NA píše: ↑04 dub 2019 10:33Toto aj tak niekomu stále nedôjde.. To bude asi už diagnóza, a vážna :/
K téme..
plánujem vyrobiť dva káble, (resp. dva páry) pri ktorom, jeden bude vyrobený podľa nejaké zaujímavéj konštrukcií a materiálu, ku ktorému sa tu (snáď dopátram) a druhy bude klasický môj.. Oba samozrejme hodím do rovnakého "obalu", potom sa bude skúšať a skúšaťsamozrejme, že nie len na mojej lacnej zostave za ktorú sa hanbím (
) ani fiktívnej posluchárni, ktorú som sem neposlal
.
Jak vyrobit repro kabel
Re: Jak vyrobit repro kabel
Stačí to prostě nečíst. Sám říkáš, že po chvilce je to jasné, o čem to které vlákno je, a to i kdyby se zrovna nejmenovalo "..kabel.."marvinnrv píše: ↑04 dub 2019 10:46Neboj, nepřehlédnul jsem nic, vidím že je to vlákno JAK VYROBIT REPRO KABEL. Jen myslím, že by toto téma mohlo bejt vyřešeno na prvních 10 stránkách, ale jak tady někdo začne něco o kabelech, rozjede se brainstorming jak sviňa, kterej nemá u žádného jiného tématu obdoby. On je ten kabel totiž tak strašně důležitej na té celé sestavě že? A to že se pak kabely řeší v každém druhém vlákně, aniž by vlákno kabelům bylo věnováno, to snad ti moudří zde musejí přiznat ať už chtějí nebo ne.
ely je trochu deprimující...
Tak na co čekáš, založ vlákno

Jako že antikabel vlákno? 

Nordost je "fabricky" udělaný kabel. Který stejně jako Nordost doma nikdo neudělá. Ani pytel, když Nordost např. zkracuje, jej neletuje.. Určitě víš, o čem je řeč.NA píše: ↑04 dub 2019 09:15A co reprokabely NORDOST Valhalla a Odin které nejsou geometrie "double helix“, nejsou ani zpevněné a stáhnuté a mají dokonce letované konektory? Zvuk u lachima jsi popisoval v superlativech, hrál by u něj lépe Tvůj kabel vyrobený pravděpodobně podle zásad které jsi zde přednesl?
A protože jsi podle svých předchozích reakcí slušně podrážděný, tak chci uvézt, že to není ode mě žádné rýpání, ale námět na zamyšlení, jestli není v Tvých úvahách náhodou něco špatně.
Měl jsi někdy Odin v ruce? Je dostatečně tuhý, zpevněný.
Double helix není jediná dobrá geo. Je to jedna z možností.
Plánuješ Ty náhradu za Rainbow (který skončil)? Celkem by mně to zajímalo. Myslím si, že se malovýrobci dělat RK nevyplatí. Jsem zvědav, jestli s něčím příjdeš. Sroll prodáváš.. Máš svůj prototyp, který ho překonal? Podělíš se?
Co si pamatuji, zkoušel jsi dráty Neotech.. hihih

Nordost u reprokebelů koncovky letuje a Pytel ne, co z toho vyplývá?
Ano, po téměř dvou letech snažení se povedlo udělat kabely které mohou v mé sestavě nahradit doposud používané reprokabely Sroll Purity Oil,které jsem pořídil se zesilovačem a doposud mi byly zaplatitelnou referencí, nejsem přecijen příznivcem až příliš nákladných kabelů.
Nové reprokabely jsou v konečné vývojové fázi, tedy v řešení finálního designu. Chci aby i dobře vypadaly a ještě aby vzhled korespondoval se jejich jménem. Celkem jsem se u toho vyřádil.
Jak je mým zvykem, tak jsem opět nechal vzorky dosahující nejlepších výsledků porovnat u několika kompetentních lidí (dobrá sestava, akustika, schopnost slyšet a umět to i převézt do slov), opět bez znalosti technických detailů a jakéhokoli náznaku nějaké ceny. Dostal jsem zpětné vazby popisující rozdíly mezi vzorky které se v podstatě shodují s tím co mam k nim v poznámkách já. Další potvrzení, že rozdíly mezi kabely existují a jsou za odpovídajících podmínek vnímány. Testující subjekty kromě porovnání vzorků provedly i konfrontaci se svými domácími kabely v cenách 40-230.000,- a dostal jsem tedy i názor na cenové zařazení zvuku nejlepšího z mých vzorků. Ten mě potěšil, ale nebude zasahovat do výsledné prodejní ceny. Můj styl cenotvorby nebere jako hlavní parametr dosažený zvuk vzhledem ke konkurenci, ale hodně hledí na cenové náklady, tak budou nové kabely i přes své výkony za velmi rozumnou cenu. A to i když jsem byl upozorňován na to, že to odradí mnoho zkušených hifistů, protože obecně platí, že není zvykem aby levné výrobky byly moc dobré. Noble Audio ale nikdy nebylo značkou pro snobsky smýšlející audiophili, pro ty je tu značek myslím víc než dost.
Ano, je to tak, Rainbow v nabídce nahradí zvukově vyspělejší NightSky, kabely s frekvenčně velmi dobře vyváženým zvukem, výbornou dynamikou i prostorem a se zajímavým designem.
A jestli se výroba reprokabelu v podmínkách ruční malovýroby vyplatí? Pokud není cílem nějaké bohatnutí a generování zisků pro rozvoj podnikání, ale spíše možnost činit co člověka baví (což je v tomto případě vše v procesu-vývoj-výroba-obchod)a pokryje to v součinnosti s ostatním sortimentem běžné živobytí, tak za mě je odpověď ano.
Ano, po téměř dvou letech snažení se povedlo udělat kabely které mohou v mé sestavě nahradit doposud používané reprokabely Sroll Purity Oil,které jsem pořídil se zesilovačem a doposud mi byly zaplatitelnou referencí, nejsem přecijen příznivcem až příliš nákladných kabelů.
Nové reprokabely jsou v konečné vývojové fázi, tedy v řešení finálního designu. Chci aby i dobře vypadaly a ještě aby vzhled korespondoval se jejich jménem. Celkem jsem se u toho vyřádil.
Jak je mým zvykem, tak jsem opět nechal vzorky dosahující nejlepších výsledků porovnat u několika kompetentních lidí (dobrá sestava, akustika, schopnost slyšet a umět to i převézt do slov), opět bez znalosti technických detailů a jakéhokoli náznaku nějaké ceny. Dostal jsem zpětné vazby popisující rozdíly mezi vzorky které se v podstatě shodují s tím co mam k nim v poznámkách já. Další potvrzení, že rozdíly mezi kabely existují a jsou za odpovídajících podmínek vnímány. Testující subjekty kromě porovnání vzorků provedly i konfrontaci se svými domácími kabely v cenách 40-230.000,- a dostal jsem tedy i názor na cenové zařazení zvuku nejlepšího z mých vzorků. Ten mě potěšil, ale nebude zasahovat do výsledné prodejní ceny. Můj styl cenotvorby nebere jako hlavní parametr dosažený zvuk vzhledem ke konkurenci, ale hodně hledí na cenové náklady, tak budou nové kabely i přes své výkony za velmi rozumnou cenu. A to i když jsem byl upozorňován na to, že to odradí mnoho zkušených hifistů, protože obecně platí, že není zvykem aby levné výrobky byly moc dobré. Noble Audio ale nikdy nebylo značkou pro snobsky smýšlející audiophili, pro ty je tu značek myslím víc než dost.
Ano, je to tak, Rainbow v nabídce nahradí zvukově vyspělejší NightSky, kabely s frekvenčně velmi dobře vyváženým zvukem, výbornou dynamikou i prostorem a se zajímavým designem.
A jestli se výroba reprokabelu v podmínkách ruční malovýroby vyplatí? Pokud není cílem nějaké bohatnutí a generování zisků pro rozvoj podnikání, ale spíše možnost činit co člověka baví (což je v tomto případě vše v procesu-vývoj-výroba-obchod)a pokryje to v součinnosti s ostatním sortimentem běžné živobytí, tak za mě je odpověď ano.
Noble Audio - výroba a prodej
Na- tak jsem se díval na tvoje stránky, podle tvého 5% prodeje kabelu musíš prodávat asi auta. U všech repro máš napsaný -prodej ukončen. Takže kabely jsou jen doplňky?
Daliborre, jaká čest taková návštěva na mých stránkách…. Nezlob se na mě, ale jsi velmi nepozorný.
Všechny modely reprobeden nejsou ukončeny - model Waterfall je v nabídce.
Vyrabím dva velmi úspěšné modely síťových filtračních jednotek, ty jsi nějak zcela přehlédl.
Dělám i tuning reprobeden.
A nakonec v dotyčné debatě o konkurenci nebyla řeč o kabelech, ale o reprokabelech,(vyrobyl jsi snad reprokabel ne?,) a na ně platí ty procenta.
Všechny modely reprobeden nejsou ukončeny - model Waterfall je v nabídce.
Vyrabím dva velmi úspěšné modely síťových filtračních jednotek, ty jsi nějak zcela přehlédl.
Dělám i tuning reprobeden.
A nakonec v dotyčné debatě o konkurenci nebyla řeč o kabelech, ale o reprokabelech,(vyrobyl jsi snad reprokabel ne?,) a na ně platí ty procenta.
Noble Audio - výroba a prodej
Nepatrí toto dnešné PR "selfpromo" náhodou niekam inam? A otázka

je dosť provokatívna až "drzá" od výrobcu ..Ak by sa to neoplatilo, tak by to nerobil..Žiadne riziko, žiadne objektívne fakty len dymová clona a snake oil. Každý (neprerušený) vodič vedie signál, na dokumentovanie jeho " výhod" stačia len kvetnaté reči a "hrošia koža" . Profit v stovkách % , " veriacich" je dosť...Je to najlukratívnejšia oblasť " elektrotechniky". Asi takA jestli se výroba reprokabelu v podmínkách ruční malovýroby vyplatí?

BVa,
Je veliká škoda, že také nepleteš kabely.
Jak píšeš, je to nejlukrativnější segment v elektrotechnice, tudíž by jsi měl příjem zajištěn, protože věřících je mnoho (jak píšeš).
Dále by jsi nemusel psát příspěvky o hadím oleji, hroší kůži apod, protože by jsi musel solidárně být s ostatními výrobci loajální.
Že by to nebylo až tak špatné.Co?
Jak píšeš, je to nejlukrativnější segment v elektrotechnice, tudíž by jsi měl příjem zajištěn, protože věřících je mnoho (jak píšeš).
Dále by jsi nemusel psát příspěvky o hadím oleji, hroší kůži apod, protože by jsi musel solidárně být s ostatními výrobci loajální.
No zapoměl jsem, těch 95% jsou ty jedny reprobedny a ty síťové a ty napájecí filtrační jednotky .Pořád nechápu jak 5% repro kabelů může rozhodit jeden z půdy a na koleně vyrobený kabel. Aspoň podle provokací o špatného výběru stříbrného drátu a izolací. Tak potom vhozená rukavice! Můj šit kabel proti tvému kabelu. Jak repro tak napájecího. A to i poměr výkon a cena.
Dasta píše: ↑05 dub 2019 19:09BVa,
Asi je mimo rozsah tvého chápání, že to prostě není někomu "opravdu zapotřebí" , psát ke kusu drátu nesmysly, se kterýma si uslintaná oskarová děkovačka nezadá...
skypi,
Bylo to myšleno jako nadsázka, takže to vypadá, že s rozsahem chápání jseš na štíru ty.
Co má nebo nemá někdo zapotřebí, nech laskavě na něm, nedělej nikomu advokáta, v mnoha případech by jsi se mohl zklamat.
Bylo to myšleno jako nadsázka, takže to vypadá, že s rozsahem chápání jseš na štíru ty.
Co má nebo nemá někdo zapotřebí, nech laskavě na něm, nedělej nikomu advokáta, v mnoha případech by jsi se mohl zklamat.
Tak to bude asi řeč o mé maličkosti...

Že v tvém případě, Jiří, rozhodly o nákupu jen marketingové pindy a "recenze" zasloužilých hifistů, bez jakékoliv objektivizace, přesto že byla opakovaně přislíbená, připadá zase pro změnu srandovní mně

Zjevně nemá, protože to nedělá . Takže to okřikování si strč někam...
2 Dasta
skypi to v podstate vystihol..
skypi to v podstate vystihol..
Nie je to škoda, je to elementárna slušnosť. Nemám na to "žalúdok" a uživiť sa viem bez problémov aj slušne.. Pripomína mi to metódy "šmejdov"Je veliká škoda, že také nepleteš kabely.