Hádky ohledně kabelů
Re: Hádky ohledně kabelů
k Nelsonovi i toto:
- http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=55016#55016
- http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=55016#55016
Konkretne PASS X 2.5 som vlastnil a kupil ho ako nový a tiež sa mi na ucho nepáčil. A merania som nevidel.Lepší bol Bryston BP 25 ale ten zase mal málo detailu. Porovnával som ich vzájomne. Aj z Ayre K5XE a ten bol už kvalitný.
.........
Mne tie merania a ich rozne porovnania nič nepovedia ak mi to presne technici ako laikovi "zrozumitelne" nevysvetlia.
Ja momentálne riešim to že aký reprokábel použijem doma konkretne na bass ( zapojenie reprosustav mám BI-WIRE zvlášť pasívna výhybka na stredy+výšky a do repro samostatný reprokábel z terminalov zosilnovača +- a na bass je zapojený zo zosilnovača iný reprokábel na pasívnu výhybku) cca do 450 Hz.
Zaujímavé je aký sa tam použije reprokábel na bass
tak podla toho sa mení aj celkovo zvuk a vnímanie celého HIFI reťazca. Výšky , stredy , bass, priestor.
Logicky 2 rozne reprokáble menia RLC parametre.
.........
Mne tie merania a ich rozne porovnania nič nepovedia ak mi to presne technici ako laikovi "zrozumitelne" nevysvetlia.
Ja momentálne riešim to že aký reprokábel použijem doma konkretne na bass ( zapojenie reprosustav mám BI-WIRE zvlášť pasívna výhybka na stredy+výšky a do repro samostatný reprokábel z terminalov zosilnovača +- a na bass je zapojený zo zosilnovača iný reprokábel na pasívnu výhybku) cca do 450 Hz.
Zaujímavé je aký sa tam použije reprokábel na bass
tak podla toho sa mení aj celkovo zvuk a vnímanie celého HIFI reťazca. Výšky , stredy , bass, priestor.
Logicky 2 rozne reprokáble menia RLC parametre.
Jimmi, akurat ten bi-wiring sa robi prave pre to, aby sa tie pasma neovplyvnovali. Takze neviem neviem, ci tam nemas nejaky technicky problem.
Aky zosilnovac vlastne teraz pouzivas?
Aky zosilnovac vlastne teraz pouzivas?
Před časem jeden hifista zhodnotil kam se to celé HIFI sune a specifikoval to tak, že za nějaký čas už skuteční Hifisté budou jen jako pacoši v LDN. Dnešní nenáročná mladá generace je úplně jinde, mají k tomu "jisté" stimuly a pak to jde snáze. Prioritou je co nejlevněji, popř. zadarmo.
A podle diskuse na Hifiroom to vypadá, že právě zde je predposlední štace některých bývalých hifistů, před tou LDN. Je zajímavé, že vesměs jsou to vyléčení "kabelomaniaci", celý svůj hifi život v tom jeli a najednou se ztrátou sluchu, či finančních prostředků, nebo přehodnocení priorit mají potřebu měřit a měřit. Holt, když už neslyším, tak to potřebuji změřit abych viděl. U některých inteligentních a vzdělaných lidí velmi překvapuje, že na stará kolena musejí do všeho "házet vidle" a to už z principu. A to píšu s vědomím, že i já už jsem dědek, ale zaplať Pánbůh ještě pořád slyším a užívám si hudby jako po celý život. Dříve aktivně jako hudebník a nyní většinou už jen pasivně poslechem a pořád mně to baví a zažívám skvělé pocity i nostalgické vzpomínky. Vůbec nemám potřebu někomu cokoliv vyvracet a vytýkat. Je to každého věc.
Tady je to smutný příběh několika bývalých Hifistů, kterých by si člověk i jinak vážil.
Kdo poslouchá, ať Vám to hraje. A kdo měří, ať je to vše v toleranci.
A podle diskuse na Hifiroom to vypadá, že právě zde je predposlední štace některých bývalých hifistů, před tou LDN. Je zajímavé, že vesměs jsou to vyléčení "kabelomaniaci", celý svůj hifi život v tom jeli a najednou se ztrátou sluchu, či finančních prostředků, nebo přehodnocení priorit mají potřebu měřit a měřit. Holt, když už neslyším, tak to potřebuji změřit abych viděl. U některých inteligentních a vzdělaných lidí velmi překvapuje, že na stará kolena musejí do všeho "házet vidle" a to už z principu. A to píšu s vědomím, že i já už jsem dědek, ale zaplať Pánbůh ještě pořád slyším a užívám si hudby jako po celý život. Dříve aktivně jako hudebník a nyní většinou už jen pasivně poslechem a pořád mně to baví a zažívám skvělé pocity i nostalgické vzpomínky. Vůbec nemám potřebu někomu cokoliv vyvracet a vytýkat. Je to každého věc.
Tady je to smutný příběh několika bývalých Hifistů, kterých by si člověk i jinak vážil.
Miero už asi na počudovanie dlho hrám na ECI 5mk2.
Podla mna zosilnovač problém nemá ,ak nerátam že by som potreboval vačší výkon tak min 2x300W-400W do 4 ohm.
Podla mna zosilnovač problém nemá ,ak nerátam že by som potreboval vačší výkon tak min 2x300W-400W do 4 ohm.
Oldear to je super názor.
-
stereokulich
- Kontaktovat uživatele:
Oldear

Ono je to všetko uhol pohľadu.. Sú aj takí, ktorí nemerajú, počujú dobre , a financií majú dosť.. proste, ale racionálne premýšľajú a to čo sa im nezdá si ADEKVÁTNE zistia ako to ozaj je.. .. A keď to bez oči nepočujú, a ani nik nieje schopný preukázať, že to bez oči nepočuje a to napriek tomu, že to skúšali, preukázať aj skúsení hifisti a majitelia drahych zostáv, tak si utvorí názor, na ktorý budú tí, ktorí len "veria" že počujú, stále "narážať"...
Ak niekto podľa týchto názorov niekoho označuje za hifistu alebo len akože hifistu, tak je dosť zaujímavé potom spoznanie kto hifista vôbec je.. Pre mňa to je človek, ktorý ma rád hudbu, kvalitnú reprodukciu a teší sa z tejto záľuby..
Ak niekto podľa týchto názorov niekoho označuje za hifistu alebo len akože hifistu, tak je dosť zaujímavé potom spoznanie kto hifista vôbec je.. Pre mňa to je človek, ktorý ma rád hudbu, kvalitnú reprodukciu a teší sa z tejto záľuby..
Naposledy upravil(a) Jason dne 13 úno 2019 16:50, celkem upraveno 1 x.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
nekteri ani neposlouchaji ani nemeri ale mudruji ...
K tomu Passovi
A v ďaľšom texte Pass píše, že keď už sa subjektívne nevnímali zlepšenia, a začala sa strácať "viera" , tak si vymysleli novú a začali sa hľadať "nové" druhy "nemerateľných skresleni... Lenže tie neexistujú, oni sa začali vymýšľať a vznikol priestor pre celý súčasný biznis okolo "zázračných" pomôcok, prístrojov a "geniálnych" konštruktérov. Lenže oni boli hlavne šikovní obchodníci, to je všetko. Takže nie je to super názor, je to naivný názor rybičky na udici, ktorá baští návnadu..
Potiaľto to je pravda, v minulosti pokiaľ sa zlepšovali objektívne parametre, tak do určitej hranice ľudia to vnímali ako zlepšenie zvuku, pretože prístroje boli "dostatočne špatné" (equipment was sufficiently flawed from an objective standpoint). A pri určitej hranici zlepšenia toto prestali vnímať, a adiofilovia začali strácať svoju "vieru".. Prečo? Lebo tam ( na hranici rozlíšenia rôznych parametrov zvuku)končia možnosti ľudského sluchu, bez ohľadu na to, čo si kto namýšľa a myslí si, že keď bol (je..) hudobník, tak počuje 1000x lepšie ako jeho "primerane" zdravý rovesník. No nepočuje, len si to na(vy)mýšľa. Môžu sa jeho schopnosti líšiť , ale určite nie o rády. To by sme už volali na pomoc "men in black". Ak je niekto o tom presvedčený, odkážem ho zase na slepý test, môže sa realizovať a predviesť...For many years there has been considerable faith that if we simply keep improving the measurements of components such as amplifiers then they will sound better. Initially this was truly the case – equipment was sufficiently flawed from an objective standpoint that better measurements matched up with subjective experience.At some level of objective quality there started to be a disconnect, and some audiophiles began to lose the faith.
A v ďaľšom texte Pass píše, že keď už sa subjektívne nevnímali zlepšenia, a začala sa strácať "viera" , tak si vymysleli novú a začali sa hľadať "nové" druhy "nemerateľných skresleni... Lenže tie neexistujú, oni sa začali vymýšľať a vznikol priestor pre celý súčasný biznis okolo "zázračných" pomôcok, prístrojov a "geniálnych" konštruktérov. Lenže oni boli hlavne šikovní obchodníci, to je všetko. Takže nie je to super názor, je to naivný názor rybičky na udici, ktorá baští návnadu..
Súhlasím.. K tomu este snáď spomenúť aj takých, ktorí si tu hladia ego s tým, ake drahé majú aparáty a aj myslia si, že vďaka tomu vedia o tejto hobby viac ako iní
Jason
Zakomplexovaný a smutný Jason. Proč každý Tvůj příspěvek začíná kritikou drahého Hifi, či narážkou na finance? Toto mudrování jak píše Pavel, Ti prachy nevydělá. Jen se ztrapňuješ. Nechceš už toho nechat? Když tak, napiš sem číslo účtu - nějak to vyřešíme.
Hezký den.
No, tím druhým příspěvkem si to potvrdil, ještě než jsem to odeslal. Hodně Tě ležím v žaludku a možná i další. Nech už toho, je to trapné a závidět je neslušné. Zvedni půlky a něco jdi vydělat a pak si taky koupíš co chceš.
Zakomplexovaný a smutný Jason. Proč každý Tvůj příspěvek začíná kritikou drahého Hifi, či narážkou na finance? Toto mudrování jak píše Pavel, Ti prachy nevydělá. Jen se ztrapňuješ. Nechceš už toho nechat? Když tak, napiš sem číslo účtu - nějak to vyřešíme.
Hezký den.
No, tím druhým příspěvkem si to potvrdil, ještě než jsem to odeslal. Hodně Tě ležím v žaludku a možná i další. Nech už toho, je to trapné a závidět je neslušné. Zvedni půlky a něco jdi vydělat a pak si taky koupíš co chceš.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
@BVA: Moc nechápu tvůj příspěvek. Proč označuješ názor Nelsona Passe, který je přece výrobcem a prodejcem zesilovačů takto "Takže nie je to super názor, je to naivný názor rybičky na udici, ktorá baští návnadu.." Komu by měl Pass "baštit návnadu"? Ale je to asi jedno - nedá se čekat, že by sem Pass chodil přispívat, takže reagovat nebude.
-
svartenatt
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pravda, auto které dle měření dá 200 km/h je pomalejší než nějaké super tuning 140 km/h, protože pocitář to tak cítí a je mnohem více okolností, neznámých a neměřitelných fyzikálních jevů, které jeho pocit nezvrátí.