Jak vyrobit repro kabel

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Horizon »

Jason-já ale chápu co jsi chtěl říct-jen to nesedí v kontextu s tím co jsi postnul.....stejně tak je mi jasné že to nikam nevede..
BVa - stejně jako při zkoušení různých komponentů nebo kabelů je vidíš,a jsi ovlivněn okem...tak stejně v ABX se nevyhneš tomu abys "jen" neposlouchal .............. ale naopak pořád poctivě v mozku bez emocí vyhodnocoval (nějakou pomyslnou rafičkou jako na VU metru)- nelze a ty to dobře víš - takže demagog jsi stejný jako my
navíc nikdy nikomu nevidíš do hlavy co slyší-neslyší...ale víš

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Ja si myslím že sedí, lebo to jasne poukazuje ako to funguje z princípu.. Ok. Tak tú odpoveď ešte prosím! ..

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

BVa:
Viz Antony vyse. Slepy test nevyradi vsechny promenne. To je demagogicky zaslepeny fanatismus. Ten se mj. vyznacuje naprostou neschopnosti chapat racionalni argumenty, kterou tady predvadis v krystalicke cistote.

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

Chceš odpověď na toto - Takže je potom jasne, že keď niekto po výmene kablu povie, hra, to inak, (napr. krajšie výšky , lepši priestor atď...) tak vlastne si vymýšľa, fantáziruje, klame..... Lebo vlastne, rozoznal rozdiel na počkanie :) .. to co sa predsa nedá (napr v nejakom teste) :)
-
Nemám problém pochopit že někteří si to můžou namlouvat,stejně tak si myslím že po půl hodině takových pokusů už nerozeznáš nic,ale za mě-já se bavím o porovnávání komponent výměnou kus za kus,ne testem ABX,prostě věřím tomu co slyším....pro mě do této doby vyhovující.....
Jen mám problém být označován rádoby vyšší inteligencí za halucinujícího poloblázna
Vstupte s tímto postojem do tématu zesilovače a rozjeďte to tam....pokud chcete dogmaticky přijmout vysledky testu ABX tak jděte prohlásit všechny co vyměnili zesilovač nebo převodník a zaznamenali rozdíl ve vnímání zvuku na jinak stejné sestavě za osoby trpící halucinacemi,a nevztahujte to jen na kabely....
-opakuju test ABX je na prd pokud nepotvrdí rozdíl mezi komponety jinak měřícími jeden od druhého....takže ta vypovídací hranice ABX při posuzování pomocí pouhého lidského vnímání je dost nízko...čili na prd
-

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

PítrsPraha píše:
31 bře 2019 13:04
BVa:
Viz Antony vyse. Slepy test nevyradi vsechny promenne. To je demagogicky zaslepeny fanatismus. Ten se mj. vyznacuje naprostou neschopnosti chapat racionalni argumenty, kterou tady predvadis v krystalicke cistote.
Co tedy vyřadí ty demagogu.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Horizon - Ďakujem...
Ani ja nemáme problém pochopiť, prečo sa niekto hnevá za podobný názor. To čo píšeš, že "nekteri si mužou namlouvat".. Jasné, že aj pri iných komponentoch to funguje podobne, preto mám svoju cestu v hifi a nenasypal som peniaze (aj keby som mohol) do zostavy viac, ako som uznal za výhodné vrámci prínosu a radosti pre mňa... (to je ale môj problém a rozhodnutie, prosím toto nerozoberať!!!.... ) Ja som ale chcel byť aspoň kus bližšie k téme a preto som sa vyjadril na len "komponent" káble!

Zajimavé je, že sa tu argumentuje, ako je potrebné k rozoznaniu, alebo k porovnaniu napr. káblu viac zmyslov ako je sluch a pritom nik nikomu pritom žiadny zmysel neupiera! .. Pri slepom teste nik nezavezuje nikomu oči (aspoň nemusí) počúvajúci kludne môže používať všetky zmysly aj zrak!!! Môže sa predsa pozerať v okolí, kľudne na zostavu, repro, apm, atď.. Jedine sa mu odoberie vedomosť toho ktorý a aky dráhy komponent ktorý sa porovnáva hrá . (napr.sa použije rovnaký oplet na rôzne káble alebo sa zamezdi, aby videl na kábel, ktorý je zapojený aby sa neovplyvnila jeho vsugescia... A UŽ JE PROBLÉM ! !!!!!!!!!!!!! ..PREČO??? Nemyslíš, že to je v podstate tak?

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

trenuj aby si vedel a počul rozdiel http://www.kafomet-eshop.sk/product/did ... luchu/1397 ak to zvladneš až potom skušaj káble.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Takže takto sa to robí? :D nepredáš mi svoje?

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Jason
Opravdu si myslíš, že někdo chce dobrovolně utratit další peníze za dražší přístroj v přímém poslechovém porovnání s levnějším, když by tam nebyl zvukový přínos?? To asi nedává smysl, ne?
Mně spíš přijde legrační, když si někdo koupí zesilovač v Trnavě (aniž by ho kdy slyšel a porovnal s čímkoliv jiným) ale mává vytištěnými grafy a má pocit jak vyzrál nad celým highend světem. Ta iluze může vydržet prakticky napořád pokud dotyčný "dělá HIFI" jen na internetových diskuzích.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Jiri-Veľmi správna otázka! Ja si o tom myslím- že ak mám kúpiť komponent, v ktorom niesom schopný rozoznať rozdiel (čo aj po slepiačky) pri normálnom porovnaní, tak ten komponent ani riešiť nebudem!! Toto je rozdiel mezdi normálnym hifistom a mnou (asi debilom že? ) a preto mám už dosť rokov jeden staručký denon na ktorom počúvam a som so zvukom maximálne spokojný a to, aj keď prídem od návštevy iného hifistu, ktorý má oveľa drahšiu zostavu! ... Mimochodom , ten zosilňovač som meníl pred rokmi za starý rotel Ra413 a odskúšal som si aj takým spôsobom, že som nevedel ktorý hrá ( nedalo mi) zvuk bol evidentne iný a kedykoľvek by som bol ochotný to dokázať v slepom teste!!! Neviem, či sa niekto chytí teraz toho, aká kategória zosilňovačov to je ( podľa mňa v podobných cenách), ale pre mňa to bola výmena a pokrok vo zvuku.... Nevravím, že by som "nevyhorel" v porovnaní iných podobných zosikoch, ale v tom prípade by som ich nemenil aj keby jeden z nich mal platinovy nazov a bol len o pár euro drahší! Len ak by mal niečo na vyše, čo by som POTREBOVAL!!!!

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Jiri- ja nechcem tvrdiť, že iný prístup je špatný, ani ten keď sa kupujú drahe zostavy vrátanie káblov.. Keď to náplňa a robí radosť, tak je to super.. Ja reagujem len na veci, ktoré z mojej praxe su nepochopiteľne a preto sa pýtam, diskutujem a prezentujem svoj názor.. Nič viac. ak má za to niekto osoči, označí za nevedomeho, pripadne za trolla, zvýšim úsilie a začnem sa pýtať a dožadovať fakty ešte viac.. Ako vidíš vždy to potom padne na úroveň zosmiešovania, urážania, alebo odbočenie od témy a každému súdnemu človeku je asi jasne prečo!!

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Mně spíš přijde legrační, když si někdo koupí zesilovač v Trnavě (aniž by ho kdy slyšel a porovnal s čímkoliv jiným)
Jirí, netušíš ako to funguje..99,99 % zákazníkov si kúpilo zosilňovač na základe toho, že ho počuli a počúvali u nejakého známeho alebo aj u nás (aj viackrát po niekoľko hodín, často v porovnaní s vlastným prineseným zosilňovačom..), mnohí si ho aj požičajú a odskúšajú doma po niekoľko dní predtým, než sa rozhodnú. Vždy to je na základe subjektívneho rozhodnutia zákazníka po posluchu a mnohí sa vracajú opakovane aj po rokoch, aby upgradovali. Nikto to doteraz nekúpil "na blind" , len na základe technickej informácie. :) . Tie objektívne dobré parametre sú nespochybniteľný benefit navyše a nemusím vymýšlať bláboly o zlepšeniach o niekoľko levelov. Stačia fakty... Nepoužívam už 15 rokov nejakú podporu predaja formou oslavných zaplatených recenzií a PR masáže, to dôveru nebudí, skôr naopak..Silne "legračné" sú len tvoje "argumenty" bez akejkoľvek skúsenosti s realitou v tejto technicko-ekonomickej oblasti. Dojmológia nie je realita.
Naposledy upravil(a) BVa dne 01 dub 2019 14:58, celkem upraveno 1 x.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

lebo je 1.apríl. :D

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Keby len dnes, ty ho máš asi neustále :D

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Jason
Asi se shodneme, že se poslouchá zvukový projev sestavy jako takové. Pokud i zbytek tvé sestavy je postaven na úroveň Rotel RA413 tak nechápu proč tady řešíš kabely atd. Tady jsou prostě fandové, kteří se postupně snaží dostat na co nejlepší možnou úroveň domácího poslechu hudby a evidentně se jim to daří a mají z toho radost. Tvé osobní zkušenosti se sestavou "Nezáleží na tom co máš, ale čo z toho máš!! :))" mohou být pro nějakého začátečníka zajímavé ale proč máš potřebu přesvědčovat lidi co už tento "entry level" mají za sebou a opravdu se k tomu nemají potřebu vracet. Neber to prosím jako nějaký povýšený pohled z mé strany a opravdu ti přeji užívej poslechu hudby ať z toho opravdu něco máš místo nekonečného argumentování na HIFI fórech.

Odpovědět