Jak vyrobit repro kabel
Re: Jak vyrobit repro kabel
3xUTP Cat.6 bezhalogenový do http://www.troelsgravesen.dk/SEAS_5INCH.htm s hořčíkem. Poslouchám jen hoďku a jsem z toho docela vykulenej. Zmizela mi boule na cca 50-60Hz která byla efektní ale občas už to tahalo až jako by se otáčela fáze, kterou jsem ale přičítal místnosti. Výšky taky už tak netlačí. Měl jsem tam nějakej normální kříženej reprokabel 4x2.5(ne cysy apod.) Nevim co si o tom mám myslet. Vyřešilo mi to problém s místností což mi neleze do kedlubny.
Takže to díky titěrnýmu průřezu prostě přestalo hrát basy a čirou náhodou to vyhovuje 

RedBaron:
Psal že i výšky se změnily, není to na tebe už trochu voodoo?
Psal že i výšky se změnily, není to na tebe už trochu voodoo?
Co se týče SIHF, tak mne jeden elektrikář upozorňoval, že ten silikon je také pěkné svinstvo, co se týče oxidace, proto musí být všechny SIHF cínované, jinak by to hned oxidovalo.
Průřez je 12x0,5 jestli se to tak dá počítat. No basy to pořád hráje a v místnosti 4x3m ten malej basák i kope. Jen pro zajímavost jsem měřil kapacitu a je to 1nF vs 1,7nF což jsem u toho UTP čekal horší.
Tj 2,35mm2 prurez, coz by pro mensi-stredni sestavu melo stacit. Pokud to je 2x2,35. Ty mensi prurezy jedn dratu muzou opravdu vic propagovat vysky, stredy a basu min.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 25 zář 2018 17:43, celkem upraveno 1 x.
Pak je jich tam potreba nastrkat vic a udelat urcitou kompenzaci. Nechces tam dat jeste vic a vyzkouset? Myslim ze se to jeste cele posune kousek dolu. Ale jsi na dobre ceste. S tim se asi da neco delat. Nebo nechat tak hihihi
Jak se počítá ten průřez? Matematicky mi z toho vyplívá průřez 2x6mm2 což je víc než co tam bylo 4x2.5=2x5mm2
Počítá se to jako jakýkoli jiný čtverec. však máš na konci vždy milimetr čtvereční (mm2)
Tak je to 2x6 a jsem na tom líp, co se týče průřezu a zmizela mi boule na basech a "ucinkanost" výšek.
Prurez = 3,14159 x polomer x polomer= 3,14159 x 0,25 x 0,25
Tj. 0,0625 x 3,14159 x 12 = 2,35mm2
Tj. 0,0625 x 3,14159 x 12 = 2,35mm2
Pravda. Myslel jsem že udaná hodnota 0.5 je průřez ale je to průměr. Mám teď smotaný 4 kabely a vyrostla mi kapacita přesně na 2nF. Je nějaká hranice za kterou nejít s tou kapacitou? Mám SPaudio A100. Koukal jsem že nějakej hodně drahej Kimber by měl při stejný dýlce hodnotu 2.3nF.
Nevim z kolika kablu to ma smotane. Pocital s 2x12 zil. Tak pak jenom prepocitat.
No to potom ano, ale né 2x 12 ale 2x 6 ? mohl by s k tomu autor vyjádřit.