Jak vyrobit repro kabel
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Jak vyrobit repro kabel
No ono to vypada jen na dalsi bajku... tak at se ti podari kabel ktery bude hrat lip nez vsechny ty co dle tebe hraji stejne ...
Ďakujem.. Ak sa mi to podarí, dam vedieť aj s adekvátnym dôkazom 

Já osobně moc nechápu absolutní pozici - ....není možné,nemůžete slyšet já to zkoušel,....dokaž to....
Byl jsem u výrobce zesilovačů který nevyrábí ani neprodává žádné kabely,přesto na předvádění měl zapojené síťové kabely (cca 10-20tis ks)kupované-značkové(známé),signálové zase jiný výrobce cena zase kolem 15tis,.....krátká debata proběhla,s tím že je to takto lepší....ale dál ať si každý zkouší sám dle svého.....
-nechápu proč si nechat brát svobodu v rozhodování o tom co budu doma poslouchat já sám,ne někdo kdo už nemá o hi-fi žádné iluze a za dostačující považuje něco jiného,nikdy bych jako první nikoho za tohle neoznačil jako člověka postiženého halucinacemi nebo hluchotou.......
Když jsem zkoušel testy které nabízel PMA různě na fórech tak jsem většinou(ne pokaždé) slyšel rozdíly,nekdy bylo složité i vůbec si sám pro sebe ty rozdíly popsat....ale neumím je rozeznat opakovaně v 10 z 10,přitom když jsem po čase znovu zkoušel ten samý vzorek - znovu jsem zaznamenal rozdíl,u některých i vím že to byl ten samý rozdíl ve zvuku,....ale opět ne opakovaně 10 z 10,ani 8 z 10,....proto si myslím - spíše jsem přesvědčen že metoda ABX je vadná,
Rozdíly v zesilovačích jsou to tu nikdo nepopírá....popírá to jen metodika a výsledky testu ABX
Po nějaké době zkoušení tohohle jsem došel k tomu že ke spokojenosti doma nepotřebuju výběr věcí do sestavy podle testu ABX,do koše s ním
Byl jsem u výrobce zesilovačů který nevyrábí ani neprodává žádné kabely,přesto na předvádění měl zapojené síťové kabely (cca 10-20tis ks)kupované-značkové(známé),signálové zase jiný výrobce cena zase kolem 15tis,.....krátká debata proběhla,s tím že je to takto lepší....ale dál ať si každý zkouší sám dle svého.....
-nechápu proč si nechat brát svobodu v rozhodování o tom co budu doma poslouchat já sám,ne někdo kdo už nemá o hi-fi žádné iluze a za dostačující považuje něco jiného,nikdy bych jako první nikoho za tohle neoznačil jako člověka postiženého halucinacemi nebo hluchotou.......
Když jsem zkoušel testy které nabízel PMA různě na fórech tak jsem většinou(ne pokaždé) slyšel rozdíly,nekdy bylo složité i vůbec si sám pro sebe ty rozdíly popsat....ale neumím je rozeznat opakovaně v 10 z 10,přitom když jsem po čase znovu zkoušel ten samý vzorek - znovu jsem zaznamenal rozdíl,u některých i vím že to byl ten samý rozdíl ve zvuku,....ale opět ne opakovaně 10 z 10,ani 8 z 10,....proto si myslím - spíše jsem přesvědčen že metoda ABX je vadná,
Rozdíly v zesilovačích jsou to tu nikdo nepopírá....popírá to jen metodika a výsledky testu ABX
Po nějaké době zkoušení tohohle jsem došel k tomu že ke spokojenosti doma nepotřebuju výběr věcí do sestavy podle testu ABX,do koše s ním

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Obočím k tématu. V aktuálním čísle magazínu Spark vydal Merhaut článek o HiFi nesmyslech. Pár zdejších členů je citováno. Stojí to za to.
A co reprokabely NORDOST Valhalla a Odin které nejsou geometrie "double helix“, nejsou ani zpevněné a stáhnuté a mají dokonce letované konektory? Zvuk u lachima jsi popisoval v superlativech, hrál by u něj lépe Tvůj kabel vyrobený pravděpodobně podle zásad které jsi zde přednesl?
A protože jsi podle svých předchozích reakcí slušně podrážděný, tak chci uvézt, že to není ode mě žádné rýpání, ale námět na zamyšlení, jestli není v Tvých úvahách náhodou něco špatně.
Noble Audio - výroba a prodej
Kdo to je Merhaut, to je nějaký arbitr přes tyto věci? Názor od něho by mě zajímal jen v oblasti muziky a antén. Tím ale nechci říci, že v něčem nemá pravdu.svartenatt píše: ↑03 dub 2019 18:31Obočím k tématu. V aktuálním čísle magazínu Spark vydal Merhaut článek o HiFi nesmyslech. Pár zdejších členů je citováno. Stojí to za to.
V magazínech může vydat kdokoli cokoli pokud to neodporuje zákonům dané země.
To je neskutečný, že jste tu za jeden týden naplácali opět 25stran žvástů o kabelech ... takže vlastně úplně o ničem.
Tady je opravdu sešlost kabelomaniaků. Jako by to nestačilo, tak se tyhle šňůrky řeší pro jistotu ještě v 90% ostatních vláken ...
Bejt tu adminem, tak zakážu psát o kabelech a založil bych Káblforum ... to Vám to neleze na budku???
Tady je opravdu sešlost kabelomaniaků. Jako by to nestačilo, tak se tyhle šňůrky řeší pro jistotu ještě v 90% ostatních vláken ...

Bejt tu adminem, tak zakážu psát o kabelech a založil bych Káblforum ... to Vám to neleze na budku???

To jo . To už se nedá číst. Forum Kabelmánie by stálo zato založit a neplevelit tady nekonečnýma hádkami toto forum.
Kdo tu stále vytahuje "káble" a dožaduje sa odpovedí a dokazovania? Ja občas reagujem ale povedz teda napíš to pravé meno(nick). 

V tématu o kabelech se píše o kabelech... Tomu říkám podnět k divení a stížnostem, fakt. Dokonce se tu sešli kabelomaniaci, aha. Ti přece tady nemají co dělat, když je téma "Jak vyrobit repro kabel". Nejspíš patří na fórum o botaskách, kde se zase pro změnu nesmí psát o botaskách.
Jen bych si dovolil Tě upozornit na fakt, že toto je vlákno o kabelech, asi jsi to přehlédl.marvinnrv píše: ↑04 dub 2019 09:27To je neskutečný, že jste tu za jeden týden naplácali opět 25stran žvástů o kabelech ... takže vlastně úplně o ničem.
Tady je opravdu sešlost kabelomaniaků. Jako by to nestačilo, tak se tyhle šňůrky řeší pro jistotu ještě v 90% ostatních vláken ...![]()
Bejt tu adminem, tak zakážu psát o kabelech a založil bych Káblforum ... to Vám to neleze na budku???![]()
A protože se v ostatních tématech nic neděje může člověku přijít, že celé fórum je o kabelech.
Druhá věc je, že tu zejména Jason a na něj zbytečně dlouho reagující členové nasázeli tuze mnoho plevele, to ano.
Neboj, nepřehlédnul jsem nic, vidím že je to vlákno JAK VYROBIT REPRO KABEL. Jen myslím, že by toto téma mohlo bejt vyřešeno na prvních 10 stránkách, ale jak tady někdo začne něco o kabelech, rozjede se brainstorming jak sviňa, kterej nemá u žádného jiného tématu obdoby. On je ten kabel totiž tak strašně důležitej na té celé sestavě že? A to že se pak kabely řeší v každém druhém vlákně, aniž by vlákno kabelům bylo věnováno, to snad ti moudří zde musejí přiznat ať už chtějí nebo ne.
V HiFi a našem koníčku je nepřeberné množství jiných zajímavích věcí, že tu ale vládnou světu kabely je trochu deprimující...
V HiFi a našem koníčku je nepřeberné množství jiných zajímavích věcí, že tu ale vládnou světu kabely je trochu deprimující...
U mě naštěstí vládne muzika.
Tož, henté kabelé, to sú hen taký folklór..
Tož, henté kabelé, to sú hen taký folklór..

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mj. i proto jsem zalozil vlakno o Jasonove velmi dobre akusticky resene poslechovce. Sam zde uvedl, ze si uvedomil, jak je akustika zasadni a proto ji venuje velkou pozornost.
O nedulezitych kabelech, ktere ma navic navzdy vyresene, tu vydrzel psat dlouhe dny. O podle nej dulezite akustice, kterou dukladne resil s velmi dobrym vysledkem zatim nenapsal ani carku. To je zvlastni a je to skoda.