Jak vyrobit repro kabel
Re: Jak vyrobit repro kabel
BVa to nebola pre Vás odpoved. 

BVa
už si ve své prodejní poslechovce provedl potencionálnímu kupci "poctivý slepý ABX test" nějakého "entry" komerčního int. zesilovače za 300-400 EUR vedle svého integráče za 1.100 EUR? Aby si mohl vybrat levnější zesilovač když nepozná rozdíl.
už si ve své prodejní poslechovce provedl potencionálnímu kupci "poctivý slepý ABX test" nějakého "entry" komerčního int. zesilovače za 300-400 EUR vedle svého integráče za 1.100 EUR? Aby si mohl vybrat levnější zesilovač když nepozná rozdíl.
Ono je to aj o tom meraní že koncák čo má 2x200W/4 ohm za taku cenu čo ponuka v tej kvalite tažko aj dnes niekdo predáva.
Preto ich ludia kupuju.Ale hlavne koli tomu pomeru cena/výkon.
Jiri bohužial ale BVa sa bráni a to už aj vyše 10 rokov ( aj vyrábať zosik či monobloky z vačším výkonom ) dať ku nemu vhodnejšie kvalitnejšie a lepšie priestorovo rozmiestnené reproterminaly aj dať ho do napriklad aj do hlinikovej kvalitnejšej krabice (napr.https://www.audiophonics.fr/en/aluminiu ... 10335.html) atd. Ak by sa aj cena navýšila o cca 500€ ale aj tak by mal omnoho viacej zákaznikov a menej času písať po forach.
Kdo chce lepšiu "kvalitu" a hlavne ten dizajn rád o 500€ dá viac a kdo ekonomicku verziu kupi si tu čo je teraz v ponuke.
Preto ich ludia kupuju.Ale hlavne koli tomu pomeru cena/výkon.
Jiri bohužial ale BVa sa bráni a to už aj vyše 10 rokov ( aj vyrábať zosik či monobloky z vačším výkonom ) dať ku nemu vhodnejšie kvalitnejšie a lepšie priestorovo rozmiestnené reproterminaly aj dať ho do napriklad aj do hlinikovej kvalitnejšej krabice (napr.https://www.audiophonics.fr/en/aluminiu ... 10335.html) atd. Ak by sa aj cena navýšila o cca 500€ ale aj tak by mal omnoho viacej zákaznikov a menej času písať po forach.

Kdo chce lepšiu "kvalitu" a hlavne ten dizajn rád o 500€ dá viac a kdo ekonomicku verziu kupi si tu čo je teraz v ponuke.
jimmi
já vím, že výkon poměr/cena je u BVa produktů skvělá.
Ale zase na druhou stranu vím, že to není zesilovačová "konečná" ačkoliv jsou o tom BVa zákaznící přesvědčeni a dávají to najevo.
já vím, že výkon poměr/cena je u BVa produktů skvělá.
Ale zase na druhou stranu vím, že to není zesilovačová "konečná" ačkoliv jsou o tom BVa zákaznící přesvědčeni a dávají to najevo.
Naposledy upravil(a) Jiri dne 01 dub 2019 15:27, celkem upraveno 1 x.
Takže si môžu urobiť test aký chcú aj doma, bez stresu a ovplyvňovania. Žiadna "masáž" typu "no nepočuješ to??" a podobne sa nekoná, každý si zvolí čo mu vyhovuje. A už som urobil ABX test troch verzií preampu, dopadol vcelku podľa predpokladov, na úrovni hádzania mincou..často v porovnaní s vlastným prineseným zosilňovačom,, mnohí si ho aj požičajú a odskúšajú doma po niekoľko dní predtým, než sa rozhodnú...)
Len k tej radosti a zvýšeniu úrovne potrebujú evidentne vidieť a vedieť čo vlastne "počúvajú"Tady jsou prostě fandové, kteří se postupně snaží dostat na co nejlepší možnou úroveň domácího poslechu hudby a evidentně se jim to daří a mají z toho radost.

BVa
tak ještě jednou, už si ve své prodejní poslechovce provedl potencionálnímu kupci "poctivý slepý ABX test" nějakého "entry" komerčního int. zesilovače za 300-400 EUR vedle svého integráče za 1.100 EUR?
Provedl sis ho aspoň ty sám?
tak ještě jednou, už si ve své prodejní poslechovce provedl potencionálnímu kupci "poctivý slepý ABX test" nějakého "entry" komerčního int. zesilovače za 300-400 EUR vedle svého integráče za 1.100 EUR?
Provedl sis ho aspoň ty sám?
BVa a čo Vám stále bráni reálne vyrobiť taký zosilnovač (ak by aj to vnutro bolo cca totožné ) v tej verzii ako som písal vyššie.
Reproterminaly kvalitnejšie aj ich lepšie rozmiestnenie od seba v tej hlinikovej krabici a za cenu napr. o 500€ viac ako je terajšia verzia PA300SSE.
Reproterminaly kvalitnejšie aj ich lepšie rozmiestnenie od seba v tej hlinikovej krabici a za cenu napr. o 500€ viac ako je terajšia verzia PA300SSE.
BVa kychtax ponukal aj dalšiu alternativu TUNING že Vám dodá kvalitnejšiu vnutornu kabeláž či mu ju dáte tiež do koncáku ...samozrejme za príplatok na prácu naviac.
Jiri
A ty ?? Ja nie som laický užívateľ a potenciálny zákazník, ktorý sa rozhoduje na základe "posluchového" dojmu.. Inak samozrejme som si také testy urobil, pri mizerných ( a pritom často aj výrazne drahších) strojov je rozdiel počuť. Ale určite to nie sú rozdiely typu 0,001% vs 0,05% alebo odstup 115dB vs.100dB. Počuť je to pri rádovo väčších rozdieloch. A takých strojov je dosť, bez ohľadu na cenovú kategóriu. Každý sa slobodne rozhodne.Často aj pre objektívne výrazne horší (skreslenia, odstup, výkon..) stroj. Je to ich vec. Ale preto, že sa tak rozhodli to neznamená že zvolili objektívne lepší stroj. To je podstata.
jimmy
. A "záhradná hadica" sa tam nezmestí.
A ty ?? Ja nie som laický užívateľ a potenciálny zákazník, ktorý sa rozhoduje na základe "posluchového" dojmu.. Inak samozrejme som si také testy urobil, pri mizerných ( a pritom často aj výrazne drahších) strojov je rozdiel počuť. Ale určite to nie sú rozdiely typu 0,001% vs 0,05% alebo odstup 115dB vs.100dB. Počuť je to pri rádovo väčších rozdieloch. A takých strojov je dosť, bez ohľadu na cenovú kategóriu. Každý sa slobodne rozhodne.Často aj pre objektívne výrazne horší (skreslenia, odstup, výkon..) stroj. Je to ich vec. Ale preto, že sa tak rozhodli to neznamená že zvolili objektívne lepší stroj. To je podstata.
jimmy
Zdravý rozum a averzia robiť zbytočnosti..Zmenou krabice nič sa objektívne nezlepší, len sa nezmyselne zdvihne cena. Pokiaľ ide o terminály, ďaleko rozumnejšie a lacnejšie je použiť rozmerovo "normálne" banániky alebo vidličky. Zmena káblov vnútri je bezpredmetná, je tam len asi 20cm kábel 2x2,5mm2 k výstupným svorkám..a čo Vám stále bráni reálne vyrobiť...

BVa
Cenu naviac zaplatí potencialny kupec. To neberiem ako argument ale len ako vyhováranie.
Reprokáble su MOC hrube (presne o tom píšem )a originál su od výroby maju vidličky a bužirky NEDA sa to zmeniť. Nedaju sa použiť u verzie zosilnovača PA300SSE ako su tam teraz na tesno blízko REPROTERMINALY !
Hlínikova krabica znamená menšie rušenie ,terminaly kvalitnejšie maju lepší kontakt a teda vačšiu styčnu plochu a tým pádom ak su dalej od seba aj zníženie až zmenšenie náhodného skratu ak sa pod váhou povolia reprokáble.
Tema je o reprokábloch a to je aj niekedy ten problém , tá ich hrubka a problém pri zapojení na reproterminaly zosilnovača a niekedy aj reprosustav.
Cenu naviac zaplatí potencialny kupec. To neberiem ako argument ale len ako vyhováranie.
Reprokáble su MOC hrube (presne o tom píšem )a originál su od výroby maju vidličky a bužirky NEDA sa to zmeniť. Nedaju sa použiť u verzie zosilnovača PA300SSE ako su tam teraz na tesno blízko REPROTERMINALY !
Hlínikova krabica znamená menšie rušenie ,terminaly kvalitnejšie maju lepší kontakt a teda vačšiu styčnu plochu a tým pádom ak su dalej od seba aj zníženie až zmenšenie náhodného skratu ak sa pod váhou povolia reprokáble.
Tema je o reprokábloch a to je aj niekedy ten problém , tá ich hrubka a problém pri zapojení na reproterminaly zosilnovača a niekedy aj reprosustav.

Naposledy upravil(a) jimmi dne 01 dub 2019 16:09, celkem upraveno 1 x.
Čiže, ešte raz to tu napíše a snáď to už pochopíš, alebo zas nebudes prehliadať... To čo mám doma, nemá nič spoločného s tým, o čom sa tu bavíme! .. Ja som káble ( o ktorých sa tu bavíme) a ich vplyv riešil na zostávach, ktoré mnohonásobne prevyšujú väčšinu tých, ktoré tu máš (máte) a vyjadrujem sa na základe toho!!! A nie len káblov..... Na základe toho som sa aj rozhodol akú zostavu chcem mať doma, koľko do čoho chcem investovať!!! Po mojich skúsenostiach som sa rozhodol, že sa zameram viac na akustiku, ako na dráhe komponenty a dosiahol som úroveň ktorá mi stačí a ver, že tá úroveň prekvapila nejedného hifistu pri posluchuJiri píše: ↑01 dub 2019 15:01Jason
Asi se shodneme, že se poslouchá zvukový projev sestavy jako takové. Pokud i zbytek tvé sestavy je postaven na úroveň Rotel RA413 tak nechápu proč tady řešíš kabely atd. Tady jsou prostě fandové, kteří se postupně snaží dostat na co nejlepší možnou úroveň domácího poslechu hudby a evidentně se jim to daří a mají z toho radost. Tvé osobní zkušenosti se sestavou "Nezáleží na tom co máš, ale čo z toho máš!!)" mohou být pro nějakého začátečníka zajímavé ale proč máš potřebu přesvědčovat lidi co už tento "entry level" mají za sebou a opravdu se k tomu nemají potřebu vracet. Neber to prosím jako nějaký povýšený pohled z mé strany a opravdu ti přeji užívej poslechu hudby ať z toho opravdu něco máš místo nekonečného argumentování na HIFI fórech.

Ja som si počúvaním, iných zostáv urobil svoj názor na veci o hifi a celkovy marketing kolo toho.. Nebude viac o tom tu básniť, lebo mi je jasné, že mnohých majiteľov hifi zostáv sa to dotkne ako aj predajcov hifi komponentov, ale ku káblom sa vyjadrím, lebo v tom vidím najväčší........... ani neviem ako to nazvať, aby som niekoho tu nerozvasnil.... Ale asi viete všetci čo myslím...
jimmy
Je to tu OT a už som na to odpovedal aj na slovanete. A bola tam aj otázka, či by si na skrutku M6 použil maticu M8
A napr. toto

Je to tu OT a už som na to odpovedal aj na slovanete. A bola tam aj otázka, či by si na skrutku M6 použil maticu M8

je nezmysel bez reálneho základu..Náhodný skrat nie je v konkrétnom prípade zosilňovača žiadny problém, káble, ktoré vlastnou váhou povoľujú svorky neriešim.. Však si kúp, to, čo ti vyhovuje, sú aj stroje so svorkami ako na zváračke a 10cm od seba.Hlínikova krabica znamená menšie rušenie

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jasoň:
Jak mas vyresenou akustiku? Tzn. Jaka je mistnost, umisteni repro a poslechoveho mista? Jak probihal proces reseni akustiky - jak jsi dosel k tomu, co potrebujes resit? Jakym zpusobem jsi jednotlive upravy resil? Jaky je vysledek - mereni frekv. char. a dozvuku?
Jak mas vyresenou akustiku? Tzn. Jaka je mistnost, umisteni repro a poslechoveho mista? Jak probihal proces reseni akustiky - jak jsi dosel k tomu, co potrebujes resit? Jakym zpusobem jsi jednotlive upravy resil? Jaky je vysledek - mereni frekv. char. a dozvuku?
PítrsPraha.. - všetko je velmi dobré!!! Viem o čo ti ide, ako stále preto ti tak odpoviem!!
Ak chces napíš mi SZ.. Dohodneme stretnutie, môžeš si zobrať veci na meranie...prípadne aj nejaké káble skočíme poblíž k znamenie na HighEnd poskúšať
Ak chces napíš mi SZ.. Dohodneme stretnutie, môžeš si zobrať veci na meranie...prípadne aj nejaké káble skočíme poblíž k znamenie na HighEnd poskúšať

Naposledy upravil(a) Jason dne 01 dub 2019 16:25, celkem upraveno 2 x.