To bude asi americky techflex - v Evrope zacal celkem nedavno i v hobby mnozstvi prodavat techflex.org,samoT píše:Kde se dá koupit tak pěkný oplet?
Jak vyrobit repro kabel
- enregistree
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak vyrobit repro kabel
Ten techflex.org... to jsem přesně hledal. Mají tam opravdu všechno. Dík za odkaz.
hezky to vypada
cysy je overena klasika
skoda, ze ty oplety, v podstate kosmeticke zalezitosti, klidne zdvojnasobi cenu kabelu. ale ma to smrnc
tez diky za odkazy

skoda, ze ty oplety, v podstate kosmeticke zalezitosti, klidne zdvojnasobi cenu kabelu. ale ma to smrnc
tez diky za odkazy
Gratuluju, právě jsi odhalil tajemství výroby kabelů za 200 tisíc
Jen škoda, že jsi je nezkroutil. Kdyby to mělo "fraktálmí geometrii" dostal by ses do ligy 400 tisíc a nad reprákama by poletovali andělé 

Hellboy píše:dostal by ses do ligy 400 tisíc a nad reprákama by poletovali andělé

No ale teď vážně. Opravdu si někdo myslí, že "profi" firmy to dělají nějak výrazně jinak? Koupím třeba tady kabel za šest korun metr http://gdhelin.en.alibaba.com/product/3 ... able_.html a pak k tomu dodám banánky, bužírku a dřevěnou krabičku a prodám za deset tisíc. Našel jsem poměrně hezký web výrobce kabelů, kde je ukázáno, jak se takový kabel dělá http://www.sommercable.com/2__wir/index.html Nemám pocit, že třeba Krautwire má takovou fabriku a nenašel jsem žádný web, kde by se prodávala metráž za ceny v tisících za metr, aby se ospravedlnila cena hifi kabelu. Co jiného tedy může takový Kraut a jakýkoli jiný výrobce mega káblů udělat, než to zkroutit, nacvakat banánky a dát na to bužírku, než co si dokáže skoro každý udělat doma sám? A já se opravdu ptám, pokud někdo máte odkaz na to, jak se vyrábí a kde se dá sehnat opravdu drahá, zmražená, speciálně vyrobená luxusní hifi metráž, kde to kupuje třeba Kraut tak sem s tím.
Hellboy, máš recht.
U jednoho stavebníka jsem viděl reproduktorové kabely z CYKY 3x1,5. Tu třetí žílu měl asi jako rezervu. Měl je pěkně uložené v PVC trubkách a zazděné, aby se mu neválely po zemi.
Asi byl na radu u odborníka.
U jednoho stavebníka jsem viděl reproduktorové kabely z CYKY 3x1,5. Tu třetí žílu měl asi jako rezervu. Měl je pěkně uložené v PVC trubkách a zazděné, aby se mu neválely po zemi.

Hellboy
Vždyť jsem je zkroutil... tedy jen konce na jedné straně. Nebo jak je to myšleno?
Vždyť jsem je zkroutil... tedy jen konce na jedné straně. Nebo jak je to myšleno?
Ted to trochu zenes do extremu, vzdyt ma Hellboy v podstate pravdu - jedna vec je kvalitni material a provedeni, ale to ma urcitou cenovou hranici, nad ni uz taky nevim co je vlastne navic ... Ale to je nakonec jedno a nema smysl se v tom stourat.fox píše:Hellboy, máš recht.
U jednoho stavebníka jsem viděl reproduktorové kabely z CYKY 3x1,5. Tu třetí žílu měl asi jako rezervu. Měl je pěkně uložené v PVC trubkách a zazděné, aby se mu neválely po zemi.![]()
Co by mne ale zajimalo, je spojeni kabelu a koncovky (bananku) jen tema mrnavyma sroubkama. Kdyz jsem delal svoje kabely, dal jsem na stranu k zesilovaci snad solidni uhlove banabky (A.E.C. BP-316). Ale pritazeni jen dvema cervikama s minimalni plochou zapichlyma primo do kabelu, bez nejake vlozky, ktera by ho pritlacila vetsi plochou a zamezila tomu aby cervik odtlacil vlakna kabelu do stran, mi neprislo zrovna optimalni ... Pri vsi te snaze o cistotu provedeni a co nejlepsi vodivost mi to prijde jako dost slabe misto a mozny zdroj problemu ? O neco lepsi uz jsou namackavaci vidlicky,ktery jsem dal na stranu beden, tam je aspon velka plocha a jsou dost masivni, takze poradnym zalisovanim to asi je docela kvalitne spojeny (?)
Podle vseho se stejny zpusob ale pouziva i u hotovych, komercne vyrabenych kabelu ? Nebo maji koncovky jinak resene, pripadne pajene ? Ale pajeni mi taky neprijde optimalni - k cemu pak super specialni med, kdyz se to pak spoji cinem nebo nejakou pajkou ..
Jóóó... problém s cínováním, mne také moc zajímá...
Použij krimplovací dutinku.

S těmi šroubky máš pravdu.I v obyčejné elekt.čokoládě je pod šroubkama tenký plíšek .Z důvodů zvětšení plochy spoje.Pokud plíšek vyndáš šroubky deformují kabel a dělají nepěkné zářezy.Myslím že by se konstruktéři měli zamyslet... 

dik za tip ! ze mne to nenapadlo, kdyz jsem to samy, jen v malym, pouzival pri montazi rozvodu elektriky a zabezpecovacky. Hned se mrknu kde se daji sehnat velky, pozlaceny.fox píše:Použij krimplovací dutinku.[/img]
Foxy, já vím že šťourám, ale opravdu mě to zajímá a není důvod to shazovat nějakým srovnáváním se zedníkama. Kde firmy jako Krautwire kupují svoje 99.999999% měděné ultimátní kabely? Protože někde je určitě kupují. Já bych si je tam chtěl koupit taky. Tak by mě zajímalo, kolik to bude stát. Tipnu si, že víc jak pár desítek korun za metr to nebude. A prosim vás, ušetřete mě poznámek o "výrobním" tajemství. Účtovat si sto litrů za kabel, protože nikomu neřeknu kde sem ho koupil, není výrobní tajemství