Jak vyrobit repro kabel
Re: Jak vyrobit repro kabel
BVa,
Předpokládal jsem, že něco takového odpovíš.Na druhou stranu je dobré, když člověk dodržuje určité zásady.
Dovoluji si však podotknout, že ne každý výrobce kabeláže je podvodník a šmejd.
skypi,
Myslím,že vůbec nemá cenu se kousat do zadku, kvůli takovým věcem.
Předpokládal jsem, že něco takového odpovíš.Na druhou stranu je dobré, když člověk dodržuje určité zásady.
Dovoluji si však podotknout, že ne každý výrobce kabeláže je podvodník a šmejd.
skypi,
Myslím,že vůbec nemá cenu se kousat do zadku, kvůli takovým věcem.
Hoši, ale pořád je to mimo mého kabelu. Kdo se nebojí srovnání s hodně drahým kabelem jsem připraven do 100 km , moje sestava asi není náchylná na kabely.Pokud to bude propadák tak se pokloním a na hifi room řeknu pravdu. 
daliborr,
Rád bych porovnal tvůj kabel vůči svým Mondiale2 na svojí sestavě.
Ideální by bylo, kdyby jsi měl dva páry, používám biamping zapojení,v případě že ne propojíme svorky a budeme hrát pouze na jeden zesilovač.
Pouvažuj o tom, je to sice víc než 100km, ale mohl by jsi přijet s Pavlem Doškem, který mi slibuje návštěvu, já byl u něj už dvakrát, on ještě u mně ne.
Rád bych porovnal tvůj kabel vůči svým Mondiale2 na svojí sestavě.
Ideální by bylo, kdyby jsi měl dva páry, používám biamping zapojení,v případě že ne propojíme svorky a budeme hrát pouze na jeden zesilovač.
Pouvažuj o tom, je to sice víc než 100km, ale mohl by jsi přijet s Pavlem Doškem, který mi slibuje návštěvu, já byl u něj už dvakrát, on ještě u mně ne.
Sice je to offtopic z pohledu na repro kabely, ale má někdo zkušenosti s výměnou Ethernet kabelů? Pozoroval někdo změnu z běžného cat 5 na vyšší?
to daliborr
..odkud jsi?
Klidně přijeď - olomoucko.
..odkud jsi?
Klidně přijeď - olomoucko.
BVa zjevně nezná ceny za opravdu kvalitní materiál pro výrobu reprokabelů (zná jen cenu dvoulinky z OBI a laciných konstrukcí z profi branže kde se díky nutnosti hodně velkých délek drahé řešení nemůže akceptovat), ale já znám ceny dílů pro výrobu zesilovačů. A proto mohu konstatovat, že procentuální zisk na tomto reprokabelu bude obdobný jako ten co má on na svém zesilovači, takže přiměřený.
To, že jsou to většinou stovky procent u běžné High-end produkce je pravdou, ale jak jsem psal prodejní cenu nebudu stanovovat podle těchto příkladů.
Zvukový výsledek toho reprokabelu byl naslepo potvrzen testujícími subjekty a tím jsem se z mých soukromých poznatků a pocitů ze zvuku dostal k objektivnějšímu hodnocení, a že to pro BVa nejsou dostatečná fakta? S tím nic nenadělám. Rozumím tomu, že když budu na základě čehokoli přesvědčen, že rozdíl nemůže existovat, tak mě zákonitě musí nesmírně provokovat, že někdo jiný tvrdí opak. A pro svou neochvějnou víru je pak jednoduché přezírat, fakta o testech potvrzujících rozdíly. Osobně je mi lidí lapených touto slepou technokracií líto, protože musejí prožívat celkem muka při styku s realitou a navíc se opětovně svou snahou prosadit jejich osobní názor na věc pod emocemi rozlícenosti jednak energeticky vyčerpávají a ještě škodí svému zdraví. Protože i když to neumíme změřit a zdá se to nemožné, tak nehmotné emoce ovlivňují hmotná těla.
To, že jsou to většinou stovky procent u běžné High-end produkce je pravdou, ale jak jsem psal prodejní cenu nebudu stanovovat podle těchto příkladů.
Zvukový výsledek toho reprokabelu byl naslepo potvrzen testujícími subjekty a tím jsem se z mých soukromých poznatků a pocitů ze zvuku dostal k objektivnějšímu hodnocení, a že to pro BVa nejsou dostatečná fakta? S tím nic nenadělám. Rozumím tomu, že když budu na základě čehokoli přesvědčen, že rozdíl nemůže existovat, tak mě zákonitě musí nesmírně provokovat, že někdo jiný tvrdí opak. A pro svou neochvějnou víru je pak jednoduché přezírat, fakta o testech potvrzujících rozdíly. Osobně je mi lidí lapených touto slepou technokracií líto, protože musejí prožívat celkem muka při styku s realitou a navíc se opětovně svou snahou prosadit jejich osobní názor na věc pod emocemi rozlícenosti jednak energeticky vyčerpávají a ještě škodí svému zdraví. Protože i když to neumíme změřit a zdá se to nemožné, tak nehmotné emoce ovlivňují hmotná těla.
Noble Audio - výroba a prodej
Dasta ,paráda domluvím se s Pavlem a vyrazíme za hifistou.
Amalytik-rád bych se zastavila porovnal kabely, jsem ze Štěpánova u Olomouce.
Amalytik-rád bych se zastavila porovnal kabely, jsem ze Štěpánova u Olomouce.
daliborr,
Mluvil jsem teď s Pavlem, říkal, že se tebou domluví a přijedete
Posílám sz.
Mluvil jsem teď s Pavlem, říkal, že se tebou domluví a přijedete
Posílám sz.
NA píše: ↑06 dub 2019 09:30BVa zjevně nezná ceny za opravdu kvalitní materiál pro výrobu reprokabelů (zná jen cenu dvoulinky z OBI a laciných konstrukcí z profi branže kde se díky nutnosti hodně velkých délek drahé řešení nemůže akceptovat), ale já znám ceny dílů pro výrobu zesilovačů. A proto mohu konstatovat, že procentuální zisk na tomto reprokabelu bude obdobný jako ten co má on na svém zesilovači, takže přiměřený.
A znalosti a skúsenosti potrebné na vývoj a výrobu zosilňovačov sú porovnateľné so znalosťami potrebnými na montáž káblov ?
Nie pri výrobe káblov ich testuju ludia aj sluchom (nielen merakom ) a na roznych a kvalitnejších HIFI aparátoch a to je na tom potom náročnejšie.
Ak má niekdo filozofiu ( a rozny zástancovia čo to dalej šíria a si to nevyskušaju a nezistia aj posluchom ) že káble su nepodstatné a nemaju vplyv tak ten to nikdy nepochopí.
Ak má niekdo filozofiu ( a rozny zástancovia čo to dalej šíria a si to nevyskušaju a nezistia aj posluchom ) že káble su nepodstatné a nemaju vplyv tak ten to nikdy nepochopí.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
A ty si myslíš, zě zesilovač se testuje jen na měřácích.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano. Tedy aspon podle lidi, kteri zastavaji nazor, ze mereni plne dostacuje pro popis zvuku.
Ti sami lide pak tvrdi, ze dobre mereni automaticky znamena dobry zvuk.
Oboje je samozrejme v realu nesmysl.
Ti sami lide pak tvrdi, ze dobre mereni automaticky znamena dobry zvuk.
Oboje je samozrejme v realu nesmysl.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Zase žvaniš o něčem čemu prd rozumíš.
Ešte dodatok,samozrejme že vyrobiť kvalitný zosilnovač vyžaduje omoho viacej práce a umu znalostí technických praktických a aj omnoho drahšie vybavenie a vačšiu šikovnosť a trpezlivosť.jimmi píše: ↑06 dub 2019 11:09Nie pri výrobe káblov ich testuju ludia aj sluchom (nielen merakom ) a na roznych a kvalitnejších HIFI aparátoch a to je na tom potom náročnejšie.
Ak má niekdo filozofiu ( a rozny zástancovia čo to dalej šíria a si to nevyskušaju a nezistia aj posluchom ) že káble su nepodstatné a nemaju vplyv tak ten to nikdy nepochopí.![]()
Obyčajný kábel ( že kupi hotovu metráž dá oplet tienenie a našrobuje koncovky ) dokáže vyrobiť "hocikdo z hornej dolnej" (hlavne ked prešmiruje na forách takéto témy a dosť podstatné veci a zasady a výrobu aplikuje a natahá rozum z takýchto debát a potom niekedy v buducnosti tiež začne KABLE začne vyrábať a predávať čo sa už aj u stalo