Jak vyrobit repro kabel

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od PavelDosko »

No ono to vypada jen na dalsi bajku... tak at se ti podari kabel ktery bude hrat lip nez vsechny ty co dle tebe hraji stejne ...

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Ďakujem.. Ak sa mi to podarí, dam vedieť aj s adekvátnym dôkazom :)

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

Já osobně moc nechápu absolutní pozici - ....není možné,nemůžete slyšet já to zkoušel,....dokaž to....
Byl jsem u výrobce zesilovačů který nevyrábí ani neprodává žádné kabely,přesto na předvádění měl zapojené síťové kabely (cca 10-20tis ks)kupované-značkové(známé),signálové zase jiný výrobce cena zase kolem 15tis,.....krátká debata proběhla,s tím že je to takto lepší....ale dál ať si každý zkouší sám dle svého.....
-nechápu proč si nechat brát svobodu v rozhodování o tom co budu doma poslouchat já sám,ne někdo kdo už nemá o hi-fi žádné iluze a za dostačující považuje něco jiného,nikdy bych jako první nikoho za tohle neoznačil jako člověka postiženého halucinacemi nebo hluchotou.......
Když jsem zkoušel testy které nabízel PMA různě na fórech tak jsem většinou(ne pokaždé) slyšel rozdíly,nekdy bylo složité i vůbec si sám pro sebe ty rozdíly popsat....ale neumím je rozeznat opakovaně v 10 z 10,přitom když jsem po čase znovu zkoušel ten samý vzorek - znovu jsem zaznamenal rozdíl,u některých i vím že to byl ten samý rozdíl ve zvuku,....ale opět ne opakovaně 10 z 10,ani 8 z 10,....proto si myslím - spíše jsem přesvědčen že metoda ABX je vadná,
Rozdíly v zesilovačích jsou to tu nikdo nepopírá....popírá to jen metodika a výsledky testu ABX
Po nějaké době zkoušení tohohle jsem došel k tomu že ke spokojenosti doma nepotřebuju výběr věcí do sestavy podle testu ABX,do koše s ním :D

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

kychtax píše:
03 dub 2019 16:12
Jasone, jak vyrobit kvalitní reprokabel..
pořádný průřez 4mm+, geometrie "double helix". Slušné banánky. Neletovat. pořádně zpevnit a stáhnout dráty. A to podstatné... jsou .. kvalitní dráty. ;)
Toto už psal BVa. Normální křížová čtyřka. Aspoň nějaká shoda.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Obočím k tématu. V aktuálním čísle magazínu Spark vydal Merhaut článek o HiFi nesmyslech. Pár zdejších členů je citováno. Stojí to za to.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

kychtax píše:
03 dub 2019 16:12
Jasone, jak vyrobit kvalitní reprokabel..
pořádný průřez 4mm+, geometrie "double helix". Slušné banánky. Neletovat. pořádně zpevnit a stáhnout dráty. A to podstatné... jsou .. kvalitní dráty. ;)
A co reprokabely NORDOST Valhalla a Odin které nejsou geometrie "double helix“, nejsou ani zpevněné a stáhnuté a mají dokonce letované konektory? Zvuk u lachima jsi popisoval v superlativech, hrál by u něj lépe Tvůj kabel vyrobený pravděpodobně podle zásad které jsi zde přednesl?
A protože jsi podle svých předchozích reakcí slušně podrážděný, tak chci uvézt, že to není ode mě žádné rýpání, ale námět na zamyšlení, jestli není v Tvých úvahách náhodou něco špatně.
Noble Audio - výroba a prodej

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

svartenatt píše:
03 dub 2019 18:31
Obočím k tématu. V aktuálním čísle magazínu Spark vydal Merhaut článek o HiFi nesmyslech. Pár zdejších členů je citováno. Stojí to za to.
Kdo to je Merhaut, to je nějaký arbitr přes tyto věci? Názor od něho by mě zajímal jen v oblasti muziky a antén. Tím ale nechci říci, že v něčem nemá pravdu.
V magazínech může vydat kdokoli cokoli pokud to neodporuje zákonům dané země.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

To je neskutečný, že jste tu za jeden týden naplácali opět 25stran žvástů o kabelech ... takže vlastně úplně o ničem.
Tady je opravdu sešlost kabelomaniaků. Jako by to nestačilo, tak se tyhle šňůrky řeší pro jistotu ještě v 90% ostatních vláken ... :roll:

Bejt tu adminem, tak zakážu psát o kabelech a založil bych Káblforum ... to Vám to neleze na budku??? *thumbs down*

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

To jo . To už se nedá číst. Forum Kabelmánie by stálo zato založit a neplevelit tady nekonečnýma hádkami toto forum.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Kdo tu stále vytahuje "káble" a dožaduje sa odpovedí a dokazovania? Ja občas reagujem ale povedz teda napíš to pravé meno(nick). :D

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

V tématu o kabelech se píše o kabelech... Tomu říkám podnět k divení a stížnostem, fakt. Dokonce se tu sešli kabelomaniaci, aha. Ti přece tady nemají co dělat, když je téma "Jak vyrobit repro kabel". Nejspíš patří na fórum o botaskách, kde se zase pro změnu nesmí psát o botaskách.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

marvinnrv píše:
04 dub 2019 09:27
To je neskutečný, že jste tu za jeden týden naplácali opět 25stran žvástů o kabelech ... takže vlastně úplně o ničem.
Tady je opravdu sešlost kabelomaniaků. Jako by to nestačilo, tak se tyhle šňůrky řeší pro jistotu ještě v 90% ostatních vláken ... :roll:

Bejt tu adminem, tak zakážu psát o kabelech a založil bych Káblforum ... to Vám to neleze na budku??? *thumbs down*
Jen bych si dovolil Tě upozornit na fakt, že toto je vlákno o kabelech, asi jsi to přehlédl.
A protože se v ostatních tématech nic neděje může člověku přijít, že celé fórum je o kabelech.
Druhá věc je, že tu zejména Jason a na něj zbytečně dlouho reagující členové nasázeli tuze mnoho plevele, to ano.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Neboj, nepřehlédnul jsem nic, vidím že je to vlákno JAK VYROBIT REPRO KABEL. Jen myslím, že by toto téma mohlo bejt vyřešeno na prvních 10 stránkách, ale jak tady někdo začne něco o kabelech, rozjede se brainstorming jak sviňa, kterej nemá u žádného jiného tématu obdoby. On je ten kabel totiž tak strašně důležitej na té celé sestavě že? A to že se pak kabely řeší v každém druhém vlákně, aniž by vlákno kabelům bylo věnováno, to snad ti moudří zde musejí přiznat ať už chtějí nebo ne.

V HiFi a našem koníčku je nepřeberné množství jiných zajímavích věcí, že tu ale vládnou světu kabely je trochu deprimující...

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

U mě naštěstí vládne muzika.

Tož, henté kabelé, to sú hen taký folklór.. :)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

marvinnrv píše:
04 dub 2019 10:46
V HiFi a našem koníčku je nepřeberné množství jiných zajímavích věcí, že tu ale vládnou světu kabely je trochu deprimující...
Mj. i proto jsem zalozil vlakno o Jasonove velmi dobre akusticky resene poslechovce. Sam zde uvedl, ze si uvedomil, jak je akustika zasadni a proto ji venuje velkou pozornost.
O nedulezitych kabelech, ktere ma navic navzdy vyresene, tu vydrzel psat dlouhe dny. O podle nej dulezite akustice, kterou dukladne resil s velmi dobrym vysledkem zatim nenapsal ani carku. To je zvlastni a je to skoda.

Odpovědět