Hádky ohledně kabelů
Re: Hádky ohledně kabelů
Mám to za rohem, počasí bude už určitě na kolo, že bych to zkusil taky?
Jsem účastníkem tohoto vlákna pouze
, tedy neaktivní, nicméně v případě zájmu pořadatelů a korektního testování rád přijedu.
PMA,
Má staří zesilovače vliv na zvukovou kvalitu?
Tato dělená verze zesilovače Brassany který vlastním,byla vyrobena pouze v několika exemplářích.
Jeden konec je vPraze vbiamp zapojení s integrovaným zesilovačem, druhé kombo předek a konec někde na Mělnicku a předek a dva konce mám já, jako jedinou kombinaci v oběhu.
Předpokládám proto, že jsi asi tyto dělené verze neslyšel. Zajímalo by mně z čeho vycházíš, když píšeš, že zesilovače Brassany nejsou neutrální.
Má staří zesilovače vliv na zvukovou kvalitu?
Tato dělená verze zesilovače Brassany který vlastním,byla vyrobena pouze v několika exemplářích.
Jeden konec je vPraze vbiamp zapojení s integrovaným zesilovačem, druhé kombo předek a konec někde na Mělnicku a předek a dva konce mám já, jako jedinou kombinaci v oběhu.
Předpokládám proto, že jsi asi tyto dělené verze neslyšel. Zajímalo by mně z čeho vycházíš, když píšeš, že zesilovače Brassany nejsou neutrální.
Honzo (Dasta), klasická "jednoduchá" otázka, na kterou neexistuje jednoduchá odpověď. Stáří zesilovače vadí tehdy, pokud se nějaká součástka dostane za hranici životnosti. Odpovědět, která a kdy to bude, by možná uměl magister Kelly, já ne. Zjistí se to pečlivým proměřením zesilovače.
Jinak, přiznám se, za těch 17let na fórech mě audiofilní debaty s audiofilní argumentací (tj. slyšel jsi - neslyšel) apod. přestaly bavit. A to tak, že zcela. Jeden velký kruh, jedna velká nuda, žádná přínosná argumentace. Snůška názorů. Názorů často bez hodnoty a bez opodstatnění. Prostě tapety mnoha plácnutí. Dost dlouho jsem byl tolerantní a byl ochoten se i účastnit. Zřejmě to skončilo. Pokud se budu s někým bavit o zesilovači, tak na základě schématu a naměřených hodnot. Ne na základě pocitů a "názorů".
Jinak, přiznám se, za těch 17let na fórech mě audiofilní debaty s audiofilní argumentací (tj. slyšel jsi - neslyšel) apod. přestaly bavit. A to tak, že zcela. Jeden velký kruh, jedna velká nuda, žádná přínosná argumentace. Snůška názorů. Názorů často bez hodnoty a bez opodstatnění. Prostě tapety mnoha plácnutí. Dost dlouho jsem byl tolerantní a byl ochoten se i účastnit. Zřejmě to skončilo. Pokud se budu s někým bavit o zesilovači, tak na základě schématu a naměřených hodnot. Ne na základě pocitů a "názorů".
Pavel Macura Audio
PMA,
Pavle se vším co jsi napsal se dá souhlasit, nicméně na otázku neutrality jsem odpověď nedostal, přestože v nedělním příspěvku o zesilovači Arcam a Brassany jsi napsal, že je za neutrální nepovazuješ.
Pavle se vším co jsi napsal se dá souhlasit, nicméně na otázku neutrality jsem odpověď nedostal, přestože v nedělním příspěvku o zesilovači Arcam a Brassany jsi napsal, že je za neutrální nepovazuješ.
Nj. to je škoda, že takoví jako Vy už nehodnotíte i zvuk, s opodstatněním v měření, zapojení, obvodech..PMA píše: ↑12 úno 2019 13:21Jinak, přiznám se, za těch 17let na fórech mě audiofilní debaty s audiofilní argumentací (tj. slyšel jsi - neslyšel) apod. přestaly bavit. A to tak, že zcela. Jeden velký kruh, jedna velká nuda, žádná přínosná argumentace. Snůška názorů. Názorů často bez hodnoty a bez opodstatnění. Prostě tapety mnoha plácnutí. Dost dlouho jsem byl tolerantní a byl ochoten se i účastnit. Zřejmě to skončilo. Pokud se budu s někým bavit o zesilovači, tak na základě schématu a naměřených hodnot. Ne na základě pocitů a "názorů".
To by mělo jinou váhu než chvalozpěvy od pocitářů..to myslím vážně.
Kychtax, no celkovo tu je pre ludi, ktori nejakym sposobom spomenu meranie ako sposob, ktory ma miesto v hifi diskusii, dost toxicke prostredie. "ja to predsa pocujem" je brany ako konecny argument a kazda racionalna diskusia konci: "technokrati chodte pocuvat svoje grafy". Popripade, viac ci menej slusnym konstatovanim, ze kto nepocuje je a) hluchy, b) chudak z na .... aparaturou c) xxxx
Na druhej strane, povedz uprimne, ze ked ti tu ukazem sadu grafov a merani, kde jasne uvidis rozdiel po posunuti kresla, alebo vplyv leziaceho psa medzi repro, ale napr. bude tam nulovy rozdiel v meraniach po vymene napajacieho kabla, zmeni to nejako tvoje skalopevne presvedcenie o zasadnom vplyve kablov? Asi nie. Akurat sa zbytocne po 45 strankach dokola iducich prispevkov dostaneme do situacie v odseku 1. A pritom pravdepodobne na 90% veci ohladne hifi mame podobny nazor, ale stale dokola sa tu riesi tych 10% na ktorych sa nezhodneme.
Moj nazor je, ze kazdy hifista, co hobby trochu mysli vazne, by mal investovat do aspon zakladnej meracej vybavy - REW, mikrofon, ked to niekto vie pouzivat, vyborna pomocka je stetoskop. dokopy 150 euro max a navratnost investicie okamzita.
P.S. tymto prispevkom som sa chcel kvalifikovat na audio basavel
Na druhej strane, povedz uprimne, ze ked ti tu ukazem sadu grafov a merani, kde jasne uvidis rozdiel po posunuti kresla, alebo vplyv leziaceho psa medzi repro, ale napr. bude tam nulovy rozdiel v meraniach po vymene napajacieho kabla, zmeni to nejako tvoje skalopevne presvedcenie o zasadnom vplyve kablov? Asi nie. Akurat sa zbytocne po 45 strankach dokola iducich prispevkov dostaneme do situacie v odseku 1. A pritom pravdepodobne na 90% veci ohladne hifi mame podobny nazor, ale stale dokola sa tu riesi tych 10% na ktorych sa nezhodneme.
Moj nazor je, ze kazdy hifista, co hobby trochu mysli vazne, by mal investovat do aspon zakladnej meracej vybavy - REW, mikrofon, ked to niekto vie pouzivat, vyborna pomocka je stetoskop. dokopy 150 euro max a navratnost investicie okamzita.
P.S. tymto prispevkom som sa chcel kvalifikovat na audio basavel
To je bomba diskuse. Naprosto překonává seriál Most.
-
svartenatt
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
PMA to napsal přesně. Pokud se chcete bavit o své preferenci zkreslení zvuku, můžete, ale o věrnosti zvuku vypovídají hodnoty měření. Tyto hodnoty vedly konstruktéry vašich HiFi hraček k výrobě.
Zdeny1,
možná by bylo dobrý, místo přikrmení pro tebe směšné, nebo kratochvilné debaty nám sdělit nějaké podrobnosti ohledně tebou ráno avizovaného testu, hlavně na jaké sestavě, jaké kabely, kdo test povede, metodiku....
Něco jsem si zkoušel dnes ohledně toho ověřit, zatím se zdá, že není vše jak píšeš.
možná by bylo dobrý, místo přikrmení pro tebe směšné, nebo kratochvilné debaty nám sdělit nějaké podrobnosti ohledně tebou ráno avizovaného testu, hlavně na jaké sestavě, jaké kabely, kdo test povede, metodiku....
Něco jsem si zkoušel dnes ohledně toho ověřit, zatím se zdá, že není vše jak píšeš.
Dasto, než aby jsi ověřoval, pátral, řešil, stačí jen důvěřovat a věřit, těšit se na společné setkání, tam už asi nikoho nenapadne se navzájem cupovat.
Nenávist a zášť pominou, znovu zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí.
Bude se poslouchat na zesilovačích Jadis, bedny jakési obrovské horny.
Z opačného pólu budou k dispozici buntostroje, upgradované známým českým konstruktérem a navíc osazené zlatými pojistkami, prý obrovské překvapení a plně srovnatelné s nejmenovaným českým integráčem za daleko vyšší cenu, sám jsem zvědavý.
Nenávist a zášť pominou, znovu zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí.
Bude se poslouchat na zesilovačích Jadis, bedny jakési obrovské horny.
Z opačného pólu budou k dispozici buntostroje, upgradované známým českým konstruktérem a navíc osazené zlatými pojistkami, prý obrovské překvapení a plně srovnatelné s nejmenovaným českým integráčem za daleko vyšší cenu, sám jsem zvědavý.
Len dúfam, že je to špatný fór..Ak je to pravda, kto je ten tajomný zlepšovateľ? A zaujímali by ma merania pred aj po upgrade. Lebo inak sa to dá hodnotiť všeliakoz opačného pólu budou k dispozici buntostroje, upgradované známým českým konstruktérem a navíc osazené zlatými pojistkami,
Naposledy upravil(a) BVa dne 12 úno 2019 19:51, celkem upraveno 1 x.
Zdeny1,
Život mne tak naučil si radši něco ověřit, to nemůžeš mít nikomu za zlé.
To co píšeš VYPADÁ slibně, opravdu.
Jestli. budeš na výstavě, můžeš nám k tomu říci víc, mluvil jsem s kolegou, eventuálně bychom mohli pomoci kabelama, nebo zdrojem signálu.
Na výstavě je dohodnuté setkání v lobby baru ve14. 30.
Ostatní prosím do sz.
Život mne tak naučil si radši něco ověřit, to nemůžeš mít nikomu za zlé.
To co píšeš VYPADÁ slibně, opravdu.
Jestli. budeš na výstavě, můžeš nám k tomu říci víc, mluvil jsem s kolegou, eventuálně bychom mohli pomoci kabelama, nebo zdrojem signálu.
Na výstavě je dohodnuté setkání v lobby baru ve14. 30.
Ostatní prosím do sz.