Jak vyrobit repro kabel

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od daliborr »

Dnes jsem dokončil výrobu svého kabelu k reprosoustavám. Než jsem ho vzhledově dokončil ,tak jsem ho několik týdnů testoval. Nebudu se rozepisovat o superlativech. " jenom mi došla káva a slivovice, protože hudebníci vylezli z reprobeden a tak jsem je musel pohostit. " :D Konstrukce je : tři pvc dutinky mínus pól do každé z nich byl vtažen 1mm drát izolovaný teflonem, smotány do copu . To samé plus pól. Pak tyto copy smotáné do sebe a potom v dutince přimotané na každý pól stříbrný drát 1.2mm. Celé potom omotáno teflonovou páskou. Konečná úprava byla provedena opletem, měděnými koncovkami,na jedné straně vydličky a na druhé aretovací banánky.
IMG_20190327_124724.jpg
IMG_20190327_160116.jpg

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

vydličky? to je co????

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

lidumil- si děláš srandu? To nemyslíš vážně tuto otázku.Asi chceš jenom provokovat. *headbang*
https://www.ebay.com/itm/1pair-Nakamich ... SwiQ9ZW5LR
A jestli to chceš po Česky tak potom: http://www.kabelguru.cz/product/prislus ... vidlicky/4

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Nedělám, nechci provokovat, ale už chápu - vidličky ... ach ten češtínak tak bít cezzkí

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Dalibore, moc pěkná práce. Muselo Ti to vzít hodně času.
PS. Rýpance a štourání místo chvály, to je zde běžný kolorit. Nejde to brát vážně.. ;)

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Pekná "hadica"
Tie medené zakončenia sa mi páčia.. Zaujímavé :)
PS
Nezdá sa mi, že by lidumil rýpal do toho, čo sa týka káblu :).. Proste v(Y)dličky :)

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

kychtax píše:
28 bře 2019 12:00
PS. Rýpance a štourání místo chvály, to je zde běžný kolorit. Nejde to brát vážně.. ;)
Tohle nemá smysl komentovat. Učivo prvního stupně základní školy ..... pokud to považuješ za rýpance a šťourání .... hm
Jason píše:
28 bře 2019 12:12
Nezdá sa mi, že by lidumil rýpal do toho, čo sa týka káblu :).. Proste v(Y)dličky :)
+1 - přesně tak.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

za mně, řeší-li se gramatika na forech - se někdo jen chce zviditelnit a dělat chytrého. Kor když je to ještě lidumil. :lol:

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

JJ ten nick moc nesedí.
Jinak kabely pěkný. Dobrá práce.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

kychtax píše:
28 bře 2019 12:50
za mně, řeší-li se gramatika na forech - se někdo jen chce zviditelnit a dělat chytrého. Kor když je to ještě lidumil. :lol:
Promiň, ale to Y/I a Ě/NĚ je snad základ. to je to samý jako 1+1=2, že si máš před jídlem a po toaletě mýt ruce ... Zviditelňovat se rozhodně nepotřebuju nikde, tím méně tady *taktone* . Jednak nevím proč a jednak mi to tu za to nestojí. Pa *hura*

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Lemon píše:
28 bře 2019 13:00
JJ ten nick moc nesedí.
Proč?
PS: nejsem učitel ...

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

daliborr píše:
27 bře 2019 17:57
Dnes jsem dokončil výrobu svého kabelu k reprosoustavám. Než jsem ho vzhledově dokončil ,tak jsem ho několik týdnů testoval. Nebudu se rozepisovat o superlativech. " jenom mi došla káva a slivovice, protože hudebníci vylezli z reprobeden a tak jsem je musel pohostit. " :D Konstrukce je : tři pvc dutinky mínus pól do každé z nich byl vtažen 1mm drát izolovaný teflonem, smotány do copu . To samé plus pól. Pak tyto copy smotáné do sebe a potom v dutince přimotané na každý pól stříbrný drát 1.2mm. Celé potom omotáno teflonovou páskou. Konečná úprava byla provedena opletem, měděnými koncovkami,na jedné straně vydličky a na druhé aretovací banánky.
IMG_20190327_124724.jpg
IMG_20190327_160116.jpg
nějaké foto z výroby? Vypadá to jinak skvěle ;)

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

lidumil píše:
28 bře 2019 12:44
kychtax píše:
28 bře 2019 12:00
Tohle nemá smysl komentovat. Učivo prvního stupně základní školy ..... pokud to považuješ za rýpance a šťourání .... hm
Jedno písmenko se holt může stát.
Se mrkni sem, to je jiná liga :
https://elektro.bazos.cz/inzerat/102181980/Bedny.php

Sorry za *offtopic*

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Foto s montáže nemám. Byla to celkem drbačka , ale stálo to za to. Rád bych tento kabel srovnal s nějakým dražším kabelem. Mám doma QED 40 ,který mám rád pro jeho konstrukci, a zvuk . Ten můj nový kabel ho ale bravurně přehrál.(pro ty co chtějí chytat za slovíčka) kabel zapojený do zesilovače a do reprobeden. Třeba je to jenom oblbnutí mozku ze změny kabelu,ale velice mě ten zvuk překvapil. Najednou jakoby bedny přestaly hrát a zvuk byl mimo ně. Jakoby hudebníci vystoupili z reproduktorů. *hura*

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Odpoj kable a odíd z miestnosti... Popros manželku, alebo kohokoľvek známeho, nech jedne kable zapoji a zakryje ich napr. dekou a druhe skryje.. Pusť si hudbu ktorú máš napocuvanú a povedz ktorý kabel je.. Pokus zopakuj napr. 5 krát.. Ak sa trafíš 5 krát nejde o žiadne oblbnutie... Akokoľvek to dopadne sem ani písať nemusíš.... veriť ti nik nebude... ani ja nie (ak sa trafíš) .. Musel by som pri tom byť, keďže z vlastnej, mnohonásobnej skúsenosti to nedokázal nik.. No stále to ešte nevylučujem!
Je to oveľa jednodusie ako kadejaké abx testy a povie ti to aj v domácich podmienkach veľa a veľa aj pochopíš ako to v hifi je...

Odpovědět