Bude lépe už na to nereagovat, ať se to zase nerozjede.
high-end síťové kabely
Re: high-end síťové kabely
To je marné, Pekelník tu takhle začal už před rokem touhle dobou a byla z toho nakonec drsná hádka, možná i nějaké bany, je vidět, že se za ten rok nic nezměnilo. Tohle všechno se mu doporučovalo už dávno. Tehdy vznikl pojem "hellboy kabel" , to je ten obyčejný černý k pc, monitorům apod.
Pánové myslím, že reagovat na lidi typu Hellboy a Daliborr je úplně zbytečné.....jim nejde o poznání a nějaký posun dopředu.....jim jde o seberealizaci,
protože tohle jim dává možnost aspoň nějak být důležití, je naplňuje někoho naštvat a bez rizika, protože tady jsou víceméně schovaní v anonymitě.
Prima poslech nerušený podobnými "experty" přeje Mirek
protože tohle jim dává možnost aspoň nějak být důležití, je naplňuje někoho naštvat a bez rizika, protože tady jsou víceméně schovaní v anonymitě.
Prima poslech nerušený podobnými "experty" přeje Mirek
To, ze tyhle diskuze vzdycky skonci misto vecnych argumentu, cisel a technickych udaju v osobnich napadanich taky o necem svedci ... O vyznamu ABX testu snad neni treba vubec diskutovat.
Samozrejme si nemyslim, ze silovy kabel v blizkosti signalovych nebo v blizkosti pristroju nemuze indukovat rusive pole, ale zajimala by mne nejaka konkretni mereni a cisla. Jednak absolutni,jednak rozdil mei beznym a "hifi" kabelem.
Na vliv obraceny, tedy na ruseni indukovane zvenku do napajeciho kabelu neverim. Tam jsou daleko horsi veci, se kteryma si musi zdroj pristroje poradit. Ale treba mi to nekdo technickymi argumenty a a cisly vyvrati.
Ale at je to tak nebo tak, proc se sakra o tom do krve hadate ?
Vzdyt jde o prd ...
Samozrejme si nemyslim, ze silovy kabel v blizkosti signalovych nebo v blizkosti pristroju nemuze indukovat rusive pole, ale zajimala by mne nejaka konkretni mereni a cisla. Jednak absolutni,jednak rozdil mei beznym a "hifi" kabelem.
Na vliv obraceny, tedy na ruseni indukovane zvenku do napajeciho kabelu neverim. Tam jsou daleko horsi veci, se kteryma si musi zdroj pristroje poradit. Ale treba mi to nekdo technickymi argumenty a a cisly vyvrati.
Ale at je to tak nebo tak, proc se sakra o tom do krve hadate ?
Např. pomoci --Tester Supra -- zjistíš jestli kabel nevyzařuje do okolí : http://img820.imageshack.us/img820/405/dscf0131p.jpg
Je roztomily jak ten merak na fotce sviti u nezapojeneho kabelu
O tom, ze kabel vyzaruje do okoli neni zadna pochybnost, zajimavejsi by byla nejaka konkretni mereni a cisla do jake miry ovlivnuje prenos ve (stinenych) signalových kabelech a funkci (taky stinenych) pristroju. Jestli to vubec je problem prakticky a ne jen teoreticka moznost.
A by bylo zajimavy vedet co to udela, kdyz pres sebe lezi nestinene reprokabely a napajeni - jak velke zmeny to do reprokabelu indukuje, zda jsou vubec slysitelne ? Pokud spravne uvazuju, tak je tam jednak problem stridaveho proudu jako takoveho - to je ale 50Hz (a teda oblast kde to nemuze mit nejaky slysitelny vliv, nejaky miniaturni proudy ovlivnujici basy nikdo neuslysi) - a pak problem rychlych zmen odebiraneho proudu zesilovacem (nemam ale predstavu jak to v praxi vypada a jestli to muze zpusobovat ruseni na vnimatelne urovni).
Pokud se ale nezodpovi takovehle zakladni otazky a nepodlozi se to merenim, cislama a vypoctama, tak je to jen diskuze k pivu do hospody 4. cenove skupiny ..
O tom, ze kabel vyzaruje do okoli neni zadna pochybnost, zajimavejsi by byla nejaka konkretni mereni a cisla do jake miry ovlivnuje prenos ve (stinenych) signalových kabelech a funkci (taky stinenych) pristroju. Jestli to vubec je problem prakticky a ne jen teoreticka moznost.
A by bylo zajimavy vedet co to udela, kdyz pres sebe lezi nestinene reprokabely a napajeni - jak velke zmeny to do reprokabelu indukuje, zda jsou vubec slysitelne ? Pokud spravne uvazuju, tak je tam jednak problem stridaveho proudu jako takoveho - to je ale 50Hz (a teda oblast kde to nemuze mit nejaky slysitelny vliv, nejaky miniaturni proudy ovlivnujici basy nikdo neuslysi) - a pak problem rychlych zmen odebiraneho proudu zesilovacem (nemam ale predstavu jak to v praxi vypada a jestli to muze zpusobovat ruseni na vnimatelne urovni).
Pokud se ale nezodpovi takovehle zakladni otazky a nepodlozi se to merenim, cislama a vypoctama, tak je to jen diskuze k pivu do hospody 4. cenove skupiny ..
A to se dá koupit kde? Svensound to u sebe na stránkách nemá. A kolik to stojí?Pytel píše:Např. pomoci --Tester Supra -- zjistíš jestli kabel nevyzařuje do okolí : http://img820.imageshack.us/img820/405/dscf0131p.jpg
-
boxer
Na to nemusíš mít speciální nářadí.
Na to ti stačí jakákoliv zkoušečka na střídavý napětí,kde si nastavíš citlivost. Dáš nestíněný kabel a pak stínění a podle zvuku a rychlosti pípání poznáš rozdíl.
Toto maj v Bauhausu
další varianty zde.
http://www.amazon.com/Gardner-Bender-GV ... B000BQWU3S
Na to ti stačí jakákoliv zkoušečka na střídavý napětí,kde si nastavíš citlivost. Dáš nestíněný kabel a pak stínění a podle zvuku a rychlosti pípání poznáš rozdíl.
Toto maj v Bauhausu

další varianty zde.
http://www.amazon.com/Gardner-Bender-GV ... B000BQWU3S
podobnou zkoušečku koupíš za pár korun v hobymarketu a kryt proti vyzařování stačí i z hliníkové folie.
Tohle by měl vlastnit každý "popírač" vlivu síťových kabelů a pochopil by několikavteřinovým experimentem, proč musí všechny hellboy kabely od audia pokud možno pryč.
Bohužel musím konstatovat, že hliníková fólie na odstínění nestačí, moje zkoušečka neindikovala výrazný pokles. U stíněných kabelů samozřejmě ani ťuk.
Na jakém principu to vlastně funguje? Elektrické nebo magnetické pole? Nebo obojí?
Mám tuhle - http://shop.emos.cz/zbozi/2201002000-zk ... eti-ms-48a má 3 úrovně citlivosti.
Mimochodem proč jsou u stíněných hajend kabelů nestíněné přístrojové koncovky, kterýma to utíká ven?
Dá se někde sehnat nějaká stínící "punčoška" na kabel? Svého času jsem se ptal v pár speciálkách a nic takového neměli.
Bohužel musím konstatovat, že hliníková fólie na odstínění nestačí, moje zkoušečka neindikovala výrazný pokles. U stíněných kabelů samozřejmě ani ťuk.
Na jakém principu to vlastně funguje? Elektrické nebo magnetické pole? Nebo obojí?
Mám tuhle - http://shop.emos.cz/zbozi/2201002000-zk ... eti-ms-48a má 3 úrovně citlivosti.
Mimochodem proč jsou u stíněných hajend kabelů nestíněné přístrojové koncovky, kterýma to utíká ven?
Elektrické pole se šíří i bez uzavřeného elektrického okruhu. Tak fungují třeba vysílací antény.bh69 píše:Je roztomily jak ten merak na fotce sviti u nezapojeneho kabelu
Dá se někde sehnat nějaká stínící "punčoška" na kabel? Svého času jsem se ptal v pár speciálkách a nic takového neměli.
to stineni musi byt hlavne uzemnenenoaid píše:Bohužel musím konstatovat, že hliníková fólie na odstínění nestačí, moje zkoušečka neindikovala výrazný pokles. U stíněných kabelů samozřejmě ani ťuk.
ted motas dve uplne rozdilne veci ... nepripojeny napajeci kabel nic nevyzaruje, netece v nem zadny proud ..noaid píše:Elektrické pole se šíří i bez uzavřeného elektrického okruhu. Tak fungují třeba vysílací antény.
Jak uz jsem psal drive, to ze napajeci kabel produkuje emg pole je jasny, otazka je jak se to projevi v praxi (vzhledem k frekvenci, stineni pristtroju a kabelu, ktere by mohl ovlivnit atd.)noaid píše:Tohle by měl vlastnit každý "popírač" vlivu síťových kabelů a pochopil by několikavteřinovým experimentem, proč musí všechny hellboy kabely od audia pokud možno pryč.
A co jine zdroje emg ruseni - myslim tim reproduktory, napr. nektere subwoofery nemaji stineni (napr. Velodyne 800)
to že kabel něco vyzařuje přece není důvod k panice. no a co? podstatnější asi bude jestli to vyzařování může něco nedobrého způsobit a do jaké vzdálenosti má takový účinek. když vedu každou kabeláž odděleně mám důvod se tím zabývat? dokáže silový kabel zapojený do zesilovače vlevo vzadu nějak ovlivnit např. kvalitu signálu v signálním kabelu zapojeném na druhé straně (tj. nějakých 30cm daleko)???
á, bh69 už to napsal taky...
á, bh69 už to napsal taky...
Nemotám. Vyzařuje. Tekoucí proud způsobuje i magnetickou indukci, netekoucí jen elektrické pole. Základy elektrotechniky ze základní školy. Měděné stínění odruší jen to elektrické pole, ocelové (či jiný mag. mat.) odruší i to magnetické pole.bh69 píše:ted motas dve uplne rozdilne veci ... nepripojeny napajeci kabel nic nevyzaruje, netece v nem zadny proud ..
Právě na tom principu bezkontaktní zkoušečky pracují - lze s nimi zjistit, kde je přerušený elektrický drát s připojeným napájením. Kup, zkus, a uvidíš, když mi nevěříš.
-
merhaut
Netekoucí proud je pěkná svině:-) A nepřipojený napájecí kabel ještě větší...
Naposledy upravil(a) merhaut dne 03 pro 2010 10:52, celkem upraveno 1 x.