Jak vyrobit repro kabel

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 578
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Hellboy » 11 čer 2011 00:43

vision píše:Hellboy
Vždyť jsem je zkroutil... tedy jen konce na jedné straně. Nebo jak je to myšleno?
Nene, celej kabel musíš splíst jako pomlázku. U krautwire se tomu říká "fraktální geometrie". J8 mám takovej kabel za tři kila metr postříbřenej a pravda je, že to teoreticky zamezuje interferencím a v každým případě i já skeptik uznávám, že to hraje malinko jinak než měděná dvoulinka za dvacku metr :)

Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 1958
Registrován: 07 črc 2008 10:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od fox » 11 čer 2011 16:51

Zkoušel jsem na mé sestavě několik kabelů. Při poslechu přes některé mě řezaly bubínky v uších tak, že jsem nemohl potom několik dní poslouchat. U některých byl prostor mezi bednami, u jiných zase v šířce přes celou místnost. Dokonce u vintage přístrojů je to poznat. Takže mi nikdo nevymluví, že mezi níma není žádný rozdíl.
Samozřejmě, je to kšeft. Kabely za desítky tisíc jsou pro mne hloupost.
To přirovnání byla legrace. Trochu jsem si zarýpal. Ale tomu elektrikáři jsem to nevymluvil.

Uživatelský avatar
daliborr
Příspěvky: 395
Registrován: 25 dub 2008 21:21
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od daliborr » 11 čer 2011 20:13

Melissa oplet pěkný a jako český prodejce zase hodně předražený. Už mě opravdu štve ,kde naši prodejci berou tu drzost oblbovat zákazníky . Za metr 85 kč a tady trochu jiná cena 306kč za 10 metrů . http://cgi.ebay.com/10m-0-5-Audio-Cable ... 126wt_1139 *headbang* *headbang*

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 578
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Hellboy » 12 čer 2011 00:34

Díky foxy :) Nicméně zpátky k původní otázce - kdyby někdo dokázal poradit kde sehnat "špicnklás" kabeláž na DIY kabely, byl bych docela rád. Některým kabelům se přisuzují takřka zázračné vlastnosti, přičemž celá řada "výrobců" si stejně ten kábl musí někde koupit. Většina DIY se ale dělá ze vcelku běžných levných kabelů. Může teda někdo nahodit, kde bych sehnal za velkoobchodní cenu 99,9999% měděný kabel, pokud možno postříbřený a eventuelně s nějakými dalšími super vlastnostmi? Nemyslím to nijak sarkasticky, prostě když už bych si doma "dělal" kabel, bylo by hezký, kdyby šel udělat v maximální možné kvalitě z nejlepšího možného matroše.

Uživatelský avatar
Patmann
Příspěvky: 618
Registrován: 17 dub 2008 20:53
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Patmann » 12 čer 2011 10:52

Tady jsem našel nějajé levnější oplety... http://www.bmshop.eu/auto-moto-prisluse ... ne-oplety/

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od vision » 13 čer 2011 10:41

Našel jsem docela zajímavý kabel. Co na něj říkáte?
Obrázek
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... 5-4325.php

Uživatelský avatar
Piskot
Příspěvky: 68
Registrován: 09 kvě 2008 13:19
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Piskot » 13 čer 2011 14:23

Co třebas zkusit stříbrný drát 0,3 nebo 0,5 mm, určený pro výrobu šperků. Nevýhoda je, že není izolovaný a ani stíněný (nutno nějak vyřešit, bužírkou, opletem aj.) Za pokus to určitě stojí a cenově by to bylo určitě někde mnohem níže, než předražené značky... tak např. třeba zde http://www.safina.cz/index/clanky/kategorie/draty nebo http://www.ag-komponenty.cz/?p=products ... ---5-metru Po měděnym drátu jsem se nedíval. Tak až někdo upletete pomlázku, tak dejte vědět jak dopadl test. Ostatně někteří hifisté též používají vlastnoručně upletené stříbrné kabely, musel bych to dohledávat. Nezapomeňte však, že vašich přístrojích nejsou použity zdaleka tak kvilitní dráty, jako do kterých se chcete pouštět. Proto zvažte, zda by nebylo lepší výměnit je i uvnitř vašich komponentů, v případě pokud připojovací konektor na zadní straně přístroje nevede přímo z těštěného spoje desky.

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 578
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Hellboy » 14 čer 2011 01:12

NAšel sem hezký návod jak si udělat sříbrné káble http://www.laventure.net/tourist/cables.htm#materials dole je i odkaz na obchod, kde prodávají svoje výrobky za docela rozumné ceny (100 USD za metr .9999 stříbra).

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od vision » 21 čer 2011 08:58

Neví někdo, kde se dají koupit koncovky na kabely?
Na signálové kabely se použivají feritové filtry a na repro kabely s používají všelijaké ukončovací "stopery".
Prohledal jsem celý web, ale nic podobného jsem nenašel.
Jen stopery od Viablue za 7-8Euro/Ks, což se mi zdá přehnané.
Obrázek

Uživatelský avatar
Piskot
Příspěvky: 68
Registrován: 09 kvě 2008 13:19
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Piskot » 21 čer 2011 13:39

Je otázka jaký konektor, za jaké peníze, případně kvalita, značka aj. Asi nej konektory za nej ceny seženete tady http://electronics.shop.ebay.com/i.html ... m270.l1313 Já mám ty Nakamichi a bohatě mi to stačí, ale dají se zde sehnat i lepší kousky pro puristy. V Českých obchodech seženete podobné zboží, ale většinou té podřadnější kvality za předražené ceny a to mluvím i o značkovém zboží (nemluvím o TOP třídě). Seženete je např. v profi obchodech pro DJ a muzikanty, nebo ve specializovaném elektru např. http://eshop.prodance.cz/ nebo http://www.gme.cz/cz/ nebo http://www.fkt.cz/ ty návleky na kabel se dají koupit též např. v tunig auto potřebách aj.

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od vision » 25 čer 2011 18:46

Neptal jsem se na konektory ani na oplety... ptám se na ty "válečky" s logem Babex audio.

bohus
Příspěvky: 511
Registrován: 19 dub 2008 13:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od bohus » 25 čer 2011 20:16

Koukám,
že čím dál tím víc lidiček věří na (říkám já) velký vliv kabelů.
Jen si myslím, že DIY samodílnou neukutíme to, co je opravdu moc slyšet.
Ale částečně se dá udělat dost.
Mě o tom svého času přesvědčil Mirek-"Pytel" a to je ve spojovací technice pán "MISTR".

efičák
Příspěvky: 1890
Registrován: 18 dub 2008 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od efičák » 25 čer 2011 22:30

Já nejsem šťastný !

Nemám na Nordost Valhalla a tohle fakt pájkou DIY nepůjde.
Nebo jo ?

Obrázek

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2674
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Aleska » 26 čer 2011 04:19

Ale proč by to DIY nešlo ?
Materiál je zde k dostání
Obrázek
Cena přiměřená = 20 juanů za metr :lol:

Uživatelský avatar
Hellboy
Příspěvky: 578
Registrován: 18 led 2010 23:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Hellboy » 26 čer 2011 13:03

Otázka je, jestli tohle nenechat udělat někde u zlatníka, nebo dráteníka :) V každé, případě za cenu toho kabelu si lze pořídit menší profesionální dílnu a ty kabely pak vyrábět na kšeft :) Na odkaze který jsem sem dával je dokonce návod co si koupit za mašinky k výrobě káblů, které oni nabízejí.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti