Hádky ohledně kabelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Zamčeno
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hádky ohledně kabelů

Příspěvek od BVa »

Ale to nijako neodpovedá na otázku... Vyšši vykon neznamená (automaticky) nič iné , len vyššiu dosiahnuteľnú hlasitoť..2x výkon= +3dB. Pritom výkonnejší zosilňovač kĺudne môže byť vo všetkom ostatnom( skeslenie,odstup, SR, DF... ) horší. A pri tom teste si určite nekontroloval úroveň na výstupe, poloha knoflíka hlasitosti nehovorí skoro nič. Možno si ten menej výkonný zosilňovač jednoducho tlačil "za roh", možno je jednoducho horší aj vo viacerých parametroch.. A subjektívne hlasitejší=lepší.. Takže také zjednodušujúce a pritom rezolútne tvrdenia sú mimo reality, bez ohľadu na počeť súhlasných smajlíkov....

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Zas jen snuska nicim nepodlozenych domnenek motivovana hloupou snahou shodit autentickou zkusenost. Mozna mozna mozna....

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Tady nejde o žádné shazování, ale o uvedeni věci na pravou míru. Na všechny proměnné, které jeho zkušenost mohly provázet dráhy Pitrsi.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Ale ste tu offtopic, mate sa tu hadat o kabloch a nie o zosilnovacoch...

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

BVa,
nesnaž se laskavě se mnou manipulovat a tlačit někam, kam já nechci a kde Ty jsi doma. Pouze jsem odpověděl na dotaz, na který jsi se ptal.
Žádný test jsem si nedělal, znám svoje zesilovače dobře, na Brassanyho hraju od roku 2006,na Arcamy jsem hrál čtyři roky před tím, obě soupravy, jak Brassany, tak Arcam jsou moje.
Hlasitost na svorkách jsem neměřil, netušil jsem že nato budu někdy dotazován.
Je to jednoduché, Arcam prostě nedosahuje kvalit mých nynějších zesilovač ů. Z toho jasné plyne, že zesilovač se nemůže podílel na zvuku tak malou procentuální hodnotou.
Nechci se v žádném případě dohadovat s Tebou o zesilovačích, to je jako kdyby jsi se se mnou dohadoval o střechách.
Jenom jsem se snažil odpovědět.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Ani jeden z tech zminenych zesilovacu nemusim a nepovazuju za neutralni. Arcam je pro me vylozene problematicky.
Pavel Macura Audio

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Dasta
Nikam ťa netlačím a nemanipulujem. Len som sa opýtal, na základe čoho tvrdíš tak rezolútne toto
ovšem tvrzení, že silnější koncák jenom hraje více nahlas je zcestné....
to je všetko.. Ako by si teda ako odborník na strechy reagoval na tvrdenie, že sedlová strecha s menším sklonom je určite lepšia, lebo pri rovnakom pôdoryse je menšia spotreba krytiny..??? To je asi rovnako logická dedukcia ako tá tvoja. ;) Tak sa "nečil"... A takých "dedukcií" su špeciálne v highende mraky. A prezentujú sa ako fakt a premisa a z nich sa odvodzujú ďaľšie nezmysly.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

PMA, Arcam díky recenzi Michala Zetka časopisu Stereo nemusel být moc populární, nicméně byl jsem tenkrát celkem spokojen.
Jaký stroj od Brassanyho jsi poslouchal prosím, tato dělená verze má úplně jiný zvukový projev, než integráč. Rekl bych, že neutralnost mu nechybí.
Nicméně. každý může mít názor a proti gustu žádný dišputát.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

BVa,
Jsem ten poslední, kdo by se zozčiloval, vedeme pouze diskusi, ve vší slušnosti, a to se mí libí.
Přeji příjemný zbytek neděle.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Odpoledne mně poslal kamarád zajímavý článek, podělím se s vámi o dva názory autora:
1 V testech se často dočteme, že ten či onen kabel "zdůrazňuje basy"," Trumpety mají větší lesk", " zvuk je trochu měkčí a podobně.''
Jak již bylo řečeno, nejedná se ve skutečnosti o vliv samotného kabelu, nýbrž o efekt vznikající interakcí kabelu a reproduktorové soustavy, takže s jiným typem soustavy by pravděpodobně vznikl i jiný zvukový efekt.
2Vice nežli vlastnosti kabelů může podle mých zkušeností kvalitu reprodukce ovlivnit provedení svorek, konektorů a podobně.
Vyšlo v roce 1994 v časopisu Stereo a Video
Autor RNDr Bohumil Sýkora.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

PMA píše:
10 úno 2019 13:50
Ani jeden z tech zminenych zesilovacu nemusim a nepovazuju za neutralni. Arcam je pro me vylozene problematicky.
Nemusíš je na základě čeho?
Pokud mají nedobré měření ověřil jsi jejich zvuk v ABX, abys zjistil, že výsledky měření se slyšitelně negativně podepisují na zvuku, že to slyšíš?
Pokud ne, tak k čemu je tento Tvůj příspěvek, jakou má hodnotu ohledně praktického použití, tedy poslechové kvality?
Noble Audio - výroba a prodej

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

BVa píše:
10 úno 2019 12:58
Ale to nijako neodpovedá na otázku... Vyšši vykon neznamená (automaticky) nič iné , len vyššiu dosiahnuteľnú hlasitoť..2x výkon= +3dB. Pritom výkonnejší zosilňovač kĺudne môže byť vo všetkom ostatnom( skeslenie,odstup, SR, DF... ) horší. A pri tom teste si určite nekontroloval úroveň na výstupe, poloha knoflíka hlasitosti nehovorí skoro nič. Možno si ten menej výkonný zosilňovač jednoducho tlačil "za roh", možno je jednoducho horší aj vo viacerých parametroch.. A subjektívne hlasitejší=lepší.. Takže také zjednodušujúce a pritom rezolútne tvrdenia sú mimo reality, bez ohľadu na počeť súhlasných smajlíkov....

S tímto se nedá nesouhlasit. Není to opravdu automatické, ale silnější zesilovač má větší rezervu v kapacitě zdroje, má větší počet výkonových tranzistorů, takže lépe zvládne nízkou impedanci beden a mívá i díky "parnějšímu" výstupu a více dimenzovaným chladičům i nastavený větší klidový proud.
Takže předpoklady pro lepší zvuk u silnějšího zesilovače tu spíše jsou.
Noble Audio - výroba a prodej

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

No ještě ty tady.

Zamčeno