Jak vyrobit repro kabel

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od BVa »

Někomu stačí metráž za pár stovek, někomu vyhoví až kabel o stovky procent dražší.
Merítkom kvality a "dostatočnosti" kábla je jeho cena? Alebo schopnosť preniesť signál tak, že zmeny zvuku nie je možné subjektívne registrovať (o čom hovorí skúška výlučne sluchom, bez "okobiasu") ? Alebo platí že cena a schopnosť preniesť kvalitne signál sú priamo úmerné?? Práve to pretláčanie súvisu ceny a kvality je nezmysel a demagógia, nie realistické a racionálne argumentovanie.
A že kto nie je dostatočne "naivný" (eufemizmuz!), aby vysolil nezmyselnú cenu za "kvalitný" kábel, nemá "skúsenosti", teda ani právo sa vyjadriť?? Ale "naivný" môže byť človek aj z vlastnej slobodnej vôle, to je fakt.. A slobodné je aj každého rozhodnutie takýto "naivný" naďalej zostať. ;)

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Dasta - Je to môj názor, že prevážne to tak je a za tým si stojím....ak sa to teba netýka (stým obalamutenim) tak ozaj nechápem, prečo ťa to tak vytáča? Žeby............?

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Chlapi, už se nehádejte. Já bych chtěl svůj kabel porovnat s hodně dražším protivníkem , jestli mám jít touto cestou a nebo jiným směrem . Slepý test nemusím. Tak kdo se postaví proti DIY ? Fakt bych chtěl slyšet rozdíl v kabelech aspoň tak jak u mě doma.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Veď v sobotu ideš na to nie? :) len potom opatrne s tým čo tu napíšeš :D ..... Ale nie, sám som zvedavý čo zistíš.... Kurňa , že nie si z okolia *headbang*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Jason píše:
29 bře 2019 20:07
Dasta píše:
29 bře 2019 20:05
No tak, když jsi zjistil, že levný kabel stačí i na HighEnd, tak buď rád, že jsi to vyřešil, ale netlač to v každém druhém příspěvku ostatním, prosím.
Prečo? Platí za to snáď niekto? Stojí to niečo niekoho? Som mimo témy? porušujem nejaké pravidlá?
Neporušuješ. Jen jsi jak otravná veš, která 100x dokola opakuje to samé a nikoho to už nezajímá.
Zkus se zamyslet nad tím, jak by fórum vypadalo, kdyby se takhle pitomě choval každý....

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Jason, tak to je jasný, ale myslel jsem, že někdo z hifistů se přihlásí a porovná svůj drahý kabel s DIY kabely. Abych konečně mohl říci že to všechno dělám špatně a nebo dobře.A nemusím slepý test. Pokud je ten rozdíl slyšitelný nemá cenu se hádat o nuancích.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

PítrsPraha - Mne stačí, keď vidím ako fórum vypadá, keď je tu pár jedincov, ktorí maju potrebujem napádať diskutujúcich za to, že sa vyjadria k téme inak, ako je pre niekoho potrebné, alebo nemá zostavu za milión a chce mať názor.. Z takých úplné tá ich spokojnosť "srší" :D .. Keď mám na niečo názor, napíšem si ho aj tisíc krát, ako aj obhájim. Ak stým ma niekto problém, je to jeho problém! Ak ešte k tomu ukáže, že ma potrebu sa starať a rýpať z dôvodov, aké sa mi nepáčia o to viac si budem "mlieť" o tom za čím si stojím :)

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

daliborr píše:
29 bře 2019 21:14
Jason, tak to je jasný, ale myslel jsem, že někdo z hifistů se přihlásí a porovná svůj drahý kabel s DIY kabely. Abych konečně mohl říci že to všechno dělám špatně a nebo dobře.A nemusím slepý test. Pokud je ten rozdíl slyšitelný nemá cenu se hádat o nuancích.
No teraz neviem, ako to myslíš s tým skúšaním.. Na slepo vôbec to potom nechces skúšať, alebo myslíš, že abx test nechceš, ale ten, čo som ti odporučil aby si vyskúšal? Je ti jasne, že ak to odskúšaš tak, že za každým budeš vedieť aky kábel hrá, tak sa pravdu nedozvieš? A pozor na hifistov, ktorých nepoznáš a môžu mať záujem o to a by zmenu kablu bolo počuť... Stretol som sa aj s úmyslom podvádzať (equalizer) pri porovnávaní káblov.. Ak môžem poradiť, správ to v kľude sniekym známym, ako som ti písal predtým.. Jednoduche, nič to nestojí a dozvieš sa čo treba...

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Jason- na slepo to nemusím, pokud to uslyším ,tak aleluja. *palec*

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Veď si písal, že to počuješ.. Tak potom čo ešte chceš skúšať? :D

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Jasoň:
Na foru jsem dlouho a jeste jsem tu nezazil, co popisujes: ze by nekdo napadal diskutujici za to, ze nemaji sestavu za milion. Tenhle vymysl se ti nepovedl.

Dokola opakujes obsahove shodny prispevek, jine tema nemas. "Argumentujes" vymyslem, viz vyse. Proto jsi tu vseobecne jen za trolla.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Tak potom čítaš veľmi nepozorne, alebo vôbec, pripadne ti už pamäť neslúži....lebo neraz tu odznelo to, že nemám zostavu na to aby som počul rozdiel vo zvuku pri zmene kablov, že zostavu akú mám, ma niekto tak max v garáži, a proste mnoho ďalšieho, ktoré viedlo ktomu, že ak nemám tú dráhu zostavu, tak neviem o tom nič.Dohľadaj si to sám, mne sa nechce.. Alebo ti mám preposlať sukromie správy, kde som za debila, chorého magora ktorý o hifi nevie nic.. Alebo, že by som mal dostať ban ako aj ďalší za to že su zo Slovenska a majú iný názor, alebo za to, že napísali niečo odporujuce o kabloch... K tomu napr. že som troll... ale to niekto ako ty by si nedovolil že? :D
Klikni si na moj nick a pozri či sa nevyjadrujem aj k iným veciam.. Lepšie je niekedy si veci overiť, premyslieť a potom písať.. vyhnes sa blbému pocitu a potrebe potom svoje slabé argumenty prekrucať

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Zábavné vlákno :-)
Moje zkušenost hovoří o tom, že konkrétně výměna reprokabelu byla na různých sestavách slyšet vždy, ale platilo zásadní pravidlo, že čím více byla sestava kvalitnější včetně dořešené akustiky, tím více se daly rozdíly kabelů popsat a jaksi "uchopit". Zjednodušeně řečeno, neznám nikoho známého, kdo se věnuje tomuto koníčku a slyšel jsem u něho sestavu, kdo není schopen rozlišit u sebe různou reprokabeláž (popřípadě jinou).
A jedna úsměvná...nějaký čas jsem nedávno měl svůj repokabel spletený z obyčejné 4x2,5 cyky koupené v místním elektru. Tedy bratru bi-wire kabel za 110,-Kč. Kupodivu dobrá dynamika a vyrovnanost pásem. Vše ostatní ale špatně...prostor, výšky pod dekou, chaos v muzice celkově...moje paní mě už přemlouvala, ať to dám pryč, že nemá chuť si nic pustit...:-)

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

lubin- tak už si to len skús na slepo a nejak hodnoverne z dokumentovať a si náš človek :) ak ale nemáš ani ty takú potrebu, tak vitaj v klube :)....

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Pitrs, ta trolla jsi ty. Navíc, ve svých upocených a studených dlaních, nejsi schopen ani zmáčknout klávesnici a napsat popravdě, že slyšíš Ho.

Jsi nabubřelej mladík, , který neví o hifi nic víc, než si vyčte. Ale dělat zkušenýho a chytrýho ti zde nikdo nežere.

Ty spálenej DAcu.

Odpovědět