Hádky ohledně kabelů
Re: Hádky ohledně kabelů
jimmi, a co tak dobrá reklama? Ta je viac na nezaplatenie, ak niekto uzná, že kábel je prínos a je to patrične dokázané!! Ved toto je sen a úsilie (ktore aj tu tiež určite je) výrobcov nie?
Ja nemám HIFI študio.Prečo tu motáš reklamu.Ahoj. 

Lebo každý by ju chcel, ked niečo chce predať 

Ano , ospravedlňujem sa, máš pravdu, nenapísal si to ty, ale ako argument "vierohodnosti" Pompo..
2-Dadaft
Ptáš se moc dobře ,ale asi na špatném fóru.
Taky - vše se přece dá velmi jednoduše zpochybnit a prohlásit za blamáž -
(co na tom že byl nějaký výzkum,v zahraničí proveden na špičkovém zařízení a odborníky z oboru
Jimmy:
Přiznám se, že tak zcela nechápu, co jsi mi tím chtěl sdělit. Já jsem ohledně vlivu propojovacích kabelů v HiFi velmi skeptický. Jako smysluplné bych v této souvislosti viděl snad jen provedení rekonstrukce elektroinstalace, je-li nutná. Platí zejména pro byty v panel. domech. To ostatní jsou jen takové "experimenty" na úrovni Cimrmanova pokusu vyrobit zlato vyfukováním tabákového kouře do vody.
Přiznám se, že tak zcela nechápu, co jsi mi tím chtěl sdělit. Já jsem ohledně vlivu propojovacích kabelů v HiFi velmi skeptický. Jako smysluplné bych v této souvislosti viděl snad jen provedení rekonstrukce elektroinstalace, je-li nutná. Platí zejména pro byty v panel. domech. To ostatní jsou jen takové "experimenty" na úrovni Cimrmanova pokusu vyrobit zlato vyfukováním tabákového kouře do vody.
S tim zlatem to funguje.....teda pokud hulíš "zlatý" máčka 

Zajímavé ten článek ve Stereophile od Hawksforda.FS píše: ↑16 úno 2019 20:21@dadaft:Protože kdo nechce, tak ho stejně nic nepřesvědčí. A krom toho podezřívám, že těm největším křiklounům jde stejně jen to se na fóru hádat, kabely jsou jen příhodné téma. Kdyby to nebyly kabely, byly by to podložky. A když ne podložky, bylo by to cokoli spojené s digitálním signálem - třeba DAC jako třeba zde https://www.tomshardware.com/reviews/hi ... 33-19.html
Vem si tento článek, https://www.stereophile.com/reference/1095cable, který se opírá o fyzikální teorii - volba kabelu ovlivňuje šíření signálu a že se jedná o ovlivnění frekvencí ze slyšitelného spektra. Jenže když už se vyčerpají všechny různé argumenty jak zpochybnit autora či motivaci pro sepsání takového článku, tak nakonec padne finální argument - "I když to lze spočítat anebo změřit, výsledný rozdíl je tak malý, že to není slyšet. A jestli jo, dokažte mi to v ABX testu" a celá šarvátka může pokračovat odznova.
On tam tvrdí, že ideální jednotlivý přenosový vodič má mít z mnoha důvodů průměr cca 0,8 mm (tj. 0,5 mm2) A ideální reprokabel by pak měl tedy být poskládán z několika takových samostatně izolovaných vodičů tak, aby celkový průřez byl aspoň těch 2,5 mm2. Mírné zkroucení kvůli indukčnosti není na škodu. Dnes už také víme, že ideální dielektrikum je teflon nebo polyuretan,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, před časem jsem si dělal repro diy křížové čtyřky z různých průměrů drátů a ten z nula osmiček se mi zdál prostě dokonalý (asi to bude v dávno zapomenutém vlákně solid-core).
A dneska používám (neb jsem líný), zdvojené Kimber KWIK 16 -- když to spočítáš, tak těch 2x 2,62mm2 dělají 2x čtyři vodiče o průměru 0,9mm -- jsem ze zvuku nadšený a reprokabely mám vyřešené,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, neboli dávám Hawksfordovi jednoznačně za pravdu.

Co si ako nepochopil. Ked si skeptický tak vpohode to je Tvoj názor a že to nepočuješ a nechceš investovať možno do ešte kvalitnejšieho HIFI to tiež ja zase akceptujem.sekal píše: ↑17 úno 2019 15:46Jimmy:
Alee žiadny " produkt snake oilu " ja neponukam, to si láskavo takéto posmešky možeš odpustiť.

investovať možno do ešte kvalitnejšieho HIFI
To je správná cesta. Jen abys tak činil.
To je správná cesta. Jen abys tak činil.
2 dadaftdadaft píše: ↑17 úno 2019 16:19Zajímavé ten článek ve Stereophile od Hawksforda.FS píše: ↑16 úno 2019 20:21@dadaft:Protože kdo nechce, tak ho stejně nic nepřesvědčí. A krom toho podezřívám, že těm největším křiklounům jde stejně jen to se na fóru hádat, kabely jsou jen příhodné téma. Kdyby to nebyly kabely, byly by to podložky. A když ne podložky, bylo by to cokoli spojené s digitálním signálem - třeba DAC jako třeba zde https://www.tomshardware.com/reviews/hi ... 33-19.html
Vem si tento článek, https://www.stereophile.com/reference/1095cable, který se opírá o fyzikální teorii - volba kabelu ovlivňuje šíření signálu a že se jedná o ovlivnění frekvencí ze slyšitelného spektra. Jenže když už se vyčerpají všechny různé argumenty jak zpochybnit autora či motivaci pro sepsání takového článku, tak nakonec padne finální argument - "I když to lze spočítat anebo změřit, výsledný rozdíl je tak malý, že to není slyšet. A jestli jo, dokažte mi to v ABX testu" a celá šarvátka může pokračovat odznova.
On tam tvrdí, že ideální jednotlivý přenosový vodič má mít z mnoha důvodů průměr cca 0,8 mm (tj. 0,5 mm2) A ideální reprokabel by pak měl tedy být poskládán z několika takových samostatně izolovaných vodičů tak, aby celkový průřez byl aspoň těch 2,5 mm2. Mírné zkroucení kvůli indukčnosti není na škodu. Dnes už také víme, že ideální dielektrikum je teflon nebo polyuretan,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, před časem jsem si dělal repro diy křížové čtyřky z různých průměrů drátů a ten z nula osmiček se mi zdál prostě dokonalý (asi to bude v dávno zapomenutém vlákně solid-core).
A dneska používám (neb jsem líný), zdvojené Kimber KWIK 16 -- když to spočítáš, tak těch 2x 2,62mm2 dělají 2x čtyři vodiče o průměru 0,9mm -- jsem ze zvuku nadšený a reprokabely mám vyřešené,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, neboli dávám Hawksfordovi jednoznačně za pravdu.![]()
no vidíš a ten článek od Hawksforda by tu spousta lidí považovalo přinejmenším za pavědu na hranici okultizmu a pověr.
Ty sis to však vyzkoušel a tak dáváš Hawksfordovi jednoznačně za pravdu

Dadafte omluva za nepřesnost : neměl to být id... ale Pit.... a fakt ti nepřeju aby ses tak cítil.
2 Bva děkuji za post ale už jsem toto vlákno celé četl. Kromě vašeho "MĚŘENÍ" mimojiné i několika jmenovaných osob (v mém případě myslím docela nepřesné) :
... ľudí s biasom ako napr. dadaft, P.Dosko, pompo a iní "kábloverní"...
nenacházím nic nového ani převratného.
Mimochodem pro vaši informaci se považuji víceméně za kabeloskeptika,
1, např. všechny síťové 230V. kabely mám orig. obyčejné od výrobce
2, pokud mohu propojuji 1a0 optikou
3, zbytek (co lze) symetricky XLR - kde jsem (bez vyjímky) nikdy neslyšel žádný rozdíl
4,na reprokabelech mám a preferuji metráž nad mnohem dražším tzv. značkovým hotovým kabelem
5, u rca propojováků (ve většině případů) také neslyším rozdíl ,nebo je nicotný - narazil jsem však i na jednoznačné vyjímky.
Dalo by se říct že jsem ,nebo chtěl bych být takzvaně na vaší straně ,bohužel čnebo bohudík - některé os. zažité poznatky ,ale především způsob vaší agitační argumentace mi v tom zásadně brání.
Neviem, čo je a tomto "agitačno argumentačné", sú to jednoducho fakty..
Vplyv skinefektu na prenos signálu v audiopásme je úplne zanedbeteľný, na 20kHz nejaké stotiny dB.Ale vplyv indukčnosti kábla , ktorá pri exotických "pletencoch" bude vyššia, už taký zanedbateľný nie je.Pokiaľ ide o ten článok v stereophile (Hawksford), sú to známe veci.. Ale skúste si kvantifikovat vplyv tých javov, o ktorých sa tam píše, na prenos signálu v audiopásme...Odborníci v profiaudio sa tým nezaoberajú, lebo to už dávno urobili.
Neměl jsem na mysli /čo je a tomto/ "ať už to bylo cokoliv"
,ale váš boj v oblasti kabelů nebo slyšené vs měřené tak nějak obecně.
V konkrétním článku který tu řešil dadaft jsem také neměl na mysli vliv skinefektu ,nebo indukčnosti (u kabelů exotického spletení) - který jste si z toho vybral vy. Nárážel jsem na to - o čem se tam zmínil Dadaft hned na samém začátku. Tedy konkrétně o ideálních průměrech drátu - vůči celkovému průřezu kabelu. Tvrzení ,že : ideální jednotlivý přenosový vodič má mít z mnoha důvodů určitý průměr tedy cca 0,8 mm....
Tady bych tak nějak očekával vaše námitky ,ale zřejmě je to zcela v pořádku a vy / vlyv tohoto jevu na přenos signálu v audiopásmu ,o kterém se tam píše - nepopíráte a pravděpodobně o něm také dávno víte. No to bych-přiznám se nečekal
,ale vaše vysvětlení proč např. právě 0,8mm.a z jakých mnoha důvodů ? raději nepožaduji - předpokládám ,že bych nejspíš dostal opět odkaz na ten článek (ne na váš názor) nebo třeba odkaz na něco co s tím nemá nejmenší spojitost. 

V konkrétním článku který tu řešil dadaft jsem také neměl na mysli vliv skinefektu ,nebo indukčnosti (u kabelů exotického spletení) - který jste si z toho vybral vy. Nárážel jsem na to - o čem se tam zmínil Dadaft hned na samém začátku. Tedy konkrétně o ideálních průměrech drátu - vůči celkovému průřezu kabelu. Tvrzení ,že : ideální jednotlivý přenosový vodič má mít z mnoha důvodů určitý průměr tedy cca 0,8 mm....