Jak vyrobit repro kabel

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Uživatelský avatar
enregistree
Příspěvky: 172
Registrován: 22 pro 2010 10:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od enregistree » 09 čer 2011 22:08

samoT píše:Kde se dá koupit tak pěkný oplet?
To bude asi americky techflex - v Evrope zacal celkem nedavno i v hobby mnozstvi prodavat techflex.org,

MartinSt4
Příspěvky: 136
Registrován: 03 úno 2010 09:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od MartinSt4 » 10 čer 2011 07:19

Pěkný a dostupný oplet prodává Melissa.

http://www.hifionline.cz/hifi-prislusen ... aci-oplet/

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od vision » 10 čer 2011 08:03

Ten techflex.org... to jsem přesně hledal. Mají tam opravdu všechno. Dík za odkaz.

jacq
Příspěvky: 197
Registrován: 24 lis 2010 10:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od jacq » 10 čer 2011 08:12

hezky to vypada :) cysy je overena klasika *thumbs up*
skoda, ze ty oplety, v podstate kosmeticke zalezitosti, klidne zdvojnasobi cenu kabelu. ale ma to smrnc
tez diky za odkazy

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 578
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Hellboy » 10 čer 2011 11:48

Gratuluju, právě jsi odhalil tajemství výroby kabelů za 200 tisíc :) Jen škoda, že jsi je nezkroutil. Kdyby to mělo "fraktálmí geometrii" dostal by ses do ligy 400 tisíc a nad reprákama by poletovali andělé :)

Uživatelský avatar
Odar
Příspěvky: 1794
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Odar » 10 čer 2011 12:24

Hellboy píše:dostal by ses do ligy 400 tisíc a nad reprákama by poletovali andělé :)
:lol: *2thumbsup*

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 578
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Hellboy » 10 čer 2011 13:32

No ale teď vážně. Opravdu si někdo myslí, že "profi" firmy to dělají nějak výrazně jinak? Koupím třeba tady kabel za šest korun metr http://gdhelin.en.alibaba.com/product/3 ... able_.html a pak k tomu dodám banánky, bužírku a dřevěnou krabičku a prodám za deset tisíc. Našel jsem poměrně hezký web výrobce kabelů, kde je ukázáno, jak se takový kabel dělá http://www.sommercable.com/2__wir/index.html Nemám pocit, že třeba Krautwire má takovou fabriku a nenašel jsem žádný web, kde by se prodávala metráž za ceny v tisících za metr, aby se ospravedlnila cena hifi kabelu. Co jiného tedy může takový Kraut a jakýkoli jiný výrobce mega káblů udělat, než to zkroutit, nacvakat banánky a dát na to bužírku, než co si dokáže skoro každý udělat doma sám? A já se opravdu ptám, pokud někdo máte odkaz na to, jak se vyrábí a kde se dá sehnat opravdu drahá, zmražená, speciálně vyrobená luxusní hifi metráž, kde to kupuje třeba Kraut tak sem s tím.

Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 1958
Registrován: 07 črc 2008 10:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od fox » 10 čer 2011 19:06

Hellboy, máš recht.
U jednoho stavebníka jsem viděl reproduktorové kabely z CYKY 3x1,5. Tu třetí žílu měl asi jako rezervu. Měl je pěkně uložené v PVC trubkách a zazděné, aby se mu neválely po zemi. *2thumbsup*
Asi byl na radu u odborníka. ;)

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od vision » 10 čer 2011 20:05

Hellboy
Vždyť jsem je zkroutil... tedy jen konce na jedné straně. Nebo jak je to myšleno?

bh69
Příspěvky: 1911
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od bh69 » 10 čer 2011 20:13

fox píše:Hellboy, máš recht.
U jednoho stavebníka jsem viděl reproduktorové kabely z CYKY 3x1,5. Tu třetí žílu měl asi jako rezervu. Měl je pěkně uložené v PVC trubkách a zazděné, aby se mu neválely po zemi. *2thumbsup*
Asi byl na radu u odborníka. ;)
Ted to trochu zenes do extremu, vzdyt ma Hellboy v podstate pravdu - jedna vec je kvalitni material a provedeni, ale to ma urcitou cenovou hranici, nad ni uz taky nevim co je vlastne navic ... Ale to je nakonec jedno a nema smysl se v tom stourat.

Co by mne ale zajimalo, je spojeni kabelu a koncovky (bananku) jen tema mrnavyma sroubkama. Kdyz jsem delal svoje kabely, dal jsem na stranu k zesilovaci snad solidni uhlove banabky (A.E.C. BP-316). Ale pritazeni jen dvema cervikama s minimalni plochou zapichlyma primo do kabelu, bez nejake vlozky, ktera by ho pritlacila vetsi plochou a zamezila tomu aby cervik odtlacil vlakna kabelu do stran, mi neprislo zrovna optimalni ... Pri vsi te snaze o cistotu provedeni a co nejlepsi vodivost mi to prijde jako dost slabe misto a mozny zdroj problemu ? O neco lepsi uz jsou namackavaci vidlicky,ktery jsem dal na stranu beden, tam je aspon velka plocha a jsou dost masivni, takze poradnym zalisovanim to asi je docela kvalitne spojeny (?)

Podle vseho se stejny zpusob ale pouziva i u hotovych, komercne vyrabenych kabelu ? Nebo maji koncovky jinak resene, pripadne pajene ? Ale pajeni mi taky neprijde optimalni - k cemu pak super specialni med, kdyz se to pak spoji cinem nebo nejakou pajkou ..

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od vision » 10 čer 2011 20:25

Jóóó... problém s cínováním, mne také moc zajímá...

Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 1958
Registrován: 07 črc 2008 10:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od fox » 10 čer 2011 21:14

Použij krimplovací dutinku.

Obrázek

Uživatelský avatar
DRVOŠTĚP
Příspěvky: 922
Registrován: 27 bře 2010 19:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od DRVOŠTĚP » 10 čer 2011 21:14

S těmi šroubky máš pravdu.I v obyčejné elekt.čokoládě je pod šroubkama tenký plíšek .Z důvodů zvětšení plochy spoje.Pokud plíšek vyndáš šroubky deformují kabel a dělají nepěkné zářezy.Myslím že by se konstruktéři měli zamyslet... :idea:

bh69
Příspěvky: 1911
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od bh69 » 10 čer 2011 21:26

fox píše:Použij krimplovací dutinku.[/img]
dik za tip ! ze mne to nenapadlo, kdyz jsem to samy, jen v malym, pouzival pri montazi rozvodu elektriky a zabezpecovacky. Hned se mrknu kde se daji sehnat velky, pozlaceny.

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 578
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Hellboy » 11 čer 2011 00:38

Foxy, já vím že šťourám, ale opravdu mě to zajímá a není důvod to shazovat nějakým srovnáváním se zedníkama. Kde firmy jako Krautwire kupují svoje 99.999999% měděné ultimátní kabely? Protože někde je určitě kupují. Já bych si je tam chtěl koupit taky. Tak by mě zajímalo, kolik to bude stát. Tipnu si, že víc jak pár desítek korun za metr to nebude. A prosim vás, ušetřete mě poznámek o "výrobním" tajemství. Účtovat si sto litrů za kabel, protože nikomu neřeknu kde sem ho koupil, není výrobní tajemství :)

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti