Jak vyrobit repro kabel

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od NA »

Kdo si hraje nezlobí :)

"...dutince přimotané na každý pól stříbrný drát 1.2mm"

takovýhle?
https://www.silver-components.cz/drat-h ... ,3718.html
Noble Audio - výroba a prodej

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

NA-tento drát ne. Našel jsem na půdě,už jsem to kdysi psal starou špulku stříbrného drátu ,používalo se to na výrobu šperků. Motal jsem 5 drátků 0,25mm vrtačkou a pak vtáhl do dutinky. Měděné dráty byly 1 mm v silikonové izolaci pocínované Made in Switzerland. Ty jsem taky jednotlivě vtáhl do dutinky.
Jason- v sobotu to vyzkouším. Je pravda,že při přehazování jsem vždy kabel viděl a pořád se mi zdálo,že ten nový hraje lépe. Pak jsem jen poslouchal hudbu ,nesnažil jsem se zaměřovat na detaily spíše jsem se soustředil na paní na PC. A dost často jsem musel zvednout hlavu,protože v mých naposlouchaných skladbách jsem ty zvuky před tím neslyšel. Bylo to fakt pro mě k neuvěření. Omlouvám se za mé nadšení,ale třeba to v sobotu bude jinak.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

daliborr - To nadšenie je to najkrajšie, čo môže toto a každé hobby priniesť človeku.. Sám ho zažívam často v hifi (aj keď nie kvôli káblom).. Dufam, že ti aj zostane čo najdlhšie, nech už skúsiš čokoľvek a dozvieš sa čokoľvek... O tom to je a teším sa samozrejme s tebou a s každým takto zamýšľajúcim a spokojným hifistom!

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Jsi trochu brepta daliborre, nejdřív jsi to popisoval jinak.
„1mm drát izolovaný teflonem, stříbrný drát 1.2mm“ a teď je z toho pocínovaný měděný drát 1 mm v silikonové izolaci a 5 stříbrných drátků 0,25mm nízké čistoty . Myslel jsem si to, proto jsem dal odkaz na ten drát pro výrobu šperků. Šperkařské stříbro má čistotu je 93%, protože se kvůli nutnosti pevnostní stability doplňuje jinými kovy. Proto je tak levné a pro audio kabely se nepoužívá. Tam se užívají čistoty alespoň 99,9.
Ale jak jsem psal,kdo si hraje…. A ono nějak to bude hrát i se zkorodovanou mědí v PVC izolaci.
Noble Audio - výroba a prodej

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Pokud je to dobře udělané, poctivě a promyšleně. Což u daliborra je pravidlem - nepochybuji, že to hraje mnohem líp, jak nějaká metráž. A hlavně pokud se nešetří (stříbro).

Trochu trapné, jak to zas poplivuješ. Pavle. Proč by to nemohlo hrát dobře.. Daliborre z tohoto důvodu co tu opět předvedl Pavel už detaily na foru nesděluji. Dostane se Ti poučování a posměšků od NA.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Na- za ten překlep silikon,teflon se omlouvám. Ty dráty jsou potaženy TEFLONEM. A to stříbro z půdy na dřevěné špulce bylo z roku 1942. Myslím si že v té době se až tak moc na kvalitě nešetřilo. To že to bylo na výrobu šperků ,to jsem si myslel já. Třeba to bylo úplně na něco jiného. vrchní řada byla úplně černá, ale zbytek jako nový. na etiketě se dal přečíst jen rok a AG
kychtax- já už jsem si zvykl, že nesmíš konkurenčně lézt do zelí výrobcům. Ti pak mají brouka v hlavě ,jestli náhodou by to nehrálo lépe jak jejich kabel. Nedávno NA prodával Sroll Purity Oil . Tak s tímto kabelem bych to chtěl srovnat, i když by třeba ten můj trochu pokulhával tak by mě potom zajímalo srovnání výkon -cena.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Tak pridám aj ja niečo z mojich :)
Tento kabel som pomenoval Model - RSW (real smart wire)
Popis :
Dĺžka 3m
Materiál 2x2,5mm OFC meď,
Pozlátené banány nakamichi z ebay (zrejeme fake) (7,5€ za 8 kusov)
Výrobná cena káblu cca 10e/kus
Stručný popis:
Repro káble za šialene výhodnú cenu, spĺňajúce všetky potrebné vlastnosti na prenos audio signálu z hifi zosilňovača po hifi reproduktory.
Jeho jedinou nevýhodou je skromný vzhľad, a už pri pohľade naň človek počuje nedostatky kvality zvuku pri jeho používaní.. Pri jeho skrytom používaní, sa vyrovná ktorémukoľvek káblu!!!!! (neraz odskúšané!!!)
Přílohy
IMG_20190329_100252~01.jpg
IMG_20190329_100245~01.jpg

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

ty si z nás děláš kozy Jasone, to není možný.. :-D

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Vôbec nie!!!
Na to sú tu iní :)
Napr. takí, ktori keď to tu kus ustane, prídu zas s nejakým hi-tech káblom a tvrdia ako počujú zmenu vo zvuku a to zásadnú.. A keď príde k tomu, nech to preukáže, tak sa nedá ani nechce... to sú tie ozaj "kozy" čo sa tu robia z iných :)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Slyšel jsem nedávno systém s Nordostem Odin. Chceš mi tady tvrdit, že tento "šlaušek" bude mít stejný zvukový přínos jako Odin? *taktone*

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Chcem ti tvrdiť, že pokiaľ je prínos v kvalite reprodukcie zvuku kábel , tak je niečo velmi zle! Bud v zostave, v nahrávke alebo celkovo v nejakom rušení.. Samozrejme, že sa dá aj káblom niečo pokaziť.. Ak tam dáš zaoxidovany kábel s ozaj už s nedostatočnym prierezom atď..ale o tom sa snáď už tu baviť nemusíme..

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Jason
Jsi geniální konstruktér kabelů a pokud se ti to podaří prodávat za ceny Nordost Odin, tak můžeš zítra jít do důchodu.
Škoda, že teď jsi své know-how prozradil protože se nejdou tací, co začnou tvůj Jason Model - RSW kopírovat a za chvíli bude celý internet plný těchto fake kabelů originálů od Jasona :)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Neodpovídej buntovsky vyhýbavě. Prosím Tě. Bude nebo nebude? :)
Nechám si ten kabel s Nakamichi udělat a příště ho vezmu srovnat s tím Odinem. Co to je za metráž, prozradíš?

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Ja chápem, že každému sa môj názor nemusí páčiť a VŠETCI TU VIEME AJ PREČO! .. ale moja skúsenost je taká a kto to chce v praxi konfrontovať so mnou môže.. Nebude prvý!
Edit : žiadna vyhybavost. Žiadny prínos nebude! ak je všetko ako ma byt a dodržané sú potrebné parametre kablu!!! (prierez, čistý pevný spoj, vhodný kov)
Opakujem - ak bude, tak je niečo zle v zostave!!
Naposledy upravil(a) Jason dne 29 bře 2019 11:25, celkem upraveno 1 x.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

LOL kabely jsou zpět ve hře. Další nekonečné hádky se můžou rozjet. :)

Odpovědět