Takže si "pocitáři" mají vytvořit další nové HIFI fórum aby se mezi sebou mohli bavit o svých praktických zkušenostech aniž by jim to tam pořád někdo "nechodil uvádět na správnou míru"?
Nič si nemusia vytvárať, majú ho..Z HE fóra všetci "nepocitári" odišli alebo boli "vybanovaní", tam je to monotematicky čiste pocitové. A odborné odpovede na všetko tam má aretax, napr. ako na výrobu páru boxov je potrebných 2m3 masívneho dreva. Ak pocitárom vadí, že na opakované čisté "pocity" prezentované ako fakt, bez akéhokoľvek reálneho základu si tu niekto dovolí reagovať (a dokonca opakovane..), na HE ich nebude nikto taký rušiť.
A toto
1. Diskusní fórum HIFIroom slouží primárně k odborným diskusím o Hi-Fi technice a poslechu hudby...
2. Příspěvky ve všech těchto diskusích by měly být věcné, faktické a přínosné....
"Odbornost" je dost široký pojem. Těžko laik může odborně konkurovat tobě nebo PMA, kteří jste profesionálové v elektrotechnickém oboru.
Pro pocitáře je to hobby a věř, že i praktické zkušenosti ohledně kabeláže mohou někteří vnímat jako věcné, faktické a přínosné k tomu aby si na vlastní sestavě vyzkoušeli, zda jejich praktická zkušenost odpovídá praktické zkušenosti jiných hifistů a může o tom dát vědět na fóru.
S tým plne súhlasím..Ale prečo potom "pocitári" na slušné a vecné upozornenie s argumentami, že niečo čo prezentujú ako fakt, nie je technicky reálne, reagujú obvykle rečami o hluchote, málo rozlišujúcom aparáte, lakomosti, nedostatku skúseností, zaujatosti, konkurenčom boji a podobnými agresívnym "argumentami To je v poriadku
BVa,
kdyby ihned , nebo během víkendu odešli z fóra všichni pocitáři, tak se během krátkého časového úseku rozhádáte mezi sebou takovým způsobem, že fórum zanikne.
Přechytralí majitelé devítitisícového zesilovače a pětitisícového cd playeru nebudou věřit vlastníkům vyšších sestav, že slyší holografický a strukturovaný bas, kde jsou umístěny v prostoru kopák, basa, tympán, velkobednisti s basákem přes 30 cm. si budou dobírat ty, co vlastní stojanový model, nebo sloupky se sedmipalcovými středobasy.
Změní se pouze, to, že místo kabelů a podložek,jako téma sporů a hádek bude výše uvedené.
Víš on problém je trochu jiný, než se zdá na první pohled.
Dovedu pochopit postoje Tvoje, nebo Tvých kolegů konstruktérů, vesměs vysokoškolsky vzdělaných v oboru, v těchto věcech nemá cenu chodit do nějakých sporů, protože jako laik o tom nemůžu nic vědět, ale jestli se někdo v nejapných žertech strefuje do svého konkurenta a mně nebo někomu to nepřipadá košer, nemůžeš se divit, že někdo reaguje, zvláště, když napíšeš u sousedů, že to sekta nevydejchala.Každá akce má svojí reakci, to je jako ve fyzice, na kterou se hodně odvoláváš.
Jak už jsem mnohokrát uvedl, jsem pocitář, podložkář, kabelář, je docela dobře možné,že vše co slyším, odehrává se jenom v mé hlavě.Je mně to jedno, nejdůležitější je pro mně, protože jsem pocitář, pocit jak se při poslechu cítím a jaké emoce mně hudba přináší, navzdory tomu, že reprodukce hudby je fyzikální záležitost, jak říkáš.
Nevidím jediným důvod k tomu, že by nemohli na jednom fóru být jak racionálně uvažující, tak my pocitáři.Myslím, že při zachování slušnosti, je vše toto možné.
Wiliam E.Low(Audioquest)Georde Cardas,František Kraut,Ludek Šroll etc. pocitari,vývojari,merači ktrorí,maju na svedomi zmagorenie milionov spokojných hifi nadšencov po celom svete.
Jak je uvedeno v pravidle c.1 tohoto fóra - hifiroom slouží primárně k odborným diskuzím o hifi technice a poslechu hudby .... Takže by pocitari přes techniku měli kapanek ubrat.
Píšem o renomovaných značkach kablov.Tie vyvíjaju a meraju v spomínaných renomovaných firmách.Ja som spotrebitel ,pocitar.Pocitar už nemeria,nevyvíja,pocitar uz iba počuva.
Nie sú slepou cestou. Bacil, prečo napríklad ty nezaložíš tému o sluchátkovom posluchu, ako vnímaš stereo obraz cez sluchátka. Kľudne pocity bez bez argumentácie. Vypočul si si niekedy zostavu od BVa, čo na to hovoríš. Inak sme tu silne OT. P
Keď sa bavíme o technike a pocitoch, sú to dve rôzne kategórie. Technika ma svoje zákonitosti, u pocitov je to tak, že to čo ja považujem za pekné, môže byť pre iného gýč alebo škaredé.
Nechcem byť pocitár, ale BVa maxx som si zatiaľ nekúpil kvôli dizajnu, zvukovo výborne bedne. To ďalšie dám do vlákna BVa.
PS: pocitár nemá argumenty na to aby určoval, čo je a nie je šrot. Hlavne starší páni by si mali uvedomiť svoje sluchové limity.
Ak by Bacil napísal fundovane o slúchadlách aky mal vplyv na zvuk vymena obyčajného kablika za kabel Cardas, tak sme tam kde sme boli.Ma vymena kabla v slúchadlách vplyv na zvuk ?
A ještě taky dodatek oldýre - není důvod vyklízet prostor jenom proto že si to ty myslíš nebo přeješ. Nevidím důvod proč bych se nemohl účastnit odborných diskuzi pokud o něčem něco vím.
Má zmysel reagovať na takéto "argumenty"??
2 tinariwen
Na tvoju otázku ti nedám odpoveď..Možno potom, ak upresníš čo napr. z tohto "insightu" pokladáš za meranie vlastností kábla, ktoré sú dôležité pre prenos audiosignálu. Ak poznáš viac takých " insightov" , daj odkaz, uvidíme. http://www.cardas.com/insights.php
A ukáž mi nejaké meranie od tých štyroch menovaných "tiežmeračov".o
2 Dasta
Ver mi, že "technici" sa vždy zhodnú na objektívnych faktoch . Zato dvaja "pocitári" na ten istý zvuk budú mat niekedy aj 3 rozličné názory, ak to budú hodnotiť nezávisle na sebe a výlučne iba zvuk..
Oldear
Už si trápny s tým tvojím pohľadom na svet cez prachy, nič iné nevieš, nepoznáš, je to tvoje jediné merítko hodnoty..Demonštruješ len aroganciu z neznalosti. Takú typickú rýchlokvasenú "celebritu".