Hádky ohledně kabelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Zamčeno
Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hádky ohledně kabelů

Příspěvek od Jason »

jimmi, a co tak dobrá reklama? Ta je viac na nezaplatenie, ak niekto uzná, že kábel je prínos a je to patrične dokázané!! Ved toto je sen a úsilie (ktore aj tu tiež určite je) výrobcov nie?

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Ja nemám HIFI študio.Prečo tu motáš reklamu.Ahoj. 8-)

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Lebo každý by ju chcel, ked niečo chce predať :)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

dadaft píše:
17 úno 2019 13:30
BVa - nenapsal jsem ani slovo o vědcích a odbornících, jen že u Nordostu se nepokrytě lže. Nevím, jaks na to přišel.
Ano , ospravedlňujem sa, máš pravdu, nenapísal si to ty, ale ako argument "vierohodnosti" Pompo..
2-Dadaft
Ptáš se moc dobře ,ale asi na špatném fóru. :D
Taky - vše se přece dá velmi jednoduše zpochybnit a prohlásit za blamáž -
(co na tom že byl nějaký výzkum,v zahraničí proveden na špičkovém zařízení a odborníky z oboru

sekal

Příspěvek od sekal »

Jimmy:
Přiznám se, že tak zcela nechápu, co jsi mi tím chtěl sdělit. Já jsem ohledně vlivu propojovacích kabelů v HiFi velmi skeptický. Jako smysluplné bych v této souvislosti viděl snad jen provedení rekonstrukce elektroinstalace, je-li nutná. Platí zejména pro byty v panel. domech. To ostatní jsou jen takové "experimenty" na úrovni Cimrmanova pokusu vyrobit zlato vyfukováním tabákového kouře do vody.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

S tim zlatem to funguje.....teda pokud hulíš "zlatý" máčka ;)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

FS píše:
16 úno 2019 20:21
dadaft píše:
16 úno 2019 18:52
Proč to celé umřelo a nic se neděje???
@dadaft:Protože kdo nechce, tak ho stejně nic nepřesvědčí. A krom toho podezřívám, že těm největším křiklounům jde stejně jen to se na fóru hádat, kabely jsou jen příhodné téma. Kdyby to nebyly kabely, byly by to podložky. A když ne podložky, bylo by to cokoli spojené s digitálním signálem - třeba DAC jako třeba zde https://www.tomshardware.com/reviews/hi ... 33-19.html

Vem si tento článek, https://www.stereophile.com/reference/1095cable, který se opírá o fyzikální teorii - volba kabelu ovlivňuje šíření signálu a že se jedná o ovlivnění frekvencí ze slyšitelného spektra. Jenže když už se vyčerpají všechny různé argumenty jak zpochybnit autora či motivaci pro sepsání takového článku, tak nakonec padne finální argument - "I když to lze spočítat anebo změřit, výsledný rozdíl je tak malý, že to není slyšet. A jestli jo, dokažte mi to v ABX testu" a celá šarvátka může pokračovat odznova.
Zajímavé ten článek ve Stereophile od Hawksforda.
On tam tvrdí, že ideální jednotlivý přenosový vodič má mít z mnoha důvodů průměr cca 0,8 mm (tj. 0,5 mm2) A ideální reprokabel by pak měl tedy být poskládán z několika takových samostatně izolovaných vodičů tak, aby celkový průřez byl aspoň těch 2,5 mm2. Mírné zkroucení kvůli indukčnosti není na škodu. Dnes už také víme, že ideální dielektrikum je teflon nebo polyuretan,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, před časem jsem si dělal repro diy křížové čtyřky z různých průměrů drátů a ten z nula osmiček se mi zdál prostě dokonalý (asi to bude v dávno zapomenutém vlákně solid-core).
A dneska používám (neb jsem líný), zdvojené Kimber KWIK 16 -- když to spočítáš, tak těch 2x 2,62mm2 dělají 2x čtyři vodiče o průměru 0,9mm -- jsem ze zvuku nadšený a reprokabely mám vyřešené,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, neboli dávám Hawksfordovi jednoznačně za pravdu. *thumbs up*

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

sekal píše:
17 úno 2019 15:46
Jimmy:
Přiznám se, že tak zcela nechápu, co jsi mi tím chtěl sdělit. Já jsem ohledně vlivu propojovacích kabelů v HiFi velmi skeptický. Jako smysluplné bych v této souvislosti viděl snad jen provedení rekonstrukce elektroinstalace, je-li nutná. Platí zejména pro byty v panel. domech. To ostatní jsou jen takové "experimenty" na úrovni Cimrmanova pokusu vyrobit zlato vyfukováním tabákového kouře do vody.
Co si ako nepochopil. Ked si skeptický tak vpohode to je Tvoj názor a že to nepočuješ a nechceš investovať možno do ešte kvalitnejšieho HIFI to tiež ja zase akceptujem.
Alee žiadny " produkt snake oilu " ja neponukam, to si láskavo takéto posmešky možeš odpustiť. 8-) Písal si to v predošlom príspevku. *sunglases* Dakujem.

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

investovať možno do ešte kvalitnejšieho HIFI

To je správná cesta. Jen abys tak činil.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

dadaft píše:
17 úno 2019 16:19
FS píše:
16 úno 2019 20:21
dadaft píše:
16 úno 2019 18:52
Proč to celé umřelo a nic se neděje???
@dadaft:Protože kdo nechce, tak ho stejně nic nepřesvědčí. A krom toho podezřívám, že těm největším křiklounům jde stejně jen to se na fóru hádat, kabely jsou jen příhodné téma. Kdyby to nebyly kabely, byly by to podložky. A když ne podložky, bylo by to cokoli spojené s digitálním signálem - třeba DAC jako třeba zde https://www.tomshardware.com/reviews/hi ... 33-19.html

Vem si tento článek, https://www.stereophile.com/reference/1095cable, který se opírá o fyzikální teorii - volba kabelu ovlivňuje šíření signálu a že se jedná o ovlivnění frekvencí ze slyšitelného spektra. Jenže když už se vyčerpají všechny různé argumenty jak zpochybnit autora či motivaci pro sepsání takového článku, tak nakonec padne finální argument - "I když to lze spočítat anebo změřit, výsledný rozdíl je tak malý, že to není slyšet. A jestli jo, dokažte mi to v ABX testu" a celá šarvátka může pokračovat odznova.
Zajímavé ten článek ve Stereophile od Hawksforda.
On tam tvrdí, že ideální jednotlivý přenosový vodič má mít z mnoha důvodů průměr cca 0,8 mm (tj. 0,5 mm2) A ideální reprokabel by pak měl tedy být poskládán z několika takových samostatně izolovaných vodičů tak, aby celkový průřez byl aspoň těch 2,5 mm2. Mírné zkroucení kvůli indukčnosti není na škodu. Dnes už také víme, že ideální dielektrikum je teflon nebo polyuretan,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, před časem jsem si dělal repro diy křížové čtyřky z různých průměrů drátů a ten z nula osmiček se mi zdál prostě dokonalý (asi to bude v dávno zapomenutém vlákně solid-core).
A dneska používám (neb jsem líný), zdvojené Kimber KWIK 16 -- když to spočítáš, tak těch 2x 2,62mm2 dělají 2x čtyři vodiče o průměru 0,9mm -- jsem ze zvuku nadšený a reprokabely mám vyřešené,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, neboli dávám Hawksfordovi jednoznačně za pravdu. *thumbs up*
2 dadaft
no vidíš a ten článek od Hawksforda by tu spousta lidí považovalo přinejmenším za pavědu na hranici okultizmu a pověr.
Ty sis to však vyzkoušel a tak dáváš Hawksfordovi jednoznačně za pravdu *palec* ,to se ale BVa taky moc líbit nebude - jak takovou teorii (a na ni založenou konstrukci kabelů) může změřit :?: Nevím nevím jak chceš toto před nim obhájit aby sis teď taky nepřipadal jako naprostý id... Snad ne tím že jsi to přece tak slyšel :lol:

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Dadafte omluva za nepřesnost : neměl to být id... ale Pit.... a fakt ti nepřeju aby ses tak cítil.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

BVa píše:
21 úno 2019 22:33
2 pompo
post199132.html#p199132
2 Bva děkuji za post ale už jsem toto vlákno celé četl. Kromě vašeho "MĚŘENÍ" mimojiné i několika jmenovaných osob (v mém případě myslím docela nepřesné) :

... ľudí s biasom ako napr. dadaft, P.Dosko, pompo a iní "kábloverní"...

nenacházím nic nového ani převratného.
Mimochodem pro vaši informaci se považuji víceméně za kabeloskeptika,

1, např. všechny síťové 230V. kabely mám orig. obyčejné od výrobce
2, pokud mohu propojuji 1a0 optikou
3, zbytek (co lze) symetricky XLR - kde jsem (bez vyjímky) nikdy neslyšel žádný rozdíl
4,na reprokabelech mám a preferuji metráž nad mnohem dražším tzv. značkovým hotovým kabelem
5, u rca propojováků (ve většině případů) také neslyším rozdíl ,nebo je nicotný - narazil jsem však i na jednoznačné vyjímky.

Dalo by se říct že jsem ,nebo chtěl bych být takzvaně na vaší straně ,bohužel čnebo bohudík - některé os. zažité poznatky ,ale především způsob vaší agitační argumentace mi v tom zásadně brání.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Neviem, čo je a tomto "agitačno argumentačné", sú to jednoducho fakty..
Pokiaľ ide o ten článok v stereophile (Hawksford), sú to známe veci.. Ale skúste si kvantifikovat vplyv tých javov, o ktorých sa tam píše, na prenos signálu v audiopásme...Odborníci v profiaudio sa tým nezaoberajú, lebo to už dávno urobili.
Vplyv skinefektu na prenos signálu v audiopásme je úplne zanedbeteľný, na 20kHz nejaké stotiny dB.Ale vplyv indukčnosti kábla , ktorá pri exotických "pletencoch" bude vyššia, už taký zanedbateľný nie je.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Neměl jsem na mysli /čo je a tomto/ "ať už to bylo cokoliv" :) ,ale váš boj v oblasti kabelů nebo slyšené vs měřené tak nějak obecně.

V konkrétním článku který tu řešil dadaft jsem také neměl na mysli vliv skinefektu ,nebo indukčnosti (u kabelů exotického spletení) - který jste si z toho vybral vy. Nárážel jsem na to - o čem se tam zmínil Dadaft hned na samém začátku. Tedy konkrétně o ideálních průměrech drátu - vůči celkovému průřezu kabelu. Tvrzení ,že : ideální jednotlivý přenosový vodič má mít z mnoha důvodů určitý průměr tedy cca 0,8 mm.... :?: Tady bych tak nějak očekával vaše námitky ,ale zřejmě je to zcela v pořádku a vy / vlyv tohoto jevu na přenos signálu v audiopásmu ,o kterém se tam píše - nepopíráte a pravděpodobně o něm také dávno víte. No to bych-přiznám se nečekal :idea: ,ale vaše vysvětlení proč např. právě 0,8mm.a z jakých mnoha důvodů ? raději nepožaduji - předpokládám ,že bych nejspíš dostal opět odkaz na ten článek (ne na váš názor) nebo třeba odkaz na něco co s tím nemá nejmenší spojitost. :)

Zamčeno