normy, jeden moc krátký - neměl kontakt, jiný moc úzký - problém vůbec nasadit, další nějak vykřivený - zasunutí opět s problémy.
Ten třetí problém byl právě s přístrojovým konektorem u tohoto VDH kabelu. Mám 2, problém je jen u jednoho z nich. Středový zemnící je v té samici nějak vykřivený, takže jde na samce nasadit jen velmi špatně. Zatím jsem to neřešil, protože ten kabel mám právě na komponentu, kde ten zemnící kolík není vůbec osazený. Na reklamaci jsem zatím moc líný, možná to spravím sám. Je to tak od novoty, jsem přesvědčen, že je to nedopatření a výjimka. Ale u tak drahých konektorů bych to nečekal, za celých pár desítek let jsem se s něčím takovým nesetkal. I ty nejlevnější fungovaly vždy na 100%.
S kabely jako takovými jsem samozřejmě spokojen, ale to jsem tu už psal.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to PMA:
to je téma o síťových koncovkách a ne o pravopisných chybách nebo výrazech...
Už si to, prosím tě, uvědom. :)

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Ono to spolu asi až překvapivě souvisí.

BTW, ke kabelům a koncovkám - zatímco u kabelu jsem měl o metodě, kterou použiju na změření ev. filtračního účinku kabelu od začátku jasno, a zafungovala, tak stejně tvrdím, že diskuse o koncovce Taiwan vs. Furutech je čistě humbuk. U koncovek může hrát roli jedině mechanická nepřesnost nebo koroze.

V tomto se zásadně lišíme, Peere. Ve schopnosti posoudit, co může a nemůže mít vliv. Pokud někdo do koncovky nemontuje přídavný filtr, tak má na zvuk vliv nulový, pokud nejde o fatální chybu jako je přechodový odpor apod.
Pavel Macura Audio

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Ono to spolu asi až překvapivě souvisí.
Nesouvisí. Pravopisné a podobné chyby nemají nic společného s napětím a Ohmovým zákonem obecně...

diskuse o koncovce Taiwan vs. Furutech je čistě humbuk
Diskuse není o tom, kdo je vyrábí ale jak je vyrábí, čili o kvalitě...
A s tím souvisí další otázka:

pokud nejde o fatální chybu jako je přechodový odpor apod.
chlape, ty sis odpověděl vlastně sám... :)
+ nějaké drobnosti...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

chlape, ty sis odpověděl vlastně sám... :)
+ nějaké drobnosti...
Peere, popiš nám co myslíš těmi drobnostmi. Hořím zvědavostí ....

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Rád bych se přidal k Renownovu dotazu, s malým doplněním - na jakém audio řetězci, zejména potom na jakých reprosoustavách došlo k vnímání zvukového rozdílu při výměně koncovky z Taiwanu za "značkový" Furutech.
Pavel Macura Audio

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Nejsem technik, takže do takové debaty se pouštět nebudu.
Nicméně PMA dobře ví, o co tady jde.
Takže ti to určitě rád vysvětlí.
Rozíly mezi kvalitními koncovkami a pajcem jsou prostě fakt.
Bylo mě vysvětleno proč a také vyzkoušeno.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Tak vidím, že sotva skončila debata o vlivu napájecích kabelů na kvalitu výsledné reprodukce, který zde byl po tuhém boji nakonec potvrzen a uznán zejména díky testování kabelu VDH Mainstream, už se nám tu rozbíhá debata nová, a to o vlivu síťových konektorů na zvuk. Již jsem se tu zmínil o zajímavém konektoru SONAR, který jsem objevil na ebay a měl jsem možnost ho již i otestovat. Proč taky ne, vždyť VDHul je výborný kabel, který si kvalitní konektory zaslouží, tak proč to nezkusit ;)
http://cgi.ebay.com/1-x-Teflon-SONAR-Co ... 4aa2836f8a
Konektor jsem osadil na kabel VDHul Mainstream a nahradil jsem původní čínský typ C-079.Testoval jsem na své sestavě, a kabel jsem připojil na CD/SACD přehrávač Pioneer D9. Po několika málo vteřinách poslechu vybrané nahrávky bylo jasné, že změna přístrojového konektoru JE slyšet, že to hraje JINAK, a to jednoznačně líp. Zvuk je hladší, přesnější a čistší a o trošku i otevřenější. Bass je plnější a jde víc dolů... Tímto se musím postavit na stranu kolegy Peera a i Pavla Dioka, kteří sdílí v této věci stejný názor, protože mají také svou zkušenost. A že je kvalita přístrojového konektoru slyšet, na tom nevidím konečně nic zvláštního. Vždyť je to spojovací článek mezi kabelem a přístrojem, a pokud se tento článek bude kvalitativně diametrálně od sebe lišit (ať už použitým materiálem nebo i úrovní zpracování kontaktů), pak to přece musí být slyšet. A opravdu JE. A kdo o tom pochybuje, tomu doporučuji vyzkoušet.Není nic jednoduššího. *thumbs up*

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Člověk by Číňanům i věřil, že to zmrazují apod. Jenom kdyby z člověka nedělali blbce: materiál 99.9999 mosaz *headbang*

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To Steve
A co teprve až vyměníš i ten druhý konektor na začátek kabelu, to teprve bude rozdíl. :lol:

Tak teď vážně.
Neměl jsem problém věřit, v rozdíly mezi linkovýma, reproduktorovýma i napájecíma kabelama, protože má mysl si uměla zhruba představit co a jak.Věřím, i když to nemám vyzkoušené na rozdíly mezi konektorama pro reprokabely a zejména pro linkové kabely. Ale abych se přiznal, nedovedu si představit, proč by měl být nějaký jasně slyšitelný rozdíl mezi koncovkama na napájecí kabel, když oproti konektorům přes které jde složitý audiosignál jde přes tyto jedna frekvence na nízkém kmitočtu. Samozřejmě teď se nebavím o vyloženě nekvalitním výrobku, což ty zlacené Richbay určitě nejsou.
Ale protože přes ty konektory jde do přístrojů i něco jiného než čistých 50Hz, protože žádný kabel a ani filtr neodstraní vše přebytečné, tak si netroufnu tvrdit, že tam rozdíl nemůže být. PMA má již bohaté zkušenosti s tím co přináší různé rušení a tak by mohl být ochoten připustit jisté možnosti. Každopádně pokud to někdo slyší, tak si i pořídí kvalitnější koncovky.
Myslím, že tohle je nad slunce jasnější.
Druhá otázka je, jak je to s tou výrobou- ráno padají z linky „neznačkové“ konektory, večer značkové. Tady se ale jistě jedná o střední třídu, nikoli o to nejlepší.
Noble Audio - výroba a prodej

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

To petrl. Nevím, co je na něm mosazného, možná šroubky. Zde se píše, že je vyroben z čisté mědi a zlacený, stejně tak jsou k dispozici čistě měděné a platinované konektory. Ať tak, či tak, oproti čínské verzi konektoru Oyaide C-079 tam slyšitelný rozdíl JE. ;), a to je pro mě to hlavní. Nikomu nic nenutím a nikoho nepřesvědčuju, nemíním se tu rok zase hádat jako v případě napájecích kabelů. Kdo chce, ať zkusí. Hezký den mládenci. :P
http://cgi.ebay.com/SONAR-EUR-24K-Gold- ... 1e5c0d4bd3

Odpovědět