Bez ztráty kytičky to bohužel zatím neumíme. Nejde to.
Hádky ohledně kabelů
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sroll Purity
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
presneJiri píše: ↑05 úno 2019 17:40Pokud vysokoškolský profesor vyučuje podle 40let starých osnov tak i děti ze školky (co ale mají vlastní praktickou zkušenost) nemají zájem ho poslouchat...
Lenost je největší překážka jak se posunout v HIFI. Bez praktického zkoušení a ověřování si na vlastní "uši" (poslechová zkušenost) to prostě nejde.
Ale to čo vy nazývate posluchová skušenost v skutočnosti neexistuje. že ste boli u 36 kamošov niečo počúvať, nie je žiadna skúsenosť. (nič proti, aj ja chodím stále a znovu). Len ste počuli iný zvuk, Nemôžete tvrdiť, že zato máte lepší prehľad o niečom, to ozaj nič neznamená. To sa môžete motať stále dokola v kruhu, každý má ten zvuk iný, a aj požiadavky naň.
To je len hobby, a objektívne z toho lepší (hi-fi - vernejší ) zvuk nezískate.
To je len hobby, a objektívne z toho lepší (hi-fi - vernejší ) zvuk nezískate.
Víte, co je zajímavé, kolegové?
Při probírání různých "testovacích pokusů" se na fórech o hi-fi často vyskytuje "poučka" nebo "rada", že testovat a hledat případné rozdíly nelze pouhým přepínáním například vstupů, či výstupů, ale je třeba pečlivě stále dokola v blíže neurčeném čase, poslouchat známe hudební sekvence a pak se "zkušený" testér dobere zpravidla markantního rozdílu mezi původním a novým propojením zkoumaného.
Takže, pouhým bleskovým přepnutím rozdíl neprokazatelný, po delší době rozdíl markantní .....?
Z toho vyplývá, že pokud se nejedná o sebeklam "testéra", musí ty nově zařazené "komponenty" působit podobně, jako antibiotika nebo jiná léčiva, tzn. s odloženým účinkem.
Nemůžu si pomoct, ale tohle mi opravdu nějak "nesedí"
Při probírání různých "testovacích pokusů" se na fórech o hi-fi často vyskytuje "poučka" nebo "rada", že testovat a hledat případné rozdíly nelze pouhým přepínáním například vstupů, či výstupů, ale je třeba pečlivě stále dokola v blíže neurčeném čase, poslouchat známe hudební sekvence a pak se "zkušený" testér dobere zpravidla markantního rozdílu mezi původním a novým propojením zkoumaného.
Takže, pouhým bleskovým přepnutím rozdíl neprokazatelný, po delší době rozdíl markantní .....?
Z toho vyplývá, že pokud se nejedná o sebeklam "testéra", musí ty nově zařazené "komponenty" působit podobně, jako antibiotika nebo jiná léčiva, tzn. s odloženým účinkem.
Nemůžu si pomoct, ale tohle mi opravdu nějak "nesedí"
Naposledy upravil(a) Ramones dne 05 úno 2019 23:48, celkem upraveno 1 x.
Když si sebou na tu návštěvu přineseš i svůj zesilovač, zdroj signálu (s nahrávkami) nebo kabeláž, tak věř, že platí to co jsem říkal.
Musím potěšit naší kabelopodložkářskou sekci.
Ráno mně volal lachim a mimo jiné se zmínil, jak nádherně mu sedl Srollův kabel na basech ve spojení s Valhallou na výškách.Říkal doslova, že se jedná o nejlepší kombinaci, jakou kdy měl na své sestavě zapojenou v biampingu.Tato kombinace byla prý ze všech možných nejlepší, nevyrovnal se jí ani drahý Kimber a Audioquest co měl též doma zapojené v sestavě.
Ráno mně volal lachim a mimo jiné se zmínil, jak nádherně mu sedl Srollův kabel na basech ve spojení s Valhallou na výškách.Říkal doslova, že se jedná o nejlepší kombinaci, jakou kdy měl na své sestavě zapojenou v biampingu.Tato kombinace byla prý ze všech možných nejlepší, nevyrovnal se jí ani drahý Kimber a Audioquest co měl též doma zapojené v sestavě.
Naposledy upravil(a) Dasta dne 06 úno 2019 11:24, celkem upraveno 1 x.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ja mu rozumim. Lachim konecne nasel kabely, ktere mu chvalabohu nic nepokazily. Tedy predchozi kabely evidentne kazily jeho poslechovy zazitek. 

Mam to take tak. Shodou okolnosti je to stejny reprokabel.

Mam to take tak. Shodou okolnosti je to stejny reprokabel.
-
- Kontaktovat uživatele:
KAPTON je výborný kabel, nemít Valhallu2,šel bych do něj.
Byli to dva favorité při výběru konečného řešení reprokabelu, Valhalla byla v určitých aspektech o něco lepší, díky slušně nabídce jsem šel do ní.
KAPTON JE za svou cenu oproti zahraniční konkurenci vynikající!!
Byli to dva favorité při výběru konečného řešení reprokabelu, Valhalla byla v určitých aspektech o něco lepší, díky slušně nabídce jsem šel do ní.
KAPTON JE za svou cenu oproti zahraniční konkurenci vynikající!!
A tys někde viděl nějaké "kloudné měření" Šroll Purity?Jiri píše: ↑05 úno 2019 13:59Jasně, tvoje "technika, ktorá bola možno na 5-10 pracoviskách v spoločnej republike" byla jasně lepší než ta dnešní dostupná od renomovaných západních firemTo je právě ono, přestal si to řešit protože si nic kloudného nezměřil a na mizerném aparátu sis potvrdil slepým poslechovým testem, že všechny tehdy dostupné kabely "hráli stejně"
![]()
Jsem reagoval na to, jak BVa před 40lety sofistikovaně nezměřil žádné rozdíl mezi tehdejší dostupnou kabeláží.
Měření Sroll kabeláže nemám a nevadí mi to protože to pro mě při výběru kabeláže nebylo podstatné (u zesilovače a DACu je to něco jiného).
Neznám zkušeného hifistu, který by kupoval kabeláž jen podle deklarovaných parametrů aniž by to poslechově otestoval na sestavě.
Měření Sroll kabeláže nemám a nevadí mi to protože to pro mě při výběru kabeláže nebylo podstatné (u zesilovače a DACu je to něco jiného).
Neznám zkušeného hifistu, který by kupoval kabeláž jen podle deklarovaných parametrů aniž by to poslechově otestoval na sestavě.
OK. A měření převodníku a zesilovače Šroll k dispozici máš ? Měření Vividů B1 se dohledat dá (nevím tedy s jakou verzí výhybky).
2 Jiri
Môžeš nám prezradiť, čo ty sofistikovane vieš o meraní akéhokoľvek komponentu a o možnostiach, ktoré som mal a o meraniach pred 40rokmi a odvtedy kontinuálne až do súčasnosti na stále dokonalejšej technike???
Mimochodom, celý audiošamanizmus vznikol s rozvojom meracej techniky, ktorá sa stávala dostupnejšou a bolo jednoduchšie overiť a zmerať množstvo parametrov, dnes na to stačí dobrá zvukovka, ktorú má doma každý, kto hrá z počítača. A chcieť to robiť a naučiť sa to.
A preto (prachy, prachy...) vznikli všelijaké mýty o blbostiach, ktoré sa dajú údajne počuť, ale nedajú sa zmerať.
Môžeš nám prezradiť, čo ty sofistikovane vieš o meraní akéhokoľvek komponentu a o možnostiach, ktoré som mal a o meraniach pred 40rokmi a odvtedy kontinuálne až do súčasnosti na stále dokonalejšej technike???
Mimochodom, celý audiošamanizmus vznikol s rozvojom meracej techniky, ktorá sa stávala dostupnejšou a bolo jednoduchšie overiť a zmerať množstvo parametrov, dnes na to stačí dobrá zvukovka, ktorú má doma každý, kto hrá z počítača. A chcieť to robiť a naučiť sa to.
A preto (prachy, prachy...) vznikli všelijaké mýty o blbostiach, ktoré sa dajú údajne počuť, ale nedajú sa zmerať.
BVaudio, výroba a predaj
Podstatné není, zda BVA před 40 léty naměřil, či nenaměřil rozdíl mezi kabely. Ani nezpochybňuji, že měl k dispozici na tu dobu špičkové měřící přístroje. Podstatné je, na čem v té době mohl poslechem ověřovat. Na československé vintage aparatuře ty rozdíly nejspíš slyšet nebyly. Co bylo zdrojem hudebního signálu, LP nebo mgf kotouč s nahrávkou z LP? Tam bych fakt nic takového neřešil, poznáš na tom akorát zapnuto / vypnuto.
Blbé je, že tuto veteránskou zkušenost promítáš i na současné audio řetězce. Vlastně máš bohaté zkušenosti s Žigulem, ale neseděl jsi ani v Hondě Civic současné generace. Což by nevadilo, akorát máš obsedantní potřebu radit všem současným řidičům.
Blbé je, že tuto veteránskou zkušenost promítáš i na současné audio řetězce. Vlastně máš bohaté zkušenosti s Žigulem, ale neseděl jsi ani v Hondě Civic současné generace. Což by nevadilo, akorát máš obsedantní potřebu radit všem současným řidičům.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ale prd. Tím, že budeš dokola opakovat tuhle svou naučenou a zcela nesmyslnou mantru, jí na pravdivosti nedodáš. Dokonce tě za to musí i na tak obrovsky liberálním fóru, jako je tohle, napomínat admin jako malýho fakana. Hezká vizitka osobnosti, chlapa tvýho věku...

Ale k věci: měření je zcela nedostatečné pro popis zvuku. Čistě z měření nějakých dvou řetězců prd poznáš, jaké KONKRÉTNÍ ZVUKOVÉ rozdíly jsou v reprodukci prostorovosti v nahrávce, jakým způsobem třeba zobrazí stereobázi nebo jaké ZVUKOVÉ rozdíly jsou v podání třeba basů.... Jedině srovnání poslechem na tohle odpoví.
Ale vím, že budeš dělat, že to nechápeš, protože přece měření...

Tím, že budete pocitáři dokola opakovat tuhle svou naučenou a zcela nesmyslnou mantru, tím jí na pravdivosti nedodáte, ani když se rozkrájíte.