Furutech - Oyaide - Richbay - Wattgate etc..

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Furutech - Oyaide - Richbay - Wattgate etc..

Příspěvek od Renown »

Ještě bych chtěl říct, že rozdíl mezi prvními třemi byl opravdu minimální a myslím si, že kdyby měl VDH Genie mains power cable kvalitní koncovky (např. Furutech), tak je pravděpodobné, že by mezi prvními třemi kabely nebyl žádný rozdíl.
Mark Levinson napsal tuhle větu, která mne vyprovokovala k tomuto tématu. Ta věta dosvědčuje psychoakustický vliv známých a prověřených firem na mozky posluchačů.

Genie Mains Power Cable MÁ konektory Furutech !!! Jedná se o Furutech FI-E35 (G)-N1. Pouze na něm není napsáno Furutech. Liší se pouze tím potištěným samolepícím proužkem plastu. Ten zvyšuje cenu toho konektoru asi pětinásobně *headbang*

Zde Furutech FI-E35(G)-N1:
Obrázek

Zde Genie Mains Power Cable :
Obrázek

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Re: Furutech - Oyaide - Richbay - Wattgate etc..

Příspěvek od Donuts »

Ted se dozvis, ze to v zadnem pripade neni original. :lol:

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Renown píše: Mark Levinson napsal tuhle větu, která mne vyprovokovala k tomuto tématu. Ta věta dosvědčuje psychoakustický vliv známých a prověřených firem na mozky posluchačů.
Já bych to napsal jinak, a natvrdo. Ta věta dokazuje neznalost, neschopnost se orientovat v problematice, a diletantismus. Podobný, jako bylo zapojování pračky s trafem 500VA před zesilovač s trafy více než 1kVA.
Pavel Macura Audio

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Já bych to napsal jinak, a natvrdo. Ta věta dokazuje neznalost, neschopnost se orientovat v problematice, a diletantismus. Podobný, jako bylo zapojování pračky s trafem 500VA před zesilovač s trafy více než 1kVA.
Já asi ne, nemyslím, že je to potřeba, nechtěl jsem tím nikoho rozzlobit nebo urazit, chtěl jsem jenom říci, že věci nejsou vždy takové jako se na první pohled zdají. A že psychoakustika dělá s lidmi to, že jsou schopni posuzovat koncovky na kabelech na jednotky procent (100 vs. 97 nebo jak to bylo)

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

PMA.Začínáš být dost ostrej,nemyslím si,že je potřeba.Myslíš,že normální uživatel ví jak velké má Sroll trafo?Ale děkujeme za osvětu,aspon jsem se něco dozvěděl.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Ono kdo by nezačínal "bejt ostrej". Na jednu stranu jsme tu poučováni o audiofilních koncovkách k síťovým šňůrám a jiných totálních ptákovinách, a na druhou stranu se dělají zcela elementární kiksy a ještě se takové seance procentuálně vyhodnocují. Mě to ale nepřekvapuje, znám to už řadu let.
Pavel Macura Audio

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Renown píše:
Ještě bych chtěl říct, že rozdíl mezi prvními třemi byl opravdu minimální a myslím si, že kdyby měl VDH Genie mains power cable kvalitní koncovky (např. Furutech), tak je pravděpodobné, že by mezi prvními třemi kabely nebyl žádný rozdíl.
Mark Levinson napsal tuhle větu, která mne vyprovokovala k tomuto tématu. Ta věta dosvědčuje psychoakustický vliv známých a prověřených firem na mozky posluchačů.

Genie Mains Power Cable MÁ konektory Furutech !!! Jedná se o Furutech FI-E35 (G)-N1. Pouze na něm není napsáno Furutech. Liší se pouze tím potištěným samolepícím proužkem plastu. Ten zvyšuje cenu toho konektoru asi pětinásobně *headbang*

Renowne,
tato poslechová zkouška byla jen porovnáním několika, zrovna dostupných kabelů. Možná to nevyznělo jak jsem myslel (snažil jsem se, ale psané slovo je někdy těžší), ale měl jsem na mysli, že ten malý rozdíl mezi VDH Genie mains power cable a Oyaide Tunami GPX by mohly smáznout lepší konektory. Pokud tam již jsou Furutechy (kabel jsem speciálně nezkoumal a taky nepoznám všechny druhy a značky konektorů na první pohled), tak je výsledek jak jsem již psal.
Nejde o žádnou psychoakustiku, slyšelo nás to takhle 6 lidí. Za Ty procenta se omlouvám, ale snažil jsem se to vysvětlit, je to jen přirovnání, aby bylo jasné kde byly těsné rozdíly a kde to bylo propastnější (je mi jasné, že nikdo není schopen rozeznat 97,3 a 98,9%).
Oyaide Tunami GPX originál i dělaný z metráže hráli stejně a o chlup za nimi byl VDH Genie mains power cable. Můj názor, při stejné ceně bych bral Oyaide Tunami GPX, ale při ceně VDH, je Tvůj kabel jasným favoritem a vítězem našeho sezení.
Takto jsme to slyšeli u Zappy, na jiném aparátu to může být jinak.
:!: pro PMA: porovnání bylo prováděno pouze na playeru Meridian, Sroll byl celou dobu napájen přímo ze zdi :!:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

já moc nechápu, proč je tak důležité někoho přesvědčovat, že ten nebo onen power kabel nebo koncovka hraje nebo nehraje líp. proč nestačí říct: chci mít jistotu, že mám to nejlepší na trhu (a mám na to), nebo že mám rád kvalitu za rozumnou cenu, nebo že jsou ty kabely prostě krásné a mám rád krásné věci...
já dokonce věřím, že to dotyční opravdu slyší, ale podle mě by to tak bylo férovější i vůči těm, kteří si pak můžou myslet, že nějakými koncovkami zachrání špatný zesák nebo bedny (když přejdu podezření, že tyhle tvrzení jdou na ruku prodejcům).

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Mark Levinson píše:Ještě bych chtěl říct, že rozdíl mezi prvními třemi byl opravdu minimální a myslím si, že kdyby měl VDH Genie mains power cable kvalitní koncovky (např. Furutech), tak je pravděpodobné, že by mezi prvními třemi kabely nebyl žádný rozdíl. Také mne velice překvapil Vincent v pozitivním smyslu slova, myslel jsem si, že bude horší než Supra, ale tam by mohly mít negativní vliv ty „no name“ koncovky.Doufám, že se tady nespustí zase nějaké války, je to jen názor se kterým nemusíte souhlasit, můžete proti němu i protestovat, ale to je asi tak všechno co se proti tomu dá dělat ;).
Já myslím, že je to krásně a jednoznačně napsáno a není o čem diskutovat.
"...kdyby měl VDH Genie mains power cable kvalitní koncovky (např. Furutech) ..." znamená (v jazyce českém a dle pravidel logiky), že kabel VdH samotný je OK, ale slabinou setu je absence kvalitních koncovek.
A chci-li aby měl kvalitní koncovky, měl bych mu opatřit např. koncovky Furutech.

Basta fidli.

Je to jen názor se kterým nemusíte souhlasit, můžete proti němu i protestovat, ale to je asi tak všechno co se proti tomu dá dělat ;)

Vážení, koupím šest samolepek Furutech (viz. obrázek v prvním příspěvku tohoto vlákna). Zn.: jdu výš.
dadaft píše: ... mám to nejlepší na trhu (a mám na to), nebo že mám rád kvalitu za rozumnou cenu nebo že jsou ty kabely prostě krásné a mám rád krásné věci...
Dadafte, seženu-li šest samolepek Furutech a hezkou punčošku, pak nebude platit tvé "nebo", ale bude platit "a zároveň"

Mám to nejlepší na trhu (a mám na to), a zároveň že mám rád kvalitu za rozumnou cenu a zároveň že jsou ty kabely prostě krásné a mám rád krásné věci...

Je to jen názor se kterým nemusíte souhlasit, můžete proti němu i protestovat, ale to je asi tak všechno co se proti tomu dá dělat ;)

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Zbynek píše: Já myslím, že je to krásně a jednoznačně napsáno a není o čem diskutovat.
"...kdyby měl VDH Genie mains power cable kvalitní koncovky (např. Furutech) ..." znamená (v jazyce českém a dle pravidel logiky), že kabel VdH samotný je OK, ale slabinou setu je absence kvalitních koncovek.
To je naprosto přesné :D . Ale možná, že by to Lubor ještě mohl napravit:

Obrázek
Pavel Macura Audio

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Dovolil bych si jen malou poznámku:
Furutech je japonská firma
http://www.furutech.com/a2008/index.asp?lang=Eng
Richbay je firma čínská.
http://richbay.manufacturer.globalsourc ... rofile.htm

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Peer :

Kdyby sis ten odkaz cos uvedl opravdu přečetl, zjistil bys, že Richbay není čínská firma, nýbrž taiwanská.
Oni jsou na to velmi hákliví a urazili by se kdybys je nazval čínskou firmou. Viděno z perspektivy České republiky je to sice skoro jedno (Čína a Taiwan). Oni také vůbec nerozlišují státy ve východní Evropě a splývá jim to dohromady, takže to opravdu není důležité. Důležité je že Richbay je velmi solidní OEM výrobce. A protože je dobrý, proto je jedním z jeho zákazníků i Furutech.
Furutech se nebude chlubit tím, že vyrábí u Richbaye, ale Richbay se naopak chlubí tím, že jeho zákazníkem je Furutech, to je logické

Rozdíl je v tom, že já se spokojím s konektorem který je vyroben u Richbay a na kterém je napsáno Richbay a stojí nějakou částku, kdežto ty potřebuješ konektor, který je sice vyroben taky u Richbay, ale je na něm napsáno Furutech a stojí pětkrát tolik.
Ale ani na tom nevidím nic špatného. To je ok. Každému co jeho jest .....

Ještě drobnost k rozdílu mezi Čínou a Taiwanem.
V Číně vyrábí třeba Vincent nebo Cambridge Audio . Na Taiwanu třeba Musical Fidelity, Primare nebo třeba Parasound.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Tak konecne nekdo peerovi prozradil to sladke tajemstvi, ze Furutech v podstate nic nevyrabi.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Rozdíl je v tom, že já se spokojím s konektorem který je vyroben u Richbay a na kterém je napsáno Richbay a stojí nějakou částku, kdežto ty potřebuješ konektor, který je sice vyroben taky u Richbay, ale je na něm napsáno Furutech a stojí pětkrát tolik.
Ne, já používám konektory Oyaide, které jsou kvalitou někde jinde než Richbay.

A protože je dobrý, proto je jedním z jeho zákazníků i Furutech.
Zajímavá informace. Na to se musím podívat.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Konektory Oyaide se dají koupit v Číně, za 6 USD/kus, (Oyaide, Made in Japan)

Byl bys tak laskav a popsal nám rozdíl v kvalitě Richbay vs. Oyaide ?

Odpovědět