Jak vyrobit repro kabel

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
seas
Příspěvky: 22
Registrován: 16 kvě 2015 21:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od seas » 24 zář 2018 21:44

3xUTP Cat.6 bezhalogenový do http://www.troelsgravesen.dk/SEAS_5INCH.htm s hořčíkem. Poslouchám jen hoďku a jsem z toho docela vykulenej. Zmizela mi boule na cca 50-60Hz která byla efektní ale občas už to tahalo až jako by se otáčela fáze, kterou jsem ale přičítal místnosti. Výšky taky už tak netlačí. Měl jsem tam nějakej normální kříženej reprokabel 4x2.5(ne cysy apod.) Nevim co si o tom mám myslet. Vyřešilo mi to problém s místností což mi neleze do kedlubny.

Uživatelský avatar
RedBaron
Příspěvky: 442
Registrován: 11 dub 2013 16:08
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od RedBaron » 25 zář 2018 07:24

Takže to díky titěrnýmu průřezu prostě přestalo hrát basy a čirou náhodou to vyhovuje :-)

T101
Příspěvky: 56
Registrován: 10 pro 2017 08:41
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od T101 » 25 zář 2018 07:44

RedBaron:
Psal že i výšky se změnily, není to na tebe už trochu voodoo?

Vyblíz
Příspěvky: 208
Registrován: 14 srp 2016 05:28
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Vyblíz » 25 zář 2018 10:54

Co se týče SIHF, tak mne jeden elektrikář upozorňoval, že ten silikon je také pěkné svinstvo, co se týče oxidace, proto musí být všechny SIHF cínované, jinak by to hned oxidovalo.

seas
Příspěvky: 22
Registrován: 16 kvě 2015 21:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od seas » 25 zář 2018 17:17

RedBaron píše:
25 zář 2018 07:24
Takže to díky titěrnýmu průřezu prostě přestalo hrát basy a čirou náhodou to vyhovuje :-)
Průřez je 12x0,5 jestli se to tak dá počítat. No basy to pořád hráje a v místnosti 4x3m ten malej basák i kope. Jen pro zajímavost jsem měřil kapacitu a je to 1nF vs 1,7nF což jsem u toho UTP čekal horší.

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 1691
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od kychtax » 25 zář 2018 17:39

Tj 2,35mm2 prurez, coz by pro mensi-stredni sestavu melo stacit. Pokud to je 2x2,35. Ty mensi prurezy jedn dratu muzou opravdu vic propagovat vysky, stredy a basu min.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 25 zář 2018 17:43, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 1691
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od kychtax » 25 zář 2018 17:42

Pak je jich tam potreba nastrkat vic a udelat urcitou kompenzaci. Nechces tam dat jeste vic a vyzkouset? Myslim ze se to jeste cele posune kousek dolu. Ale jsi na dobre ceste. S tim se asi da neco delat. Nebo nechat tak hihihi

seas
Příspěvky: 22
Registrován: 16 kvě 2015 21:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od seas » 25 zář 2018 18:00

Jak se počítá ten průřez? Matematicky mi z toho vyplívá průřez 2x6mm2 což je víc než co tam bylo 4x2.5=2x5mm2

Vyblíz
Příspěvky: 208
Registrován: 14 srp 2016 05:28
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Vyblíz » 25 zář 2018 18:51

Počítá se to jako jakýkoli jiný čtverec. však máš na konci vždy milimetr čtvereční (mm2)

seas
Příspěvky: 22
Registrován: 16 kvě 2015 21:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od seas » 25 zář 2018 18:56

Tak je to 2x6 a jsem na tom líp, co se týče průřezu a zmizela mi boule na basech a "ucinkanost" výšek.

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 1691
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od kychtax » 25 zář 2018 19:33

Prurez = 3,14159 x polomer x polomer= 3,14159 x 0,25 x 0,25

Tj. 0,0625 x 3,14159 x 12 = 2,35mm2

seas
Příspěvky: 22
Registrován: 16 kvě 2015 21:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od seas » 30 zář 2018 14:05

Pravda. Myslel jsem že udaná hodnota 0.5 je průřez ale je to průměr. Mám teď smotaný 4 kabely a vyrostla mi kapacita přesně na 2nF. Je nějaká hranice za kterou nejít s tou kapacitou? Mám SPaudio A100. Koukal jsem že nějakej hodně drahej Kimber by měl při stejný dýlce hodnotu 2.3nF.

Uživatelský avatar
elMuerte
Příspěvky: 17
Registrován: 12 srp 2018 14:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od elMuerte » 12 říj 2018 19:53

kychtax píše:
25 zář 2018 19:33
Prurez = 3,14159 x polomer x polomer= 3,14159 x 0,25 x 0,25

Tj. 0,0625 x 3,14159 x 12 = 2,35mm2
proč "x 12" ? 3,14159 x 0,0625 = 0,196349375mm2 ?

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 1691
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od kychtax » 12 říj 2018 20:19

Nevim z kolika kablu to ma smotane. Pocital s 2x12 zil. Tak pak jenom prepocitat.

Uživatelský avatar
elMuerte
Příspěvky: 17
Registrován: 12 srp 2018 14:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od elMuerte » 15 říj 2018 23:31

No to potom ano, ale né 2x 12 ale 2x 6 ? mohl by s k tomu autor vyjádřit.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: tinariwen a 3 hosti