Hádky ohledně kabelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Zamčeno
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sroll Purity

Příspěvek od PítrsPraha »

Ja: Napil jsem se mleka (udelal jsem si slepy poslechovy test - z podstaty veci je nejaky klam vylouceny).
Technik: Vis, jak chutna mleko? (udelal sis test, abys sam sebe neklamal?)

Medvedi sluzba udajne vecnym a faktickym prispevkum techniku.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

neviem síce čo je to nejaký "Solution"
https://www.stereophile.com/content/sou ... -amplifier
Nevieš toho podstatne viac.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

BVa: mlžíš, demagogicky odbočuješ ... podľa mňa si v oblasti audia podstatne väčší diletant ako by sa na prvý pohľad zdalo!

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Pitrs 8-) no zrovna u toho žrádla bys někdy dost koukal. Hlavně že je dobrý pocit

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Kdyby každej kabelář, který doma zkouší jakékoliv kabely, do vlákna dal tabulku, kde by byly změřeny LCR na metr, tak by se dalo vydedukovat, které kabely jsou pro jaké propojení nejvhodnější a možná bychom se divili, jak "velké" jsou rozdíly.

Jinak je to....sto korun za materiál a tisíc korun za splněné přání.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

bacil2 píše:
08 úno 2019 17:53
BVa: mlžíš, demagogicky odbočuješ ... podľa mňa si v oblasti audia podstatne väčší diletant ako by sa na prvý pohľad zdalo!
O tom kto je demagóg a odbočuje hovoria (ak si už o to "koleduješ"fakty a fakty, nie tvoje "druhé pohľady".
Zvukovo sa nič okopíroať nedá ( nikdy som sa o to nesnažil..), to by v tej "kópii" musela byť aj hlava hodnotiteľa. To je to , čo ti stále uniká..

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

BVa
Prosím, proč mně to děláš? Zamysli se nad sebou, stupňuje se to. Máš to svoje elektroželezo - no v poho, věnuj se tomu, ale nechej i ostatní se věnovat tomu, čemu chtějí. Kdy sis naposled koupil desku, či jiný nosič - popiš to tady, bav se o hifi a hudbě. Proč pořád někoho peskuješ. Už tady všem lezeš krkem, ale mně si ukradený - já mám pochopení. Ve vztahu ke mně pořád zdůrazňuješ aroganci a prachy, ale já o žádných penězích, ani jak mají být přístroje drahé nepsal. Napsal jsem pouze repliku na výraz Pesiho ( a Tebe se to vůbec netýkalo ), který tady napadl pocitáře ( mimochodem, za pocitáře se já nepovažuji, ale toleruji je a chápu ), a z principu proč tady Pesi má někoho napadat za způsob realizace svého koníčka, tak jsem reagoval na ten jeho Hifi šrot ze sběrného dvora. Ano bylo to hifi před 30-40 lety, ale dnes je jeho vypovídací hodnota nula, dávno za zenitem. Ano bedny sice s velkým basákem, ale s vytahanými závěsy, jako poprsí 60 leté ženy, no to bude poslech. Kde v tom vidíš aroganci a to, že preferuji apriory peníze?

Pesi
Proč píšeš, že se nemusíme. Mně vůbec navadíš a jsi mi ukradený, ale byl jsi to Ty, kdo na mně reagoval něco ve smyslu " Nó, pánovi se to nelíbí "atd., když jsem podobně radil jednomu tazateli s koupí aparátu a rozmlouval jsem mu "bývalý hifi aparát" ze sběrného dvora. Proč si vůbec reagoval, v tom vlákně vůbec o Tebe nešlo. Chtěl si se vetřít a nandat mi to, aby sis obhájil to svoje: také aparáty ze sběrného dvora. Mně je to úplně jedno na čem posloucháš, ale chovej podle toho. Jestli máš problém, přijeď na výstavu do Prahy. Já mám sice v Německu kontraktační prezentaci, ale na sobotu se snad utrhnu. Můžem pohovořit.

Pánové, oba dva, Vy ty konflikty rádi vyhledáváte, něco si tím maskujete.

Klid a pohodu všem, raději poslouchejte. Já už taky budu. Dnes je na řadě nové LP Within Temptation, pak možná poreferuji. Pánové BVa a Pesi, co nového Vy budete poslouchat? Taky dáte info, nebo všechno jede po drátu a grátis?

Tohle fórum je ztraceno a pro skutečné Hifisty se stává nepoužitelným, s ohledem na pár zakomplexovaných jedinců.

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Jiri píše:
08 úno 2019 16:29
Pesi
Ne, nechápeš to správně.
Např. jako neodpovídající zdroj signálu pro kritický poslech považuji např. zvukovku Asus STX nebo převodník CA DACMAGIC.
Pokud si technik může vybrat mezi AP nebo levným osciloskopem tak asi nebude váhat.
Tak jako neodpovídající zdroj signálu pro kritický poslech třeba ten Cambridge DacMagic Plus Ty považovat samozřejmě můžeš. Co mne zajímá je, na základě čeho, resp. co Tě k tomu vede?

Měření CA DacMagic je např. tady: https://kenrockwell.com/audio/cambridge ... c-plus.htm

Předpokládám, že jako vlastník Šroll převodníku tento za odpovídající zdroj signálu považuješ. Opět bych se rád dotázal, na základě čeho? Já bych např. měření tohoto převodníku viděl moc rád, pokud bude měřit výrazně líp než ten DACMagic - což dovozuji z Tvého výroku výše- tak to bude skvělé, ale zatím napínám zraky marně.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

BVa píše:
08 úno 2019 16:49
Technici sa nepochybne zhodnú na tom (nie na základe jednéno merania alebo obrázku), ktorý z tých prístrojov menej mení zvuk, ergo je "vernejší".
Principu, který se tu snažíš použít, se v systémové vědě říká predeterminace báze. Je to záměrné zvolení vstupních parametrů tak, aby výsledkem skutečně objektivních a nezpochybnitelných matematických postupů vyšel požadovaný výsledek. Tak, jak to popisuješ, to může být v případě, že je jeden z těch přístrojů jasně horší ve všech parametrech nebo v alespoň v těch zásadních a v ostatních plus mínus stejný.

V reále a při porovnávání porovnatelného to ale bude spíš vypadat tak, že výsledky budou mix lepších a horších u jednoho i druhého a třeba navíc závislých na podmínkách konkrétních měření. A tam technik při popisu ZVUKOVÝCH rozdílů končí. Měří např. samostatný zesilovač, v reále ale zesilovač sám o sobě nehraje. Hraje až s bednama, akustikou, zdrojem zvuku, kabeláží. A každý ze zmíněných komponent má své zvukové vlastnosti, svá zkreslení, stejně jako je má každý zesilovač (ano, každý... :-) ). Ty spolu interagují a jediným způsobem, jak popsat ZVUKOVÉ rozdíly mezi třeba těmi zesilovači v daném řetězci, je poslech.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Oldear:
*thumbs up*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Zase nesmysly a dezinformace. Ja merim cely retezec od zdroje signalu az na vystup zesilovace s pripojenymi repro. K tomu i zvukove vystup z beden. Zadny casopis ani marketingova brozurka to nedelaji. Fascinuje me, jak si hrajete na znalosti, a nevite vubec nic.
Pavel Macura Audio

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

A copak jsem to psal vám ;-)?

Celý text reaguje na "ktorý z tých prístrojov menej mení zvuk" a zřetelně v něm uvozuji "výsledky budou mix lepších a horších u jednoho i druhého (přístroje) ".

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

No to je jedno komu, když je to manipulativní plác plác...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ty spolu interagují a jediným způsobem, jak popsat ZVUKOVÉ rozdíly mezi třeba těmi zesilovači v daném řetězci, je poslech..
Ano , "poslech",nič iné . A skutočne len posluch, bez iných vnemov , môže povedať či sme schopní tie rozdiely identifikovať. To je všetko.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Oldeare : nech už toho. Já ti nepotřebuju nic nandavat abych si obhájil svůj sbernej dvůr. Tady jsem zabředl do srolliho vlákna. Kdybych měl miliony, možná bych u něj taky někdy skončil, ale určitě bych u něj nezačal; rozrostl by se sběrný dvůr a vidělo by se kam by to vylezlo.
Jed si svoje a neurčuj tady kdo je hoden toho zde být apod. povýšenecké řeči.

Zamčeno