Rád bych propojil PC video + zvuk přes HDMI do Full HD TV, ale problém je délka kabelu, v případě uložení podél zdi min. 13m, v případě volného občasného provizorního natáhnutí asi 10m.
Nechci to používat jako nějaký stálý zdroj velmi kvalitního obrazu pro video apod. ale spíše jen jako pc monitor v jiném pokoji pro lehké browsení na netu, občas jen něco v pc přepnout, mít v pokoji možnost se občas podívat na stav nějakého sw na pc apod.
Proto nechci ani nějaký kabel za 10000 Kč. To si radši koupím ještě jedno PC.
Pokud bych použil noname kabel za pár stovek, bude to alespoň trochu koukatelné (jen lehký šum), nebo zcela nepoužitelné (neustálé výpadky)? Má s tím někdo osobní zkušenosti? Poblíž by vedly ještě SPDIF a LAN kabely.
Existuje nějaký jiný jakž takž levný způsob pro nenáročné propojení HDMI - zesilovače, redukce na optiku apod.
HDMI >= 10m
Re: HDMI >= 10m
takze ti dam odpoved, mam samsunga 40" sedmickovou radu, je to LCD s led podsviceni. Zdroj signalu ati 4830 tusim ( hrozna svine karta, ma nesnesitelny vetrak, je to srot) a delal jsem pokusy s 10m no name a mozna 15m drahy hdmi kabel. Noname za cca 400 a ten drahy nevim co to bylo, ale rekl bych ze kdyz jsme se bavili tak ze stal cca 5-6k, nevim, matne na to vzpominam, je to delsi doba. Na kazdy vystup karty kabel a do dvou ruznych vstupu v telce. Pri prepinani jsem nepozoroval naprosto zadny rozdil, ani pri statickem obraze, ani pri filmech nic. Vubec se toho neboj, bude to perfektni. Jo a TV mam pres pracku, protoze jsem liny natahnout sitovou snuru az k zasuvce. Jestli to ma vliv nevim, rekl bych ze ne.
Požívat delší vzdálenosti u kabelu než je 10m, může a nemusí způsobyt problémy se zrněním signálu. Po hdmi se vede i digitalní přenos zvuku, není nutné proto další kabel, např. SPDIF, pokud máte na konci kabelu AVR nebo TV která má HDMI (tuším verzi 1.2. používané cca 3roky a novější). Nejlevnější kabel v této délce, Vás příjde na cca 900,- Kč. (Sám používám délku 10m neznačkového kabelu a vše běží OK) U delších vzdáleností, možná budete potřebovat zesilovač, který také něco stojí. Nebo je tu jiná možnost, pořídit si všepřehrávací krabičku na filmy a hudbu a nebo jinou krabičku na přenos signálu HDMI. Tyto krabičky příjdou cca od 3500,- a více + kabel 1m HDMI cca 100,- Z těch přehrávaču co umějí posílat data po síťovém a nebo Wifi připojení jsou tohoto druhu: Xtreamer, eGreat EG-R1, Popcorn Hour, I-O DAta a další. Levné kvalitní kabely koupíte třeba tady: http://www.krup.cz/?cls=stoitem&stiid=3412 mají různé konektory HDMI-DVI nebo HDMI-HDMI, záleží co potřebujete. Počítejte, že na tuto vzdálenost budete potřebovat i kvalitní bezdrátovou myš a klávesnici.
Delší vzdálenost u přenosu digitálního signálu nezpůsobí zrnění, ale výpadky (záleží také, jestli se přenáší fullHD obraz nebo třeba jen film z dvd...u dvd bych žádné problémy nečekal)Piskot píše:Požívat delší vzdálenosti u kabelu než je 10m, může a nemusí způsobyt problémy se zrněním signálu.
HDMI kabel z počítače obvykle nevede zvuk, ale pouze obraz. Zvuk je potřeba vést dalším kabelem se zvukovky. Může docházet ke spoždění zvuku za obrazem.
Já koupil HDMI 1.3 kabel na Ebay z Číny. Délka 10 m za cca 400,- Kč a s obrazem žádný problém.
Kabel DVI/HDMI (PC/TV) http://cgi.ebay.com/10m-HDMI-to-DVI-Gol ... 4a9f46a6c3
kABEL HDMI/HDMI: http://cgi.ebay.com/NEW-35-FT-PREMIUM-G ... 5ad7cd1ab6
Díky všem za informace. Koupil jsem zatím 10m (delší nebyl) za 390 Kč + hdmi spojku, vyzkouším, i se spojkou s dalším hdmi co mám doma.
Půjde to z ATI Saphire Radeon HD 26000 (nebo tak nějak se to jmenuje) do plazmy Panasonic TX-P42G20E (velmi povedený kousek). Zvuk půjde přes hdmi taky, grafika to umí, má zabudovanou i hw hdmi zvukovku (ty jsou v pc tím pádem celkem 3). Ale nemíním to používat jako přehrávač, na to mám jinou lepší krabičku. Celé mé AV centrum se smrsklo jen na PC, 2 škatule, repro, TV a pár kabelů. Možná dac ještě omilostním, jestli to bude mít smysl. Přehraji vše, tím myslím opravdu vše, od jpg a avi po BD, od midi po SACD. DVD-A je samozřejmostí. Na multikanál zatím nemám kam dát repráky, takže jen stereo.
Bezdrátová klávesnice s myší taky přijde na řadu jako další možnost.
Půjde to z ATI Saphire Radeon HD 26000 (nebo tak nějak se to jmenuje) do plazmy Panasonic TX-P42G20E (velmi povedený kousek). Zvuk půjde přes hdmi taky, grafika to umí, má zabudovanou i hw hdmi zvukovku (ty jsou v pc tím pádem celkem 3). Ale nemíním to používat jako přehrávač, na to mám jinou lepší krabičku. Celé mé AV centrum se smrsklo jen na PC, 2 škatule, repro, TV a pár kabelů. Možná dac ještě omilostním, jestli to bude mít smysl. Přehraji vše, tím myslím opravdu vše, od jpg a avi po BD, od midi po SACD. DVD-A je samozřejmostí. Na multikanál zatím nemám kam dát repráky, takže jen stereo.
Bezdrátová klávesnice s myší taky přijde na řadu jako další možnost.
Mě teda 10m levný kabel zrní, ale pouze u 100% černé barvy, takže se to dá skousnout. Problém bude buď v tom, že zároveň s ním mi vede aktivní USB kabel, LAN a nestíněný audio kabel do repráčků monitoru, plus na konci je změť kabelů od tiskárny, modemu a monitoru. Nebo možná v adaptéru DVI to HDMI. U takové délky se ale každopádně vyplatí připlatit pár stovek a koupit něco s pořádným stíněním. Teď myslím místo za 500 za 1000 a ne za 5000 
Takže 10 m levný kabel mi nezrní, jede perfekteně, jen jej musím prodloužit kvůli zatáčkám v bytě. S klidným svědomím přikoupím ještě 5m hdmi verze 1.4 za 200 Kč. Ten by měl být ještě kvalitnější.