Gramofonové kabely a signálové kabely

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Frosty
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Gramofonové kabely a signálové kabely

Příspěvek od Frosty »

Zdravím všechny, chtěl jsem nadhodit téma porovnání kabelů "Pro-Ject Connect it Phono RCA-CC" versus kabel "SUPRA PHONO 2RCA-SC AUDIO Anniversary".
O co jde, vlastním a používám phono kabel od té Supra a jsem spokojen. Teď jsem pořídil nový Phono Preamp a k němu koupil propojovací kabely k zesilovači "Audioquest Golden gate RR - audio kabel 2 x RCA - 2 x RCA". A zkusil jsem je a pak kabel "Pro-ject Connect it RCA-CC" a ten mi přijde zvukově lepší. Tak přemýšlím, o výměně i toho phono kabelu od Supra za Pro-Ject. Přijde mi, že ten Pro-Ject je takový jasnější a otevřenější.
Tak jen jestli někdo někdy něco podobého neřešil. (samozřejmě kromě největšího diskutéra všeználka Lechose) *2thumbsup*

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Gramofonové kabely a signálové kabely

Příspěvek od Jarda69 »

Proč se vlastně hned v gramofonu mění "symetrické" vedení signálu na RCA konektory?
Proč to nejde i dál nějakou kroucenou stíněnou dvoužílou?

Obrázek
Obrázek

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Frosty:
Mezi phono kabely jsou značné rozdíly. Tu Supru jsem doma na test neměl. Tak nemůžu hodnotit. Ale Pro-jecty ano a všechny 3. Verze CC je taková neutrální a klidná. Při přímém testu se stříbrnou SI ztrácí v rozlišení a hlavně nemá takovou dynamiku. A ještě o další kus lepší se mi zdál můj Krauwire model 4.
Phono kabely je potřeba volit poslechem. K Zyx Yatra byla verze CC jako dusítko a výsledný zvuk byl tenký a bez detailů. U Sonaty 3 mám taky tento kabel v symetrické verzi. A protože nemá takové rozlišení jak Zyx, tak mi tam nic nechybí. Proto si myslím že je potřeba volit kabely i podle zbytku sestavy a nesnažit se v tomto bodě vůbec šetřit.
Pokud se ti líbí CC, zkus si půjčit i druhý domů na test. Je to vlastně Van Den Hul model 501 Hybrid. Podobně dobrý kabel je i Oehlbach silver expres plus. Je trochu vytažený na basech a výškách ale kvalita rozlišení je podobná. Golden Gate jsem měl doma taky a jen mi ležel v šuplíku. Zvukově je to opravdu nic moc..

Jarda69:
On gramofon totiž až tak symetrický není. Ta malůvka co si sem dal. Je tak trochu nedodělaná. Pokud vím tak všichni výrobci přenosek používají vývod země z přenosky na zeleném drátu (tedy -R). Protože jsou k přenosce použity pouze čtyři dráty někam to zemnění museli připojit. Následně je na výstupu z gramofonu vyvedena tato zem zvlášť. Tam už musí být připojen jak zelený drát tak i další věci jako zem pro rameno, ložisko a někdy i motor.
Pokud tedy někdo v tom obrázku doporučuje rozpojit zem na výstupu pro oba kanály. Dostane neuzemněnou přenosku a s tím i potenciální brům..

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Frosty --- já na P-J CC přešel asi před půl rokem. Mezi DAC a zesík. Měl jsem ho poměrně dlouho v šuplíku a vždy se našel nějaký lepší. Jak píše Weiron, je to spíš takový klidnější káblík, žádná přehnaná exprese nebo dynamika. Pak přišel Gustard X26pro a ukázalo se, že si do sestavy sedne víc než dosavadní výborný svalnáč Oehlbach NF214 Master Set. S Gustardem CC ukázal spoustu detailů (ale nevyexponovaných), báječnou lokalizaci a organizaci prostoru, a jakousi samozřejnou přirozenost barvy nástrojů. Takže jestli ti sedl, proč by ne?

Frosty
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Frosty »

Už jsem se rozhodl pro stříbrné Pro-Jecty *hura*

Newkeny
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Newkeny »

Zvláštní, jaké rozdíly každý z nás nejen slyší, ale i vyhodnotí jinak na různých sestavách. Také jsem kdysi porovnával tyto kabely Pro-Ject s Audioquest i dalšími a ačkoliv jsem nakonec vybral Oyaide, tak Audioquest Golden gate by s nimi byly na stejném, čelním místě, Tak ať tedy hrají ve tvé sestavě k plné spokojenosti. *2thumbsup*

tmwatch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmwatch »

O jaký Oyaide kabel se jedná?

Newkeny
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Newkeny »

Oyaide PA-2075 RR V2
Přílohy
759-1_pa2075rr.jpg

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Uměl by někdo nasměrovat na metráž osciloskopických koaxů? Google mi nic nenašel. Chtěl bych z toho zkusit RCA kabely. Minimální kapacita a slušné stínění.

Newkeny
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Newkeny »

Tak budu i do této současné sestavy zkoušet Audioquest. Má dřívější zkušenost byla velmi dobrá, jsem opravdu zvědav jaká bude tentokrát...? ;)
IMG_20240323_145207-01.jpeg
Přílohy
IMG_20240323_150335.jpg

Odpovědět