Jak vyrobit repro kabel
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak vyrobit repro kabel
Ještě jednou a snad naposled pro pitrse. Nevím o jaké pozornosti z mé strany vůči kabelům rady mluvíš. Jseš velice nepozorný a roztěkaný při čtení mých příspěvku. Protože jsem potřeboval 2x2.5m napájecí kabely, tak jsem si je vyrobil v hodnotě £5/m. Xlr propojovací 2x4m audioTruth (studiový audioquest)jsem asi před sedmi lety nechal poslat ze států za $200. Půlku jsem poslal kamarádovi do Česka půlku jsem si nechal a udělal z něj 2x2m ke svým aktivům. To bylo ještě v době, kdy jsem žádný slepý test neabsolvoval a honosil se titulem Hifista kabelista, slyšel jsem vsechno možné, každou změnu kabel velice přesvědčivě.
Takže Pitrsi opět mluvíš a nic nevíš, jako obvykle.
Takže Pitrsi opět mluvíš a nic nevíš, jako obvykle.
Antony
To je len jeden z limitov sluchu. "Dátový tok" sluchu je rádovo menší ako zraku. A kľudne si môžeš obidve nahrávky pustiť súčasne, ak to pokladáš za výhodu pri rozhodovaní.Nedokážeš současně poslouchat dva zvuky a porovnávat je.
Ak ich "zneviditelní" (doslovne!) tak sú pre sluch nerozlíšiteľné..Antony, obhajuješ neobhájiteľné.Slepý test může prokázat jen velmi hrubé odlišnosti. Černá/bílá, červená/zelená, potichu/nahlas, atd. Jemnější rozdíly zneviditelní, protože se k jejich odlišování nehodí
BVa
Naopak, považuji tímto nevhodnost slepých testů za prokázanou. Nefungují ani u tak jednoduché problematiky, jako je porovnávání barev.
Naopak, považuji tímto nevhodnost slepých testů za prokázanou. Nefungují ani u tak jednoduché problematiky, jako je porovnávání barev.
A přesně na těchto limitech padá smysl slepého testu.BVa píše: ↑03 dub 2019 08:58AntonyTo je len jeden z limitov sluchu. "Dátový tok" sluchu je rádovo menší ako zraku. A kľudne si môžeš obidve nahrávky pustiť súčasne, ak to pokladáš za výhodu pri rozhodovaní.Nedokážeš současně poslouchat dva zvuky a porovnávat je.Ak ich "zneviditelní" (doslovne!) tak sú pre sluch nerozlíšiteľné..Antony, obhajuješ neobhájiteľné.Slepý test může prokázat jen velmi hrubé odlišnosti. Černá/bílá, červená/zelená, potichu/nahlas, atd. Jemnější rozdíly zneviditelní, protože se k jejich odlišování nehodí
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Taková formulace v příspěvku, o kterém je řeč, napsána není. Snažíš se lhát i o takhle snadno prokazatelné věci... U člověka, který si (marně) hraje na superexakta, to překvapuje dvojnásob.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
davidhighend:
Okecávat to můžeš jak chceš, faktem zůstává, že kabelům ve své sestavě věnuješ výrazně větší pozornost a péči než lidi, kterým se za to na oko vysmíváš.
Okecávat to můžeš jak chceš, faktem zůstává, že kabelům ve své sestavě věnuješ výrazně větší pozornost a péči než lidi, kterým se za to na oko vysmíváš.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Popadesáté pro zvlášť vnímavého jedince: člověk z podstaty fungování mozku není schopen vnímat čistě akustický podnět. Člověk nemá schopnost vypnout podvědomé podprahové podněty, které jej ovlivňují, jako jsou nálada, psychický a fyzický stav, stres atd. Není čistější příklad demagogie a zaslepenosti vůči faktům než tohle tvé omílání nesmyslu, že člověk umí vypnout všechno vnímání (smyslové i mimosmyslové) kromě sluchu. Tímhle svým přístupem totálně znevěrohodňuješ vše ostatní, co píšeš.
Pokud měřák ukáže vadu měřené hodnoty, buď tam ta vada je, nebo je měřák vadný. Obě varianty jsou možné. Pokud měřák vždy ukáže vadu, je velmi pravděpodobné, že je vadný.
Metoda slepého testu vždy ukázala vadu u posluchače. Je tedy velmi pravděpodobné, že je to vadná metoda.
Metoda slepého testu vždy ukázala vadu u posluchače. Je tedy velmi pravděpodobné, že je to vadná metoda.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A závěrem jedna má aktuální zkušenost z porovnávání dvou komponent, ze které budou zaslepenci typu BVa kadit magi v kostkách.
Měl jsem doma dva velmi podobné DACy a rozhodoval se, který si ponechat. RME ADI-2 DAC a RME ADI-2 PRO. Celé to trvalo měsíc a něco. Při poctivém ABX porovnávání typu úsek jedné skladby pořád dokola (což je pro zdejší technokraty svatý grál zjišťování rozdílů) jsem rozdíly ve zvuku vnímal na hranici rozlišitelnosti a to max prvních pár minut. Pak se vše slilo do neidentifikovatelné směsice.
Tak jsem nějaký čas v řádu více dnů měl zapojený jeden DAC, pak druhý DAC. Napříč denní dobou, chutí poslouchat hudbu, jako podkres u práce či soustředěný poslech. A najednou rozdíly začaly vyplouvat velmi zřetelně. Na konci, tedy po tom cca měsíci a půl, kdy jsem měl oba DACy už jakž takž ušima "osahané", si stačilo pár desítek minut poslouchat jeden, pak druhý a se 100% úspěšností jsem poznal, který z těch dvou hraje.
Jak je to možný? Při tom úvodním ABX jsem neměl ani jeden naposlouchaný, neznal jsem jejich zvukovou charakteristiku, tudíž jsem nevěděl, na co se při poslechu mám zaměřit. Až po mnoha desítkách hodin poslechu jednoho i druhého na mně jinak známé aparatuře a hudbě, jsem si začal rozdílů všímat. Začal jsem vnímat, co je ve zvuku jinak oproti mýmu dosavadnímu DACu v SACD přehrávači. Nejsou nijak obrovské, ale jsou jasně slyšitelné. A na závěr, kdy už jsem měl jakž takž představu, čím se zvuk DAC od PRO liší, bylo mnohem jednodušší ty odlišné zvuky identifikovat.
Měl jsem doma dva velmi podobné DACy a rozhodoval se, který si ponechat. RME ADI-2 DAC a RME ADI-2 PRO. Celé to trvalo měsíc a něco. Při poctivém ABX porovnávání typu úsek jedné skladby pořád dokola (což je pro zdejší technokraty svatý grál zjišťování rozdílů) jsem rozdíly ve zvuku vnímal na hranici rozlišitelnosti a to max prvních pár minut. Pak se vše slilo do neidentifikovatelné směsice.
Tak jsem nějaký čas v řádu více dnů měl zapojený jeden DAC, pak druhý DAC. Napříč denní dobou, chutí poslouchat hudbu, jako podkres u práce či soustředěný poslech. A najednou rozdíly začaly vyplouvat velmi zřetelně. Na konci, tedy po tom cca měsíci a půl, kdy jsem měl oba DACy už jakž takž ušima "osahané", si stačilo pár desítek minut poslouchat jeden, pak druhý a se 100% úspěšností jsem poznal, který z těch dvou hraje.
Jak je to možný? Při tom úvodním ABX jsem neměl ani jeden naposlouchaný, neznal jsem jejich zvukovou charakteristiku, tudíž jsem nevěděl, na co se při poslechu mám zaměřit. Až po mnoha desítkách hodin poslechu jednoho i druhého na mně jinak známé aparatuře a hudbě, jsem si začal rozdílů všímat. Začal jsem vnímat, co je ve zvuku jinak oproti mýmu dosavadnímu DACu v SACD přehrávači. Nejsou nijak obrovské, ale jsou jasně slyšitelné. A na závěr, kdy už jsem měl jakž takž představu, čím se zvuk DAC od PRO liší, bylo mnohem jednodušší ty odlišné zvuky identifikovat.
Takže ešte raz a v skratke..
1.Prehodí sa kábel a počuje sa jasny rozdiel vo zvuku
(basnenie o priestore, vyškacha atď)
2. Prehodí kábel niekto iný (tak že počúvajúci nevie ktorý) a už je debata o nejakých nevhodnostiach testu!!
Toto je cela podstata všetkého tu!!
A žiadna akustika Jasonovej miestnosti, ani cena jeho zostavy, dokonca ani skúsenosti, chuť trollovat atd atď stym nič nemá, ako sa nejaký mrzuty ujo tu snaží nahovárať!!!!!
1.Prehodí sa kábel a počuje sa jasny rozdiel vo zvuku
(basnenie o priestore, vyškacha atď)
2. Prehodí kábel niekto iný (tak že počúvajúci nevie ktorý) a už je debata o nejakých nevhodnostiach testu!!
Toto je cela podstata všetkého tu!!
A žiadna akustika Jasonovej miestnosti, ani cena jeho zostavy, dokonca ani skúsenosti, chuť trollovat atd atď stym nič nemá, ako sa nejaký mrzuty ujo tu snaží nahovárať!!!!!
Pitrs
Keď ti niekto za zadkom nečakane vystrelí tak si naložíš do gatí..A je to čisto zvukový podnet (a rolíšiteľný, aj podľa následkov
!) .
Antony
.
Ja zase považujem sighted testy za nevhodné pri porovnávaní zvuku.
Čo je audiometria na ORL? A na základe čoho lekár určí stav a schopnosti sluchu? Hovorí ti alebo ukazuje čo a kedy pustí do sluchátok?? Tak nekecaj..člověk z podstaty fungování mozku není schopen vnímat čistě akustický podnět.
človek sám to nedokáže.. Preto je nutné ak má ísť čiste o hodnotenie sluchového podnetu , všetky ostatné podnety eliminovať ,nezávisle na vôli a podvedomej snahe subjektu.že člověk umí vypnout všechno vnímání (smyslové i mimosmyslové) kromě sluchu
Keď ti niekto za zadkom nečakane vystrelí tak si naložíš do gatí..A je to čisto zvukový podnet (a rolíšiteľný, aj podľa následkov

Antony
Presne na týchto limitoch sluchu padajú argumenty o validite "posluchových" testov , kedy je známe čo sa práve počúva. Sú to testy obrazotvornosti a imaginácie, nie testy zvuku .A přesně na těchto limitech padá smysl slepého testu.
No samozrejme že slepé testy pri rozlíšení farieb fungovať nebudú. Ale oftalmológ ti kľudne vyšetrí farbocit aj keď budeš mať uši zakrytéNefungují ani u tak jednoduché problematiky, jako je porovnávání barev.

Ja zase považujem sighted testy za nevhodné pri porovnávaní zvuku.
Jason:
Zkus si ty barvy. Taky si špatnou metodou dokážeš, že je nerozlišíš.
Zkus si ty barvy. Taky si špatnou metodou dokážeš, že je nerozlišíš.
Antony presne tak.. Tak mi ale vysvetli ako je možné, že niekto vymení kábel a je schopný počuť rozdiel.. Čiže ja uvidím inú farbu a budem vedieť ci je iná... Nebudem! , len budem vedieť ze ju niekto "vymenil". Asi tak?
podľa BVa sú všetci evidentne prakticky úplne hluchí ... ABX testy to jednoznačne dokazujú!
... ale potom sme všetci aj prakticky úplne slepí!
Ako jednoznačný dôkaz na to stačí tiež iba pár "správne zvolených" porovnávacích testov na farby obsahujúcich "syndróm ABX":
http://brainden.com/hlavolamy/zrakove-k ... pp_gal]/8/
http://brainden.com/hlavolamy/zrakove-k ... pp_gal]/7/
http://brainden.com/hlavolamy/zrakove-k ... pp_gal]/6/

... ale potom sme všetci aj prakticky úplne slepí!
Ako jednoznačný dôkaz na to stačí tiež iba pár "správne zvolených" porovnávacích testov na farby obsahujúcich "syndróm ABX":
http://brainden.com/hlavolamy/zrakove-k ... pp_gal]/8/
http://brainden.com/hlavolamy/zrakove-k ... pp_gal]/7/
http://brainden.com/hlavolamy/zrakove-k ... pp_gal]/6/
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Ja se nikomu nevysmivam ty Jaryne, o čem to zase mluvíš. Ty zase nectes pozorně a prekrucuješ fakta. Ty všechny kabely co mám, mám ještě z doby, kdy jsem byl hlupák jako ty. Pořad ti to není jasné, nebo potřebuješ nějakou speciální pomoc k rozluštění pro tebe velice složité hádanky.PítrsPraha píše: ↑03 dub 2019 09:12davidhighend: